"Să nu vă duceţi în România!" Un jucător străin din Liga 1 ne face praf. Este incredibil ce a păţit

21 ian 2016 77266 afişări Comentează şi tu Liga 1
"Să nu vă duceţi în România!" Un jucător străin din Liga 1 ne face praf. Este incredibil ce a păţit

Imaginea fotbalului românesc a fost din nou şifonată. Sascha Kirschstein, portar la ACS Poli, se plânge de felul în care a fost tratat în această iarnă de şefii clubului şi îi avertizează pe jucătorii străini să evite să semneze contracte cu echipele de la noi.

Sascha Kirschstein este ultimul nume de pe o listă lungă cu jucători străini care s-au plâns de lipsa de profesionalism din fotbalul românesc. Titular în cele mai multe partide din prima parte a campionatului, oficialii clubului i-au propus să diminuarea contractului, lucru pe care portarul de 35 de ani l-a refuzat.

Goakeeper-ul de 35 de ani a acordat un interviu pentru publicaţia 11freunde.de, în care susţine că a fost ameninţat de directorul sportiv al lui ACS Poli, doarece a refuzat să semneze un contract pe un salariu mult mai mic. Drept urmare, a fost trimis să joace la echipa secundă:

”Cum am ajuns în campionatul României? Există tot felul de povesti dubioase, ce-i drept. Numai anul trecut, mulţi proprietari de cluburi ai fost arestaţi sub suspiciunea de corupţie. Unele cluburi nu mai pot juca pe plan internaţional, deoarece au fost interzise de UEFA”, îşi începe Kirschstein despre cum a ajuns fotbalul din România, după ce fusese legitimat la echipe ca Eintracht Braunschweig , Hamburg sau FC Ingolstadt 04.

Afirmaţiile portarului de 35 de ani au fost completate de reporter, căruia i s-a părut ciudat că Steaua a ajuns în situaţia în care nu-şi mai poate folosi numele: ”Nu îl folosesc oficial, dar oricum o fac. Dar, în ciuda acestor povestiri, m-a atras schimbarea. Deci m-am dus cu echipa timp de patru zile în cantonament în Slovenia (n.r. unde ACS îşi făcea cantonamentul) şi am găsit atmosferă şi condiţii foarte bune. Însă chiar şi atunci au existat câteva lucruri care m-au deranjat”.

Prima problemă mare cu care s-a confruntat a fost întârzierea salariului: ”Plăţile au fost întârziate la sfârşitul veri. În cadrul acordului, trebuia să-mi iau banii pe data de 15 a lunii, dar de fiecare dată a trebuit să fac observaţii. Până în noiembrie a fost bine, deoarece, deşi banii au ajuns cu întârziere, cel puţin au venit. Din decembrie, situaţia s-a schimbat. Eu încă aştept ultimele două salarii”.

Însă întâmplările neplăcute nu s-au oprit aici. Lui Sascha Kirschstein i s-a propus diminuarea contractului, dar a refuzat. De aici a început o adevărată luptă cu cei din conducerea clubului: ”Ultima dată când am vorbit cu directorul sportiv (n.r. Daniel Stanciu) a fost acum două săptămâni. A încercat să mă dea afară din club şi m-a ameninţat. El mi-a spus că trebuie să semnez un nou acord pe un salariu semnificativ mai mic, pentru că am fost rpea scump. Am de gând să fac plângere la UEFA. Nu mai joc, am fost trimis la echipa a doua. Directorul sportiv mi-a promis că voi reveni la prima echipă dacă voi semna noul contract. Ştii, am jucat fotbal pentru că îmi place sportul. Dacă acum 20 de ani mi se propunea asta, cu siguranţă făceam compromisuri. Dar eu am 35 de ni, am o familie, pe care trebuie să o hrănesc”.

Sascha Kirschstein are şi un mesaj pentru jucătorii străini care primesc oferte de la cluburile din România: ”Nu regret niciun pas. Nici măcar că am ajuns la Timişoara. Îmi place oraşul. Totuşi, îi avertizez pe toţi jucătorii: nu mergeţi în România!”

Pus să facă o comparaţie cu fotbalul german, portarul lui ACS Poli susţine că nivelul este extrem de slab: ”Între liga a doua şi a treia (n.r. din Germania)”.  
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.