Motivele pentru care Craiova a început noul sezon tot pe stadionul din Severin? De ce nu a fost dată în folosinţă super arena de 55 de milioane de euro

15 iul 2017 16622 afişări Comentează şi tu Liga 1
Motivele pentru care Craiova a început noul sezon tot pe stadionul din Severin? De ce nu a fost dată în folosinţă super arena de 55 de milioane de euro

Anunţat cu surle şi trâmbite, noul stadion al Craiovei încă nu este dat în folosinţă. Oficialii echipei din Băniei anunţau încă din timpul sezonului trecut că ultimele meciuri ale stagiunii 2016-2017 se vor disputa pe arena nouă.

CS U Craiova a fost echipa care a deschis noul sezon al Ligii 1, cu meciul cu CSM Poli Iaşi, partidă jucată la Severin. Proiectul din Craiova nu este finalizat şi există posibilitatea ca echipa să se mute în 'casă nouă' abia în returul acestui sezon. Cel mai optimist pronostic ar fi ca Băluţă&Co. să joace pe noul stadion în ultimele etape ale turului.

Adrian-Claudiu Prisnel, debutat USR de Dolj, a postat pe contul personal de Facebook o listă de motive pentru care stadionul din Craiova nu a fost încă dat în folosinţă. Standardele ISU de siguranţă, standardele UEFA în ceea ce priveşte facilităţile acordate presei sau standardele de rezistenţă la vânt sunt doar câteva dintre deficienţele noului stadion.

"OZNul Olguţei Vasilescu se putea zdruncina la primul vânt mai puternic. Îmbunătăţirile propuse în studiul de fundamentare pentru HGul de alocare a 27 de milioane de euro pentru stadionul din Craiova repară, de fapt, greşeli grave de proiectare, inclusiv în privinţa structurii de rezistenţă şi a siguranţei în situaţii de urgenţă. Stadionul nu îndeplinea:

-standarde UEFA: Necesitatea introducerii unui nivel nou (etajul 6) faţă de conceptul iniţial pentru asigurarea vizibilităţii la nivelul studiourilor TV outdoor; Conform cerinţelor UEFA EURO 2020, se solicită 4 studiouri outdoor

-standarde geotehnice de siguranţă: panza freatica a fost ridicată de dărâmarea vechiului stadion si a fost necesara marirea adancimii de fundare precum si cresterea numarului de piloti forati. Panza freatica ridicata este un risc de siguranţă în caz de cutremur. Iată ce spune seismologul Victorin Toader, despre Bucureşti: Zona Bucureştiului este străbătută de apele Dâmboviţei şi este nisipoasă, argiloasă şi cu o pânză freatică la suprafaţă, ceea ce o face instabilă la mişcările tectonice (http://bit.ly/2thmXBh)

-standarde de rezistenţă la vânt: Elementele prefabricate au fost reconsiderate ca pozitii si dimensiuni; conectarea grinzilor de gradena cu piese specializate pentru aceste tipuri si magnitudini ale eforturilor; reamplasarea si redimensionarea elementelor de beton monolit cat si reamplasarea si redimensionarea contravantuirilor metalice ; volumul exterior al clădirii a fost modificat pentru a proteja mai bine tribunele impotriva intemperiilor.

-standarde de siguranţă ISU: pentru rezolvarea problemelor de acces şi evacuare a publicului , urmare a avizului ISU , s-a introdus inelul perimetral, a cărui lăţime a fost calculată conform cu suma fluxurilor de evacuare de pe sectoare, pentru tribune şi peluze, marind suprafata construita a stadionului cu aproximativ 7000 mp
", a scris Prisnel pe pagina sa Facebook.

Noul stadion al Craiovei va avea o capacitate de 30.000 de locuri şi va costa aproximativ 55 de milioane de euro.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.