Mirel Rădoi a recunoscut că va cumpăra un club din Liga 1: "Îi vom schimba şi numele!" Planul măreţ pe care-l are. Alţi doi oameni de afaceri îl susţin

31 aug 2017 26005 afişări Comentează şi tu Liga 1
Mirel Rădoi a recunoscut că va cumpăra un club din Liga 1: "Îi vom schimba şi numele!" Planul măreţ pe care-l are. Alţi doi oameni de afaceri îl susţin

Pentru prima dată, Mirel Rădoi a recunoscut că există negocieri pentru preluarea lui Juventus Bucureşti. Fostul căpitan şi antrenor al FCSB-ului susţine însă că Olăroiu nu va fi implicat financiar, aşa cum s-a scris. În schimb, va avea sprijinul a trei oameni de afaceri.

Mirel Rădoi a vorbit despre noul proiect pe care-l are. Fostul internaţional român negociază cu omul de afaceri Ilie Ciuclea preluarea clubului Juventus Bucureşti. Rădoi spune însă că nu va fi implicat şi Cosmin Olăroiu, aşa cum s-a scris iniţial:

”E adevărat, discutăm. Vedem în zilele următoare dacă se va concretiza. Dacă se va realiza acest lucru, vă voi spune. Cosmin Olăroiu nu are nicio legătură cu proiectul. Nu sunt singur, însă Cosmin nu are nicio legătură. Voi fi unul dintre investitori dacă se va face mutarea. Evident că nu voi ocupa postul de antrenor”,  a declarat Mirel Rădoi la Dolce Sport.

În schimb, fostul antrenor al FCSB-ului susţine că va fi susţinut de alţi doi oameni de afaceri români, cărora nu le-a dezvăluit însă identitate. Rădoi spune că este un proiect pe trei ani şi are ca obiectiv final calificarea în play-off-ul Ligii 1: ”Eu cred în potenţialul fotbaliştilor români. Trebuie să mergem să căutăm tinerii fotbalişti. Avem un proiect care în decurs de trei ani ne va ajuta să luptăm pentru calificarea în play-off. Am ales Juventus deoarece contează criteriul financiar. Ne interesează o tranzacţie în care să luăm locul şi jucătorii. Suntem un grup de trei investitori români, dar cine vrea să vină alături de noi, o poate face. Va fi totul transparent. Mie mi-a venit ideea. Am un proiect pe care l-am asociat cu George Ogăraru, dar el nu va fi la nivel de investitor. Suntem pregătiţi cu tot, aşteptăm doar finalizarea tratativelor”.

În cazul în care nu va ajunge la un numitor comun cu Ilie Ciuclea, Rădoi nu renunţă la ideea de a cumpăra un club, dar spune că va aştepta până în iarnă: ”Vom transfera doar jucători liberi de contract, în mare parte străini, dar vom face o infuzie de capital şi vom creşte bugetul de salarii. Până duminică seara le-am dat termen limită de răspuns şefilor de la Juventus. Dacă nu, vom negocia cu altcineva sau aşteptăm până în iarnă”.

Rădoi dă asigurări că cei care se implică în acest proiect nu duc lipsă de bani. Totuşi, a evitat să dea numele celor care vin alături de el: ”Partenerii mei sunt oameni potenţi financiar. Nu vor să iasă în faţă, şi aşa au multe afaceri pe cap. Am discutat patru zile cu ei ca să-i convingem. Sunt încântaţi de proiect, deşi la început erau reci. Avem un buget în care trebuie să ne încadrăm. Vom fi cât mai corecţi cu jucătorii. Dacă promitem 500 de euro, atât vom plăti. Nu vrem să promitem 4.000 mii de euro şi să nu plătim. Luăm în calcul schimbarea numelui echipei începând din sezonul viitor”.

Rădoi susţine că nu va merge pe modelul lui Gică Hagi, care este şi patron, dar şi antrenor. În schimb, are planuri îndrăzneţe cu echipa sa: ”Cu tot respectul pentru Gică, dar eu nu vreau să fiu şi finanţator, şi antrenor. Dacă am de gând să fiu antrenor, voi ceda toate acţiunile pe care le am. În primul an vrem să ne salvăm de la retrogradare, apoi să formăm o echipă bună cu mulţi jucători tineri, iar în cel de-al treilea an să atacăm play-off-ul”, a mai spus Rădoi la Dolce Sport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.