Mai mulţi consilieri locali din Ploieşti sunt audiaţi la DNA,în dosarul asocierii CL cu Petrolul

12 feb 2016 14457 afişări Comentează şi tu Liga 1
Mai mulţi consilieri locali din Ploieşti sunt audiaţi la DNA,în dosarul asocierii CL cu Petrolul

Mai mulţi consilieri locali din Ploieşti sunt audiaţi vineri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Conform unor surse judiciare, 13 consilieri locali din mandatul 2008-2012 au fost citaţi să se prezinte în faţa procurorilor anticorupţie. Toţi au calitatea de martor într-un dosar mai vechi, referitor la asocierea Consiliului Local cu FC Petrolul Ploieşti.

Pe 3 martie 2015, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Anchetatorii susţin că, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, Iulian Bădescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012", fără a avea viză de control financiar. Ulterior, el a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi ştia că este ilegal.

Totodată, potrivit DNA, Iulian Bădescu i-a pretins unui reprezentant al Asociaţiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti suma de 300.000 de euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau să fie acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal F.C. Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, acolo unde Iulian Bădescu a însoţit echipa în cantonament.

Sursa: MEDIAFAX

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.