Long time no see! Tade a marcat după mai bine de 3 luni și a decis meciul rezervelor. Steaua – Astra 1-0, în turul semifinalelor Cupei Ligii

Long time no see! Tade a marcat după mai bine de 3 luni și a decis meciul rezervelor. Steaua - Astra 1-0, în turul semifinalelor Cupei Ligii
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua a învins Astra, la Pitești, scor 1-0, în turul semifinalelor Cupei Ligii

Singurul gol al meciului a fost înscris de francezul Gregory Tade, care nu mai marcase pentru Steaua din 6 decembrie 2016

La Pitești, pe o ploaie torențială, Laurențiu Reghecampf și Marius Șumudică, proaspăt revenit pe banca Astrei, și-au păstrat gloanțele pentru partida din campionat, care se va juca duminică. De pe teren au lipsit numele importante, care vor fi responsabile cu spectacolul de peste trei zile, iar partitura a fost interpretată de fotbaliștii care au prins puține minute până acum. Astfel, în formulele de start și-au făcut loc jucători care în mod normal ar privi de pe bancă evoluția titularilor, dar, chiar și așa, meciul nu a fost deloc unul rău.

După un început bun al Astrei, în care William de Amorim și Florea au ratat două situații bune, giurgiuvenii au avut prima ocazie periculoasă, în minutul 35, când același Florea a lovit bara porții lui Cojocaru, iar ocazia jucătorului venit de la Chiajna i-a trezit pe băieții lui Reghecampf. Până la pauză, Tade s-a făcut de râs când a șutat paralel cu poarta, Adi Popa, Gebhart și Popadiuc au încercat să pună presiune, dar Gavrilaș a putut sta liniștit.

Tade, primul gol din decembrie 2015

După pauză, același Florea a mai încercat o execuție pretențioasă, dar faza meciului s-a petrecut în minutul 65. Inexplicabil, Scarlatache i-a pasat în propriul careu lui Adi Popa, mijlocașul stelist a lovit bara, dar mingea a ricoșat la Tade, care a înscris din apropiere. A fost primul gol al atacantului francez, exilat de Becali în iarnă, din 6 decembrie 2015 încoace. Pe finalul lui 2015, Tade înscria în poarta lui CS U Craiova și o putea face pentru a doua oară și în poarta Astrei, dar s-a împiedicat ca un amator în momentul în care a scăpat singur cu Gavrilaș. Pe final, Astra a forțat, dar șuturile lui Dandea, Teixeira și Boldrin l-au cruțat pe Cojocaru. Steaua putea pleca cu un avantaj și mai mare la Pitești, dar a ratat o ocazie imensă în minutele de prelungire, când Carp a degajat în tribună, din șase metri, după o acțiune în care campionii au scăpat trei contra doi pe contraatac.

Returul semifinalelor pornește de la 1-0 și va avea loc pe 5 aprilie, pe terenul Astrei.


Steaua – Astra 1-0 (Tade 63)

Echipele de start:

  • Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp,   Carp, Momcilovic – Bourceanu, Muniru (Tamaș 81) – Popa, Gebhart (   Enache 46), Popadiuc (Kharja 61) – Tade
  • Astra: Gavrilaș –   Scarlatache (Pedro Queiros 67), Oros, Dandea, J.Morais – Boubacar (Teixeira 33), Lovin – Ioniță (Boudjemaa 67), Boldrin, De Amorim – Florea

Minutul 90: Ocazie imensă ratată de Steaua! Trei jucători ai campioanei scapă contra a doi adversari, Enache întoarce mingea pentru Carp, dar mijlocașul defensiv șutează modest, peste poarta lui Gavrilaș, din doar câțiva metri.


Minutul 85: Boldrin bate bine o lovitură liberă, Dandea deviază de la prima bară, iar mingea se scurge puțin pe lângă bara din dreapta a porții lui Cojocaru.


Minutul 81: Muniru e înlocuit de Tamaș.


Minutul 80: Adi Popa vine perpendicular pe fundașii centrali adverși, șutează de la distanță, dar o face slab și Gavrilaș poate sta din nou fără griji. Încă 10 minute, iar ploaia s-a întețit.


Minutul 75: Tade se mai face o dată de râs, după ce calcă pe minge în momentul în care scpăase singur cu Gavrilaș, apoi Enache este avertizat pentru un fault dur la Pedro Queiros.


Minutul 67: Gafeurul Scarlatache e imediat înlocuit de Pedro Queiros, iar Ioniță îi lasă locul lui Boudjemaa.


Minutul 63: GOOOL STEAUA! Scarlatache face o greșeală incredibilă pentru acest nivel, îi paseză pur și simplu lui Popa, mijlocașul trage în bară, iar mingea ajunge la Tade. Francezul finalizează din apropiere, cu jumătate de poartă goală în față. Eroarea lui Scarlatache, însă, e elementul ciudat și esențial al fazei.


Minutul 61: Doru Popadiuc e schimbat cu Houssine Kharja.


Minutul 52: Același Florea semnează o nouă mare ocazie. Fotbalistul adus de la Chiajna caută colțul lung, cu interiorul, dar ratează de puțin ținta.


Minutul 48: Tade preia bine la marginea careului advers, șutează, dar mingea ocolește de puțin poarta lui Cojocaru.


Minutul 46: S-a reluat meciul. Reghecampf l-a înlocuit pe Gebhart cu Enache, iar mijlocașul va juca pentru prima dată împotriva fostei echipe.


Minutul 45: Pauză la Pitești, după 45 de minute echilibrate, pe care Astra le-a început mai bine. Pe finalul, Steaua a echilibrat jocul.


Minutul 40: Adi Popa execută bine o lovitură liberă de la 20 de metri obținută de Popadiuc, dar Gavrilaș e atent și respinge în corner.


Minutul 38: Steaua e din nou periculoasă. Popadiuc ia o acțiune pe cont propriu, dar mingea trimisă de el de la 25 de metri nu-i dă emoții lui Gavrilaș.


Minutul 37: Gebhart iese pentru prima dată în evidență. Neamțul protejează bine o minge în fața lui Genhart, șutează din unghi, dar trimite mult peste poartă.


Minutul 35: Cea mai mare ocazie a meciului. Daniel Florea pleacă de la limita ofsaidului, intră în careu, șutează la colțul scurt, dar mingea, care îl păcălește pe Cojocaru, lovește bara. Astra pune presiune și e echipa mai bună.


Minutul 33: Schimbare la Astra. Iese Boubacar, intră Teixeira. Șumudică schimbă sistemul și trece la 4-1-4-1.


Minutul 28: Muniru și Boubacar se ciocnesc violent la mijlocul terenului și ambii mijlocași centrali au nevoie de îngrijiri medicale.


Minutul 21: William de Amorim înșiră toată apărarea Stelei, dar șutul său e blocat de Momcilovic.


Minutul 17: Scarlatache vede cartonașul galben după un fault tare asupra lui Muniru.


Minutul 15: Momcilovic recuperează bine la mijlocul terenului, îi pasează lui Tade, dar atacantul francez se face de răs și trimite un șut paralel cu poarta lui Gavrilaș. Ritm relativ slab în primele 15 minute.


Minutul 2:Astra începe bine, dar șuturile lui De Amorim și Boldrin nu sunt periculoase.


17:00 A început meciul, în fața a doar câteva sute de fani prezenți la Pitești.


16:28 Au mai rămas 30 de minute până la fluierul de start al partidei. Ieșiți la încălzire, jucătorii celor două formații au dat verdictul: gazonul a fost afectat de ploaie și este moale. Este prima confruntare dintre cele două echipe care se vor întâlni, duminică, de la 20:30, în etapa a doua a play-off-ului. Partida retur din semifinalele Cupei Ligii va avea loc pe 5 aprilie.


Steaua și Astra se întâlnesc astăzi, de la 17:00, în manșa tur a semifinalelor Cupei Ligii, partidă ce prefațează derby-ul de duminică, când cele două formații aflate în cursa pentru titlu în meciul din etapa a doua a play-off-ului.

Ambele formații vor aborda meciul de astăzi cu gândul la confruntarea din campionat, în care Steaua e obligată să câștige pentru a mai spera la titlu, în timp ce Astra are nevoie de măcar un egal, pentru a păstra avansul de șase puncte în fața roș-albaștrilor.

Cu un lot mult mai „ofertant”, Laurențiu Reghecampf își va permite luxul de a trimite pe teren două formații total schimbate. Astăzi vor juca rezervele, iar în primul 11 își vor face loc jucători precum Carp sau Popadiuc. Singurul fotbalist care ar putea fi titular în ambele partide cu Astra este francezul Gregory Tade, Steaua având mari probleme în compartimentul ofensiv. În plus, atacantul adus de la CFR Cluj are nevoie de meciuri pentru a-și atinge forma maximă, în condițiile în care nu a făcut pregătirea de iarnă cu echipa, fiind exclus din lot.

Arbitri: Avram Marius(București) – Marinescu Vasile (București ) – Urzică Vladimir (Piatra Neamț)
Rezervă: Balaci Marian (Drobeta Turnu Severin)
Observator: Grigorescu Nicolae (Timișoara)
Observator LPF: Paul MINCU (București)
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe. Pregăteşte o ofertă spectaculoasă de 200 de milioane de euro
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani