Viitorul – CFR Cluj 0-1. Victorie uriașă pentru campioană. Țucudean a decis meciul după o gafă a la Gerrard făcută de Mladen

Viitorul - CFR Cluj 0-1. Victorie uriașă pentru campioană. Țucudean a decis meciul după o gafă a la Gerrard făcută de Mladen
  • Publicat:
  • Actualizat:

ViitorulCFR Cluj 0-1 (Țucudean 33)
Arbitru: Istavan Kovacs (Carei). Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui)
Stadion: Central (Ovidiu)

â–ºViitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Luchins, De Nooijer – T. Băluță, Artean (Achim 65), Vînă – I. Hagi, Voduț (L. Houris 46), Drăguș
Rezerve: Buzbuchi – Mătan, Casap, Ciobanu, C. Dima
Antrenor: Gheorghe Hagi

â–ºCFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camoras – Bordeianu, Culio, Djokovics – C. Deac (A. Ioniță 90), Țucudeans (A. Păun 65), Omranis (Lang (90+4)
Rezerve: J. Fernandez – Petelu, Petrila, Costache
Antrenor: Antonio Conceicao

â–ºMinutul 90+6 Fluier final. CFR Cluj se impune pe terenul Viitorului, scor 1-0, grație golului marcat de George Țucudean. Ardelenii se revanșează după eșecul cu 2-1 din tur, de pe teren propriu. Campioana en-titre se desprinde la trei puncte în fruntea clasamentului, la trei lungimi în fața FCSB-ului. Viitorul a picat la zece puncte de CFR. În etapa următoare, ultima din 2018, vom avea FCSB – CFR Cluj, pe Arena Națională.


â–ºMinutul 90+4 Ultima mutare la CFR. Intră fundașul central Adam Lang, iese vârful Bilel Omrani. Francezul a încasat un cartonaș galben pentru că a întârziat schimbarea.


â–ºMinutul 90 Schimbare la trecerea timpului. Conceicao l-a scos pe Ciprian Deac și l-a aruncat în luptă pe Alexandru Ioniță. Cu câteva secunde în urmă, Kovacs i-a avertizat pe Camora și Houri.


â–ºMinutul 88 Fără vînă. De Nooijer l-a lansat pe Ianis Hagi, care a călcat mingea în interiorul careului. Ionuț Vînă a apărut la finalizare, a șutat din prima, dar n-a reușit să imprime suficientă forță balonului. Arlauskis a rămas pe picioare și a reținut fără niciun fel de problemă.


â–ºMinutul 84 Arlauskis e la post. Lyes Houri a centrat în șase metri, Mățan urmărea balonul, dar portarul campioanei a plonjat și a respins în afara careului. A urmat o nouă centrare periculoasă, din partea dreaptă de această dată, dar faza s-a încheiat cu un henț comis de Bradley De Nooijer. CFR Cluj e tot mai aproape de victorie


â–ºMinutul 78 Ianis Hagi a încercat de la distanță. Decarul gazdelor a șutat moale de la 18 metri, iar Arlauskis a reținut fără probleme. CFR Cluj se apără excelent în acest final de meci. Conceicao e conștient că un succes astăzi, la Ovidiu, ar conta enorm în vederea meciului de la București, cu FCSB. Campioana ar merge pe Arena Națională cu un avans de trei puncte și o mare șansă de a termina anul 2018 pe primul loc.


â–ºMinutul 71 Hagi riscă tot. „Regele” a mutat din nou: a intrat Ciobanu, a ieșit Boboc. Mijlocașul a mai evoluat în flancul drept al apărării, dar am putea asista la o schimbare de sistem. Din 4-3-3, Viitorul ar putea trece la 3-4-3. E posibil să fie coborât Tudor Băluță, între Mladen și Luchin, iar De Nooijer și Ciobanu să fie urcați puțin și să fie nevoiți să acopere benzile. La mijloc ar rămâne Vînă și Achim, iar în față Ianis, Mățan și Houri.

Dacă ar pierde azi, Viitorul ar termina cu un singur punct tripla cu Gaz Metan – FCSB – CFR Cluj. Prea puțin pentru o echipă aflată în lupta pentru titlu.


â–ºMinutul 65 Mută amândoi. Conceicao a efectuat prima modificare din tabăra CFR-ului: a ieșit golgheterul Țucudean, șters după pauză, a intrat Alexandru Păun. Omrani va trece, cel mai probabil, în locul lui Țucudean. Hagi a mutat la mijlocul terenului: a intrat Achim, a ieșit Artean.


â–ºMinutul 60 Ocazie pentru Viitorul. Mladen a fost la un pas să-și spele păcatele din prima parte, de la golul de 1-0, dar Arlauskis a respins incredibil. Vînă a centrat din partea stângă, Mladen a deviat cu capul la colțul lung, dar lituanianul a avut un reflex impresionant și a respins cu vârful degetelor. CFR Cluj rămâne în avantaj, dar nu a mai avut vreo ocazie importantă în repriza secundă.


Captură Digi Sport


â–ºMinutul 46 S-a reluat partida. Gheorghe Hagi a schimbat la pauză: a intrat Lyes Houri, a ieșit Mihai Voduț. Atacantul adus de la Voluntari a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize. În mod normal, Alexandru Mățan va trece în locul lui Voduț, iar Houri va evolua în flancul stâng al tridentului ofensiv.


â–ºMinutul 45+1 Pauză la Ovidiu. Ambele echipe au jucat destul de deschis în primele 45 de minute, dar Viitorul a fost formația care a ratat cele mai importante ocazii. Voduț și Artean au irosit șanse importante, în timp ce George Țucudean l-a învins cu sânge rece pe Cojocaru. Vârful campioanei a ajuns la cota 13 și e din nou golgheterul Ligii 1 Betano.


â–ºMinutul 45 Se arată un singur minut suplimentar de la pauză. CFR Cluj beneficiază de o lovitură de colț, astfel că această repriză pare câștigată de oaspeți.


â–ºMinutul 43 Rachetă lui Vînă. Mijlocașul Viitorului a trimis puternic de la 25 de metri, dar balonul a trecut pe lângă poarta apărată de Arlauskis. Un copil aflat pe margine a boxat în ultimul moment șutul violent al lui Vînă și a evitat o lovitură destul de sănătoasă. Viitorul a reacționat bine după reușita lui Țucudean, dar dacă vor intra la cabine cu acest scor vor avea o misiune foarte dificilă la reluare.


â–ºMinutul 33 GOOOL CFR Cluj! George Țucudean înscrie al 13-lea gol din acest sezon al Ligii 1 Betano. Mladen a alunecat la circa 25 de metri, iar Țucudean a recuperat și a pornit faza de atac. I-a trimis lui Djokovic, care l-a găsit pe Omrani în centrul careului. Francezul i-a așezat mai apoi lui Țucudean, care a venit lansat din spate și a șutat puternic, printre picioarele lui Cojocaru. Mingea s-a oprit în plasă, iar Hagi se vede învins de omul pe care l-a resuscitat. Țucudean nu a uitat perioada petrecută la Viitorul, astfel că nu s-a bucurat pentru golul marcat în această seară.

Găsiți vreo asemănare între gafa lui Gerrard din acel meci cu Chelsea și gafa lui Mladen din această seară? Păstrând proporțiile.


Captură Telekom Sport


â–ºMinutul 32 Voduț apare din nou la finalizare. Vînă a centrat în șase metri, iar Voduț a reluat cu capul, din plonjon, la colțul scurt. Vinicius a fost depășit, iar Voduț a trimis pe jos, lângă bară, dar Arlauskis a reușit să rețină.


â–ºMinutul 29 Al doilea avertisment al oaspeților. Damjan Djokovic a fost avertizat de Istvan Kovacs și nu a protestat deloc.


â–ºMinutul 27 Primul avertisment din tabăra CFR-ului. George Țucudean s-a întors pe lângă Luchin, în centrul careului advers, după care a picat în suprafața de pedeapsă a Viitorului. Centralul Istvan Kovacs a întrerupt partida, dar i-a arătat vârfului cartonașul galben pentru simulare. Țucudean i-a făcut semn că a fost atins, nu a simulat faultul. Pe reluare, pare că Luchin l-a șters cu genunchiul pe Țucudean, dar nu pare a fi un contact foarte puternic.


Captură Telekom Sport


â–ºMinutul 25 Ocazie pentru Viitorul. Ianis Hagi a centrat în șase metri, dintr-o lovitură de colț, iar Andrei Artean a apărut la finalizare. Mijlocașul central a reluat cu capul, din cădere, dar n-a reușit să cadreze mingea cum ar fi vrut. Balonul s-a dus peste poarta CFR-ului, dar Arlauskis a rămas țintuit pe linie, fără să aibă vreo reacție.


â–ºMinutul 23 Ritm bun la Ovidiu. Viitorul și CFR Cluj pasează la foc automat, nu pierd timpul cu baloane inutile. Gazdele au echilibrat jocul după un început mai timid și reușesc treptat să câștige posesia. În afară de ocazia lui Voduț, nu au mai existat emoții la vreo poartă. Cele două apărări se au părut destul de solide până în acest moment. Gazonul rezistă și îi ajută enorm pe cei 22 de jucători.


â–ºMinutul 8 Primul cartonaș galben al partidei. Omrani l-a fentat pe Luchin, dar apărătorul gazdelor i-a dat peste picioare francezului, care a rămas întins pe gazon. Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Luchin, care a încasat primul cartonaș galben al serii.


â–ºMinutul 5 Ocazie pentru Viitorul. Bordeianu a pasat greșit în preajma careului, iar elevii lui Gheorghe Hagi au declanșat ofensiva. Ianis Hagi a primit la 16 metri și a trimis o pasă lobată pentru Voduț. Vinicius a fost depășit de balon, iar Voduț a reluat din voleu, fără preluare, la colțul scurt. Spre norocul feroviarilor, mingea s-a oprit în plasa laterală.


Captură Telekom Sport


â–ºMinutul 1 Start la Ovidiu! Plouă, bate vântul, dar gazonul se prezintă în condiții excelent. Mâna dreaptă a lui Gică Hagi, Cristian Bivolaru, a spus că instalația de încălzire e pornită de trei săptămâni și va merge non-stop, cât timp va fi nevoie.


â–º19:11 Avem echipele de start! Tudor Băluță revine în primul 11 al Viitorului, după ce și-a ispășit suspendarea în meciul cu FCSB, pierdut cu 2-1. Gazdele n-au mai câștigat de două etape, de la succesul cu Dinamo, 4-1. Campioana en-titre vine și ea după un pas greșit, 2-2 cu Gaz Metan, pe teren propriu. Chiar dacă a ieșit accidentat în prima repriză a acelui meci, Ciprian Deac e titular astăzi.


CFR Cluj caută revanșa pentru pasul greșit de pe teren propriu, scor 2-2 împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș și merg să obțină victoria la Ovidiu, împotriva Viitorului, pentru a se îndepărta de FCSB. Vicecampioana României a câștigat duelul de la Botoșani, scor 3-1, și a egalat echipa antrenată de Antonio Conceicao. Clujenii au cea mai bună formă în deplasare, cu 23 de puncte obținute în nouă partide, aceștia încurcându-se doar împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș și Dunărea Călărași, cu ambele remizând la același scor, 0-0. 

De partea cealaltă, Viitorul vine după meciul pierdut la Pitești împotriva celor de la FCSB, scor 2-0. Meciul a fost amânat cu o zi din cauza ceții ce ar fi împiedicat vizibilitatea arbitrilor. Echipa lui Hagi este singura care a învins campioana CFR Cluj în acest sezon, chiar pe propriul teren, scor 2-1 după ce echipa lui Conceicao a condus cu 1-0 și caută victoria cu care ar putea urca pe locul trei, profitând de pasul greșit făcut de Craiova pe terenul lui Dinamo, scor 3-0.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen