Petrolul – Concordia 2-2. 4 goluri, un penalty și un cartonaș roșu în meciul care a tras cortina peste turul Ligii 1

Petrolul - Concordia 2-2. 4 goluri, un penalty și un cartonaș roșu în meciul care a tras cortina peste turul Ligii 1
  • Publicat:
  • Actualizat:

22:27 Final de meci la Ploiești, finalul turului. Cu Liga 1 ne vom revedea în februarie, pe 21, când va avea loc prima etapă a returului, una în care se va disputa derby-ul dintre Steaua și Rapid. Până atunci, statistica meciului.


22:19 Ceva mai devreme, Boldrin a executat excelent o lovitură liberă de la 30 de metri, dar Pecanha a fost la post. Acum a venit rândul lui Lovin să-și încerce norocul din aceeași poziție. Același Pecanha resppinge cu o execuție identică. Rămâne 2-2 și mai avem 5 minute din ultimul meci al turului de campionat.


22:15 După un penalty și patru goluri, avem parte și de un cartonaș roșu. Satli îl faultează pe Neluț Roșu și este trimis mai repede la cabine de arbitrul Cătălin Popa.


22:05 După o perioadă în care jocul s-a mai liniștit și, surprinzător, marile ocazii au lipsit, Albin are ocazie imensă. Satli i-a așezat cum nu se poate mai bine o minge, dar starul argentinian a reluat dezamăgitor din doar opt metri, mult peste poarta lui Râmniceanu.


21:54 GOOOOOOOOOL PETROLUL (TEIXEIRA ’61). Felipe Teixeira este unul dintre cei mai tehnici jucători ai campionatului, iar asta au simțit-o pe propria piele și fundașii antrenați de Marius Șumudică. Fostul jucător al Rapidului a oferit un număr de virtuozitate tehnică, a driblat doi fundași ilfoveni și a șutat la colțul scurt. Râmniceanu a atins mingea, dar nu a putut impiedica golul. Este 2-2, am avut deja parte de patru goluri. Mai sunt 30 de minute din ultimul meci al turului.


21;46 „Minutul și ocazia” e o sintagmă care se potrivește de minune meciului de astăzi. De data aceasta a fost rândul lui Boldrin, care a executat excelent o lovitură liberă de la 30 de metri. Pecanha a plonjat foarte bine și a reușit să respingă, Scorul rămâne 1-2, dar să vedem pentru cât timp.


21:42 Ca un atacant veritabil, așa s-a comportat Toto Tamuz în faza din minutul 49. A preluat cu spatele le poartă, a reușit să se întoarcă și a rămas cu mingea la picior, deși era înconjurat de trei fundași ai Concordiei. Din păcate pentru el și pentru echipa sa, șutul a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Râmniceanu.


21:37 Mulțescu a încercat să surprindă în formula de start prin introducerea uruguayanului Pastorini, dar, după o primă repriză modestă a mijlocașului ofensiv, antrenorul Petrolului face o schimbare normală. A intrat Albin, eroul ploieștenilor din partida de cupă cu ASA Târgu Mureș. A schimbat și Șumudică. Purece i-a lăsat locul lui Serediuc.


21:22 Pauză la Ploiești. Dacă nu mă credeți când vă spun că prima repriză a fost una dintre cele mai spectaculoase ale acestui tur, aceasta este statistica. Concordia a reușit o performanță notabilă, aceea de a avea mingea mai mult decât Petrolul pe terenul acesteia (52% posesie).


21:19 Continuă și duelul dintre Tamuz și Râmniceanu. Texeira construiește superb o fază în preajma careului Chiajnei, îi pasează cu câlcâiul lui Tamuz, dar șutul atacantului israelian este respins din nou de Râmniceanu.


21:15 Ipsa are parte de o seară nefastă. La primul gol i-a permis lui Dina să pivoteze și să șuteze, iar acum face o gafă de începător. Respinge greșit o minge, apoi pierde prim-planul în fața aceluiași Dina. De data aceasta, atacantul Concordiei este blocat de Pecanha.


20:57 GOOOOOOOOOOOOOL CONCORDIA (FLOREA ’25). Daniel Florea a luat o acțiune pe cont propriu în banda stângă, l-a driblat pe Alcenat, iar Pecanha, ieșit în întâmpinarea mijlocașului ilfovean, l-a faultat în careu. Cătălin Popa a dictat lovitură de la 11 metri și același Florea l-a învins pe portarul Petrolului. Este 2-1 pentru echipa antrenată de Mariuș Șumudică, după ce Petrolul conducea în minutul 5 cu 1-0.


20:53 INFO: Golul marcat de Dina este primul pe care Peterson Pecanha, portarul brazilian al Petrolului, îl primește după 697 de minute în Liga 1. Timp de șapte meciuri, cu Gaz Metan, Ceahlăul, Astra, Oțelul, U Cluj, ASA Târgu Mureș și Dinamo, dar și în ultimele 52 de minute ale partidei cu Viitorul și primele 15 ale meciului de azi portarul echipei antrenate de Gigi Mulțescu a închis poarta.


20:49 GOOOOOOOOOL CONCORDIA (DINA ’15). Așa cum speram, avem parte de o ultimă partidă a turului foarte spectaculoasă. Lovin și-a reparat greșeala de la golul marcat de Astafei și a insistat foarte bine pentru o minge pe care, mai apoi, i-a pasat-o lui Dina. Fostul jucător al Universității Craiova a pivotat foarte bine, cu o mișcare pe care o vedem din ce în ce mai rar în fotbalul românesc, a controlat mingea cu Ipsa în marcaj și a șutat de la 18 metri, învingându-l pe Pecanha. 1-1 și ne aflăm doar în minutul 16.


20:43 Au trecut doar 10 minute și deja putem trece în revistă a doua ocazie mare a partidei. Texeira a creat o fază în careul advers, fundașii Concordiei nu au reușit să respingă mingea, iar Tamuz a șutat de la 8 metri. Râmniceanu a respins inspirat, cu piciorul, și ține echipa lui Șumudică în joc în continuare.


20:39 GOOOOOOOOOOL PETROLUL (ASTAFEI ‘5) Texeira bate o lovitură liberă, iar Lovin respinge ezitant. Liber la 8 metri de poarta lui Râmniceanu, Astafei șutează din vole, cu piciorul drept, și îl învinge pentru prima dată în acest meci pe portarul ilfovean. S-ar putea să avem un meci foarte spectaculos.


20:35 Chiajna începe tare și are prima ocazie după doar 20 de secunde. Pena deviază excelent pe spate o centrare a lui Lovin, balonul ajunge la Daniel Florea, dar atacantul care a adus un punct nesperat Concordiei în meciul cu Viitorul (2-2) șutează în Pecanha, care a ieșit excelent pentru a închide unghiul.


20:32 Dacă la meciul cu Dinamo au avut un banner în care își arătau susținerea față de conducerea clubului, jucătorii Petrolului afișează astăzi încă un mesaj:


20:11 Echipele de start

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Beța – Filip, De Lucas – Pastorini, Astafei, Teixeira – Tamuz
Rezerve: Cobrea, Mustivar,  Nepomuceno, N’Koyi, Albin, Mareș, Peteleu

Concordia: Rîmniceanu – Dyulgherov, Lovin, Ricardo Martins – Al. Stan, Boldrin, Purece, D. Florea, Dragalski – Pena, Dina
Rezerve: Matache, Cristea, Raiciu, N. Roșu, Răzdan, Brlecici, Serediuc


19:35 Momentan avem echipa trimisă în teren de Gigi Mulțescu, conform site-ului dolcesport.ro

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Beța – Filip, De Lucas – Pastorini, Astafei, Teixeira – Tamuz


19:30 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și în această seară vă voi ține la curent cu tot ceea ce se va întâmpla la Ploiești, acolo unde Petrolul și Concordia Chiajna vor juca ultimul meci ai turului Ligii 1. O partidă cu miză mare, în special pentru gazde, care, în cazul unei victorii, vor termina prima jumătate a sezonului pe locul al doilea. De cealaltă parte, neînvins în ultimele patru deplasări, Șumudică are șansa de a termina turul pe locul 11.


Petrolul – Concordia este partida care încheie turul de campionat, fiind ultimul meci al etapei a 17-a. Confruntarea este extrem de importantă pentru ambele formații, atât Petrolul cât și Concordia luptând pentru o clasare care le-ar oferi o iarnă mai liniștită.


Echipa lui Mulțescu se află pe locul trei, cu 32 de puncte, dar în eventualitatea unui succes poate urca pe poziția a doua. CFR Cluj a reușit doar un rezultat de egalitate cu CS U Craiova , scor 0-0, iar „Lupii” pot profita de acest lucru și pot face rocada cu ardelenii. De partea cealaltă, Concordia se clasează pe locul 14, cu 16 puncte, însă o victorie poate scoate echipa lui Șumudică din zona retrogradării. Dacă o înving pe Petrolul, gruparea din Chiajna adună 19 puncte și urcă până pe locul 11.

Misiunea Concordiei este una destul de dificilă. Petrolul a pierdut doar două partide în prima parte a campionatului, cu CFR și Steaua, ambele la limită. Există și o veste bună pentru oaspeții de azi: cele două înfrângeri ale Petrolului au fost înregistrate pe teren propriu.

682 minute de când Petrolul nu a mai luat gol în Liga 1

Rezultatele etapei a 17-a:

  • Gaz MetanFC Brașov 2-1 (Llullaku ‘3, ‘5 / Constantinescu ’87)
  • Viitorul – FC Botoșani 1-2 (Tănase ’19 / Hadnagy ‘9, Batin ’80)
  • Ceahlăul – U Cluj 0-6 (Lemnaru ’27, ’71, Mengolo ’45+2, ’45+5, ’61, Gorea ’83-autogol)
  • Pandurii – Rapid 2-0 (Roman ’14, Matulevicius ’89)
  • Astra – Dinamo 6-1 (Budescu ’16, Seto ’19, De Amorim ’29, Oros ’36, Alibec ’69, Ben Youssef ’74 / Bilinski ’71)
  • Oțelul – ASA Târgu-Mureș 0-2 (Mureșan ’44, Hora ’90+4)
  • Steaua – CSMS Iași 1-0 (Szukala ’90+5)
  • CFR Cluj – CS U Craiova 0-0

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele