Hamroun, din nou cel mai bun! Algerianul a fost cel mai inspirat jucător al lui Reghecampf în prima victorie a iernii. Steaua - Ujpest 2-0

26 ian 2016 17965 afişări Comentează şi tu Liga 1
Hamroun, din nou cel mai bun! Algerianul a fost cel mai inspirat jucător al lui Reghecampf în prima victorie a iernii. Steaua - Ujpest 2-0
5 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/14994042/3/123.jpg
  • Steaua a câştigat primul meci din al doilea cantonament al iernii, 2-0 cu Ujpest, după un joc bun în prima repriză şi o prestaţie mai puţin reuşită în ultimele 45 de minute.

Fără Marica, rămas să se antreneze alături de ceilalţi accidentaţi din lot, Reghecampf a început meciul cu Ujpest cu aceeaşi formulă pe care a folosit-o şi în partida cu Young Boys Berna, încheiată la egalitate, scor 2-2. Dintre noile achziţii, doar Pintilii şi Bawab şi-au făcut loc în primul 11, dar scena i-a aparţinut algerianului Jugurtha Hamroun, care s-a evidenţiat din nou.

Ujpest, o formaţie mult sub nivelul Stelei, nu a emis nicio pretenţie în primele 45 de minute, unele în care Hamroun a făcut cam tot ce a vrut, fără să fie deranjat de vreun adversar. Monologul mijlocaşului argentinian a început devreme, cu două ocazii mari ratate în primele 15 minute, de fiecare dată singur cu portarul. Proaspăt, motivat, gata să-l impresioneze pe Reghecampf, mijlocaşul ofensiv şi-a văzut de jocul bun, chiar dacă colegii din linia ofensivă nu s-au ridicat la nivelul lui. După 32 de minute în care Bawab a atins rar mingea, Stanciu nu şi-a găsit locul, iar Adi Popa a alergat inutil, Hamroun a pus inspirat presiune pe portarul advers, aceasta a ajuns la Stanciu, iar decarul Stelei a trimis-o în poarta goală, deschizând scorul logic şi absolut normal, pentru că nivelul echipei lui Reghecampf a fost mult peste cel al adversarilor în prima jumătate de oră.

Prima repriză bună, a doua cu ceva probleme

Golul marcat de Stanciu i-a descătuşat pe stelişti. Imediat, fotbaliştii lui Reghecampf şi-au creat alte ocazii importante la poarta lui Ujpest, iar Nicuşor Stanciu a lovit bara, în minutul 38. Pintilii, cu un şut de la 25 de metri, acelaşi Hamroun şi Adi Popa, ultimii doi din poziţie de 1 vs. 1 cu portarul, au ratat alte trei ocazii mari, înainte ca arbitrul să fluiere finalul primelor 45 de minute, unele în care Niţă nu a avut nimic de lucru.

După pauză, Steaua a scăzut ritmul, iar ca o consecinţă directă Ujpeste a avut câteva ocazii importante. De fiecare dată, însă, Cojocaru a fost atent şi s-a opus la şuturile lui Hazard. Deşi a pierdut în mod clar mijlocul terenului pentru o bucată mare de timp, campioana a reuşit să marcheze, pe contraatac, prin Adi Popa, în minutul 86. Mijlocaşul dreapta a fost lansat excelent de tânărul Onţel, a şutat bine de la marginea careului de 16 metri şi a şters evoluţia slabă cu o reuşită frumoasă.

Steaua rămâne cu prima victorie a cantonamentelor din Turcia şi pare să câştige un nou lider, pe algerianul Hamroun, dar şi cu 45 de minute în care Reghecampf a văzut destule probleme.

Echipa de start a Stelei:

  • Niţă (Cojocaru 46) - Râpă, Papp (Momcilovic 46), Varela (cpt), Toşca (Carp 56) - Muniru (Popadiuc 63), Pintilii (Onţel 76) - Adi Popa, Stanciu, Hamroun (Ştefănescu 76) - Bawab (Tudorie 76)

FINAL: Se termină meciul. Steaua câştigă cu 2-0, graţie golurilor semnate de Stanciu şi Adi Popa. Echipa lui Reghecampf a avut parte de o primă repriză bună, dar jocul din ultimele 45 de minute a suferit în multe momente.


Minutul 86: GOL STEAUA! Campioana scapă pe o contră rapidă, Onţel pasează inspirat pe culoar pentru Adi Popa, mijlocaşul dreapta înaintează, şutează, mingea prinde un efect ciudat şi îl păcăleşte pe portarul advers. 2-0, scor meritat, dar concluzia e influenţată mult de jocul mai bun al stelei din prima repriză.


Minutul 79: Stanciu bate foarte bine o lovitură liberă din partea dreaptă, direct pe poartă, dar goalkeeper-ul lui Ujpest are un reflex foarte bun şi respinge din vinclu.


Minutul 76: Reghecampf epuizează toate schimbările. Ies Pintilii, Hamroun şi Bawab, intră Onţel, Ştefănescu şi Tudorie. De remarcat că iordanianul a făcut un meci foarte slab, în care a atins mingea foarte rar.


Minutul 72: Steaua joacă foarte slab în a doua repriză, iar Ujpest continuă să aibă ocazii. Cojocaru intervine din nou bine, în două rânduri, apoi are noroc la o fază la care atacanţii maghiari bâlbâie mingea în careul său.


Minutul 63: Ungurii schimbă aproape întreaga echipă, iar Reghecampf îl introduce pe Popadiuc în locul lui Muniru.


Minutul 60: Primele probleme pentru Steaua. Râpă are o intervenţie bună în propriul careu, dar Muniru are ghinion şi mingea ajunge la un adversar după ce se loveşte de el. Hazard şutează, dar Carp face un efort şi deviază în corner. Ungurii sunt din ce în ce mai periculoşi, iar Steaua a încercat să răspundă pe contraatac. Ar fi fost o ocazie bună, dar Adi Popa nu a reuşit să scoată capul din pământ şi faza se pierde. 


Minutul 56: Ritmul jocului a mai scăzut, iar STeaua petrece mai puţin timp în jumătatea de teren a lui Ujpest. Reghecampf renunţă la Toşca şi mizează pentru Carp, înainte ca Valentin Cojocaru să aibă două intervenţii bune la aceeaşi fază, respingând de fiecare dată şuturile adversarilor.


Minutul 50: O schimbare care ne-a scăpat la pauză. Papp i-a lăsat locul lui Momcilovic. Sârbul a trecut fundaş stânga, iar Toşca joacă în centrul defensivei, alături de Fernando Varela.


Minutul 49: Tot Steaua începe mai bine şi a doua parte a partidei. Prima situaţie periculoasă îi aparţine lui Toşca, cel care şutează de la mare distanţă, cu stângul, peste poartă.


Minutul 46: A început repriza secundă. Reghecampf a făcut o singură modificare: Cojocaru i-a luat locul lui Niţă.


PAUZĂ: Se termină primele 45 de minute, nu înainte ca Florin Niţă să gafeze şi săi ofere o minge pe tavă unui adversar şi ca Adi Popa să rateze şi el din poziţie de 1 vs. 1 cu portarul. Trăgând linie, o primă repriză foarte bună a Stelei, în care Hamroun a ieşit în evidenţă. Totuşi, trebuie să ţinem cont de faptul că adversarul nu este chiar cel mai dificil.


Minutul 40: Steaua domină din ce în ce mai clar, iar ocaziile se succed la poarta lui Ujpest. Hamroun scapă pentru a treia oară singur cu portarul, dar trimite din nou pe lângă poartă. Imediat, Pintilii trage de la 25 de metri, cu stângul, dar goalkeeper-ul maghiar respinge cu greu. Are şi Ujpest o situaţie bună, după o minge pierdută de Stanciu, dar Niţă respinge o centrare periculoasă.


Minutul 38: Bară Steaua! Pressing-ul echipei lui Laurenţiu Reghecampf dă roade şi Steaua recuperează o minge la 20 de metri de parta adversă. Bawab pasează pentru Stanciu, venit lansat din spate, mijlocaşul trage cu stângul, la colţul scurt, dar portarul lui Ujpest respinge în bară.


Minutul 32: GOL STEAUA! Hamroun pune presiune pe portarul advers, îi suflă acestuia o minge chiar în momentul degajării, iar balonul ajunge la Nicuşor Stanciu. Tânărul decar nu stă mult pe gânduri şi trimite în poarta rămasă goală. Ciudat, Hamroun şi Stanciu au avut o mică ceartă după golul decarului, dar colegii au intervenit şi i-au liniştit. 1-0 pentru Steaua, scor perfect normal având în vedere felul în care au stat lucrurile în prima parte a meciului.


Minutul 30: Steaua se instalează din nou în terenul advers, dar nu pune în pericol poarta lui Ujpest. Bawab a primit puţine mingi, Adi Popa e la fel de ineficient precum în meciurile amicale, iar Stanciu pare că-şi caută încă locul. Hamroun se ocupă, însă, cu fazele frumoase. A şutat de la marginea careului, cu interiorul la colţul lung, dar goalkeeper-ul lui Ujpest a respins. Execuţie frumoasă, chiar dacă se ridicase deja steagul pentru ofsaid.


Minutul 22: Ujpest pune primele probleme, dar şutul lui Balasz de la distanţă trece pe lângă poarta lui Niţă. Imediat, Toşca a dat pe lângă minge în -a pus pe unguri pe contraatac, dar Steaua s-a descurcat până la urmă, chiar dacă şi Papp şi-a copiat colegul şi a făcut gafă amuzantă.


Minutul 20: Ungurii fac eforturi pentru a-l deranja pe Niţă, dar portarul Stelei stă în continuare liniştit. Toşca are o intervenţie bună la o centrare a adversarului şi cam aici se încheie lista acţiunilor ofensive a lui Ujpest.


Minutul 13: Acelaşi Hamroun primeşte o pasă superbă de la Papp şi rămâne din nou singur cu portarul. Face o preluare foarte bună, fixează portarul, dar şutează din nou pe lângă poartă. Steaua domină începutul de meci.


Minutul 6: Hamroun, cel mai în formă stelist din această iarnă, are prima ocazie importantă a partidei. Scapă singur pe partea stângă, şutează la colţul lung, dar ratează ţinta.


Minutul 2: Bawab are prima situaţie bună a Stelei, dar e oprit la timp de fundaşii unguri. Mai jos o imagine interesantă cu arbitrul asistent de pe atacul lui Ujpest.


19:05 A început meciul.


18:06 Cu o oră înaintea meciului cu Ujpest, Steaua a anunţat, pe contul oficial de facebook, echipa trimisă în teren de Laurenţiu Reghecampf. Este, practic, acelaşi prim 11 din meciul cu Young Boys, iar Ciprian Marica nu se află în lot.


Marţi seară, de la ora 19:00, Steaua va juca primul amical din cel de-al doilea cantonament al iernii. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf va juca în Belek cu Ujpest, echipă care ocupă locul 2 în prima ligă din Ungaria. Amicalul vine în toiul unei dispute aprinse între Steaua şi echipa naţională pe tema jucătorilor convocaţi de Anghel Iordănescu la selecţionata divizionară şi care, până la urmă, nu vor fi lăsaţi la lot. 

Dacă primul cantonament care a avut loc tot în sudul Turciei a fost concentrat mai mult pe partea de acumulare, în sesiunea de pregăire de acum antrenorii Stelei au conceput un program încărcat cu meciuri amicale, dar şi cu antrenamente tehnico-tactice. Meciul cu Ujpest este, aşadar, primul dintr-o serie care îl va ajuta pe Laurenţiu Reghecampf să se hotărască asupra formulei de start cu care va ataca meciurile oficiale din primăvară, unele în care Steaua are ca obiectiv câştigarea campionatului pentru a patra oară consecutiv. Este de aşteptat ca antrenorul Stelei să folosească o echipă de start asemănătoare cu cea trimisă pe teren contra lui Young Boys Berna. Pintilii şi Muniru sunt singurele soluţii valide la centrul terenului, în faţa apărării, în timp ce Ciprian Marica ar putea începe jocul cu maghiarii încă din primul minut, pregătirea fizică fiind un capitol la care fostul dinamovist i-a surprins pe cei din staff-ul Stelei. 

  • Echipa de start contra lui Young Boys: Niţă - Râpă, Papp, Varela, Toşca - Pintilii, Muniru - Ad. Popa, Stanciu, Hamroun - Bawab
  • Echipa probabilă contra lui Ujpest: Niţă - Papp, Varela, Toşca, Momcilovic - Pintilii, Muniru - Ad. Popa, Stanciu, Hamroun - Marica

Până la finalul cantonamentului, campioana României va mai juca patru meciuri amicale. Steaua va întâlni pe Sturm Graz, pe Lugotoreţ Razgrad, pe Djungardens şi pe Trencin.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.