Rapid – Gaz Metan 1-1. Llullaku a egalat în prelungiri, după o gafă monumentală a lui Bornescu. CS U Craiova – Viitorul 2-2

Rapid - Gaz Metan 1-1. Llullaku a egalat în prelungiri, după o gafă monumentală a lui Bornescu. CS U Craiova - Viitorul 2-2
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Liga 1, etapa 3 – meciurile zilei
     
  • CS U Craiova – Viitorul Voluntari 2-2 (Curelea ’23, ’32 / Mitrea ’20 – pen, ’79)
  • Rapid București – Gaz Metan Mediaș 1-1 (Pancu ’42 / Lllullaku ’90+3)

22:55 Giuleștenii au clacat la ultima fază a confruntării cu Gaz Metan. După ce au condus mai bine de o repriză, după golul lui Pancu, Bornescu a gafat copilărește și Llullaku a înscris golul care a „furat” două puncte Rapidului.

Încheiem aici prima parte a LIVE BLOG-ului dedicat etapei a treia a Ligii 1.


22:50 GOL GAZ METAN. LLULLAKU (’90+3)
Gafă incredibilă a lui Bornescu, care scapă mingea după un corner de pe partea stângă. Balonul se duce la colțul lung, iar Llullaku îl trimite în plasă. A fost ultima fază importantă a meciului.


22:45 Ocazie mare pentru Rapid. Roșu este liber în fața porții, dar nu poate relua în poartă o centrare excelentă venită de pe partea dreaptă în direcția de atac a giuleștenilor.


22:36 Încă o schimbare la Rapid. Intră Martin, iese Cojocnean. Mai sunt 10 minute din timpul regulamentar de joc.


22:30 Rapidul beneficiază de o lovitură liberă de la circa 25 de metri, în poziție centrală. Dică sare peste minge, dar Pancu trimite mult peste poartă. Scorul rămâne 1-0 în favoarea gazdelor. 


22:26 Ionel Ganea face o schimbare cu tentă defensivă. Iese Ciolacu, intră Vali Negru. La oaspeți, Avram i-a luat locul lui Roberto Romeo.


22:22 Dulca mută primul. Tehnicianul medieșenilor îl trimite în teren pe Llullaku în locul lui Ciprian Petre.


22:17 Bornescu prinde o minge înaltă în propriul careu de 6 metri. Portarul cade însă rău și acuză o accidentare. Pe teren intră echipa medicală a Rapidului.


22:12 Prima ocazie din a doua repriză aparține oaspeților. Ciprian Petre trage însă dezamăgitor, peste poartă, de la marginea careului.


22:01 A început a doua repriză a partidei Rapid – Gaz Metan. Meciul se reia de la scorul de 1-0 în favoarea giuleștenilor, după golul marcat de Daniel Pancu, în minutul 42.


21:47 Pauză pe Giulești. Rapidul intră la vestiare în avantaj cu toate că statistica primei reprize este favorabilă celor de la Gaz Metan Mediaș.


21:43 GOL RAPID. PANCU (’42)
Gazdele deschid scorul prin Pancu, care se înalță și reica cu capul o centrare perfectă a lui Ciolacu la colțul lung.


21:38 Pancu îl lansează excelent pe Ciolacu, dar atacantul giuleștenilor face o preluare lungă și Pleșca are timp să iasă din poartă și să recupereze mingea din picioarele rapidistului.


21:35 Ocaziile medieșenilor și jocul mai bun prestat de oaspeți l-au enervat pe Ionel Ganea. Antrenorul giuleștenilor gesticulează pe margine și strigă la elevii săi.


21:28 Două ocazii mari ale medieșenilor, ambele semnate de fotbaliștii italieni. Mai întâi Figliomeni reia cu capul peste poartă, iar apoi Roberto Romeo este blocat excelent de Bornescu într-o situație clară de gol.


21:22 Primele 20 de minute nu au oferit foarte multe momente de fotbal de calitate. Încă se joacă precaut și se șutează de la distanță. Scorul la ocazii este însă favorabil oaspeților.


21:13 Valerii Moraru, acționarul majoritar al Rapidului, nu se află în această seară pe Giulești. Conform informațiilor oferite de Look TV, omul de afaceri se află în vacanță. Între timp, Gaz Metan a avut alte două ocazii la poarta lui Bornescu.


21:11 După ce s-a aflat în tribune la Gaz Metan – CSMS Iași 0-0, din etapa trecută, Dan Roman este astăzi rezervă la medieșeni. Roman a suferit în decembrie 2013 o accidentare teribilă, o fractură la gleznă, care l-a ținut departe de teren aproape un an.


21:06 Filiomeni are prima ocazie a meciului. Șutul acestuia, în cros, trece pe lângă poarta lui Bornescu.


21:00 Gaz Metan are lovitura de start. În această seară, Pancu va purta tricoul cu numărul 10 pentru prima oară în acest sezon. Până acum, mijlocașul giuleștenilor a avut numărul 8.


20:45 Mai este un sfert de oră până la începutul partidei Rapid – Gaz Metan. Ovidiu a intrat în posesia foilor de joc ale celor două echipe.


20:25 Brac are o nouă intervenție spectaculoasă. De această dată, portrarul Craiovei respinge peste poartă șutul puternic al lui Daminuță. La numai câteva zeci de secunde după cornerul oaspeților se aude flierul de final al meciului. CS U Craiova – Viitorul Voluntari s-a terminat 2-2 grație dublelor lui Curelea și Mitrea.


20:19 Țîru primește cartonașul galben cu doar câteva minute înainte de finalul partidei.


20:17 Între timp, la stadionul Giulești au început să se adune fanii. Aceștia își pot achiziționa și suveniruri de la o tarabă care înlocuiești fan shop-ul alb-vișiniilor.


20:14 Ocazie mare pentru Viitorul. Bonilla trage însă foarte slab, pe lângă poartă, din circa 8 metri, după ce Brac respinge în față șutul lui Mitrea. Din tribune se scandează „Demisia”.


20:11 GOL VIITORUL. MITREA (’79)
Mitrea înscrie al doilea său gol din acest meci. Jucătorul Viitorului trage puternic din lovitură liberă de la peste 25 de metri și-l învinge pe Brac la colțul scurt.


20:07 Acka vede cartonașul galben. La gazde, Curelea este înlocuit cu Mihăiță Pleșan.


19:57 Viitorul trece pe lângă egalare. Brac respinge spectaculos în corner șutul bun al lui Silviu Pană. Daminuță trimite și el o minge pe lângă poarta gazdelor.

La Craiova, iese Băluță și intră Ivan.


19:55 Norii care s-au adunat deasupra Bucureștiului pare că i-a speriat pe fanii Rapidului. Cu doar o oră înaintea fluierului de start de pe Giulești, prezența la stadion nu este deloc una numeroasă. Colegul meu, Ovidiu Dumitrescu, ne va ține la curent cu ce se întâmplă la meciul Rapid – Gaz Metan, care va începe la 21:00.


19:45 Ambele formații trec pe lângă gol în acest debut de repriză. Mai întâi Acka și Băluța trimit pe lângă poartă, iar Pinilla îi copiază în celălalt careu.


19:40 Conform informațiilor oferite de colegii de la Look TV, se pare că înlocuirea lui Florin Tănase a survenit ca urmare a unei deshidratării suferite de jucătorul Viitorului.


19:36 A început a doua repriză. La gazde, Herghelegiu i-a luat locul în teren lui Bancu.


18:20 Alin Cârstocea îi ia locul în teren lui Florin Tănase. Acesta din urmă părăsește terenul accidentat și este preluat de echipa medicală a Viitorului, Imediat după schimbare se termină prima repriză.


19:16 Prima parte a meciului se va prelungi cu 3 minute suplimentare. Între timp a primit și Nedelcu cartonașul galben.


19:07 Bogdan Stelea face prima schimbare. Îl trimite pe teren pe Hodorogea în locul lui Puțanu.


19:03 GOL CS U CRAIOVA. CURELEA (’32)
Curelea le aduce pe gazde în avantaj cu al doilea său gol marcat astăzi. Atacantul primește o pasă pe jos din banda dreaptă și trimite în stânga portarului cu o execuție de mare finețe.


18:54 GOL CS U CRAIOVA. CURELEA (’23)
Curelea preia în careul oaspeților, pivotează și trage la colțul lung, fără nicio șansă pentru Balauru. Gaydele egalează astfel la numai 3 minute distanță după ce Mitrea deschisese scorul din penalty.


18:51 GOL VIITORUL. MITREA (’20 – penalty)
Acka faultează în propriul careu și se dictează penalty pentru Viitorul. Mitrea execută simplu, plasat și deschide scorul în minutul 20.


18:46 Bonilla trimite simplu, cu latul, în poarta gazdelor. Golul este însă anulat pentru o poziție de ofsaid în care se afla atacantul Viitorului. 


18:42 Madson are o incursiune în partea dreaptă, trimite un șut centrare în fața careului de 6 metri, dar Curelea nu ajunge la minge și se dictează aut de poartă. Raportul șuturilor la poartă este în acest moment 3-1 în favoarea gazdelor.


18:40 Primul cartonaș galben al partidei este primit de Vătăjelu, pentru o intrare imprudentă, din spate.


18:38 Cele două echipe nu se avântă în atac. Se preferă momentan un joc simplu, calm, cu șuturi de la distanță. Ultimul care a tras spre buturile adverse a fost Acka, care nu l-a deranjat însă pe Balauru.


18:30 A început CS U Craiova – Viitorul. Lovitura de start a partidei a fost dată de Aurelian Roșca, antrenorul naționalei U18 de handbal feminin, care a cucerit titlul mondial în urmă cu câteva zile.


18:15 Echipele de start:

CS U Craiova: Brac – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluță, Madson, Nuno Rocha, Bancu – Ferfelea, Curelea
Rezerve: Straton, Kay, Brandan, A. Ivan, Herghelegiu, Dănănae, Pleșan

Viitorul: Balauru – Manea, Țîru, Mitrea, Puțanu – Daminuță, Pană – Nedelcu, Năstăsie, Fl. Tănase – Bonilla
Rezerve: Buzbuchi, R. Marin, Rusu, Nikolov, Hodorogea, Andelkovic, Cârstocea


Partida cu Viitorul Voluntari, programată azi de la ora 18:30 (în direct la Look TV), în etapa a treia din Liga 1, se anunță decisivă pentru postul lui Ionel Gane pe banca echipei CSU Craiova. Tehnicianul, despre care s-a zvonit deja de două ori că va fi dat afară, este conștient de acest fapt și a arătat-o joi, când a anunțat că victoria este obligatorie pentru echipa sa în meciul de vineri, cu Viitorul.

„Avem un meci cu o echipă tânără, imprevizibilă, pe care trebuie să-l tratăm serios, nu trebuie să subestimăm adversarul. Și ei vin după două meciuri în care au obținut un singur punct. Nu va fi ușor, dar cele trei puncte sunt obligatorii pentru încrederea și liniștea noastră. Îmi doresc să aducem la fel de bine mingea în fața porții, dar să fim mai eficienți”, a comentat Gane.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani spune că în Bănie este normal să apară zvonuri privind schimbarea antrenorului dacă trec câteva meciuri fără victorie: „Nu e noutate că se vehiculează schimbarea antrenorului la Craiova după unul sau două eșecuri. Sunt obișnuit cu asta, presiune va fi mereu la Craiova pe antrenor și pe jucători. Aceste lucruri mă fac să muncesc și mai mult și mai bine”.

Felix Grigore, directorul executiv al clubului, a dezmințit deja săptămâna trecută informațiile răzbătute în presa locală, cum că postul lui Gane este amenințat. Cum capitala Olteniei este deja scindată între susținătorii Universității Craiova și cei care au fost atrași lângă noua echipă făcută de Primărie, CSU Craiova, rezultatele proaste sunt foarte periculoase pentru formația aflată sub protecția primăriței pesediste Olguța Vasilescu.

Brandan a și fost băgat în lot

Singurul absent al Craiovei este Alex Mateiu, accidentat. În schimb, Pablo Brandan a fost reținut în lot, chiar dacă nu este pus la punct cu pregătirea fizică. „Este posibil să fac schimbări în primul 11, să apară unul sau doi jucători noi în formula de start, față de partida precedentă. Mateiu lipsește, dar Brandan face parte din lotul de 18, problemele legate de viză și legitimare vor fi rezolvate în cursul zilei de azi. Brandan are nevoie de timp, cred că în trei săptămâni va fi la potențialul optim. L-am inclus în lot pentru că trebuie ajutat să se integreze cât mai repede, să-l bag în atmosfera echipei”.

Antrenorul Universității e convins că de acum înainte nu vor mai fi pierduți juniorii talentați: „Mă bucur că am reușit să-l repatriem pe Băluță de la Viitorul. În următoarea perioadă, dat fiind că acum avem echipă de Liga 1 și un centru de copii și juniori puternic, sunt convins că nu vom mai pierde juniorii valoroși. De la Viitorul am lucrat cu Alex Mitriță, l-am debutat la 15 ani în Liga 2 la Severin, dar la acest meci este suspendat”.

Gane explică problemele cu care se confruntă: „Echipa are nevoie de un lider, dar acesta nu se poate impune decât în timp. În mod normal, Curelea, fiind căpitan, ar fi liderul echipei, dar nici el nu joacă de foarte mult timp la Craiova”.

Ivan: „Dacă joc, dau gol și cu Viitorul”

Puștiul de 17 ani care a debutat cu gol în Liga 1, Andrei Ivan, este încrezător că va marca și în meciul cu Viitorul.  „Dacă voi intra, voi da gol. M-am bucurat de reușita din meciul cu Steaua, dar nu foarte mult, fiindcă nu a contat pentru puncte. Cu Viitorul va fi un meci greu, nu trebuie să tratăm de sus adversarul. Nu contrează faptul că întâlnim juniori sau bătrâni, important este să câștigăm”.

Craiova ar fi primit o ofertă de 500.000 de euro de la Juventus pentru tânărul atacant, dar acesta spune că nu știe foarte multe. „Eu nu știu dacă am avut ofertă de la Juventus sau nu. Știe mai multe lucruri impresarul meu, Sorin Paraschiv. Deocamdată, nu vreau să plec, îmi doresc să mai stau un an – doi, să facem performanțe, mai apoi să fiu transferat în străinătate”.

Rapid – Gaz Metan, de la 21:00, pe LOOK TV

Ionel Ganea, antrenorului Rapidului, a atras atenția asupra jocului bun practicat de Gaz Metan Mediaș în deplasare, înaintea partidei directe programată vineri, de la ora 21:00, în Giulești. „Chiar dacă are jumătate de echipă schimbată față de sezonul trecut, Mediașul este o echipă foarte bună în deplasare și care are câțiva jucători experimentați în zona centrală”, a declarat antrenorul Rapidului. Referindu-se la echipa pe care o pregătește, Ganea a vorbit despre problemele pe care le întâmpină, probleme legate de forma sportivă: „Nu putem vorbi despre o echipă în bună condiție fizică. Eu am preluat echipa de puțin timp, însă importantă este dorința lor de a juca. Suntem o echipă în reconstrucție”.

Pentru meciul cu formația lui Cristian Dulca, fostul său coleg din perioada în care jucau amândoi la Rapid, tehnicianul rapidist nu are nicio problemă de lot. Daniel Pancu, care a absentat la meciul din etapa trecută, cu Viitorul, partidă câștigată de giuleșteni cu 2-1, s-a refăcut și va fi apt pentru întâlnirea cu medieșenii. Ganea a subliniat importanța punctelor și a anunțat că aspectul estetic al jocului îl interesează mai puțin: „Îmi doresc ca mâine să câștigăm și să ne asigurăm liniștea. Va fi un meci foarte important, nu ne permitem să facem spectacol”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup