LIVE BLOG | CFR Cluj e noua campioană a României! Hagi i-a predat ștafeta lui Dan Petrescu, FCSB termină pentru al treilea an la rând pe locul 2

LIVE BLOG | CFR Cluj e noua campioană a României! Hagi i-a predat ștafeta lui Dan Petrescu, FCSB termină pentru al treilea an la rând pe locul 2
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • CFR a câștigat al patrulea titlu din istorie după ce s-a impus cu 1-0 în dauna Viitorului. Hagi îi predă astfel ștafeta lui Dan Petrescu, iar FCSB termină pentru al treilea an la rând pe locul secund. Ardelenii au triumfat în Liga 1 numai în ani pari: 2008, 2010, 2012.

CFR Cluj – Viitorul 1-0 (Djokovic 43)

  • CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Bordeianu (Djokovic 36), Hoban, Culio – Omrani, Țucudean (Mailat 82), Deac
  • Rezerve: Vâtcă, Luchin, L. Rus, Djokovic, Al. Ioniță, Costache, Mailat
  • Viitorul: Cojocaru – Hodorogeas (Gavra 63), Ghiță (Lima 61), De Nooijer – Mladen, Cicâldăus, T. Băluță, Vână, Ganea – I. Hagi, Voduț (Mățan 46)
  • Rezerve: Buzbuchi, Ciobanu, Căpușă, Gavra, D. Dumitrescu

FCSB – Astra 1-0 (Gnohere 40)

  • FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovic – O. Popescu, Nedelcu – Teixeira, Budescus, F. Comans (D. Man 67) – Gnohere (C. Tănase 46)
  • Rezerve: A. Vlad, Larie, L. Filip, Găman, D. Man
  • Astra: Iliev – A. Stan, Ericos, Polczak, Radunovic – S. Balaure (V. Gheorghe 73), T. Seto, Mrzljak (Chiriac 86), F. Matei- Abang, Vera Urkos(L. Buș 57)
  • Rezerve: Lazar, R. Moise, Butean, Biceanu

FINAL: CFR Cluj e noua campioană a României după ce s-a impus cu 1-0 în fața campioanei din sezonul trecut, FC Viitorul. FCSB termină pentru al treilea an la rând pe locul secund în Liga 1 Betano. Înfrângerea de la Iași a fost capitală pentru FCSB, iar experiența lui Dan Petrescu și a echipei sale și-a spus cuvântul.


Minutul 90: La București s-au dat 3 minute suplimentare, iar la Cluj 4. Pe Arena Națională au fost prezenți în această seară 12.305 oameni.


Minutul 83: Erico a șutat puternic spre poarta FCSB-ului, dar Bălgrădean a fost la post și a respins în sus. Abang a încercat să-i fure mingea lui „Pufi”, dar a fost semnalizat în afara jocului.


Minutul 75: Vă era dor de Cristi Tănase? Cel poreclit „Dodel” de microbiștii români a oferit ratarea serii în Liga 1 Betano. Dennis Man a șutat cu șpițul la colțul lung, Iliev a respins în lateral, dar Cristi Tănase s-a aflat la locul potrivit în momentul potrivit. Singur cu poarta goală în lateral, mijlocașul FCSB-ului a trimis în plasa laterală, spre uimirea tuturor.


Minutul 69: Aproape de autogol! Țucudean a trimis puternic la colțul scurt din banda dreaptă, iar De Nooijer a respins în plasa laterală. Olandezul e stângaci, iar o intervenție cu exteriorul ar fi fost și mai dificilă pentru acesta.


Minutul 63: Hagi riscă! Pe fondul unui joc dominat de CFR, „Regele” mută decisiv. După ce l-a scos pe Ghiță, antrenorul Viitorului l-a înlocuit și pe Hodorogea cu Gavra, astfel că De Nooijer rămâne singurul fundaș central al oaspeților. Olandezul joacă normal în lateral, dar a fost reprofilat în ultima perioadă.


Minutul 57: Jocul este în continuare unul echilibrat pe Arena Națională, dar FCSB este echipa mai prezentă în ofensivă. CFR controlează partida și reușește să-i țină pe puștii lui Hagi la o distanță considerabilă de poarta apărată de Arlauskis. E de așteptat ca ardelenii să conserve avantajul de pe tabelă.


Minutul 46: S-au reluat cele două partide! Dică și Hagi au mutat la pauză. Harlem Gnohere a fost înlocuit de Cristian Tănase, vicecampionii încercând probabil să conserve avantajul de pe tabelă. Astra și-a arătat colții în prima repriză. La Cluj, Hagi l-a scos pe Voduț și l-a introdus pe Mățan.


Pauză | Atât CFR cât și FCSB au reușit să preia conducerea în finalul primei părți. La ce să ne așteptăm în repriza a doua?


Minutul 45+1: Pauză pe cele două stadioane! Cu 45 de minute înainte de finalul Ligii 1 Betano, CFR Cluj este pe primul loc, având 50 de puncte. FCSB are 49 de puncte și ocupă locul secund. Craiova conduce cu 2-1 la Iași, iar în acest moment e sigură de locul 3. Elevii lui Dică au nevoie de un rezultat mai bun decât cel al CFR-ului pentru a urca pe primul loc. La egalitate de puncte, FCSB câștigă titlul.


Minutul 43: GOOOL CFR CLUJ! Djokovic înscrie cu o lovitură de cap și își readuce echipa pe primul loc. Croatul a trimis aproape de vinclu după o lovitură liberă executată din lateral. Deac i-a pus mingea pe cap, iar mijlocașul intrat în locul lui Bordeianu în minutul 36 a redus Arena Națională la tăcere. Fanii FCSB-ului au aflat imediat de reușita lui Djokovic.


Minutul 40: GOOOL FCSB! Gnohere a deschis scorul pe Arena Națională. Ovidiu Popescu a scăpat în flancul drept, a centrat pe jos în fața porții, iar „Bizonul” a venit lansat și a împins balonul în poartă. La acest scor, FCSB urcă pe primul loc, având un punct avans față de CFR Cluj. În Gruia este în continuare 0-0, iar entuziasmul din jocul ardelenilor pare că s-a stins.


Minutul 31: Ocazie pentru Astra! Silviu Balaure a preluat în marginea careului, a șutat la colțul lung, dar Bălgrădrean a plonjat și a respins în lateral. Giurgiuvenii nu capitulează și se luptă de la egal la egal cu FCSB.


Minutul 29: Penalty? Budescu a căzut în careu după ce a fost agățat de Polczak, dar Marius Avram i-a acordat cartonașul galben pentru simulare. Vedeta gazdelor a început să râdă ironic.


Minutul 25: După câteva minute în care CFR Cluj s-a aflat cu tot efectivul în jumătatea adversă, oaspeții au reușit să echilibreze jocul. Liderul Ligii 1 Betano încearcă să penetreze defensiva lui Hagi prin lateral, dar Cojocaru a colectat sau respins toate baloanele ajunse în preajma porții.


Minutul 15: Ocazie imensă pentru Viitorul! Cristi Ganea a primit în banda dreaptă, a ajuns singur cu Arlauskis, care a ieșit în întâmpinare, după care l-a lobat pe lituanian. Întreg stadionul a amuțit în timp ce balonul se îndrepta spre poartă. Execuția lui Ganea nu a prins cadrul porții, mingea picând pe plasă. Este ultimul meci al fundașului lateral pentru Viitorul. Din sezonul următor va evolua pentru Athletic Bilbao.


Minutul 13: Florentin Matei a irosit o lovitură liberă dintr-o poziție excelentă. Mijlocașul venit de la Rijeka a executat de la 23 de metri, din poziție centrală, dar mingea s-a dus peste poarta FCSB-ului. După un început timorat, Astra a ieșit la joc și a început să pună probleme. CFR Cluj controlează partida din Gruia, dar defensiva lui Hagi rezistă.


Minutul 7: CFR atacă în valuri! Manea a centrat în fața porții, dar Cojocaru a respins în lateral. Ardelenii s-au instalat în jumătatea adversă, iar golul pare că plutește în aer. Atmosfera este un incendiară în Gruia.


Minutul 2: Ocazii la ambele partide! FCSB atacă din primele momente, defensiva Astrei fiind în corți. La Cluj, Voduț a trimis cu capul la o palmă de poarta CFR-ului. Omrani a răspuns la faza următoare, când a șutat puțin peste poarta apărată de Cojocaru.


Minutul 1: Au început cele două partide! Startul s-a dat simultan pe ambele stadioane. Vă prezentăm mai jos scenografia PRA.


Foto Daniel Anghel / ProSport

20:22 Scenografie sau eșec? Galeria FCSB-ului pregătește un mesaj cu ocazia ultimului meci din actuala stagiune, dar în peluză bate vântul, cu 23 de minute înainte de startul partidei.


20:18 În pat cu dușmanul! Dani Coman s-a întâlnit cu Mihai Stoica și Nicolae Dică pe marginea terenului. Cei trei au dialogat minute bune, în timp ce jucătorii se aflau la încălzire.


20:05 Chiar dacă au fost în centrul unor momente tensionate, atât Radunovic, cât și Abang, sunt titulari pe Arena Națională. Primul a greșit decisiv în partida cu CFR Cluj și a fost schimbat în minutul 20, iar al doilea e acuzat de colegi că le-ar fi copiat cărțile de credit, în timpul unui antrenament.


20:00 Ajuns la stadion, Gigi Becali a prefațat partida cu Astra Giurgiu: „Ce vrea Dumnezeu asta va fi. Dacă vrea Dumnezeu să se joace cu noi, știți ce se va intampla: CFR-ul pierde și noi facem egal”. FCSB are nevoie de un rezultat mai bun decât CFR Cluj pentru a câștiga titlul de campioană.


19:25 Avem echipele de start la meciul CFR – Viitorul! Hagi a surprins și a ales să folosească sistemul 3-5-2, cu Hodorogea, Ghiță și De Noojier pe linia de fund. „Regele” a mai ales o formulă asemănătoare și la partida cu CS U Craiova de pe noul Oblemenco, partidă încheiată scor 3-3. Dan Petrescu „s-a betonat” la mijlocul terenului, unde i-a trims pe Culio, Hoban și Bordeianu, în timp ce Costache, Mailat, Ioniță și Djokovic sunt doar rezerve.


19:19 Avem echipa de start a FCSB! Fără Pintilii, Junior Morais și Florin Tănase, Dică nu a fost dispus să-l convoace pe Alibec, astfel că vicecampioana va avea astăzi doar șase jucători pe banca de rezerve. Nedelcu revine în primul 11 după 9 meciuri de absență. Mijlocașul a început ultima oară din primul minut în chiar prima etapă a playoff-ului. Atunci, FCSB primea vizita Viitorului și se impunea cu 2-1. Nemulțumit că a fost mai mult rezervă în playoff, Teixeira este titular astăzi.


19:11 Unde sunt fanii? Conform reporterului ProSport aflat la Arena Națională, până în acest moment s-au vândut circa 10.000 de bilete. Recordul de asistență stabilit de FCSB în Liga 1 Betano în acest sezon datează de la returul cu CFR Cluj din playoff, la care au fost prezenți 30.000 de oameni.


19:00 Playoff-ul Ligii 1 Betano se apropie de final, astfel că putem să ne gândim deja la adversarii pe care echipele românești îi vor întâlni în cupele europene. Calculele sunt destul de simple în ceea ce privește participanta din preliminariile Ligii Campionilor, unde doar CFR Cluj sau FCSB pot avea acces. În schimb, dacă vorbim de Liga Europa, lucrurile se complică. Vedeți aici Traseul echipelor românești în cupele europene. Viitorul e condamnată la turul I al Europa League, dacă CS U Craiova câștigă finala Cupei. FCSB, singurul cap de serie. Printre adversarii probabili se numără Sevilla, Zenit sau Feyenoord.


18:30 Clubul CFR Cluj a anunțat că toate biletele pentru partida cu Viitorul au fost epuizate. Stadionul „Doctor Constantin Rădulescu” are o capacitate de 23.500 de locuri. 


14:30 Nicolae Dică e nevoit să rezolve din mers problemele. Azi, cu câteva ore înainte de partida de pe Național Arena, a aflat că Florin Tănase nu va fi apt pentru disputa cu Astra. Potrivit Digisport, o accidentare mai veche îi pune din nou „piedică” fostului atacant de la Viitorul, astfel că Tănase nu a fost inclus în lot.


Duminică, de la 20:45, playoff-ul Ligii 1 Betano programează meciurile care vor decide numele câștigătoarei titlului de campioană în sezonul 2017/2018. Lupta se dă, așadar, până în ultima etapă, una în care echipa antrenată de Dan Petrescu intră cu un punct avans în fața actualei vicecampioane. Răsturnările de situație din ultimele etape au adus principalele contracandidate la titlu în situația de a lupta până în ultimul minut al ultimelor jocuri, astfel că situația complicată e, de fapt, destul de simplă.

Pentru a câștiga titlul în acest sezon, CFR Cluj trebuie să obțină în ultimul meci un rezultat cel puțin la fel de bun cu cel pe care îl va obține FCSB în meciul cu Astra. Avantajul de un punct presupune faptul că Dan Petrescu este campion dacă învinge Viitorul pe teren propriu sau dacă face egal cu echipa lui Hagi, în condițiile în care nici FCSB nu scoate mai mult de un egal, pe Național Arena, cu Astra Giurgiu.

CFR vs FCSB. Loturi și moral

În ceea ce privește lotul, Dan Petrescu nu are bătăi prea mari de cap. Înlocuirea lui Boli din centrul liniei defensive cu Mureșan nu este ceva anormal, în rest, lucrurile fiind în grafic. Este de așteptat ca „Bursucul” să mențină fără surprize „11”-le de start, cu un sistem 4-4-2 apreciat de fotbaliști după victoria de la Astra, sistem care presupune ca în spatele cuplului Omrani – Țucudean să fie așezată o linie cu patru mijlocași cu experiență, cel mai probabil formată din Culio, Hoban, Djokovic și Deac. În București, Nicolae Dică are un meci mai ușor, în teorie, însă o misiune un pic mai dificilă din cauza absențelor.

Pintilii și Junior Morais au fost eliminați la Craiova, în penultima etapă, iar Denis Alibec este exclus din lot. Aceste date presupun faptul că Harlem Gnohere este singura variantă viabilă pentru postul de atacant, în timp ce mijlocul terenului va fi acoperit de Lucian Filip și de Ovidiu Popescu, în spatele unei linii de mijlocași în care vor juca Teixeira, Budescu și Florin Tănase.

Viitorul și Astra. Cât de tari vor fi adversarii?

Dincolo de pregătirea propriei echipe, cei doi antrenori sunt obligați să discute și să analizeze adversarii din ultima etapă. Avantajat, din nou, pare Dan Petrescu. La nivel declarativ, Gică Hagi va merge în Gruia cu scopul de a câștiga. Meciul este important pentru Viitorul în ideea asigurării locului 3, însă constănțenii au probleme serioase de lot. Absența lui Țîru îl poate obliga pe Hagi să improvizeze într-o defensivă fără prea multă experiență, însă „Regele” își anunță clar intențiile: „Avem obiectivul de a termina pe locul al treilea. Suntem la mâna noastră, iar pentru asta trebuie să câștigăm la Cluj”. De partea cealaltă, Gigi Mulțescu nu are absențe importante, însă are o echipă frământată de aspecte ce nu țin de fotbal. După ce Radunovic a fost scos în primele minute ale jocului cu CFR după o evoluție considerată a fi… suspectă, antrenorul are de gestionat și situația lui Abang, cel care este în centrul unui caz incredibil, în care ar fi acuzat că a subtilizat bani din buzunarele colegilor de vestiar.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup