LIVE BLOG | FCSB – Dinamo 2-1. Reghecampf respiră ușurat, după un adevărat derby pe Arena Națională cu două eliminări, ocazii uriașe și o bară a lui Rivaldinho la ultima fază

LIVE BLOG | FCSB - Dinamo 2-1. Reghecampf respiră ușurat, după un adevărat derby pe Arena Națională cu două eliminări, ocazii uriașe și o bară a lui Rivaldinho la ultima fază
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Dinamo 2-1 (Alibec 10, Boldrin 75 / Nemec 58)

Echipele de start:

  • FCSB: Fl. Niță – Pleașcă, Moke, Pintilii, Momcilovic – Muniru, Ov. Popescu – Enache, Fl. Tănase, De Amorim – Alibec
  • Rezerve: Stăncioiu, Tudorie, Jakolis, Achim, Boldrin, Gnohere, Man
  • Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip – Busuladzic, Mahlangu – Hanca, Bawab, M. Oliva – Nemec
  • Rezerve: I. Popescu – Rivaldinho, D. Nistor, D. Popa, Dielna, P. Petre, Dudea

22:25 FINAL! FCSB – DINAMO 2-1, într-un adevărat derby pe Arena Națională. Am avut parte de faze și goluri frumoase, de doi jucători eliminați și de un spectacol făcut de cele două galerii în tribunele stadionului. În urma acestei victorii, FCSB a egalat Viitorul la puncte, dar elevii lui Hagi vor avea meci mâine cu Astra.


22:17 Echipa antrenată de Reghecampf va juca ultimele minute ale meciului în inferioritate numerică. Pintilii s-a lăsat păcălit de traiectoria balonului, din bandă, Rivaldinho i-a luat fața, iar fundașul central i-a băgat cotul în gât atacantului advers. Kovacs nu a ezitat și i-a arătat al doilea cartonaș galben.


22:09 Vicecampionii irosesc o șansă importantă de a-și majora avantajul. Alibec stă bine la off-side, undeva la 40 de metri de poarta lui Cerniauskas, pătrunde pe partea stângă, își creează avantaj în fața lui Nedelcearu și pasează bine, pe partea dreaptă până la Enache. „Aripa” pierde un tempo, după o preluare neferictă, reușește să-și întoarcă un adversar, dar pasează în brațele portarului advers.


22:05 GOOOOOL FCSB! Omul în jurul căruia se învârte tot jocul vicecampioanei, Denis Alibec, orchestrează o fază superbă, schimbă partea până la Momcilovic, care din preluare îl depășește pe Romera, întoarce în careu, acolo unde apare foarte bine Boldrin, iar fotbalistul intrat cu mai puțin de un minut își aduce echipa în avantaj. 


21:57 De Amorim… actorul unei ratări monumentale din numai câțiva metri. Mingea ajunge cumva în bandă, la Enache, care centrează ideal în mijlocul careului mic, pentru De Amorim, dar brazilianul dovedește încă o dată că este ieșit din formă și trage fix pe direcția lui Cerniauskas din numai câțiva metri. De remarcat este și intervenșia portarului, care a avut un reflex foarte bun în fața adversarului său.


21:49 Episodul cu fanii, din prima repriză, a recidivat imediat după golul lui Nemec. Cel puțin doi suporteri au intrat în careul lui Niță, dar au fost imediat scoși de pe teren. De această dată, forțele de ordine au acționat în număr mai mare.


21:47 GOOOOOL DINAMO! Nemec marchează cu capul din corner, se bucură preț de câteva secunde, dar asistentul lui Kovacs intervine și arată poziție afară din joc. „Câinii” se îndreaptă în direcția tușierului, iar după câteva discuții între Kovacs și colegul său golul este validat. Motivul invocat ar fi fost influența unui coechipier de-al lui Nemec la golul marcat, dar realuările au arătat că brigada de arbitri a luat decizia corectă.


21:36 Dinamoviștii au început mai bine, după ce mai mult ca sigur Contra a avut un cuvânt important de spus în vestiar. Șutul lui Bawab a fost respins în față de portarul advers, mingea a ajuns tot la iordanian, care a ținut prea mult mingea la picior și a fost blocat de Niță. Portarul a avut nevoie de câteva secunde pentru a-și reveni, după ce din cădere Bawab l-a rașchetat cu crampoanele.


21:34 A început repriza secundă pe Arena Națională, cu FCSB în avantaj, după supergolul lui Denis Alibec.


21:20 Pauză pe Arena Națională! FCSB – Dinamo 1-0, într-un meci cu un ritm foarte alert, cu un supergol marcat de Alibec, dar și cu multe durități de ambele părți sancționate de Istvan Kovacs. Totuși, „câinii” au fost aproape să dea lovitura chiar înainte de intrarea la cabine, prin Oliva, care a fost aproape să dea un gol asemănător cu cel al lui Ovidiu Popescu, dar Niță a fost la post și a scos în corner. 


21:12 Meciul s-a mai domolit și se pare că cele două echipe așteaptă intrarea la cabinele de pe Arena Națională. FCSB și Dinamo duc ultimele tatonări, dar cele două defensive își fac treaba.


21:02 Dinamoviștii dau primul semn de viață, în derby-ul de pe Arena Națională. Bawab primește mingea la marginea careului, defensiva adversă își face treaba, dar respinge numai până la Hanca. „Câinile” îl simte pe Niță puțin ieșit din poartă și apelează la un lob, dar portarul advers își face treaba și respinge în ultima clipă cu vârful degetelor, în corner.


20:59 Alibec continuă să fie cel mai activ jucător al FCSB și își trage după el coechipierii. doar că de această dată puțin cam mult. Vicecampionii au executat repede o lovitură liberă, atacantul a pătruns pe banda stângă, a avut șansa de a pasa, dar a ezitat și a fost scos în banda terenului.


20:54 În afară de Alibec, care pare că și-a reglat tirul deja, toate șuturile expediate de cele două tabere s-au dus cu mult peste porțile adverse. Rând pe rând, Ovidiu Popescu, Nemec sau Enache au ratat cu mult ținta. Totuși, am fost aproape de a fi martorii celui de-al doilea gol al vicecampionilor, dar Momcilovic a ratat și el cu mult ținta, în plus a fost surprins în off-side.


20:43 Pentru a mai tăia din elanul luat de vicecampioni, un fan a intrat pe teren, l-a deposedat pe Nedelcearu și a plecat cu mingea la picior… asta până când forțele de ordine au intrat în acțiune. Imediat, un al doilea fan a pătruns pe gazon, iar de aici a început o adevărată cursă pentru prinderea celor doi. Deși UEFA interzice televizarea unor astfel de momente, imaginile arată cum pe finalul aventurii pe gazon forțele de ordine îl plachează pe unul dintre cei doi. 


20:41 GOOOOOL FCSB! Alibec își face din nou numărul și dovedește că în piciorul său stau toate șansele vicecampioanei în acest play-off. Atacantul a făcut un unu-doi cu Enache, l-a depășit pe Mahlangu și a tras excelent, de la 30 de metri, la colțul lung, fază la care Cerniauskas nu a avut nicio șansă.


20:38 Derby-ul a început cum nu se poate mai bine între FCSB și Dinamo. Momentan, duelul se poartă la mijlocul terenului, acolo unde se duc majoritatea duelurilor fizice. 


20:30 A început primul derby fără Steaua, dintre FCSB și Dinamo, pe Arena Națională! Peluza dinamovistă continuă să impresioneze prin coregrafii, iar de această dată și-au inserat mesajul lor preferat din ultimul timp: „Amprenta noastră în timp doar așa rezistă / Vrem stadion fără pistă”.


20:20 Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, nu ține cu nimeni în această seară și are o altă favorită la câștigarea campionatului: „Mă aștept să ia Hagi campionatul. Un meci egal e bun. Dacă vin fanii, înseamnă că sunt tot Steaua. Scorul va fi 1-1”, a declarat Dragomir la DigiSport.


20:15 Crainicul FCSB păstrează același ton: „Nu trebuie să vină cineva să ne spună cum să facem la stânga, cum să facem la dreapta. Noi suntem Steaua. Noi credem în Steaua. Suntem, am fost și vom fi roș-albaștri. Suntem Steaua București!”


20:00 O victorie categorică a lui Dinamo în fața FCSB, cel puțin așa va arăta scorul final în viziunea lui Laurențiu Brănescu. Indisponibil în ultimul timp din cauza unei accidentări, Brănescu a lansat un pronostic îndrăzneț: „5-1 Dinamo!”.


19:00 Avem echipele de start ale celor două rivale, care se vor întâlni pe Arena Națională, de la 20:30. Reghecampf a schimbat din nou liniile și i-a oferit debutul lui Pleașcă, fotbalistul adus în iarnă. Se pare că fundașul s-a pus la punct cu pregătirea, iar adversar îi va fi azi Maxi Oliva. Așa cum era de așteptat, Pintilii a fost retras în mijlocul apărării, în timp ce Enache a fost urcat în linia de mijloc. 

De cealaltă parte, Contra a pregătit și el câteva surprize în primul „11”. Nedelcearu este titular, după scandalul de la națională, iar Bawab și Maxi Oliva vor fi folosiți la mijlocul terenului.


18:20 Devenită oficial FCSB, echipa finanțată de Gigi Becali încă nu s-a pus la punct cu toate detaliile organizatorice. Oficialii vicecampioanei nu concep să nu mai fie „moștenitorii” Stelei, iar pe biletele puse în vânzare la meciul cu Dinamo încă apare marca de care au fost deposedați. 


UPDATE 18:00 Se pare că în această seară, de la 20:30, galeria dinamovistă va avea oponent pe Arena Națională. Mai puțin experimentata Peluză Roș-Albastră, noua galerie a FCSB-ului, și-a pregătit materialele pentru coregrafie, astfel că vom avea parte, după mult timp, de un spectacol în tribune din ambele părți. 

Sursa foto: DigiSport.


UPDATE 16:14 Cosmin Contra pregătește surprize mari pentru primul derby ca antrenor al lui Dinamo. Potrivit ultimelor informații venite dinspre tabăra lui Dinamo, „Guriță” va miza pe Mihai Popescu, May Mahlangu și Oliva, alegând să-i lase pe bancă pe Dielna, Nistor și Bumba.

Cum va arăta Dinamo în meciul din această seară:

  • Cerniauskas – Romera, M. Popescu, Nedelcearu, St. Filip – Busuladzic, Mahlangu – Hanca, Bawab, Oliva – Nemec

UPDATE 15:15 Atmosfera de la derby se anunță incendiară, în condițiile în care până acum s-au vândut aproape 30.000 de bilete. 8.000 dintre acestea le-au fost repartizate dinamoviștilor. Conducerea FCSB a decis astăzi să vândă bilete și la inelul 2, la prețul de 30 de lei, după ce tichetele de la primul inel au fost epuizate.


UPDATE 12:30 Cele două rivale și-au ales echipamentele pentru meciul din această seară. După o serie de partide în care „câinii” au ales echipamentul negru pentru derby, aceștia vor juca în alb-roșu, în timp ce FCSB va păstra echipamentul obișnuit pentur partidele de pe teren propriu.


sursa foto: Facebook.com//FCSBOfficial/


FCSB și Dinamo se pregătesc de primul derby, după ce gruparea patronată de Gigi Becali a renunțat oficial la numele Steaua, însă „transformarea” roș-albaștrilor nu scade cu nimic din încărcătura partidei.

Victoria reprezintă singura opțiune pentru FCSB, în condițiile în care trupa lui Reghecampf a căzut pe locul 3, după victoria CFR-ului din fața Craiovei, iar un nou pas greșit i-ar putea lăsa pe Alibec și Compania la 6 puncte în spatele liderului Ligii 1, Viitorul, dacă trupa lui Hagi s-ar impune în meciul cu Astra, de luni.

De cealaltă parte, Dinamo va încerca să-ți mențină seria de invincibilitate în fața echipei lui Becali. De zece partide n-au mai pierdut roș-albii în fața rivalilor, iar ultimele trei meciuri au reprezentat victorii clare

FCSB – Dinamo. Problemele lui Reghecampf

Laurențiu Reghecampf are mari probleme în defensivă, unde va fi foarte probabil nevoit să improvizeze. Gabi Tamaș este suspendat pentru meciul cu Dinamo, după eliminarea din meciul cu Viitorul, iar în această săptămână tehnicianul a mai primit o veste proastă. Mihai Bălașa, celalălt titular din centrul defensivei a suferit o întindere și nu se știe dacă va putea fi recuperat în timp util pentru meciul cu Dinamo.

Dacă Bălașa va lipsi, Reghecampf va fi nevoit să improvizeze serios în defensivă, unde axul central ar putea fi format din Moke și Pintilii, adică doi mijlocași defensivi.


Tamaș este suspendat pentru derby

REGHECAMPF: „Vreau o victorie cu 1-0, după o gafă a lui Steliano Filip”

Ușor deranjat de faptul că Dinamo e văzută de mulți favorită în derby-ul de duminică seară, în special prin prisma rezultatelor directe recente, Reghecampf a precizat că doar rezultatul contează în această partidă și ar fi mulțumit cu o victorie, chiar dacă nu ar fi însoțită și de un joc spectaculos al echipei sale.

„Fiecare meci este decisiv. E normal ca atunci când faci un pas greșit, iar cei de la Viitorul câștigă, distanța se mărește și va fi greu să-i mai ajungi. Eu cred că abia după etapa a cincea se poate face o analiză. Până atunci, campionatul se joacă. Este important să nu greșești. Și un punct este bun, important este să nu pierzi. Sunt foarte multe meciuri și se pot întâmpla foarte multe lucruri.

Pentru mine, întotdeauna acest derby este un meci special, dar nu putem influența foarte mult ceea ce se întâmplă pe teren. Putem să ne antrenăm, putem pregăti meciul toată săptămână […].

Din ce am văzut pe la emisiunile sportive și din ceea ce scrieți în presă, Dinamo este favorită. Și e foarte bine, pe mine nu mă interesează acest lucru. Pe mine mă interesează să câștigăm cu 1-0, cu un gol pe care să-l marcăm dintr-o greșeală a lui Filip. Să facă un 11 metri sau să dea un autogol”, a declarat Reghecampf, conform Digi Sport, într-o conferință de presă.

FCSB – Dinamo. „Câinii” au ajuns la trei meciuri fără gol marcat

Și Dinamo se confruntă cu ceva probleme de lot înainte de derby, însă principala grijă a lui Cosmin Contra pare să fie reprezentată de apatia roș-albilor din fața porții. „Câinii” nu au înscris încă în play-off, remizând cu Viitorul și CS U Craiova, scor 0-0, iar celor două partide li se adaugă alte 120 de minute fără gol marcat, în meciul cu gruparea olteană, din sferturile Cupei României. Atunci, Dinamo a jucat mai bine de 70 de minute în superioritate numerică, dar nici așa nu a reușit să marcheze.

Din fericire pentru Contra, la meciul din această seară se va putea baza din nou pe Adam Nemec, fiind șanse ca și Palic să joace din primul minut.


Dinamoviștii nu s-au mai bucurat pentru un gol marcat de peste 300 de minute

CONTRA: „Derby va fi întotdeauna, indiferent că se cheamă Steaua sau FCSB”

Tehnicianul dinamovist a scos în evidență importanța partidei, în condițiile eliminării din Cupa României suferită în fața echipei CS Universitatea Craiova, și a spus că Dinamo trebuie să câștige cu FCSB pentru a mai avea șanse la primele locuri. În ultimele două partide, cu Viitorul (în play-off) și cu CS Universitatea Craiova (în Cupa României), „alb-roșii” nu au reușit să înscrie în timpul regulamentar.

„Un meci important mâine seară, după această eliminare din cupă greu de digerat. Ne așteaptă un derby și după două egaluri e clar că mâine trebuie să câștigăm, pentru a avea șanse de a ne mai lupta pentru primele locuri. A fost o săptămână grea. Încercăm să recuperăm fizic și mental jucătorii, pentru a ne putea prezenta cât mai bine în fața Stelei. Sperăm să ne ridicăm la înălțimea unui derby.

Nu pleacă nimeni după derby. Important e ca mâine să rezolvăm această problemă, că nu marcăm gol. Am analizat foarte bine ce am făcut în meciul cu Craiova. Vom încerca să ne creăm cât mai multe ocazii.

La un derby e foarte ușor pentru un antrenor să motiveze jucătorii. Oricărui jucător îi place să joace un astfel de meci.

Eu nu sunt pe deplin nemulțumit de jucători. Ei și-au dorit în fiecare meci să câștige. Relaxarea asta e normală, după tensiunea pe care am trăit-o în acele meciuri dinainte de play-off. Va fi un derby tensionat, ambele echipe vor juca la limita regulamentului. Derby va fi întotdeauna, indiferent de denumiri”, a declarat Cosmin Contra, în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei.

FCSB – Dinamo, echipele probabile:

  • FCSB: Niță – Enache, Bălașa (Pintilii), Moke, Momcilovic – Pintilii (Muniru), O. Popescu – Jakolis, Fl. Tănase, De Amorim – Alibec
  • Dinamo: Cerniauskas – Romera, M. Popescu, Dielna, S. Filip – Busuladzic, Nistor, Palic – Hanca, Nemec, Bumba
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup