Craiova a capotat pe Național Arena, FCSB e lider în Liga 1. Momcilovic și Fl.Tănase au adus victoria gazdelor după un meci spectaculos, 2-0. Mangia l-a introdus târziu pe Băluță. Așa am trăit meciul de pe Național Arena

Craiova a capotat pe Național Arena, FCSB e lider în Liga 1. Momcilovic și Fl.Tănase au adus victoria gazdelor după un meci spectaculos, 2-0. Mangia l-a introdus târziu pe Băluță. Așa am trăit meciul de pe Național Arena
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – CS U Craiova 2-0 (Momcilovic 6, Fl. Tănase 50 penalty)

FCSB a trecut pe primul loc al Ligii 1, după ce s-a impus în această seară, pe Național Arena, scor 2-0 (1-0) cu CS U Craiova. Gazdele au început în forță, au construit cu luciditate, iar replica Craiovei a survenit firav. CS U a început să pună probleme serios abia după intrarea lui Băluță. Budescu a fost schimbat la pauză, dar mutările lui Dică s-au dovedit a fi perfecte. Golul al doilea a fost construit de Teixeira, care a scos penaltyul transformat de Fl.Tănase.

  • FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovic – Ov. Popescu, L. Filip – Man, Budescu (Fl. Tănase), C. Tănase (Teixeira 46) – Alibec(Gnohere 70)
  • Rezerve: A. Vlad, Nedelcu, Morais, Găman
  • CSU Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic (Băluță 58), T. Ferreira – Martic (Dimitrov 5), Zlatinski, Andre Santos (Mateiu 68), Bancu – Bărbuț, Mitriță, Gustavo
  • Rezerve: Popescu, Briceag, Screciu, Gardoș

Min.93 Istvan Kovacs pune punct meciului de pe Național Arena. FCSB se impune cu 2-0, la capătul unui meci în care Mangia l-a lăsat inexplicabil, pe bancă, până în repriza a doua, pe Alex Băluță. FCSB e pe primul loc, cu două lungimi avans față de CFR Cluj.


Min.89 Planic deviază periculos, spre proprie poartă, un șut trimis de Băluță, dar mingea trece pe lângă poarta lui Bălgrădean. Fanii Craiovei își încurajează în continuare jucătorii, FCSB încearcă să taie din fașă acțiunile ofensive ale alb-albaștrilor.


Min.80 Craiova are un plus mare la capitolul posesie după intrarea lui Băluță. Cu Gustavo retras în rol de dispecer, atacul oaspeților e constuit cu luciditate, însă în fața porții oltenii nu găsesc soluția optimă. Planic și Bălașa blochează tot în centrul defensivei, FCSB a pierdut centrul terenului. Gazdele ripostează doar pe contraatac. Momcilovic e aproape să majoreze scorul, cu călcâiul, dar Mitrovic scoate de sub transversală.


Min.70 Băluță a dinamizat atacul oaspeților de la intrarea sa, dar Craiova resimte lipsa unui vârf autentic, aflat la finalizare. Băluță e blocat în ultimul moment de Planic, tabela rămâne nechimbată.Jocul se încinge, apar momente mari de nervozitate: Man intră cu talpa sus la Bărbuț, dar arădeanul e iertat de un roșu firesc. Fl.Tănase se contrează cu Bărbuț, Planic cu Băluță. Intră și Harlem Gnohere în locul lui Denis Alibec, aplaudat la scenă deschisă.


Min.60 Între suporterii veniți să asiste la derby-ul etapei în Liga 1 s-au infiltrat și susținătorii Stelei, club care evoluează în Liga 4 București și care va juca derby-ul cu Academia Rapid, sâmbătă, 14 aprilie. Fanii Stelei au afișat un banner în care au făcut reclamă meciului.


Min.58 Mangia înțelege, în cele din urmă, că atacul său este ineficient și îl introduce pe Băluță. Nu scoate un atacant, ci îl cheamă la margine pe stoperul Kelic. Italianul schimbă sistemul din 3-4-3 în 4-3-3. Gustavo a fost retras în linia mediană


Min.49 GOL FCSB! Florin Tănase înscrie din penalty, e 2-0 pentru gazde! Fostul jucător de la Viitorul trage în stânga portarului, Mitrovic nu ghicește șutul lui Tănase. Penaltyul a fost obținut de celălalt jucător trimis de Dică, la pauză, Felipe Teixeira.


Începe repriza a doua! Budescu și Cristi Tănase au fost înlocuiți de Florin Tănase și Teixeira. Dică l-a lăsat pe Budescu la vestiare după ce ploieșteanul a fost foarte nervos în actul inaugural! Italianul Mangia nu a operat vreo modificare la pauză!


Min.45 Fază grea chiar la ultima secvență a primei reprize. După o centrare din flancul drept, Răzvan Popa se catapultează în Bălgrădean, ieșit să intervină, însă fotbalistul care a debutat la Sportul, la doar 15 ani, îl lovește, involuntar, cu cotul în față, pe portarul gazdelor. Arădeanul e groggy, pe teren intră salvarea, imediat după ce Istvan Kovacs fluieră finalul reprizei. Ion Crăciunescu, la Digisport: „Bălgrădean joacă mingea, nu se poate vorbi de fault. Nu se poate vorbi de penalty”. Comoționat, portarul lui Dică, e transportat cu targa în afara terenului, dar își revine în drumul spre cabine.


Foto Andrei Pal – ProSport


Foto Andrei Pal – ProSport


Foto  ProSport


Min.39 Elevii lui Devis Mangia au mai mult inițiativa, iar Mitriță devine pistonul de care are nevoie Craiova. Coboară mult pentru a-și lua mingi, iar în minutul 39 ia o acțiune pe cont propriu, pătrunde prin centru, dar trage telefonat. Imediat, Dimitrov îl driblează ca în curtea școlii pe Momcilovic, dar trage în forță, mult pe lângă. La faza imediat următoare, FCSB poate da lovitura, însă Budescu alege cea mai proastă soluție. După un dribling în apropierea liniei de fund, își deschide puțin unghiul, dar alege să tragă la poartă în loc să-i paseze lui Alibec, demarcat excelent. Mingea s-a scurs paralel cu linia porții, Alibec i-a reproșat prietenului său, decizia aleasă, cu voce aspră și gesturi largi! Budescu a pus capul în pământ, ar fi putut să iasă golul anului!


Min.27 Atacurile oltenilor se intensifică, atacanții nu mai sunt statici ca în debutul partidei. Mitriță execută înșelător o lovitură liberă de la 25 metri, dar Bălgrădean e la post. Rămâne 1-0. Popescu a văzut deja cartonașul galben.


Min.25 Aglomerația de pe drumul spre Arena Națională le-a decalat programul fanilor olteni, care au prins în cele din urmă fluierul de start al lui Istvan Kovacs: „Suporterii noștri sunt cei mai frumoși din țară, din punctul meu de vedere. Cu ei alături, avem altă forță. Ar fi păcat să nu ajungă, mai ales că au făcut în ziua de Paște atâta drum”, a declarat Gică Craioveanu pentru DigiSport.


Min.20 Craiova are inițiativa mai mult, încearcă să desfăcă defensiva gazdelor, dar lui Mangia pare că-i lipsește un om care să limpezească jocul oltenilor. Toate mingile trec pe la Zlatinski și Andre Santos, însă FCSB beneficiază de un bloc defensiv impentetrabil în actul întâi. Cei trei atacanți ai oaspeților au fost invizibili până acum. Filip și Popescu mătură tot la centrul terenului


Min.9 Pe fondul unei dominări teritoriale a gazdelor, Craiova răspunde printr-un trasor trimis de Zlatinski. Mingea ocolește poarta lui Bălgrădean. Se joacă alert, pe contre, oltenii încearcă să mizeze pe flancuri, dar FCSB e mai periculoasă. Mai întâi prin Dennis Man, aflat într-o formă excelentă de joc, apoi prin Denis Alibec. Budescu teleghidează mingea în careu, dar Răzvan Popa îi ia prim-planul vârfului gazdelor și deviază în corner. Și Man primește îngrijiri.


Min.6 GOL FCSB! Budescu trimite un șut-centrare din lovitură liberă, Momcilovic îi ia fața lui Kelic, deviază spre poartă, Mitrovic respinge în față, dar tot fundașul FCSB-ului urmărește excelent mingea și șutează cu sânge rece pentru 1-0!


Min.5 Schimbare la Craiova. Martic iese accidentat, intră Dimitrov! Croatul a ieșit de pe teren masându-și coapsa dreaptă. Fanii olteni își încurajează fără oprire echipa. Cei 3.000 de suporteri au venit cu un steag imens care-l înfățișează pe Ilie Balaci.


FOTO Andreea Alexandru – Mediafax


Min.1 Ocazie mare pentru gazde chiar în debut. Cristi Tănase a centrat ideal de pe flancul stâng, însă Dennis Man doar a rașchetat mingea, din centrul careului. Forcing de început al  roș-albaștrilor!


20:45 Dică i-a dat banderola de căpitan lui Mihai Bălașa, revenit în echipa roș-albaștrilor după gafa comisă la Sibiu, cu Hermannstadt. În tribune sunt prezenți foști mari jucători ai Universității Craiova.


20:30 Dică mizează în acest meci iar pe Denis Alibec, deși îl are în lot pe golgheterul campionatului. Harlem Gnohere e doar rezervă și în partida din această seară. În lipsa lui Pintilii, zona mediană e asigurată de Filip și Ovidiu Popescu. Nedelcu, preferatul lui Gheorghe Hagi, e pe bancă.


20:20 Cele două echipe au ieșit la încălzire. Gazonul se prezintă în condiții bune


19:50 Surpriză mare în primul 11 al Craiovei. Mangia l-a lăsat pe bancă pe Alex Băluță! Titular, în tridentul ofensiv lângă Mitriță și Gustavo a fost preferat Bărbuț. Tehnicianul italian mizează, în rest, pe formula clasică: trei fundași centrali, obișnuiții jucători din benzi (Martic și Bancu), susținuți de oamenii-orchestă din centru, Andre Santos și Zlatinski.


19:16 Echipa de start a FCSB-ului!


18:50 Oficialii echipei lui Devis Mangia au publicat cu două ore înainte de meci imagini interesante din vestiarul în care își vor pregăti tactica Mitriță și colegii lui. E doar liniștea dinaintea furtunii. Mangia are pregătită italiana lui grăbită. Dar și indicațiile tactice! Cel mai bun să câștige!

18:40 Gică Craioveanu a venit la București pentru a-și susține favoriții. Fost campion cu U Craiova în 1991, Craioveanu, stabilit în Spania, le-a trimis celor de la CS U un mesaj video motivațional înaintea partidei din această seară, contra trupei lui Nicolae Dică. Iată materialul video!


Egalul obținut de CFR Cluj duminică seară, 1-1 în Gruia cu Astra Giurgiu, dă aripi echipelor cu care ardelenii se luptă pentru titlul de campioni. FCSB și CSU Craiova se întâlnesc în această seară în meci direct, un meci care poate face și mai aprinsă lupta la vârf. Dacă pentru Nicolae Dică victoria poate aduce distanțarea în vârful clasamentului, italianul Devis Mangia nu poate neglija șansa enormă de a se apropia, cu un succes, la un punct de vicecampioană și la două de CFR Cluj.

Fotbaliștii mei trebuie să înțeleagă faptul că suntem aproape să ne îndeplinim obiectivul, acela de a câștiga titlul, și pentru asta trebuie să facem sacrificii„, a spus Dică înainte de joc. Antrenorul vicecampioanei se gândește la un prim „11” în care trebuie să suplinească lipsa lui Mihai Pintilii, suspendat, astfel că Dragoș Nedelcu are șanse mari să mai primească ocazia începerii unui meci din postura de titular, în ciuda evoluțiilor recente șterse. Un semn de întrebare rămâne și în ceea ce privește numele atacantului cu care va începe FCSB, iar Denis Alibec este favorit în fața lui Harlem Gnohere.

De partea cealaltă, italianul Devis Mangia vine la București cu două puncte forte. Primul este dat de galeria numeroasă, circa 1000 de oameni, care și-a anunțat prezența pe Național Arena, iar al doilea este dat de forma bună a compartimentului ofensiv. În sistemul 3-4-3, CSU Craiova va ataca poarta lui Bălgrădean cu Gustavo, Băluță și Mitriță. 

În sezonul regular, FCSB a remizat pe teren propriu cu CSU Craiova, 1-1, în timp ce în deplasare a reușit să învingă cu 5-2.

 

Cristian Scutariu / Redactor
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…