FC Brașov – Gaz Metan 0-0 și Concordia – Petrolul 3-2. Chiajna rămâne în Liga 1, după o întoarcere spectaculoasă de scor. Brașovul și Mediașul merg în Liga 2

FC Brașov - Gaz Metan 0-0 și Concordia - Petrolul 3-2. Chiajna rămâne în Liga 1, după o întoarcere spectaculoasă de scor. Brașovul și Mediașul merg în Liga 2
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC BrașovGaz Metan 0-0 și Concordia – Petrolul 3-2 sunt meciurile care au stabilit ultimele două echipe retrogradate. Chiajna s-a salvat, cu 41 de puncte, în timp ce Gazul și Brașovul merg, alături de Universitatea Cluj, Rapid, Ceahlăul și Oțelul în Liga 2.

FC Brașov – Gaz Metan 0-0

  • FC BRAȘOV: Mutu (Iacob 46) – Străuț, Goian, Novakovic, Novak – Leko, Zlomislic – Constantinescu, Aganovic, Ganea (Buga 75) – Țîră
  • GAZ METAN: Pleșca – Crețu, Muth, Trtovac (Velazquez), Buzean – Zaharia, Băjenaru – Munteanu (C. Petre 46), Vitinho (Figliomeni 77), Llullaku –  Dan Roman

Concordia – Petrolul 3-2

  • CHIAJNA: Matache – Vagner, Dragarski, Bagaric, Bucurică – Maftei – Grigorie (Pena 54), Boldrin (Serediuc 60), Purece (Florea 82), Cristea – Dina
  • PETROLUL: Pecanha – Coman, Marin, Ipsa (Gallegos 46), Peteleu – Filip, Kronaveter – Nepomuceno (Mareș 59), Pastorini, Astafei – Nkoyi (Chiriță 69)


20:43 E GATA! FC Brașov – Gaz Metan 0-0 și Concordia – Petrolul 3-2. Concordia rămâne în prima ligă, medieșenii și brașovenii iau drumul ligii secunde.


20:37 4 minute de prelungire. 4 minute după care, dacă scorurile rămân la fel, Concordia poate sărbători rămânerea în Liga 1.


20:28 Bară FC Brașov! Speranțele Mediașului, la un pas să fie năruite. Zlomislic a prin un șut superb de la mare distanță, Pleșca a rămas spectator, dar a avut noroc că mingea a lovit bara. Imediat, Llullaku a reluat cu capul din careu, dar Iacob a respins. Gazul mai are 10 minute pentru a marca golul care să o mențină în Liga 1.


20:24 La Brașov, meciul e unul dintre cele mai slabe ale returului. Goian a ratat o ocazie bună, după ce a reluat cu capul din careu, dar Pleșca s-a întins și a reținut. Iese Vitinho, intră Figliomeni.


20:19 GOOOOOOOOOOOOOOOL CONCORDIA! Ce insipație a avut Marius Baciu! Introdus pe teren în urmă cu puțin timp, Pena e jucătorul care dă lovitura, cu un șut la colțul lung din interiorul careului. La aceste scoruri, Chiajna joacă și la anul în prima ligă.


20:10 Ocazie mare pentru Concordia. Adrian Cirstea bate bine o lovitură liberă, îl găsește liber în careu pe Dina, dar atacantul Chiajnei ratează execuția, din poziție excelentă.


20:05 GOOOOOOOOOOOOOOL CONCORDIA! Doar șapte minute a durat avantajul ploieștenilor pe tabelă. Maftei a condus un atac prelungit al gazdelor, a întors mingea pentru Purece, care a șutat de la marginea careului de 16 metri, cu stângul, fără șanse pentru Pecanha. Se reaprind speranțele în Ilfov.


19:59 Baciu reacționează imediat după primirea golului și apelează la al doilea atacant, Pena, care intră pe teren în locul lui Ștefan Grigorie.


19:58 GOOOOOOOOOOOOOOL PETROLUL! N’Koyi lucrează o fază pe partea stângă, apoi pasează pentru Kronaveter, iar șutul slovenului, de la 14 metri, îl învinge pe Matache. La acest scor, Chiajna are șanse mici de a rămâne în Liga 1.


19:51 Situație interesantă la Brașpv. La gazde, portarul Mutu e înlocuit cu Florin Iacob, deși nu a dat semne că e accidentat și nici nu a făcut greșeli mari. Medieșenii schimbă și ei, cu Ciprian Petre în locul lui Munteanu, cel care a ratat cea mai mare ocazie a meciului.


19:34 E pauză, atât la Chiajna, cât și la Brașov. Deznodământul luptei pentru evitarea retrogradării îl vom afla după 45 de minute. La aceste scoruri, 0-0 la Brașov și 1-1 la Chiajna, Gaz Metan e formația care se salvează.


19:25 Pierdere pentru Gaz Metan. Trtovac iese accidentat și e înlocuit de Velazquez.


19:24 S-au trezit și cei de la Gaz Metan Mediaș! O pasă excelentă venită pe culoar în careul brașovenilor este tratată superficial de Munteanu, cel care reia cu exteriorul direct în brațele lui Mutu.


19:15 Nu s-a schimbat mare lucru față de momentul în care au început aceste partide, însă iată cum arată clasamentul Ligii 1 în acest moment, în zona „fierbinte”:


19:12 La Brașov se joacă foarte, foarte prost și e greu de anticipat care ar putea fi rezultatul final. Ambele echipe joacă cu teamă, copleșite de importanța meciului. La Chiajna am avut parte de o nouă ocazie mare pentru gazde, însă lovitura de cap trimisă de Dina s-a oprit în brațele lui Pecanha.


19:07 GOOOOOL Chiajna! Un gol fabulos înscris de Adrian Cristea, cel care trage de la circa 25 de metri în diagonală exact în vinclul porții lui Pecanha.


19:01 GOOOOOL Petrolul! O centrare venită de pe partea stângă îl găsește cu noroc pe Nkoyi, cel care șutează cu stângul și deschide scorul la Chiajna.


18:56 Meciul de la Chiajna pare, cel puțin până în acest moment, mai antrenant. Concordia atacă dezinvolt și în primele 5 minute am avut parte de două ocazii importante pentru gazde și de alte două pentru Petrolul, echipă căreia îi convin spațiile.


18:52 Au început meciurile cu implicații serioase la retrogradare. Gaz Metan se luptă la Brașov pentru victoria care ar menține clubul în Liga 1, în timp ce Concordia joacă pe sinteticul de la Chiajna contra Petrolului.


Dacă învinge miercuri, în ultima etapă a Ligii 1, FC Brașov va sta cel mai bine în clasamentul în trei al rezultatelor directe cu Concordia și Gaz Metan, celelalte două echipe cu care se bate pentru unicul loc deasupra liniei retrogradării. Acest detaliu poate conta însă într-o singură situație: dacă, în timp ce FC Brașov învinge Gaz Metan, Concordia va pierde acasă cu Petrolul. În oricare altă variantă din celelalte 10 posibile, „stegarii” sunt retrogradați.

Deși are la îndemână mai puține variante, Chiajna pare avantajată de program

Gaz Metan are un ușor avantaj, din punct de vedere matematic, în variantele salvatoare: 5 față de numai 4 la îndemâna Chiajnei. Însă programul pare să indice condiții mai favorabile pentru Concordia, care joacă acasă cu Petrolul, echipă fără obiectiv. În timp ce FC Brașov și Gaz Metan se vor bate pe viață și pe moarte pentru victorie, la Chiajna gazdele au, teoretic, o misiune mai ușoară. Tot ceea ce are de făcut echipa din micuța comună ilfoveană este să obțină un rezultat un pic mai bun decât medieșenii.


Notă: primele două scenarii au fost notate cu 1 și *1 deoarece, în esență, sunt variațiuni ale aceleiași situații, cu consecințe doar în ocuparea locurilor 13 și 14, ambele retrogradabile

Gaz Metan și Concordia sunt acum la egalitate aproape perfectă în clasament: victorii la același scor (2-0) pe propriul teren în meciurile directe, același număr de puncte, exact același număr de victorii și egaluri, o diferență de golaveraj favorabilă Mediașului cu un singur gol: „-5″ față de „-6″. Concordia are însă mult mai multe goluri marcate: 36 față de 29. Asta înseamnă că formația pregătită de Marius Baciu se salvează dacă învinge la o diferență de cel puțin un gol în plus față de eventuala victorie a Gazului. Spre exemplu, dacă Mediaș câștigă cu 1-0 la Brașov, iar Chiajna – cu 2-0 în fața Petrolului, Concordia prinde locul 12 pentru că, la egalitate perfectă în toate celelalte privințe, are avantajul mai multor goluri înscrise în campionat.

Concordia are la îndemână și alte variante care par pe deplin plauzibile în acest moment. Se salvează dacă învinge, iar Gaz Metan nu reușește același lucru la Brașov. De asemenea, prinde locul 12 dacă face egal, iar Brașovul câștigă cu Gaz Metan.

Concordia marchează des, dar are o formă fluctuantă și depinde de interesul pe care-l va manifesta Petrolul față de partidă

Pentru Concordia, atuurile par mai multe decât handicapurile.

Vestea bună este că ilfovenii sunt obișnuiți să marcheze goluri pe propriul teren, iar acum, cu Petrolul, au o șansă în plus ținând cont că adversarii vin, teoretic, pentru un meci de vacanță. Nu există o certitudine aici, ținând cont de înverșunarea cointeresată material cu care Craiova s-a dat de ceasul morții în Giulești cu Rapid sau Astra la Giurgiu cu ASA, însă se poate presupune că, dacă nu „aterizează” vreo primă substanțială dinspre Mediaș și Brașov, ploieșenii n-au motive de entuziasm.

În ultimele patru meciuri jucate acasă, Concordia a obținut trei victorii (cu Iași, Pandurii și Viitorul) și un egal (cu Craiova). Au fost, în bună măsură, meciuri de vacanță pentru adversari (cazul Viitorul a fost chiar strident), așa cum ar trebui să fie și cel cu Petrolul. În tot returul, Chiajna a marcat 11 goluri în 8 meciuri disputate pe propriul teren.

Vestea proastă e că, dacă Petrolul își pune mintea cu adversarii de miercuri, s-ar putea ca aceștia să aibă probleme mari. Ploieștenii au demonstrat în acest retur că atunci când abordează serios un meci pierd foarte greu. O altă circumstanță îngrijorătoare ține, totuși, de fluctuațiile de formă ale gazdelor. Chiajna are un parcurs sinuos, mai slab decât al Mediașului, în ultimele cinci etape ale Ligii 1: două victorii, un egal, două înfrângeri.

Situația Gazului e aparent simplă: trebuie să obțină cel puțin același rezultat ca și Concordia, dar e exclusă varianta eșecului

Gaz Metan are la dispoziție, matematic, jumătate din variantele posibile. Scapă dacă câștigă la cel puțin aceeași diferență de scor ca și Concordia, dar și dacă face egal la Brașov, iar Concordia remizează sau pierde cu Petrolul. Întâlnește însă un adversar foarte motivat, iar meciul se anunță pe muchie de cuțit.

Vestea bună este că medieșenii au mers bine în partidele disputate în deplasare în retur. Din cele opt meciuri, au câștigat două (la Pandurii și Astra), au remizat în alte patru (cu Craiova, Ceahlăul, U Cluj și Dinamo) și au pierdut doar două (la Iași și Viitorul). O altă știre de natură să insufle optimism este aceea că Gazul are o formă evident ascendentă în ultima perioadă: două victorii și trei egaluri în ultimele cinci partide din Liga 1.

Vestea proastă e că Gaz Metan e o echipă care marchează greu. În tot campionatul a înscris doar 29 de goluri (o medie mai mică de un gol pe meci). În cele opt meciuri din deplasare din acest retur, a înscris numai 6 goluri. Și mai alarmant este că doar într-un singur meci, la Astra, a izbutit să înscrie mai mult de un gol. Iar miercuri Gazul are nevoie nu numai de victorie, dar și de cât mai multe goluri, pentru a se pune la adăpost de un eventual succes al Concordiei cu Petrolul la un scor mare.

La Brașov vor o minune


Unicul scenariu în care Brașovul se salvează este posibil datorită egalului obținut în etapa a 24-a la Chiajna. Dacă „Steagul” învinge miercuri, strânge 7 puncte în clasamentul meciurilor directe cu Gaz Metan și Concordia. La egalitate de puncte în clasamentul general după etapa a 34-a, Brașovul ar ocupa locul 12 mulțumită acestui detaliu

Despre Brașov sunt puține lucruri de spus. Singurul scenariu salvator are nevoie de noroc pentru a se materializa. E nevoie de victorie cu Gaz Metan și o revoluție a simțului datoriei din partea Petrolului la Chiajna.

Vești bune aproape că nu sunt pentru „stegari”. Un element încurajator ar fi că FC Brașov joacă meciul decisiv acasă. Un altul – că jucătorii încă mai par să spere într-o minune.

Veștile proaste sunt destule. Echipa merge prost. În ultimele cinci etape, a obținut două victorii, un egal și două înfrângeri. Meciurile cu Steaua (2-3 acasă) și Viitorul (2-0 în deplasare) sunt învăluite într-un nor de suspiciuni și, deci, puțin concludente. La Brașov s-au schimbat multe lucruri pe parcursul campionatului. Există jucători neplătiți de multe luni, clubul e în insolvență, nu se știe ce se va întâmpla dacă nu se va reuși salvarea de la retrogradare, spectatorii au părăsit demult echipa.

 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup