U Cluj – Petrolul 0-3. Tamuz, Alcenat și Albin îngenunchează Universitatea. FC Botoșani – CFR Cluj 0-1

U Cluj - Petrolul 0-3. Tamuz, Alcenat și Albin îngenunchează Universitatea. FC Botoșani - CFR Cluj 0-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rezultatele etapei a 14-a în Liga 1:

ASA Tg. Mures – Gaz Metan Medias 2-0 (Bumba ‘8, Hora ’68)

Dinamo Bucuresti – Viitorul Constanta 2-3 (Gavrila ’48, Petre ’88 / Mitrea ‘5-penalty, ’43, Bonilla ’83)

FC Brașov – Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Buleică ’39, ’75, Roman ’88)

FC Botoșani – CFR Cluj 0-1 (Jazvic ’38)

Universitatea Cluj – Petrolul 0-3 (Tamuz ’36, Alcenat ’45, Albin ’70)

22:27 După cinci ore în care am urmărit două meciuri bune pentru nivelul Ligii 1, unul în care CFR Cluj s-a impus pe terenul lui FC Botoșani (0-1) și altul în care Petrolul a făcut instrucție cu Universitatea Cluj, învingând cu 3-0, mă văd nevoit să-mi iau la revedere, nu înainte de a menționa puterea de caracter a galeriei Universității Cluj, care a fost alături de jucătorii favoriți până în ultimul minut. Sunt Cristian Voicu, ne recitim mâine, când etapa a 14-a a Ligii 1 va continua cu alte meciuri interesante precum CSMS Iași – CSU Craiova, Oțelul – Astra și Concordia Chiajna – Steaua. Noapte cât mai bună! 🙂


22:23 Final de meci. Petrolul se impune categoric pe terenul Universității, cu 3-0, și, lasând la o parte scorul de pe tabelă. arată un joc excelent. Toto Tamuz a fost cel mai periculos om al oaspeților, dar Albin, De Lucas și Priso au făcut și ei o partidă excelentă. Ploieștenii revin pe podiumul Ligii 1, cu 28 de puncte, la trei lungimi în spatele Stelei. De partea cealaltă, Ogăraru ajunge la patru meciuri consecutive fără victorie și cade pe locul al 13-lea, primul retrogradabil


22:17 Probabil cea mai bună veste pe care o putea primi apărarea Universității Cluj. Tamuz, care s-a dovedit un adevărat coșmar pentru Ninu și compania, este înlocuit de Nkoyi



 


22:14 Scenariu cu repetiție? Clujenii ratează o ocazie importantă, Pecanha respingând lovitura de cap a lui Lemnaru. Câteva secunde mai târziu, pe contraatac, Priso, Albin și Tamuz conlucrează excelent, dar israelianul nu trimite în poartă din câțiva metri.


 


22:00 GOOOOL PETROLUL! Seara perfectă a băieților antrenați de Mulțescu continuă. Dacă șutul lui Mengolo a lovit bara, Albin, la doar câteva secunde mai târziu, șutează de la 20 de metri, iar mingea trimisă de el întră în poartă, după ce lovește bara din stânga lui Niculescu. Credit și pentru Tamuz, care, așa cum remarca și comentatorul partidei, face o partidă excelentă, reușind un gol și două pase decisive.


 


21:58 Introdus la pauză de Ogăraru, Mengolo reușește o execuție aproape identică cu a lui Tamuz din prima repriză. Norocul ploieștenilor este, însă, ghinionul clujenilor. Șutul lui Mengolo izbește bara porții apărate de Pecanha.


 


21:49 Petrolul sau Barcelona? Ploieștenii joaca din ce în ce mai bine, încântător pe alocuri. După o posesie prelungită, Priso și Albin au combinat superb, la 20 de metri de poarta adversă, iar serviciul spaniolului l-a lăsat pe Tamuz în poziție optimă. Israelianul a șutat la colțul lung, dar Ninu a intervenit la timp și a oprit dezastrul. La poarta cealaltă, Ciupe încearcă să dea replica, dar este blocat.


 


21:44 O fi mutat Ogăraru la pauză, dar ocaziile apar tot la poarta lui Niculescu. Tamuz mai face o fază bună, îi pasează excelent lui Albin în interiorul careului, dar fostul mijlocaș al lui Getafe preia prea lung și este blocat de portarul Universității.



 


21:34 Nervozitatea lui Ogăraru se vede și în schimbări. E drept că la 0-2 la pauză nu are prea multe de făcut, așa că tânărul antrenor efectuează două schimbări. Mengolo a intrat în locul lui Ceppelini, iar Paulinho l-a înlocuit pe Bucșa.


21:25 Pentru a nu vă plictisi în pauză, vă recomand să citiți materialul următor și să faceți un exercițiu de imaginație: care ar fi fost reacțiile dacă faza ar fi avut loc pe un stadion din România? 🙂


 


21:23 Dacă de la venirea în România a părut un antrenor calm, cu un discurs echilibrat, George Ogăraru pare că a cedat în această seară. Imediat după golul lui Alcenat, antrenorul clujean a lovit puternic cu pumnul în banca de rezerve, aducând aminte de isprava lui Sorin Cîrțu la Basel, relatează Vlad Măcicășan, corespondentul ProSport.


21:20 GOOOOL PETROLUL! Repriza excelentă a elevilor lui Gigi Mulțescu se termină cu o nouă reușită. Tamuz joacă perfect rolul pivotului, preia o minge pe piept și îi pasează lui Alcenat. Frundașul dreapta scapă singur cu Niculescu și șutează puternic la colțul scurt. Portarul clujean rămâne pentru a doua oară fără replică, iar Petrolul intră la pauză cu un avantaj meritat.


 


21:06 GOOOL PETROLUL! Toto Tamuz prinde un șut excepțional de la 25 de metri, cu piciorul stâng, iar portarul Niculescu nu are nicio șansă. Este una dintre cele mai frumoase reușite ale ultimelor etape în Liga 1. Well done, Toto! 🙂


 


21:04 Israelianul Shai Haddad ne arată cam cum nu trebuie să debutezi în Liga 1. La primul meci în campionatul românesc, mijlocașul nu a rezistat pe teren decât 30 de minute, iar reacția sa din momentul schimbării indică faptul că nu a părăsit terenul din cauza unei probleme fizice. Priso i-a luat locul.


 


20:59 Astafei mai are o ocazie importantă. De data aceasta nu mai este servit de un coechipier, ci de Nicolae Mușat, fundașul Universității, care deviază o minge greșit în propriul careu.  Din poziție bună, mijlocașul ploieștean șutează cu piciorul drept, dar Niculescu nu are emoții. Petrolul pune, totuși, din ce în ce mai multă presiune.


 


20:42 Pe teren, Petrolul are prima ocazie a meciului. Pablo de Lucas centrează de pe partea stângă, iar balonul mijlocașului spaniol îl găsește liber pe Victoraș Astafei, la colțul lung, dar reluarea acestuia cu capul este respinsă de portarul Niculescu. Începutul partidei este frumos, la nivelul atmosferei din tribune.


 


20:38 95 de ani de Universitatea Cluj! Fanii clujeni, recunoscuți pentru atmosfera creată pe Cluj Arena, nu se dezmint nici în această seară. Atmosfera este una foarte frumoasă, fanii afișând o coregrafie prin care aniversează cei 95 de ani de existență.


Foto: Dan Tăuțan
 


20:30 După o mică pauză ne com concentra pe meciul de pe Cluj Arena, dintre Universitatea, locul 12 cu 13 puncte și Petrolul, locul 4, cu 25 de puncte. Dincolo de duelul jucătorilor, partida de astăzi reprezintă și o confruntare interesantă între un antrenor tânăr al clujenilor, George Ogăraru (34 de ani), și un tehnician experimentat, Gigi Mulțescu (62 de ani). 


20:05 Foaia de joc a partidei Universitatea Cluj – Petrolul Ploiești, care va începe la 20:30:


 


19:53 Final de meci la Botoșani. CFR Cluj obține cele trei puncte, după un meci dificil, în care ocaziile de gol au lipsit. Miriuță a ales o tactică defensivă, iar golul marcat de Javcic i-a ușurat foarte mult munca. Prin acest succes, clujenii acumulează 29 de puncte și ajunge la doar două puncte în spatele Stelei, care are un joc mai puțin disputat. De partea cealaltă, FC Botoșani rămâne cu 21 de puncte.


19:45 CFR, aproape de a închide meciul. În minutul 89, Jazvic, cel mai bun jucător al oaspeților, scapă pe partea dreaptă și centrează în careu, unde Thiago Lopes este demarcat. Portughezul reia, însă, mult peste poartă și ne oferă șansa unui final de meci pe muchie de cuțit.


 


19:30 Miriuță revoluționarul! Cu nume importante pe banca de rezerve, precum Chanturia sau Florin Costea, antrenorul clujean surprinde. Îl scoate de pe teren pe Petrucci, omul cu pasa decisivă la golul lui Jazvic, și-l introduce pe Verecs Szillard, un jucător de doar 18 ani.

 


19:23 La pauză ne plângeam că primele 45 de minute nu au oferit prea multe ocazii de gol. Ei bine, repriza secundă este și mai săracă în ocazii importante. Miriuță are un scop clar, acela de a pleca cu toate cele trei puncte, iar intențiile ofensive ale CFR-ului tind, în aceste momente, spre zero. Totuși, pe contraatac clujenii sunt periculoși, dovadă șutul lui Dore de la aproximativ 35 de metri, reținut de Curileac.


19:18 O bilă albă pentru Vasile Miriuță. Antrenorul CFR-ului schimbă pentru prima dată în minutul 55. Iese Alexandru Păun (19 ani) și intrî Cătălin Carp (21 de ani). Miriuță demonstrează că și tinerii jucători români au loc într-o echipă dominată, de-a lungul timpului, de străini.


19:04 Leo Grozavu mută primul, încă de la pauză. Paul Batin, fost jucător al CFR-ului pentru cinci ani, ajuns în această vară liber de contract la FC Botoșani, este înlocuit cu Attila Hadbagy. Tehnicianul gazdelor a sesizat, probabil, evoluția ștearsă a propriului atacant.


18:45 Pauză la Botoșani. Fără să arate lucruri ieșite din comun, Vasile Miriuță și elevii săi se vâd în postura de a conduce cu 1-0 după 45 de minute, pe un teren pe care punctele se obțin greu. FC Botoșani a avut mingea mai mult timp, a încercat să creeze mai mult, în special prin Martinus, dar CFR a lovit la singura ocazie avută, în minutul 37. Per total, o primă repriză bună, cu un ritm bun, dar care nu a avut parte de foarte multe ocazii de gol. Să sperăm că partea a doua va fi mai bogată din acest punct de vedere.


18:37 GOOOOL CFR CLUJ!  După două ocazii ale gazdelor, clujenii reușesc să deschidă scorul după o fază excelentă. Petrucci a recuperat foarte bine o minge în zona centrală, aproape de careul moldovenilor, fază la care gazdele au cerut henț, și i-a pasat excelent în partea stângă lui Jazvic, iar croatul a finalizat fără emoții, cu piciorul drept, calm, pe sub portarul Curileac. Este 1-0 pentru oaspeți.


 


18:29 Ocazie mare pentru Botoșani. Croitoru primește balonul la 18 metri și șutează foarte bine, cu piciorul drept. Felgueiras are, însă, un reflex excelent și respinge mingea de la colțul scurt.


 


18:19 INFO: Dacă până acum eram obișnuiți ca jucătorii din Liga 1 să fie convocați de naționalele tărilor lor pentru ediții ale Cupei Mondiale sau Campionatului European, anul acesta vom avea o premieră. După meciul cu CFR Cluj, Martinus se va prezenta la naționala statului Curacao, care va lua parte la…Cupa Caraibelor, competiție care se va desfășura între 11 și 18 noiembrie. Alături de Martinus, Gevano Nepomuceno, mijlocașul Petrolului, va juca și el pentru Curacao.


18:13 După 13 minute de joc relativ bun, plăcut, avem parte și de prima ocazie a partidei. Olandezul Martinus a luat o acțiune pe cont propriu în partea dreaptă, l-a driblat pe Susic și a ajuns în poziție bună de șut, dar execuția sa a fost reținută fără mari probleme de Felgueiras.


 


18:00 START! Începe meciul, iar comentatorul partidei ne oferă o informație interesantă. Ca și cum problemele financiare nu ar fi fost de ajuns, clujenii, care au făcut un drum de șapte ore până în Moldova, au mai avut și probleme cu autocarul echipei, care, în drum spre Botoșani, la Bistrița, a rămas blocat în firele de telecomunicații.


17:46 Aruncând o privire asupra formației de start a lui Vasile Miriuță, nu avem cum să nu observâm schimbările efectuate de tehnicianul clujean, în special în linia de atac. Fără titularii obișnuiți, Chanturia, Tade sau Florin Costea, CFR Cluj se va baza astăzi, în premieră din primul minut în Liga 1, pe Davide Petrucci, fostul fotbalist al lui Manchester United, și foarte tânărul Alexandru Păun, care, la doar 19 ani, va bifa prima partidă ca titular în Liga 1.


 


17:30 Bună seara! Sunt Cristian Voicu, iar pentru următoarele ore vom comenta împreună cele mai importante evenimente din ultimele două partide ale zilei de sâmbătă din Liga 1. Mai întâi ne vom îndrepta atenția spre partida dintre FC Botoșani și CFR Cluj, care va începe la ora 18:00, urmând ca de la 20:30 să urmărim desfășurarea meciului dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești.

Echipele de start:

FC Botoșani: Curileac- Patache, Tincu, Oltean, Acsinte (cpt.)- Fulop, Vașvari, Croitoru- Ngankam, Batin, Quenten
Rezerve: Lazăr, Șvichi, Homei, Danci, Ianc, Codoban, Hadnagz

CFR Cluj: Felgueiras (cpt.)- Susic, Larie, Rada, Camora- Thiago Lopes, Monroy- Petrucci, Păun, Jazvic – Dore
Rezerve: Amadio, Ene, Szilard, Carp, Chanturia, Guima, Fl. Costea


Etapa a 14-a a Ligii 1 continuă astăzi cu partidele FC Botoșani – CFR Cluj (ora 18:00) și Universitatea Cluj – Petrolul Ploiești (ora 20:30), după ce ieri ASA Târgu Mureș a învins, scor 2-0 pe Gaz Metan Mediaș, și a urcat pe podiumul clasamentului, iar Viitorul lui Gheorghe Hagi a câștigat în Ștefan cel Mare, cu 3-2, rămânând astfel neînvinsâ în meciurile cu Dinamo.

Pentru început, aflată într-o situație financiară dificilă, cu jucători care au amenințat că nu se vor deplasa la Botoșani din cauza restanțelor salariale, CFR Cluj, echipă aflată pe locul secund al clasamentului, cu 26 de puncte, cinci mai puțin decât liderul Steaua, va juca, de la ora 18:00, pe terenul lui FC Botoșani, formație care ocupă un mulțumitor loc șapte, cu 21 de puncte acumulate după primele 13 etape.

Rezultatele etapei a 14-a în Liga 1:

ASA Tg. Mures – Gaz Metan Medias 2-0 (Bumba ‘8, Hora ’68)

Dinamo Bucuresti – Viitorul Constanta 2-3 (Gavrila ’48, Petre ’88 / Mitrea ‘5-penalty, ’43, Bonilla ’83)

FC Brașov – Pandurii Târgu Jiu 0-3 (Buleică ’39, ’75, Roman ’88)
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen