LIVE BLOG | Dinamo – Steaua 3-1. Seară perfectă pentru „câini”, pe teren și în tribune. Hanca, Nedelcearu și Nemec au întors scorul în derby-ul în care Reghecampf a rămas din nou fără reacție

LIVE BLOG | Dinamo - Steaua 3-1. Seară perfectă pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:

DinamoSteaua 3-1 (Hanca pen. 37, Nedelcearu 45+5, Nemec 58 / Boldrin pen. 4)

Echipele de start:

  • Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Hanca (Mahlangu 67),   Busuladzic, Nistor – Rotariu,   Nemec (Gnohere 77), Lazăr (Ceccarelli 85)
  • Steaua: Niță –   Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Bourceanu (Jakolis 53), Muniru (   Pintilii 33) – A. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic

22:36 FINAL! Dinamo câștigă cu 3-1 după un meci în care Laurențiu Reghecampf și-a arătat (pentru a câta oară?) lipsurile tactice care l-au împiedicat să se impună în campionatul Bulgariei sau în cel al Arabiei Saudite. Steaua rămâne cu 34 de puncte, în timp ce marea rivală face 29 după o seară perfectă.


22:34 O imagine frumoasă, cu Vali Lazăr în galeria dinamovistă la finalul partidei. Meci bun pentru Lazăr azi.


22:31 Manualul de tactică al lui Andone spune că e momentul ca Lazăr să ia loc pe bancă și să fie înlocuit cu Ceccarelli, un fundaș. Din nou, o schimbare logică a antrenorului inspirat în acest meci. Mai sunt două minute din timpul regulamentar și Arena Națională cântă „Deșteaptă-te, române!”, în momentul în care noua galerie a Stelei începe să se împrăștie spre ieșire.


22:25 Prima ocazie a Stelei în repriza a doua, primul moment în care Penedo arată că e portar. De Amorim creează o fază frumoasă în flancul stâng, dă minea înapoi pentru Boldrin, iar șutul brazilianului, din opt-nouă metri, e respins de Penedo cu un reflex foarte bun. Imediat vine replica lui Dinamo, după un corner al lui Lazăr deviat de Rotariu, dar Niță se mișcă mai repede decât Gnohere și evită golul care ar fi închis meciul. E minutul 84 și PCH-ul cântă cum știe mai bine.


22:22 Andone urmează un plan cât se poate de logic și face orice pentru a pune și probleme pe finalul meciului. Renunță la Nemec, rămas fără energie, și-l introduce pe Gnohere, un atacant mult mai rapid și la fel de puternic. Despre Steaua nu avem să vă spunem nimic, pentru că nu joacă nimic.


22:16 E minutul 74, iar ocaziile apar la poarta lui Niță. Viteza lui Lazăr e exact ce-i trebuie lui Dinamo pe spațiile imense din apărarea Stelei, aripa stângă scapă pe culoar, trage din unghi, dar Niță respinge cu piciorul. Dinamo stă liniștită în propria jumătate, iar Nedelcearu și Maric fac foarte puțin pentru a opri atacurile Stelei.


22:09 Am ajuns și la momentul în care trebuie să-i transmitem lui Laurențiu Reghecampf să învețe tactică de la Ioan Andone. La 3-1, dar și la 3-1, „Fălcosul” și-a retras echipa în propria jumătate și așteaptă contraatacurile bune pentru Lazăr și Rotariu. Cam asta ar fi trebuit să facă și Reghecampf la 2-1, dacă n-ar fi sărit peste perioada în care un antrenor învață noțiunile de tactică.

Andone mută pentru prima dată, în minutul 67, cu Mahlangu în locul lui Hanca. La Steaua nu e nimic nou, pentru că jocul de construcție înseamnă pase către Boldrin și, din când în când, acțiuni ale lui Adi Popa. Fără rezultat, evident.


22:02 GOOOOL DINAMO! Tamaș face una dintre cele mai mari gafe din cariera sa, evită să degajeze o minge pentru că are impresia că Niță iese la timp din poartă, Nemec interceptează fără mari probleme, trece de portarul Stelei și bagă mingea în poarta rămasă goală. 3-1 pentru Dinamo în minutul 58 și presiunea de pe umerii lui Reghecampf nu mai e mare. E uriașă.


21:55 Reghecampf schimbă sistemul. Iese un închizător, Bourceanu, și intră Jakolis. Se schimbă și sistemul, pentru că mijlocașul adus de la CFR va juca în dreapa liniei de mijloc, Boldrin și Pintilii vor fi cei doi mijlocași centrali, De Amorim rămâne în stânga, iar Adi Popa, cunoscut și drept Kun Aguero, e din nou vârf, lângă Golubovic.


21:50 Începe repriza a doua și niciunul dintre cei doi antrenori nu simte nevoia să facă vreo schimbare. Fanii lui Dinamo și-au adus aminte de Bubu, suporterul mort la puțin timp după ultimul derby cu Steaua: „O ultimă dorință a lui Buburuză / Să îi umilim în iarbă și în peluză” e unul dintre bannerele PCH-ului.


21:33 Pauză pe Arena Națională, după 45 de minute în care s-a trecut foarte rapid de la o extremă la alta. Rămânem cu coregrafia impresionantă, cu gafa lui Penedo și revenirea senzațională a lui Dinamo, dar și cu o nouă repriză în care Reghecampf a ieșit pe minus. De ce? Pentru că echipa sa a fost haotică din momentul în care a trecut în avantaj și nu a exprimat absolut nimic coerent. 


21:30 GOOOOOL DINAMO! Ioan Andone tocmai a descoperit un jucător cu mult mai multe calități de atacant decât Nemec, de exemplu. Nedelcearu a primit o minge în careu de la Hanca, a preluat excelent, a șutat din prima de lângă Momcilovic, iar lui Niță nu i-a rămas decât să urmărească cum mingea s-a „scurs” în poarta sa. 2-1 pentru Dinamo, pe fondul unei prestații foarte slabe a defensivei Stelei.


21:28 Șase minute de prelungire pentru prima repriză, iar al patrulea dintre ele ne aduce aproape de un moment periculos. Nedelcearu sare la cap cu Adi Popa, lovește mingea, apoi îl lovește și pe Golubovic și ambii rămân întinși pe gazon. Partea proastă pentru atacantul Stelei e că a fost lovit în zona feței în care a suferit o accidentare groaznică în meciul cu Manchester City, când a fost lovit de Fernandinho.


21:23 În caz că vă întrebați, ei sunt noua galerie a Stelei, despre care s-a scris atât de mult în ultimele zile. Nu vedem nici coregrafia specială promisă, dar vedem un lucru în premieră, probabil, în derby: galeria oaspete stă pe scaune și ascultă cum cântă adversarii. E minutul 43 și vine rândul Stelei să aibă din ce în ce mai multe probleme în defensivă.


21:16 GOOOOL DINAMO! Proaspăt intrat pe teren, Pintilii îl trage în careu pe Busuladzic și îl obligă pe Hațegan să mai arate un penalty. Hanca își asumă responsabilitatea, bate pe jos, în stânga lui Niță, goalkeeper-ul Stelei atinge mingea, dar nu poate împiedica golul. 1-1 în minutul 37!


21:13 Muniru se resimte, iar problemele medicale cu care se confruntă îl împiedică să mai continue meciul. Intră Pintilii, ceea ce înseamnă că cei trei mijlocași ai lui Dinamo, și așa foarte slabi azi, vor avea și mai mult de muncă.


21:07 Dinamo pur și simplu nu poate lega jocul la mijlocul terenului, iar gafele din defensivă sunt la ordinea zilei. Adi Popa face cam ce vrea, indiferent de poziția din teren, iar Muniru nu are inspirația să cadă în momentul în care e agățat de Filip în careu.


20:59 Speriat de Adi Popa, Steliano Filip face o greșeală pe care rar o vedem și la un copil care s-a apucat de fotbal de trei zile. Mijlocașul de națională al lui Dinamo pierde mingea în propriul careu, apoi are o intervenție la limită. Același Adi Popa face legea pe dreapta, intră periculos în careu și centrează, dar coechipierii săi nu-i ghicesc intenția și faza se răcește. Steaua e echipa mai bună în primele 20 de minute, în care mijlocul lui Dinamo e la pământ.


20:55 Brazilian la origine, Boldrin nu a uitat de fotbaliștii lui Chapecoense morți în tragedia aviatică din Columbia și le-a dedicat golul înscris în poarta lui Penedo.


20:51 Dinamo încearcă să-și revină după șocul încasat în primele secunde ale meciului și mută jocul în jumătatea adversă. Cu Tamaș în formă, însă, misiunea apărării steliste e destul de facilă până acum.


20:44 GOOOOL STEAUA! După alte minute de întârziere, pentru că fanii din PCH au aruncat cu torțe în teren, Boldrin a executat perfect, în stânga lui Penedo, și a înscris chiar dacă portarul panamez a ghicit colțul. E un start de coșmar pentru echipa lui Andone.


20:41 PENALTY STEAUA! Trec doar 11 secunde, Tamaș joacă o minge lungă pe Golubovic, bosniacul deviază pentru De Amorim, Penedo iese complet aiurea din poartă și Hațegan arată punctul cu var.


20:37 A început meciul, după un moment rar întâlnit pe un teren de fotbal! Luminile de pe Arena Națională s-au stins, iar pe o pânză au fost proiectate 3D câteva dintre momentele din trecutul glorios al lui Dinamo.

După câteva minute, fanii din PCH au arătat și coregrafia din spatele coregrafiei, un mozaic pe care au scris mesajul „De mână cu cei mici redăm culoare vieții”.



20:05 Explicații. Ionel Dănciulescu, managerul lui Dinamo, a explicat de ce Ioan Andone a preferat să meargă pe mâna lui Adam Nemec în atac: „Nu trebuie să uităm că în acest sezon ambii portari au avut evoluții foarte bune. Cred că Gnohere va intra pe parcurs și va avea o evoluție foarte bună. Nemec e un jucător foarte bun, care în multe momente face și faza defensivă”, a spus Dănciulescu.


19:50 Până în urmă cu câteva ore se vânduseră doar 18.000 de bilete, dar fanii dinamoviști dau ultimul asalt și, din câte se pare, numărul suporterilor prezenți pe Arena Națională va depăși 25.000. Iar tricourile cu Mutu sunt la mare căutare.


19:18 Surprize mari în echipa de start a lui Dinamo! Gnohere rămâne pe bancă, Nemec joacă atacant, iar Brănescu a fost înlocuit cu Penedo. Palic a ieșit și el din schemă: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Hanca, Busuladzic, Nistor – Rotariu, Nemec, Lazăr e formula aleasă de Andone.

 


19:05 Veste proastă pentru Dinamo! Digi Sport anunță că Antun Palic, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Ioan Andone, e incert pentru meciul din această seară. Mijlocașul central croat e foarte răcit, iar staff-ul echipei din Ștefan cel Mare depune eforturi disperate pentru a-l recupera pe ultima sută de metri.


18:35 Vom asista la primul derby „alb-negru”. Nici Steaua nu va juca în echipamentul tradițional în această seară, elevii lui Laurențiu Reghecampf urmând să fie îmbrăcați în echipamentul de deplasare, unul alb.


18:15 Trecut prin multe „renovări”, gazonul de pe Național Arena nu reușește în niciun fel să ajungă la un nivel acceptabil. Dan Mirea, reporterul ProSport aflat la fața locului, ne arată cum se prezintă terenul în această seară. Deloc bine.


17:40 Decizie istorică luată de Dinamo! Pentru prima dată în istoria Marelui Derby, echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare va juca în echipament negru. „Câinii” au jucat de mai multe ori în ultimul timp în negru, dar decizia e destul de ciudată, mai ales că Dinamo e clubul gazdă în meciul din această seară.


16:40 Nicio surpriză în ceea ce privește participarea galeriilor Stelei la meciul cu Dinamo. Într-un comunicat postat pe Facebook, Peluza Sud Steaua anunță că: „Azi, avem din nou ocazia, din păcate, să asistăm la un nou episod din seria frustrărilor fără limite ale, fără nicio urmă de îndoială, celor mai slabi rivali pe care îi avem. Mentalitatea acestora, atât de mult invocată lipsește cu desăvârșire, fapt confirmat de această bucurie exacerbată produsă de un meci jucat împotriva unei echipe fără nume, înființată de nici 2 ani, pe care majoritatea, compusă din ignoranți, frustrați, rău-intenționați, prost informați, o consideră STEAUA. Treziți-vă, STEAUA, echipa care v-a produs atâtea coșmaruri, nu mai există! Nu ne mai miră nimic, așa se întâmplă când toată viața ta a gravitat în jurul unui singur nume: STEAUA„.


12:30 Până cu o zi înaintea marelui derby de azi, programat de la ora 20:30 (Digisport, DolceSport) se vânduseră aproximativ 20.000 de bilete pentru partida de pe Național Arena.


12:15 „Va fi un meci echilibrat, va conta foarte mult felul în care se vor dărui pe teren jucătorii celor două formații. Nu cred că putem vorbi despre o favorită în acest derby”, a spus la ProSport LIVE Adrian Matei, în prezent antrenor la echipa din liga secundă Unirea Tărlungeni.

UPDATE 12:00 „Deși am jucat și la Steaua, dar și la Dinamo, eu țin cu echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare. Am rămas cu sufletul alături de ei, cu toate că am evoluat șase ani la Steaua și le-am dat multe goluri celor de la Dinamo. Când m-am accidentat, nimeni nu m-a băgat în seamă din Ghencea. Am plecat în Belgia pe banii și m-am operat la doctorul Mertens (n.r. – doctorul care l-a operat pe Marco van Basten). Tudorie sau Golubovic? Aș juca cu Golubovic”, a spus Jean Vlădoiu, în această dimineață. la ProSport LIVE. Fost atacant la FC Argeș, Steaua, Dinamo și FC Koln, piteșteanul e în prezent oficial al FRF.


Transformarea echipelor care au fost în trecut în centrul atenției microbiștilor din România este evidentă, lucru reflectat de situația în care Dinamo și Steaua se găsesc înaintea unui nou episod din derby. Elevii lui Ioan Andone sunt pe locul 6 în Liga 1, la limita dintre playoff și playout, cu doar două puncte peste FC Botoșani. Steaua este liderul Ligii 1, însă rezistă acolo în pofida unui joc complet lipsit de spectaculozitate și într-o competiție în care pare să nu aibă adversari suficient de puternici pentru a-i pune poziția în pericol.

Statistica, un capitol invocat des înaintea unei astfel de partide, indică un posibil meci strâns. Ultimele cinci jocuri directe între cele două echipe s-au terminat la egalitate (0-0, 1-1, 1-1, 2-2, 1-1), iar ultima partidă în care una dintre ele a ieșit învingătoare îi aparține lui Dinamo. Pe 22 noiembrie 2015, „câinii” lui Mircea Rednic învingeau Steaua lui Mirel Rădoi cu 3-1 printr-un autogol al lui Varela, un gol al lui Palic și unul al lui Gnohere.

Gnohere, ultimul derby pentru Dinamo? La Steaua revine Popescu

Ioan Andone are o serie de absențe pentru meciul de miercuri, însă chiar și așa poate trimite pe teren un lot competitiv. Antrenorul îl va introduce pe Steliano Filip în banda stângă, iar în spatele lui Gnohere pot juca revelația Hanca, Dorin Rotariu și Vali Lazăr, acesta din urmă fiind unul dintre cei mai apreciați jucători ai lui Dinamo din acest sezon. Rivalii antrenați de Laurențiu Reghecampf adaugă pe lista veștilor bune revenirea lui Ovidiu Popescu, cel care suferise o entorsă la gleznă în timpul meciului cu Concordia Chiajna. În cazul în care nu va încerca iar improvizația nereușită cu Adi Popa vârf, Reghecampf îl are ca variantă în atac pe Golubovic, susținut de „clasicul” Popa – Boldrin – De Amorim. 

În ochii bookmakerilor Steaua este principala favorită la victorie în derby. Elevii lui Laurențiu Reghecampf au cote la victorie de la 1.86 la Unibet până la 1.95 la Betfair. Dinamo, deși gazdă, are cote între 3.70 la Betfair și 4.35 la NetBet.

 

 
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen