LIVE BLOG | Dinamo – FCSB 2-2. „Câinii” au condus tot meciul, dar vicecampioana a egalat la ultima fază. Torje a revenit cu gol în derby, ajutat de o gafă a lui Vlad

LIVE BLOG | Dinamo - FCSB 2-2.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – FCSB 2-2 (Pesic 20, Torje 57 / Man 85, Teixeira 90+2)

Echipele de start:

Dinamo: Penedo – Romerass, M. Popescu, Maric, Vl. Olteanu – Mahlangu, D. Nistor (D. Popa 81) – Torje (Hanca 72), Pesic (Palic 68), Salomaoss – Nemecss
Rezerve: Brănescu – Katsikas,, Dudea, Monroy

FCSB: Vlad – Enache, Găman, Planicss, Momcilovic (Morais 72) – Ov. Popescu (Budescu 46), Pintilii – Cr. Tănasess (D. Man 46) Teixeira, Fl. Coman – Fl. Tănase
Rezerve: Stăncioiu, Bălașa, Nedelcu, Filip

Min. 90+3 Final de meci în derby! FCSB a arătat o altă față în partea secundă, iar vicecampioana a egalat la ultima fază, după ce Man a redus din diferență în minutul 85. Publicul dinamovist a impresionat în această seară, dar jucătorii nu s-au putut concentra până la fluierul final.


Min. 90+2 GOOOL FCSB! Teixeira egalează, după un carambol în careul advers. Portughezul l-a întors pe Hanca și a șutat puternic la colțul scurt. Penedo n-a putut respinge, iar FCSB egalează dramatic, în ultimele secunde.


Min. 90 Budescu a șutat la colțul scurt de la 23 de metri, dar Penedo a reușit să respingă în afara terenului.


Min. 84 GOOOL FCSB! Dennis Man a înscris cu o lovitură de cap, din pasa lui Budescu. Puștiul vicecampioanei a fost servit ideal în careul mic, de unde a reluat cu capul în plasa porții adverse. Dinamoviștii tremură în acest final pentru cele trei puncte. Jucătorii introduși de Dică la pauză au confirmat, au adus un plus în jocul echipei.


Min. 82 Și-a epuizat schimările Vasile Miriuță, după ce la introdus pe Daniel Popa în locul lui Dan Nistor. Atacantul a marcat în ambele meciuri din acest an, cu CS U Craiova și Chiajna,de fiecare dată fiind introdus de pe bancă.


Min. 79 În această seară asistă 34.370 de suporteri la derby-ul de pe Arena Națională, conform corespondentului ProSport, Daniel Anghel.


Min. 72 Pesic a urcat în PCH după ce a fost schimbat cu Palic.


Captură Digi Sport


Min. 70 Dinamo urcă pe locul patru la acest scor, având un golaveraj mai bun comparativ cu Astra. În tur, cele două formații au remizat, scor 1-1, iar returul va avea loc în etapa viitoare.


Min. 66 Enache a trimis puternic în fața porții, dar mingea a trecut printre Teixeira și Florin Tănase, care n-au reușit să împingă balonul în plasă.


Min. 64 Teixeira a șutat din marginea careului, dar Penedo a reținut fără probleme.


Min. 57 GOOOL DINAMO! Torje majorează diferența pentru gazde. Mijlocașul care a marcat și la Chiajna în etapa precedentă l-a întors pe Găman pe toate părțile, după care a șutat puternic pe centrul porții. Vlad a avut o nouă intervenție modestă, mingea i-a trecut pe sub mână, iar balonul s-a scurs în poartă. Dan Nistor și-a trecut în cont a doua pasă decisivă din această seară.


Min. 56 Budescu a încercat să trimită la vinclu dintr-o lovitură liberă de la 18 de metri, dar execuția mijlocașului s-a dus peste poarta adversă.


Min. 52 Budescu și-a făcut prezența simțită pe teren încă din primele momente. Mijlocașul combină mult rapid cu colegii săi, comparativ cu Cristi Tănase, jucătorul care i-a lăsat locul în teren lui Budescu.


Min. 48 Florinel Coman a solicitat o lovitură de pedeapsă după ce a șutat în umărul lui Vlad Olteanu, dar Marius Avram nu i-a acordat atenție jucătorului de la FCSB.


Min. 46 S-a reluat derby-ul dintre Dinamo și FCSB! Dică i-a introdus pe Dennis Man și Constantin Budescu, i-a scos pe Ovidiu Popescu și Cristi Tănase.


Pauză Imaginile surprinse de fotoreporterul Mediafax Alexandru Dobre la începutul partidei:


Min. 45+2 Pauză pe Arena Națională! Dinamo intră în avantaj la cabine, după golul marcat de Pesic. A fost prima reușită a nouarului în tricoului „câinilor”. Prima parte a început promițător, cu ratarea lui Enache din câțiva metri, dar pe parcurs jocul s-a stins. Jucătorii FCSB-ului par afectați de presiunea pusă de galeria gazdelor, în timp ce alb-roșii sunt împinși de la spate de al 12-lea jucător.


Min. 40 Teixeira a preluat în șase metri, dar Mihai Popescu l-a deposedat imediat. Lovitură de la poartă pentru gazde.


Min. 33 Dinamo putea profita de o respingere greșită a lui Găman, dar Torje a pasat slab, iar Nemec n-a mai ajuns în posesia balonului. Elevii lui Nicoale Dică par apăsați de presiunea creată de suporterii gazdelor.


Min. 25 Enache l-a găsit cu o centrare pe Florin Tănase în interiorul careului, dar căpitanul oaspeților a reluat mult peste poartă.


Min. 24 Florinel Coman a șutat din voleul de la 20 de metri, dar balonul s-a dus pe lângă poarta apărată de Penedo.


Min. 20 GOOOL DINAMO! Pesic marchează cu poarta goală, din câțiva metri. Torje i-a pasat lui Nistor în lateral, căpitanul gazdelor a trimis puternic în fața porții, Vlad s-a întins dar n-a reușit să respingă, iar Pesic a avut de îndeplinit o formalitate. Ca la meciul cu CS U Craiova, antrenorul lui Dinamo, Vasile Miriuță, a sprintat spre PCH după golul marcat de elevii săi.


Alexandru Dobre/Mediafax Foto


Min. 15 FOTO AICI CU SCENOGRAFIILE DE LA ÎNCEPUTUL PARTIDEI


Min. 13 Marius Avram a acordat primul cartonaș galben al partidei. Romera a fost avertizat după ce a oprit un contraatac un FCSB-ului, cu un fault asupra lui Florinel Coman.


Min. 9 Jocul a fost întrerupt preț de câteva secunde după ce o petardă a explodat lângă Planic. Jucătorul i-a transmis centralul Marius Avram că poate continua jocul și nu are nevoie de îngrijiri medicale.


Captură Foto Digi Sport


Min. 8 Enache l-a pierdut pe drum pe Salomao, care însă a șutat dezamăgitor, mult peste poarta oaspeților.


Min. 2 Ocazie imensă pentru FCSB! Florinel Coman a rămas pe picioare după un duel cu Torje, a centrat în centrul careului unde a apărut Ovidiu Popescu. Mijlocașul a reluat cu capul pe centrul porții, Penedo a respins în față, iar Enache a șutat pe lângă poartă, din câțiva metri.


Min. 1 A început darby-ul! Startul jocului a fost amânat timp de șase minute, din cauza suporterilor dinamoviști.


Scenografia gazdelor. Captură Digi Sport.


20:35 Ionel Dănciulescu, înaintea meciului: „Mă interesează victoria, doar cele trei puncte. Dar dacă ar fi să fie un punct care să ne ajute să intrăm în play-off m-aș mulțumi și cu un punct. Când joci împotriva Stelei contează doar victoria. Și ei își doresc să câștige, dar nu joacă singuri. Cu siguranță vor avea viață grea. Am mare încredere în echipă. Ar fi păcat să nu fie Dinamo în play-off. Dacă vom fi acolo, vom fi o nucă tare care se va bate pentru fiecare punct”


20:30 Scenografia PCH-ului e pregătită. Și oaspeții sunt pe poziții.


Captură Digi Sport


Foto Daniel Anghel/ProSport


20:00 CSM Poli Iași s-a impus la Timișoara, astfel că Dinamo a căzut temporar pe locul 7. FC Viitorul va juca luni, în ultimul meci al etapei, cu FC Botoșani. În ultima etapă, Dinamo se deplasează la Giurgiu, în timp ce moldovenii primesc vizita campioanei.


19:30 Galeria FCSB-ului a schimbat coregrafia pe ultima sută de metri! Conform corespondentului ProSport Daniel Anghel, pancartele inițiale care împreună ar fi afișat 1947 au fost înlocuite cu un alt set de pancarte, simple, colorate cu roșu și albastru.


19:17 Avem și echipa de start a lui Dinamo, iar un lucru e cât se poate de clar: apărarea îi va da mari bătăi de cap lui Miriuță! Rămas fără Nedelcearu în săptămâna marii încleștări cu rivalii de moarte, antrenorul din Ștefan cel Mare merge pe o linie defensivă formată din Penedo, Romera, Mihai Popescu, Maric și Vlad Olteanu. Pe hârtie, ea arată destul de rău, dar „Tati” nu avea alte soluții. În schimb, atacul, cu Torje în dreapta, Pesic în centru, Salomao în stânga și Nemec vârf arată chiar bine.



19:12 FCSB a anunțat echipa de start pentru Marele Derby! Surprinzător pe undeva, Dică a preferat o formulă ceva mai defensivă, cu Ovidiu Popescu și Pintilii la mijlocul terenului și cu Teixeira în centrul liniei din spatele lui Florin Tănase.


18:35 Coregrafia oaspeților e pregătită pentru derby-ul cu DInamo.


18:24 Musafiri nepoftiți pe Arena Națională. Cu ceva mai mult de două ore până la startul derby-ului, un șobolan și-a făcut apariția pe stadion.


foto: TelekomSport


18:20 Fost jucător la Steaua și Dinamo, Gică Popescu a povestit, în ziua Marelui Derby, un episod uluitor pe care l-a trăit în urmă cu 30 de ani, când a încercat să plece din Ghencea și să se întoarcă în Bănia natală. S-a ajuns la prezența unor soldați înarmați, iar evenimentele care au urmat par desprinse dintr-un film.
 



16:30 Ultrașii lui Dinamo pregătesc o nouă coregrafie aparte. Mesajul războinic îl puteți citi mai jos.


Constantin Budescu, unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei roș-albastre, e rezervă, în locul său fiind preferat Cristi Tănase. Apoi, Man va evolua pe dreapta și Coman pe flancul opus, în timp ce Romario Benzar, titular ca fundaș dreapta, nu este acum nici în lotul de 18, fiind menajat pentru returul cu Lazio din 16-imile Ligii Europa. Partida de la Roma va avea loc joia viitoare.


„Mizez că vor fi 35.000 de dinamoviști în tribune. Sunt convins că va fi o atmosferă frumoasă, că galeria va fi alături de noi, îmi doresc să încurajeze echipa și cred că ne vor purta spre victorie. Nu cred că se pune problema de primă la acest meci, știm toți rivalitatea dintre cele două echipe.

Sunt foarte încrezător, jucătorii sunt dornici să facă o partidă mare, cel mai important este că vom fi 12 pe teren alături de suporteri”, a anunțat directorul sportiv al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu. Cert e că galeria dinamovistă anunță un nou spectacol grandios în peluze, acolo unde va fi afișată o nouă coregrafie 3D.

De asemenea, Gabi Torje, vedeta roș-albilor și cel care va fi titular duminică seară, a precizat. „Îmi era dor de un derbi, mai ales că e vorba de o calificare de care avem nevoie în play-off. Cred că moralul lor este ridicat după victoria cu Lazio, noi ne respectăm adversarul, dar sperăm să ne impunem. Nu cred că un singur jucător poate face diferența. O victorie cu FCSB ne va duce în play-off 90 la sută, mi-aș dori un stadion plin, pentru că punând presiune pe adversari li se mai taie din elan după victoria din Liga Europa.

Am văzut meciul lor, au făcut un joc bun, un presing bun, dar nu ne interesează ce vor face ei în Liga Europa. În derbi nu mai contează poziția în clasament, noi suntem Dinamo, avem cea mai frumoasă galerie din țară și trebuie să se teamă de fanii noștri și de faptul că vom juca cu inima și sufletul 95 de minute”, a explicat Torje.


De partea cealaltă, antrenorul FCSB-ului, Nicolae Dică a declarat: „Dinamo întotdeauna la meciurile cu noi a avut o atitudine în plus față de celelalte meciuri. Ne dorim o victorie, asta îmi propun la fiecare joc. Nemec și Nistor sunt doi jucători importanți pentru Dinamo, jucători buni, au demonstrat asta, dar Dinamo ca echipă este o echipă bună, la meciurile cu noi vor fi și mulți suporteri, vor avea o atitudine în plus față de meciurile cu celelalte echipe”.

Tehnicianul a oferit detalii despre titularii săi. „Pintilii are o lovitură foarte puternică, dar la cum îl știu cu siguranță va fi apt, este un luptător”. A completat spunând că vor fi schimbări în echipă față de jocul de joi, cu Lazio, meci în care elevii săi au depus mult efort, și că Denis Alibec probabil va fi apt de joc în trei săptămâni”, a spus acesta.

De asemenea, a vorbit despre starea medicală a lui Bălașa: „Se antrenează de două zile. E ok din punct de vedere medical, dar fizic, fără joc de trei luni, nu poate intra 90 de minute, Ușor-ușor va intra în echipă”.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup