Oltenii bătură drumul degeaba la București! Dinamo – CS U Craiova 2-1. Schimbarea la față a „câinilor” în era Cosmin Contra: Nemec își ține echipa în cursa pentru play-off

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Dan Mirea
Oltenii bătură drumul degeaba la București! Dinamo - CS U Craiova 2-1. Schimbarea la față a
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Dinamo a învins-o pe Craiova la capătului unui meci extrem de spectaculos, grație dublei reușită de slovacul Nemec în primul sfert de oră al partidei

Victorie crâncenă obținută de Cosmin Contra, așa putem rezuma derby-ul etapei în Liga 1, între Dinamo și CS U Craiova, scor 2-1. Pe Arena Națională, cele două echipe au etalat cel mai bun fotbal al lor, cu un ritm cu mult peste cel cu care ne obișnuise Liga 1.

„Cânii” au jucat cu sabia deasupra capului, riscând ratarea play-off-ului în cazul unui alt rezultat în afară de victorie. Mânați de furia lui Contra, dinamoviștii s-au conformat și au marcat rapid de două ori prin Nemec, în minutele 6 și 14, iar totul părea să le iasă alb-roșilor. Oltenii s-au acomodat mai greu la ritmul meciului, loviți și de șocul primirii celor două goluri, dar încăpățânarea tipică le-a dat fiori dinamoviștilor la o fază cum rar se vede pe un teren de fotbal. Oltenii au lovit de nu mai puțin de trei ori bara lui Penedo, primul Ivan cu un șut plasat, Băluță pe respingere, ca mai apoi Romera să-și dea un autogol dintr-o tentativă de respingere a balonului, din interiorul careului mic.

Imediat, dinamoviștii au simțit că adversarii au apăsat accelarația, iar Penedo a început să tragă de timp, încă de prin minutul 30. Iar asta spune multe despre cât de multă nevoie au avut dinamoviștii de cele trei puncte pentru a rămâne în calculele play-off-ului.

A doua repriză a adus multe dueluri fizice și un fotbal „liber” dictat de cei doi antrenori. Deși era la adăpostul celor două goluri, Contra nu s-a retras și a fost văzut în dese rânduri gesticulând spre galerie cerând sprijin din peluză. Doar că oltenii au fost hotărâți să nu bată câteva sute de kilometri degeaba până la București, iar Gustavo, introdus în prima repriză, a fost dirijorul fazei care a redus din diferența de pe tabelă. Brazilianul a pătruns în careu, iar neglijența lui Nedelcearu le-a adus oltenilor un penalty. Ivan a pus mingea la punctul cu var, a fost ghicit de Penedo, dar micuțul Gustavo a venit din linia a doua și l-a învins pe portarul advers cu un șut din apropiere.

Câțiva fiori au mai produs oltenii până la final, dar schimbările efectuate de Contra în actul secund au dus la un rezultat important în clasament, acolo unde Dinamo e pe locul 5, cu 38 de puncte, în timp ce adversari de azi rămân pe 3, cu două puncte mai mult.


Dinamo – CS U Craiova 2-1 (Nemec 6, 14 / Gustavo 73)

Echipele de start:

  • Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – BuÅ¡uladžiÇ, Nistor – Hanca, PaliÇ (Mahlangu 60), Bumba (Bawab 66) – Nemec (Oliva 77)
  • Rezerve: A. Popescu, Bawab, D. Popa, Oliva, Mahlangu, Dudea, Maric
  • CS U Craiova: Mingote – Briceag, Popov, Kelic, Bucurică – Mateiu (Gustavo 24), Zlatinski, Băluță – Bancu, Măzărache (Rocha 75), Ivan
  • Rezerve: Calancea, Barthe, Gustavo, Rocha, Fajic, Madson, M. Manea

22:23 Final de joc pe Arena Națională. O victorie importantă obținută de formația lui Contra, care o ajută să rămână în lupta pentru un loc în play-off. Cosmin Contra are procentaj de 100% la meciurile jucate și victorii obținute. DInamoviștii adună, în urma acestui succes, 38 de puncte și se apropie la 2 puncte de Craiova în clasament, care rămâne pe locul 3, cu 40 de puncte.


22:04 GOOOOOOOOL CS U CRAIOVA! Gustavo marchează. Brazilianul a obținut un penalty, după ce a fost faultat în careu de Nedelcearu. Ivan a executat, Penedo a respins în față, iar Gustavo, pe fază, a înscris.

21:45 Meci antrenant pe Arena Națională! După ce Hanca a tras în pieptul lui Penedo, Măzărache l-a imitat la poarta cealaltă. Bancu a centrat perfect din stânga, Simon Măzărache a reluat cu capul, mingea a fost deviată de Dielna cu pieptul, iar Penedo a respins în față, dar niciunul din jucătorii craioveni nu a putut ajunge la minge.


21:42 Craiova marchează, dar golul este anulat pentru ofsaid. Zlatinski i-a pus pe frunte o centrare perfectă lui Ivan, căpitanul oltean înscrie, dar golul este anulat pentru o poziție de ofsaid. Semnalizare bună a tușierului.


21:35 Primele emoții din partea secundă sunt tot la poarta lui Mingote. Goalkeeper-ul oltenilor respinge greu, în corner, un șut al lui Palic.


21:34 A început repriza a doua.


21:17 Pauză pe Arena Națională. Impulsurile date de pe bancă de Cosmin Contra au fost recepționate cu sfințenie de elevii săi, iar scorul de pe tabelă este cel care demonstrează acest lucru. 15 minute de pauză, în care oltenii au timp de un reset pentru a aborda altfel partea secundă.


21:12 Ne apropiem de finalul unei reprize cum nu am mai avut de foarte mult în Liga 1. Două goluri, trei bare și alte ocazii importante au ținut publicul prezent pe Arena Națională cu sufletul la gură. După coregrafia afișată la începutul partidei, fanii „câinilor” își continuă recitalul ajutați fiind și prestația excelentă a elevilor lui Cosmin Contra.


20:59 3 bare în 30 de secunde! Ivan trage puternic la colțul lung, mingea lovește bara și ajunge la Băluță care trage și el în bară! În 30 de secund, oltenii lovesc de trei ori bara. La o centrare a lui Băluță, mingea lovește din nou bara, fiind respinsă de Romera din fața lui Ivan!


20:53 Prima mare ocazie a Craiovei. Scapați pe un contraatac condus de Bancu, oltenii ratează o șansă importantă. Bancu i-a pasat pe culoar lui Briceag, care a fost la un pas să reia spre poartă, dar Steliano Filip a intervenit în ultimul moment. Mulțescu schimbă: iese Mateiu, intră Gustavo.


20:43 GOOOOOOOOL DINAMO! Adam Nemec face „dubla”. Slovacul a reluat, cu latul, în poartă, o centrare din prima a lui Palic, din partea dreaptă.


20:39 Suporterii dinamoviști au pregătit o coregrafie specială pentru acest meci, pe care au afișat-o înaintea startului partidei. „În viață avem o singură parte măiastră/Dinamo, lumina noastră”


20:35 GOOOOOOOL DINAMO! Steliano Filip a centrat, cu efect, din partea stângă, mingea a ajuns la Nemec care, din preluare, a scăpat de fundașii lui Mulțescu și a șutat puternic pe lângă Mingote!


20:30 A început partida.


19:26 Oltenii au ajuns la stadion. Cu o oră și jumătate înainte de meci, autocarul echipei CS Universitatea Craiova a ajuns la Arena Națională.


19:22 Contra mizează pe aceeași oameni. Noul antrenor al „câinilor” a trimis în teren același „11” ca și la meciul cu FC Botoșani, câștigat de Dinamo, 1-0, tot pe Arena Națională. După evoluțiile avute până acum, Claude Dielna este punct fix în defensiva dinamoviștilor.


Dinamo – CS U Craiova, ora 20:30 este fără îndoială derby-ul penultimei etape a sezonului regulat din Liga 1. Dinamoviștii au nevoie de o victorie în acest meci, orice alt rezultat scoțându-i din calculele pentru play-off.

Contra a debutat pe banca echipei din „Ștefan cel Mare” în runda precedentă, iar la primul său meci ca antrenor al lui Dinamo a înregistrat o victorie: 1-0 cu FC Botoșani. Succesul contra grupării moldave va fi rapid uitată de fani în eventualitea unui eșec contra oltenilor.

De partea cealaltă, elevii lui Mulțescu vin după o înfrângere cu Steaua, scor 1-2, și nu își mai permit încă un eșec nici din punct de vedere al orgoliului și nici din punct de vedere al clasamentului. CS U Craiova va fi susținută frenetic pe Arena Națională, fanii olteni anunțându-și prezența în număr mare la stadion.

În tur, Craiova a câștigat pe teren propriu cu 2-1. Ivan și Briceag au marcat pentru gazde, în timp ce Hanca a punctat pentru dinamoviști.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup