Nicuşor "Ozil" Stanciu. Pasele decarului au decis meciul de la Chiajna. Concordia - Steaua 0-2 şi echipa lui Reghecampf ajunge la patru puncte în spatele liderului Astra

15 feb 2016 21173 afişări Comentează şi tu Liga 1
Nicuşor "Ozil" Stanciu. Pasele decarului au decis meciul de la Chiajna. Concordia - Steaua 0-2 şi echipa lui Reghecampf ajunge la patru puncte în spatele liderului Astra 8 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/15075806/3/raducanu.jpg
  • Steaua a câştigat clar, scor 2-0 pe terenul Concordiei Chiajna, meciul din etapa a 24-a a Ligii 1 şi a urcat pe locul al patrulea al clasamentului, cu 43 de puncte, la egalitate cu Viitorul şi Pandurii
  • Nicuşor Stanciu a fost cel mai bun jucător al echipei lui Laurenţiu Reghecampf, decarul pasând decisiv pentru golurile lui Varela şi Hamroun

Când joci împotriva Chiajnei, o echipă care nu s-a putut baza pe Milveski - singurul fotbalist cu adevărat periculos din lot - logica spune că ai toate motivele din lume să începi într-un sistem ofensiv. Dacă se poate 4-1-4-1, cu atât mai bine. Iar Reghecampf nu a stat pe gânduri. Stanciu, Chipciu, Hamroun şi Adi Popa au fost trimişi în teren în spatele lui Ciprian Marica, cu scopul clar de a destabiliza devreme o defensivă şubredă prin definiţie. Tincu nu a avut nevoie decât de cinci minute pentru a-şi demonstra limitele, a pierdut complet aiurea două mingi şi echipa sa nu a scăpat nepedepsită doar pentru că Marica a reluat slab cu capul o centrare excelentă a lui Adrian Popa.

Stanciu, ca Mesut Ozil

O nouă eroare a lui Tincu a dus la un corner pentru Steaua. Stanciu a bătut excelent, în stilul lui Mesut Ozil, a pus mingea în centrul careului, de unde Varela a marcat pentru 1-0. Era abia minutul 6, iar sistemul defensiv al lui Falub se prăbuşea înainte ca MM Stoica să simtă pe deplin gustul unui nou meci văzut din libertate. Pusă în faţa faptului împlinit, Chiajna a ieşit la atac, dar Purece şi Pena (minutul 11) nu l-au putut învinge pe Niţă. La capătul a 30 de minute de joc, sclipirea a venit de la acelaşi Nicuşor Stanciu. Introdus la mijlocul terenului, dar cu un rol mai defensiv decât al lui Chipciu, decarul s-a refugiat în partea dreaptă, a scpăat fără emoţii de Bucurică şi a centrat în faţa porţii, de unde Hamroun i-a luat faţa lui Bărboianu şi a făcut 2-0. A cinicea pasă decisivă a lui Stanciu, care s-a dovedit cel mai util mijlocaş ofensiv într-o linie în care erau aşteptaţi să iasă în evidenţă Chipciu sau Adi Popa.

A debutat Gebhart, au fost emoţii cu Marica

În restul meciului, câştigat practic încă din minutul 30, Steaua a arătat de ce este campioana ultimelor trei sezoane, iar Chiajna a arătat de ce este o echipă care se bate de ani buni pentru evitarea retrogradării. Cristescu a reluat din foarfecă, Niţă a respins, Marica l-a încercat pe Matache, iar Pintilii şi-a bătut joc de o nouă fază frumoasă creată de Stanciu, înainte ca arbitrul Adrian Comănescu să fluiere finalul celor 45 de minute. După pauză, acelaşi Stanciu a ieşit în evidenţă: a pasat din prima pentru Hamroun, dar algerianul a ratat din poziţie de singur cu portarul. La fel a făcut-o şi Chipciu, în minutul 62, după o deviere a lui Marica, singura reuşită notabilă a fostului atacant de la Stuttgart.

Pe final, Timo Gebhart a prins 20 de minute, suficient pentru a arăta că un fotbalist din Bundesliga e oricând util în Liga 1. A deviat superb cu călcâiul pentru Stanciu, dar şutul mijlocaşului a fost oprit de Matache. Ar fi fost un gol meritat pentru decarul lui Reghe, care în minutul 76 a bătut superb o lovitură liberă, obţinută de Hamroun şi în urma căreia Giurgiu a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat, dar goalkeeper-ul ilfovean a fost din nou la post. În minutul 82, Reghecampf a avut cele mai mari emoţii: Tincu l-a lovit în careu pe Marica, atacantul s-a ţinut de genunchiul stâng, dar a scăpat de accidentare. Deşi faultul a fost evident, Comănescu, omul cu cele mai multe penalty-uri dictate în acest sezon, nu a arătat punctul de la 11 metri.

În urma unui meci dominat clar, Steaua pleacă de la marginea Bucureştiului cu trei puncte importante, ajungând la 43, la egalitate cu Viitorul şi Pandurii. Chiajna continue să aştepte cartea verde a lui Milveski, fostul star de la Dinamo Kiev, pe locul al 13-lea în Liga 1, cu 17 puncte.


Concordia - Steaua 0-2 (Varela 6, Hamroun 30)

Echipe de start:

  • Concordia: Matache -   Bărboianu, Mamele, Tincu, Bucurică - Roşu (   Giurgiu 46),   Obodo - Răducanu (Zerbo 70), Cristescu (   Serediuc 63), Purece - Pena 
  • Steaua: Niţă -   Papp, Tamaş, Varela, Toşca - Pintilii - Ad. Popa (L. Filip 46), Stanciu, Chipciu (   Gebhart 71), Hamroun - Marica (Bawab 85)

22:20 FINAL DE MECI. Steaua câştigă fără emoţii la Chiajna, după un meci dominat clar de elevii lui Laurenţiu Reghecampf, care adună încă trei puncte şi ajung pe locul al patrulea, la egalitate cu Pandurii şi Viitorul.


22:16 Magia lui Gebhart. Neamţul arată că nu degeaba a jucat în Bundesliga şi în naţionala de tineret a ţării sale. A pasat superb cu călcâiul pentru Stanciu, l-a lăsat pe mijlocaş singur cu portarul, dar şutul violent al decarului a fost apărat de Matache. O fază superbă, care putea duce la un gol meritat de Stanciu.


22:10 Imaginea pe care suporterii Stelei nu ar vrea s-o vadă. Marica scapă singur cu portarul, e lovit de Tincu în genunchiul stâng, dar arbitrul Adrian Comănescu nu acordă lovitură de la 11 metri. Atacantul Stelei se ridică, dar este schimbat imediat de Bawab.


22:03 Gabriel Giurgiu e din nou depăşit de Hamroun, faultează din nou din spate, vede al doilea cartonaş galben şi pleacă la cabine la mai puţin de 30 de minute de la momentul în care a fost introdus pe teren. Din lovitura liberă rezultată Stanciu şutează direct pe poartă, dar Mitache respinge.


21:59 Debutează Gebhart. După 71 de minute în nota obişnuită, Chipciu părăseşte sinteticul de la Chiajna în huiduielile fanilor. Intră Gebhart, fotbalist de Bundesliga, care va prinde primeel 20 de minute în tricoul Stelei. Neamţul va juca în partea dreaptă a liniei ofensive.


21:52 Chipciu îşi ia revanşa pentru ocazia mare ratată mai devreme, centrează perfect din partea dreaptă, dar Hamroun reia complet aiurea, cu capul, din poziţie bună. E un meci la discreţia Stelei, pentru că Concordia nu are calitatea ofensivă necesară pentru a crea măcar suspans pe finalul partidei.


21:46 Ocazie mare a lui Chipciu! Marica deviază excelent din faţa lui Mamele, pe poziţie viitoare, pentru Chipciu, iar şeptarul roş-albastru scapă singur cu Matache. Aşa cum ne-a obişnuit în ultimele luni, urmaşul lui Lăcătuş nu e în stare să ridice capul din pământ, intră în unghi, trage, dar Matache respinge fără probleme.


21:42 Tot Steaua e mai prezentă şi în primele minute ale reprizei secunde. Hamroun e găsit excelent de Stanciu, dar preia prea lung, îşi închide ungiul de şut şi îi permite lui Matache să intervină. Chiajna dă replica, Răducanu trage la colţul scurt, dar Niţă e atent şi se opune.


21:36 A început repriza a doua. Laurenţiu Reghecampf l-a înlocuit pe Adi Popa cu Lucian Filip, iar Adrian Falub l-a scos pe Neluţ Roşu şi l-a introdus pe Gabriel Giurgiu. Steaua va juca un 4-2-31 în partea a doua a meciului, cu Filip şi Pintilii la închidere, Chipciu în dreapta, Stanciu în centru, Hamroun în stânga şi Marica în atac. De partea cealaltă, Giurgiu a intrat tot pe poziţia lui Roşu, aceea de mijlocaş dreapta.


21:17 Pauză la Chiajna, nu înainte ca Nicuşor Stanciu să mai adauge un strop de imaginaţie şi să-l servească ideal pe Pintilii. Mijlocaşul defensiv a arătat de ce e mijlocaş defensiv, a încercat să pună latul, dar a trimis departe de poartă. 45 de minute dominate clar de Steaua, echipa mai matură, cu jucătorii mai inspiraţi în ultimii 30 de metri. 


21;12 Cristescu, responsabil cu spectacolul. Chiajna încearcă unele chestii, iar rezultatele pot fi spectaculoase. Cristescu e aproape să înscrie unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului, dar reluarea sa din foarfecă laterală, după o centrare a lui Purece, e reţinută de Niţă.Steaua răspunde imediat, Marica îşi aduce aminte că a jucat la Stuttgart şi Schalke, trage violent din afara careului, dar Matache e atent şi respinge. 


21:04 GOOOL STEAUA! Nicuşor Stanciu ia o acţiune pe cont propriu în banda dreaptă, scapă uşor de Bucurică şi centrează în faţa porţii, de unde Hamroun nu face decât să împingă mingea de lângă Bordeianu. 2-0 pentru Steaua, după două assist-uri ale fostului mijlocaş de la FC Vaslui, iar misiunea Concordiei devine aproape imposibilă. Totuşi, Purece încearcă să-l surprindă pe Niţă cu un şut de la distanţă, dar trimite peste poartă.


20:59 Steaua nu are probleme în a controla jocul. Elevii lui Reghecampf au avantaj de un gol pe tabelă, dar, chiar ş aşa, încearcă să joace cât mai sus. Adi Popa şi Chipciu ratează execuţiile din poziţii bune de gol, iar Nicuşor Stanciu pare stânjenit de faptul că e nevoit să joace în centrul liniei de mijloc, alături de Pintilii. De cealaltă parte, Obodo e punctul de echilibru în formaţia Chiajnei, care suferă în ofensivă.


20:49 Băieţii lui Falub şi-au dat seama că trebuie să joace fotbal dacă vor să obţină ceva din acest meci şi au ieşit la atac. Mai întâi Obodo a prins spaţiul porţii din lovitură liberă, dar a trimis prea slab pentru a-i pune probleme lui Niţă. Imediat, Răducanu a ajuns prea târziu la o centrare a lui Purece, dar lucrurile arată din ce în ce mai bine pentru gazde. Sigur, Steaua a făcut un uşor pas în spate, perfect logic dacă ne gândim că pe teren se află Chipciu sau Adi Popa, jucători făcuţi parcă pentru contraatacuri rapide.


20:43 Concordia dă replica foarte rapid, la cinci minute după golul încasat. Bărboianu centrează din partea dreaptă, mingea ajunge la Purece, iar şutul mijlocaşului e respins cu greu de Niţă, în faţă. Balonul ajunge la Pena, aflat în poziţie foarte bună, dar reluarea cu capul a fostului atacant de la Oţelul Galaţi trece pe lângă poartă.


20:40 GOOOL STEAUA! Trec doar şase minute, iar apărarea Concordiei cedează. Nicuşor Stanciu centrează din corner, Varela reia nestingherit din centrul careului, iar Matache nu mai are ce face. Tincu e veriga slabă din lanţul defensiv al lui Adrian Falub, iar ilfovenii vor avea începând de acum o misiune şi mai dificilă.


20:34 OCAZIE STEAUA! Adi Popa fură o minge din picioarele lui Tincu, centrează bine cu piciorul stâng, lucru complet neobişnuit pentru el, pune mingea pe fruntea lui Marica, dar reluarea cu capul a atacantului e modestă, deşi poziţia era optimă, iar Matache reţine fără probleme. Steaua începe bine.


20:30 A început meciul! Adrian Comănescu e arbitrul partidei.


20:20 MM Stoica a ajuns la Chiajna, unde va umări  din postura de om liber primul meci al Stelei din ultimele 713 zile. Managerul a ajuns la vestiare, unde s-a întreţinut cu oamenii de lângă echipă.


20:08 FANE, SĂ NE TEMEM? Ştefan Bărboianu va juca din nou împotriva Stelei, după ce în urmă cu nouă luni a fost dat afară de Ionuţ Negoiţă, fiind acuzat de, să le spunem lucruri necurate, în meciurile contra clubului patronat de Gigi Becali. Mai întâi a marcat în propria poartă în finala Cupei României din 2011, iar în luna mai a anului 2015 a comis un penalty suspect în victoria Stelei, 3-1 pe Arena Naţională. "Toţi jucătorii care vor veni la Dinamo vor fi verificaţi, pentru că sunt mulţi în Liga 1 ca el. Nu ştiu dacă Bărboianu va mai juca în Liga 1, poate doar un fraier ca mine să-l ia. Nu este la prima abatere, vă spun că ştiu când, ştiu locul, ştiu despre cât a fost vorba, ştiu cu cine. Voi spune aceste lucruri în faţa autorităţilor. Lucrurile nu vor rămâne aşa. M-am săturat să fiu bătaia de joc a publicului dinamovist", spunea Ionuţ Negoiţă pe 6 mai 2015, când anunţa că Bărboianu nu mai face parte din lotul lui Dinamo.


19:50 Într-un meci în care, cu siguranţă, toţi ochii vor fi aţintiţi spre Tamaş, Pintilii, Marica sau Obodo, ne permitem să apreciem curajul lui Adrian Falub de a începe din primul minut cu Robert Răducanu, un tânăr atacant de 19 ani, care în prima parte a campionatului a fost aproape să-i fractureze coloana lui Geraldo Alves, în partida cu Astra. Sigur, e un risc asumat, sună ca un clişeu, dar Răducanu se poate dovedi arma secretă a ilfovenilor.

 


19:39 Avem şi echipa de start a Concordiei Chiajna. Debutează Obodo, mijlocaş cu 200 de meciuri în Serie A, dar vedeta Milevskiy nu se va afla pe teren, pentru că nu i-a sosit cartea verde.


19:16 Steaua a anunţat primul ”11” cu care va începe împotriva Concordiei:

Campionii României îşi reiau, în această seară, pe terenul celor de la Concordia Chiajna, aventura în acest sezon al...

Posted by FC Steaua Bucuresti on Monday, February 15, 2016

18:05 Steaua este favorita caselor de pariuri, însă Concordia Chiajna este una dintre echipele întărite considerabil în această pauză. ProSport vă propune un sondaj pe contul oficial de Twitter. Să ne lămurim deci, cine câştigă?


17:05 O veste bună, probabil, pentru cei de la Steaua. Mihai Stoica, fostul manager general, a fost eliberat astăzi din închisoarea Jilava, acolo unde era încarcerat din 2014 pentru pentru două infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.


Ultimul meci al primei etape din 2016 este cel care poate lămuri în mare măsură raportul de forţe din campionat cu două etape înaintea startului de playoff. Steaua închide etapa cu un meci la Chiajna, contra celor de la Concordia, live blog pe ProSport de la 20:30. După ce Astra şi Viitorul s-au împiedicat, iar Dinamo şi Pandurii au învins, campioana în exerciţiu are doar varianta obţinerii celor trei puncte dacă vrea să rămână la o distanţă acceptabilă faţă de primele clasate. Meciul de la Chiajna va fi prima partidă oficială pe care Ciprian Marica, transferul-vedetă al iernii în Liga 1, o va disputa în tricoul Stelei, fostul atacant al celor de la VfB Stuttgart şi Skhalke 04 fiind anunţat titular.

De altfel, multitudinea de transferuri îl obligă pe Reghecampf să modifice sistemul de joc pentru a le face loc tuturor numelor importante din lot. Dacă în precedentul său mandat la Steaua, între 2012 şi 2014, antrenorul a perfectat sistemul 4-2-3-1, numărul mare de mijlocaşi ofensivi pe care îi are acum în lot îl obligă să treacă la un 4-1-4-1. Astfel, în spatele lui Marica se vor afla Chipciu şi Stanciu, cei doi fiind încadraţi de Adi Popa şi de Hamroun, acesta din urmă fiind probabil cel mai în formă stelist în cele două perioade de pregătire ale iernii.

Ilfovenii au vândut toate biletele

Ca de obicei, deplasările celor de la Steaua sunt întâmpinate cu interes, iar Chiajna nu este o excepţie. Concordia a anunţat în mod oficial că toate biletele scoase la vânzare pentru această partidă au fost vândute, iar în ziua meciului casele de bilete vor fi închise.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.