Kuku-bau, cu ASA. Steaua a egalat în prelungiri la Târgu Mureș și a scăpat de o înfrângere umilitoare. ASA Târgu Mureș – Steaua 1-1. Kuku și Moke au marcat în Ardeal

Kuku-bau, cu ASA. Steaua a egalat în prelungiri la Târgu Mureș și a scăpat de o înfrângere umilitoare. ASA Târgu Mureș - Steaua 1-1. Kuku și Moke au marcat în Ardeal
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a jucat pe final în 10 oameni, după eliminarea lui Jakolis și doar în ultimele minute a arătat ca o campioană.
  • Echipa lui Reghecampf a ajuns la al treilea meci consecutiv fără victorie.

Cu doar două victorii în ultimele 6 partide, Steaua spera să găsească la Târgu Mureș liniștea și încrederea, pierdute undeva prin duelurile din Europa sau în cele cu CFR și Gaz Metan. Reghecampf a schimbat încă o dată alcătuirea apărării și l-a scos din schemă pe Toșca, apărând din nou Moke și Enache printre titulari. Mureșenii se aflau în pielea echipei care nu avea nimic de pierdut dintr-o astfel de confruntare și care încerca încă o „minune”, după cea reușită cu Dinamo. Doar Zicu și Gabi Mureșan au mai rămas din echipa care se lua la trântă cu Steaua, în urmă cu două campionate. Chiar și așa, ASA n-a fost nici pe departe „carne de tun”. Meciul putea începe prost de tot pentru Steaua, dar arbitrul Feșnic n-a dat penalty pentru ASA, la duelul dintre Surdu și Moke (9). Mureșenii n-au primit 11 metri, dar au prins curaj după acea fază, iar Belu Iorache a trimis primul șut spre poarta lui Stăncioiu. Steaua a plimbat mult mingea, a avut posesie, dar s-a apropiat greoi de poarta lui Mingote. Tamaș a luat responsabilitatea pe el și l-a „bombat” pe portarul portughez (24), pentru ca apoi Boldrin să-l întindă serios, cu o lovitură liberă „marcă înregistrată” (26). ASA merita să rămână în 10 oameni, dar talpa lui Surdu pe glezna lui Bourceanu a fost penalizată doar cu galben (28).

Moke a salvat umilința

După o repriză în care a impresionat mai mult prin posesie, Steaua s-a trezit în partea a doua că e și presată de timp, dar viteza atacurilor echipei lui Reghecampf nu a crescut. Surdu putea fi erou cu Steaua, dar a tras peste poartă, de la 16 metri, după ce a fost scăpat din marcaj (54). Enache șutat în diagonală, dar Mingote le-a interzis încă o dată golul, steliștilor, iar apoi Jakolis, găsit perfect către De Amorim, a tras milimetric pe lângă poartă (73). Un minut mai târziu, avea să se înfiripe „minunea”. Morar i-a pasat lui Kuku și acesta a trimis în plasă, cu toată opoziția lui Moke (75). „Este adevărat, ASA – Steaua 1-0!”, avea să spună crainicul stadionului. Steliștii și-au dat seama imediat că avea să fie seara neagră a lor. Enache a mai fost blocat o dată de Mingote (82), iar Jakolis eliminat, după o lovitură cu cotul în figură (83). Prelungirile au salvat însă Steaua de la o înfrângere umilitoare. Moke a marcat din fața porții și a adus un punct, care nu înseamnă și liniște pentru lider (90+1). Steliștii au căutat succesul până în ultima secundă, dar s-a terminat doar 1-1 și au ajuns la 3 meciuri fără victorie.

ASA – Steaua 1-1 (Kuku 74 / Moke 90)

  • ASA Târgu Mureș: Mingote – Belu, Dobrosavlevic, Cordoș, Mendy – G. Mureșan, Candrea – I. Zicu, Iacobovic, R. Surdu – Vl. Morar
    Rezerve: Viciu, E. Dică, Ciolacu,  Kuku, Netzer, Deaconu, O. Ursu
  • Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Moke, Momcilovic – Bourceanu (cpt), Ovidiu Popescu – Adrian Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic
    Rezerve: Stăncioiu – Man, Tudorie, Sulley, Toșca, Jakolis, Aganovic

22:23 Sfârșitul meciului! Cele două echipe se mulțumesc fiecare cu câte un punct, după ce Kuku și Moke au marcat. Pe finalul partidei Dan Alexa a fost trimis în tribună, din cauza protestelor, iar Gabi Tamaș a fost aprope de a marca la ultima fază, dar șutul din lovitură liberă s-a dus puțin pe lângă poartă.


22:18 GOOL Steaua! Moke egalează, după o deviere din corner a lui Tamaș. Fundașul a avut de îndeplinit doar o simplă formalitate. În ultimele minute al partidei steliștii presează obținerea celor trei puncte, de și joacă în inferioritate după eliminarea lui Jakolis. 


22:10 Jakolis este eliminat, după ce și-a lovit cu cotul un adversar. Arbitrul de la centru i-a arătat direct cartonașul roșu și l-a trimis la cabine.


22:05 Dan Alex mută imediat și operează o dublă modificare în echipa sa: Candrea îi lasă locul pe teren lui Emil Dică, iar Ciolacu îl înlocuiește pe Morar, pasatorul de la golul lui ASA Târgu Mureș.


22:02 GOOL ASA Târgu Mureș! Contrar cursului jocului, gazdele au deschis scorul prin Kuku, după o lovitură liberă bătută repede și o centrare bună dată în fața porții de Vlad Morar. Se prefigurează surpriza la Târgu Mureș.

21:59 Jakolis este introdus în locul lui Adi Popa. Atacurile oaspeților au mai scăzut în intensitate, dar Steaua rămâne periculoasă, iar Jakolis a fost foarte aproape de a deschide scorul, imediat după ce a fost introdus pe teren.


21:52 Boldrin ratează încă o dată, după ce a șutat peste poartă, de la marginea careului. Dan Alexa face prima schimbare și îl introduce pe Kuku în locul lui Surdu.


21:43 A doua fază suspectă de penalty, după cea a lui Surdu, din prima repriză. De Amorim este agățat în careu, dar „centralul” nu dictează nimic. Cu câteva momente înainte, Surdu a scăpat spre poarta oaspeților, dar a fost ajuns din spate de Moke, iar șutul atacantului nu a avut precizie. Imediat, Ovidiu Popescu este schimbat cu Man. 


21:37 Câte un șut de fiecare parte la începutul reprizei secunde. Surdu și-a încercat norocul, de la 25 de metri, dar Stăncioiu a reținut fără probleme, iar Boldrin a tras mult peste poartă.


21:16 Sfârșitul primelor 45 de minute! Mingote a fost solicitat, în această primă repriză, după ce a scos în mai multe rânduri mingile trimise de steliști. Gazdele au avut nevoie de 42 de minute pentru a expedia primul șut pe spațiul porții, prin Vlad Morar. 


21:10 Steliștii fac slalom prin apărarea gazdelor, dar nu reușesc să finalizeze ocaziile create. Dan Alexa, antrenorul lui ASA Târgu Mureș, pare că joacă pe cartea contraatacului în această seară, dar fără rezultate până în acest moment. 


20:55 Gazdele nu au mai atins mingea de minute bune, după ce Steaua a pus stăpânire pe posesie. Oaspeții au devenit periculoși, iar Tamaș și Boldrin l-au pus la încercare pe Mingote. Surdu este avertizat doar cu cartonașul galben, după ce i-a aplicat o talpă pe tibie lui Bourceanu. 

 


20:45 Curg ocaziile la Târgu Mureș. Bourceanu și-a încercat norocul cu un șut, dar execuția acestuia s-a dus mult peste poartă, ca mai apoi Belu – Iordache să-l imite la faza imediat următoare. Steliștii au găsit o hibă în apărarea gazdelor, dar Popa nu a reușit să-l învingă pe Mingote, care a respins în corner.


20:40 Steaua a fost echipa mai activă în aceste prime minute ale meciului, iar oaspeții au fost aproape de deschide scorul, dar De Amorim a ratat de puțin întâlnirea cu mingea, după centrarea lui Enache. Imediat, Surdu cere penalty la o intrare a lui Moke. 


20:30 Temerile lui Reghecampf s-au adeverit, iar startul partidei nu l-a prins pe Niță pe teren. Stăncioiu a fost introdus pe ultima sută de metri. Gazdele au avut lovitura start a meciului. 


20:15 O posibilă problemă pentru Reghecampf. Stăncioiu ar putea fi introdus, la meciul din această seară, după ce Niță a acuzat o accidentare la încălzire. Antrenorul Stelei mai are la dispoziție 15 minute pentru a decide cine va apăra împotriva lui ASA Târgu Mureș.


ASA Târgu-Mureș – Steaua, ora 20:30, este confruntarea care încheie ziua de fotbal în Liga 1.

Echipa lui Reghecampf nu își mai permite vreun pas greșit în condițiile în care CS U Craiova s-a apropiat amenințător. Steaua a pierdut etapa trecută cu Gaz Metan, scor 0-1, dar roș-albaștrii nu mai sunt dispuși să ofere „cadouri”. De altfel, Steaua este singura echipă din acest sezon care nu a pierdut niciun meci în deplasare.

Lotul lui Reghecampf este în continuare incomplet, chiar dacă Moke, Achim, Aganovic și Pintilii revin la antrenamente nu se poate conta pe ei pentru un meci întreg.

ASA se află pe penultima poziție a clasamentului, însă trebuie ținut cont de faptul că ardelenii au început sezonul cu -6 puncte. Dan Alexa și elevii săi au reușit să surmonteze handicapul și are acum un punct.

Licențiat în jurnalism, Vlad Măcicășan a început să colaboreze cu ProSport încă din anii de facultate. Scrie fără întrerupere pentru ProSport de 17 ani, când a și început cariera de jurnalist sportiv. Jurnalist de presă scrisă și tv, Vlad Măcicășan moderează și emisiuni ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen