„Leii” fură lași! Zlatinski a ratat un penalty, oltenii au jucat cu un om în plus pe final, dar au „reușit” să termine meciul fără șut pe poartă. Viitorul – CS U Craiova 0-0

Redactor:
Dan Mirea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Viitorul și CS U Craiova au terminat la egalitate, 0-0 la Ovidiu, primul meci al etapei a doua din play-off-ul Ligii 1.
  • Oaspeții au avut șansa de a pleca cu trei puncte de pe terenul lui Hagi, deși au jucat foarte modest, dar Zlatinski a ratat un penalty, în minutul 60.
  • Pe final, Vînă a fost eliminat, dar oltenii nu au găsit forța de a se arunca spre poarta lui Cojocaru. În urma egalului, echipa lui Mangia așteaptă derby-ul CFR – FCSB de la un punct în spatele vicecampioanei și trei sub lider.

Hagi vs. Mangia te-ai fi așteptat să fie cam cel mai frumos duel tactic pe care-l poate propune Liga 1, iar prezența unor jucători precum Băluță, Ianis sau Mitriță ar fi trebuit, pe hârtie, să asigure spectacolul. Dar nu a fost așa, pentru că Viitorul – CS U Craiova, meci atât de important pentru olteni, a dezamăgit pe toată lumea. S-a început lent, cu un 3-4-1-2 aparent curajos al lui Hagi și obișnuitul 3-4-3 al lui Mangia, dar ceea ce părea clasica tatonare din primul sfert de oră s-a prelungit pe toată durata reprizei. A încercat Ianis, cu șuturi de la distanță și pase deștepte, dar nu a fost pe aceeași lungime de undă cu coechipierii săi. De partea cealaltă nu a încercat nimeni nimic în prima repriză, iar impresia a fost că Mangia e mulțumit cu un punct.

Zlatinski putea fi erou

După 45 de minute moi, fără ocazii, logica spunea că Mangia trebuie să schimbe pentru a nu pierde două puncte importante în lupta pentru titlul, dar planurile creionate de mintea strategului italian au fost altele. Craiova a rămas în defensivă, Hagi a observat că Gavra și Chițu sunt inutili, i-a trimis pe Drăguș și Mățan, a avut posesie, dar nici puștii lui n-au putut mai mult. a putut Mitriță, în minutul 60, când l-a păcălit pe Țîru, a scos un penalty și toată lumea credea că meciul se va debloca. Dar s-a ocupat Zlatinski, cu un șut un bară și o șansă imensă ratată, iar singura speranță a oltenilor s-a dus pe apa sâmbetei.

Ca spectator neutru, senzația a fost una cât se poate de ciudată. Craiova avea nevoie de puncte, dar nu ataca. Ai lui Hagi atacau, dar nu reușeau mare lucru. Așa s-a ajuns în finalul meciului, când Vînă a fost eliminat, iar intențiile Craiovei au fost desconspirate. Oltenii n-au ieșit din carapace, n-au căutat forcingul care să le aducă două puncte și, deși pare de necrezut, au reușit să termine fără șut pe poartă meciul care-i putea duce peste FCSB și la un punct în spatele CFR-ului.

Viitorul – Craiova s-a terminat 0-0, gazdele au rămas la șapte puncte de podium, dar, mai important, Mangia a rămas cu o bilă neagră.


Viitorul – CS U Craiova 0-0

  • Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țîru, De Nooijer – Duarte (A. Ciobanu 65) ,   Vînă, Cicâldău, Cr. Ganea – Ianis Hagi – Chițu (Mățan 53), Gavra (Drăguș 53)
  • Rezerve: Buzbuchi, V. Ghiță, Hodorogea, T. Băluță
  • CS U Craiova: Mitrovic – Popov, (R. Popa 70) Kelic, Briceag –   Martic, Zlatinski, Mateiu (Andre Santos 55), Bancu –   A. Burlacu (Gustavo 60),   Alex Băluță,   Mitriță
  • Rezerve: Calancea, Screciu,  Glavina, Dimitrov

min. 90+3: Asta a fost! Viitorul – Craiova se termină 0-0, după 90 de minute pe care oltenii le termină fără șut pe poartă! Craiova ratează o șansă mare de a trece peste FCSB și a veni, din nou, la un punct în spatele CFR-ului, iar penalty-ul ratat de Zlatinski în minutul 0 va cântări mult în calculele viitoare ale oltenilor.


min. 88: Emoții cu Ianis! Mijlocașul ofensiv ratează o preluare cât se poate de simplă, sprintează pentru a ține mingea în teren, apoi se prăbușește în fața băncii de rezervă a oaspeților. Primește îngrijiri și reintră pe teren, dar va juca până la final într-un picior.


min. 83: ROȘU VÎNĂ‚! Mijlocașul Viitorului pierde mingea în fața lui Zlatinski, se duce cu talpa pe glezna lui Răzvan Popa și pur și simplu nu-i oferă lui Feșnic altă soluție decât al doilea cartonaș galben. Urmează zece minute în care Craiova trebuie să arate cu adevărat dacă vrea titlul sau nu!


min. 81: Back to basics. Am cam aflat și ce scria pe bilețelul trimis de Hagi lui Țîru, pentru că Viitorul a trecut la o formulă 4-3-1-2, cu Mladen, Țiru, De Nooijer și Ganea pe spate, Ciobanu, Cicâldău și Ciobanu la mijloc și Mățan în spatele lui Hagi și Drăguș.


min. 78: Fotbal cu lingurița. Scăpați de primirea golului, jucătorii lui Hagi încep să pună presiune, iar Ianis scoate o minge din picioarele lui Mitriță, pasează pe culoar pentru Mățan, dar puștiul trage în blocajul lui Briceag. Urmează un corner al lui Ianis, o reluare cu capul a lui Țîru, dar mingea trece pe lângă poarta lui Mitrovic. Mangia are mimica unui antrenor care-și dă seama că șansa lui s-a numit penalty-ul ratat de Zlatinski în minutul 60.


min. 74: Mitriță scapă! Atacantul Craiovei face un fault dur la mijlocul terenului la Cicâldău, jucătorii gazdelor în înconjoară imediat pe Feșnic și cer al doilea cartonaș galben, dar centralul îl iartă pe fostul fotbalist al Viitorului.


min. 70: Gata cu schimbările. Mangia îi trimite în teren pe Răzvan Popa și Gustavo, îi scoate pe Burlacu și Popov, iar planul său tactic nu se modifică în niciun fel.


min. 68: Hagi, ca Mourinho! „Regele” îl scoate pe Lima și-l trimite pe teren pe Andrei Ciobanu, la pachet cu un bilețel care circulă pe ruta Ciobanu-Vînă și ajunge la Țiru, care-l citește de față cu restul colegilor. Nu e greu de ghicit că pe el erau scrise câteva indicații tactice, iar în minutele următoare ne vom da seama și cum și dacă se schimbă așeazarea campioanei.


min. 64: Revenim la normal. După energia provocată de penalty-ul primit și ratat de Craiova, ne întoarcem la ritmul lent și lupta previzibilă de la mijlocul terenului. Iar o statistică interesantă ne spune că Bogdan Țîru a făcut astăzi un penalty în același minut în care mai comitea unul în turul sezonului regulat, tot contra Craiovei.


min. 60: PENALTY RATAT DE ZLATINSKI! Feșnic lasă avantaj după un fault al lui Mladen, Bancu îl lansează pe Mitriță, acesta îi suflă mingea lui Țîru și fundașul central al Viitorului îl lovește direct în picior. 11 metri pentru Craiova, dar bulgarul Zlatinski bate în bara din stânga lui Cojocaru și ratează șansa de a debloca un meci plictisitor! Asta e, așteptăm următoarea șansă :).


min. 53: Se schimbă liniile. Hagi s-a săturat de jocul foarte slab al lui Chițu și Gavra și a renunțat, în minutul 53, la cei doi atacanți ineficienți. Intră puștii Mățan și Drăguș, iar primul va prelua rolul lui Ianis Hagi, în timp ce al doilea va juca atacant, lângă fiul „Regelui”. Mai multă viteză, mai multă tehnică, dar mai puțină experiență la finalizare. Să vedem ce iese, pentru că Mangia îl pregătește pe Andre Santos, mijlocașul portughez cu două meciuri jucate în naționala lui Ronaldo.


min. 46: O luăm de la capăt. A început repriza a doua, cu aceiași 22 de jucători pe teren.


min. 45+1: Vrem mai mult! Feșnic fluieră pentru ultima dată în prima repriză, după ce Burlacu ratează o pasă prin care-l putea lăsa pe Băluță singur cu portarul, iar rolul nostru este să vă prezentăm statistica. Una care nu arată deloc bine.

Avem un șut pe poartă al Viitorului, niciunul al Craiovei, 55% posesie pentru gazde și un raport al atacurilor de 69-47. Avem, de asemenea, și multe speranțe de mai bine în partea a doua.


min 41: Când nu se poate, nu se poate. Degeaba strigă fanii constănțeni „pe ei, pe mama lor”, pentru că un lucru e din ce în ce mai clar: nu vom avea spectacolul promis.


min. 37: Se joacă cu focul. După o greșeală înfiorătoare a lui Cicâldău, Mitriță pleacăă pe contraatac, intră în careu, forțează un contact care nu există și cade spectaculos, dar nu cere penalty și scapă, implicit, de un galben pentru simulare, care ar fi fost al doilea și l-ar fi trimis mai repede la cabine.


min. 34: Se enervară oltenii. Mitriță are un duel umăr la umăr cu Hagi, Ianis cade și scoate lovitura liberă, iar oltenii protestează imediat. Pe bună dreptate, pentru că faultul a fost acordat ușor. Calm, Feșnic îi liniștește pe Băluță și Zlatinski, apoi îi arată cartonașul galben lui Mitriță.


min. 25: În căutarea ritmului pierdut. Se joacă lent, se greșește mult, iar lupta care se dă la jumătatea terenului nu produce mare lucru, pentru că ambele echipe se apără bine. La Viitorul, construcția cade pe umerii lui Ianis, dar Hagi Jr. pierde multe mingi și găsește prea rar spații de pătrundere.

Dincolo, Mitriță și Băluță se arată rar la joc, iar asta se traduce printr-o lipsă crasă de ocazii la poarta lui Cojocaru.


min. 18: Presing, presing, presing. Dacă vă uitați la meci și aveți impresia că echipa lui Mangia e mai defensivă decât de obicei vă spunem că asta se întâmplă datorită presingului foarte bun pe care-l fac oamenii lui Hagi, în special Ianis, Vînă și Cicâldău.

Momentan, Zlatinski și Mateiu sunt siguri, nu pierd multe minig și nu lasă multe spații la mijlocul terenului, dar la fel de adevărat e că nici nu-și propun foarte multe pe fază defensivă. Au trecut 20 de minute și Băluță și Mitriță au atins mingea cam la fel de des ca Mitrovic.


min. 13: Tânăr și…neliniștit. Andrei Burlacu are 21 de ani, motiv pentru care nu a învățat că nu e ok să-l „ciupească” pe Cojocaru când mingea ajunge de mult în brațele portarului. Un galben de la Feșnic poate-l va face să nu repete gestul data viitoare.


min. 9: Perpendicular. Tactica Viitorului e și mai clară odată cu trecerea timpului. Unul dintre Gavra și Chițu coboară pentru a redubla mingea jucată de mijlocașii centrali, apoi fie Vînă, fie Ianis încearcă să verticalizeze spre atacantul rămas liber. Așa a fost cazul în minutul 9, dar Vînă a greșit serviciul și faza a murit.

Dincolo, Mangia e prudent, iar presingul Viitorului îi cam împiedică pe olteni să fie periculoși în jumătatea adversă.


min. 3: Una pentru Mitrovic. Gavra scoate mingea la margine, Ganea își face imediat loc pentru centrare, trimite înalt pe bara a doua, ningea pare perfectă pentru Chițu, dar Mitrovic se întinde și respinge în corner.


min. 2: Surprize, surprize. Startul meciului ne arată că Gică Hagi nu joacă 4-3-3, așa cum e aliniată echipa sa pe foaia de joc, ci un 3-4-1-2 foarte curajos. Mladen, Țiru și De Nooijer sunt fundași, Duarte și Ganea ocupă benzile, Cicâldău și Vînă sunt mijlocașii centrali, iar Ianis nu joacă în stânga, ci în spatele celor două vârfuri, Chițu și Gavra. E un sistem asemînător cu cel al lui Mangia.


20:47 Let’s play! Horațiu Feșnic a fluierat pentru prima dată, iar craiovenii au dat startul jocului. Vremea e frumoasă, fanii din Ovidiu s-au prezentat la meci, iar oltenii au și ei o galerie decentă.


20:40 Ianis vs. Băluță. Viitorul – CS U Craiova nu e doar un meci important pentru play-off, ci și un duel între doi dintre cei mai talentați playmakeri din fotbalul românesc. În 2014, Alex Băluță era la Viitorul și promitea multe, dar Gică Hagi l-a vândut la Craiova, pe doar 200.000 de euro, pentru a-i face loc lui Ianis Hagi. O mutare pentru care „Regele” are argumente, dar pe care multă lume a criticat-o.

Acum, Ianis și Băluță stau față în față pe un teren perfect și sunt oamenii de la care se așteaptă spectacolul. Olteanul intră în meci cu cifre bune, 11 goluri și patru assist-uri în 25 de meciuri, dar Hagi Jr. a demonstrat, în cele cinci meciuri jucate de la revenire (douoă goluri și trei pase decisive), că e un jucător peste media campionatului nostru. De altfel, cei doi poartă și banderola de căpitan.


20:32 Ce calcule mai face Bivolaru. Unele simple! Cum Viitorul are 22 de puncte, iar Craiova 29, e la mintea cocoșului că o victorie a oltenilor în această seară rupe de tot clasamentul play-off-ului. De aceea, președintele campioanei ne anunță că cele trei puncte sunt singurul scop al lui Hagi, despre care ne spune că a pregătit, din nou, schimbări inspirate: „Dacă mă gândesc la ciclism, pot spune că e cazul să nu pierdem contactul cu plutonul, cu primele trei clasate. E importantă o victorie în seara asta, deși e clar că CFR, FCSB și Craiova au șansele cele mai mari la câștigarea trofeului. Dar, să nu uităm, sunt în joc și celelalte locuri care asigură prezența în Europa și, dacă Craiova va câștiga Cupa, și locul al patrulea duce în Europa. E clar că nu putem juca decât la victorie, așa cum am încercat în fiecare meci de până acum.

Nu avem amintiri foarte plăcute cu Craiova. În tur, veneam după eliminarea nemeritată din cupele europene, după plecările unor jucători importanți…N-am reușit să facem față, am pierdut fără drept de apel. În retur au stat altfel lucrurile, am făcut o primă repriză excelentă, am condus la pauză.

Gică ne surprinde prin mutările pe care le face. La Iași a apărut cu Mladen fundaș dreapta și a fost inspirat, acum a făcut și alte schimbări. Sunt jucători pe care noi ne bazăm, e normal ca de la o etapă la alta să apară schimbări”, a spus Bivolaru, cu câteva minute înaintea startului.


20:21 Mangia, pe placul caselor de pariuri. Pentru bookmakeri, Craiova e u;or favorită în acest meci, chiar dacă Viitorul joacă acasă.


 


19:43 Avem cele două echipe de start! Iar marea surpriză vine din partea lui Hagi, care a ales să-l trimită în centrul atacului pe Cristi Gavra, atacant care a prins doar cinci meciuri în acest sezon. Chițu iese în dreapta, Ianis joacă în stânga, iar sistemul nu suferă modificări.

De partea cealaltă, Mangia l-a lăsat pe bancă pe Gustavo, golgheterul oltenilor, și l-a preferat în atac, lângă Mitriță și Băluță, pe puștiul Andrei Burlacu. O mutare interesantă, cu o oarecare logică, pentru că Burlacu e jucător de viteză, cu forță de pătrundere, care poate profita mai bine de spațiile pe care Viitorul le va lăsa în defensivă când va pleca în atac.


Poate cele mai spectaculoase echipe din Liga 1 se întâlnesc în această seară, de la 20:45, la Ovidiu, în a doua etapă a play-off-ului. Viitorul și CS U Craiova, conduse din spate de doi antrenori ofensivi, vin după rezultate diferite în prima etapă. Campionii au pierdut, scor 1-2, în fața FCSB-ului, pe Arena Națională, în timp ce oltenii s-au impus la limită în fața echipei arțăgoase propuse de Edi Iordănescu, scor 1-0.

Cu siguranță, în această seară vom avea parte de un joc deschis în care se vor duela două echipe care nu refuză jocul. Inclusiv datele din jurul meciului fac întâlnirea și mai interesantă, în condițiile în care CS U Craiova e ultima echipă care s-a impus la Ovidiu, pe 20 august 2017. Totodată, partida aduce față în față două cluburi care dau o importanță deosebită jucătorilor tineri, Gică Hagi reușind să aducă echipa transformată în propria afacere pe primul loc al unui clasament al formațiilor care au promovat cei mai mulți tineri de-a lungul ultimelor sezoane, la egalitate cu Barcelona!

Pe locul trei, oltenii sunt nevoiți în această seară să obțină punct sau puncte pentru a rămâne în raza de atac a celor două echipe aflate în față, CFR (33 de puncte) și FCSB (31 de puncte), următoarele clasate fiind Viitorul (22 de puncte), Astra (22 de puncte) și CSM Poli Iași (20 de puncte).

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele