Juventus – Poli Timișoara 1-0. Elek aduce a doua victorie a sezonului pentru bucureșteni și complică teribil calculele în play-out. Echipa lui Baciu nu mai e ultima, bănățenii se „scufundă”

Redactor:
Anda Deliu
Juventus - Poli Timișoara 1-0. Elek aduce a doua victorie a sezonului pentru bucureșteni și complică teribil calculele în play-out. Echipa lui Baciu nu mai e ultima, bănățenii se
  • Publicat:
  • Actualizat:

Juventus București a reușit să urce, cel puțin pentru moment, de pe ultimul loc după ce s-a impus cu 1-0 cu ACS Poli. Alb-violeții au o viață tot mai grea sub comanda lui Leo Grozavu. Gazdele au marcat repede prin Elek, iar apoi bănățenii s-au chinuit ca orbii să înscrie, fără șanse însă. Partida a fost privită și de „ochiul de vultur” al lui Ionuț Popa, care sâmbătă are meci la  Balotești cu UTA. Cât a fost la Poli, tehnicianul se plângea că antrenorii ce doreau să-i ia locul, inclusiv Grozavu, veneau în tribună când aveau alb-violeții meci.

Juventus a început curajoasă meciul, iar Timișoara nu a prea contat în debutul partidei. După două faze în care Elek se afla în ofsaid și o incursiune a lui Rabei în careu, a venit și rândul bănățenilor să aibă o ocazie. Din câțiva metri, Alex Munteanu a tras cu sete, dar în plasa laterală. Insistențele ofensive ale gazdelor s-au concretizat în minutul 14, la o fază începută de Drăghici, după care doi ex-poliști le-au băgat „mortul în casă” timișorenilor. Dan Popescu a centrat în careu, iar Elek a preluat și a marcat golul de 1-0, iar jocul bucureștenilor s-a mai stins în ocazii după ce au înscris.

Artean, Munteanu și Roman s-au întrecut în ratări

Timișoara a încercat să atace poarta,dar fără succes. În minutul 15, Artean a tras destul de periculos, puțin peste poartă, la o execuție de la distanță. Mijlocașul timișorean a trimis tot peste buturi, chiar dacă nu la fel de periculos, și o lovitură liberă din minutul 35. O altă șansă a avut-o Munteanu, aflat în careu, dar balonul centrat de Șeroni a atins pământul, iar mijlocașul a prins-o rău, și a expediat-o peste poartă. Pe finalul meciului, după ce Wallace l-a faultat pe Enescu, bănățenii au beneficiat de o lovitură liberă chiar din fața careului, pe zona centrală. Mihai Roman a tras însă mult peste zid, astfel că la pauză s-a intrat cu 1-0.

Grozavu a schimbat tactica la pauză

Antrenorul timișorenilor l-a introdus pe Croitoru în spatele vârfurilor la pauză, iar Vașvari a coborât, la fel ca Artean, retras în defensivă în locul veteranului Cânu, înlocuit. Mutare bună, deoarece în minutul 47, Croitoru a creat o fază bună pentru Enescu, care a tras peste poartă dintr-o poziție foarte bună. Timișorenii au continuat să aibă inițiativa în meci, dar Munteanu a trimis din nou peste, iar Drăghia nu a avut probleme la centrarea lui Roman. Croitoru a prins un șut pe poartă în minutul 59, dar portarul bucureștenilor a reținut.

Juventus aștepta, Timișoara gafa

La trecerea timpului, Poli a continuat să se chinuie. Vașvari a prins un șut neverosimibil de slab. Pentru ca și Ciucur să ezite la o intrare în careu. În minutul 72, alb-violeții au avut o ocazie foarte bună. Haruț a centrat din dreapta, iar Mihai Roman a tras din fața porții, dar Drăghia s-a interpus. Munteanu a avut o centrare paralelă cu poartă, peste patru minute, iar timpul curgea tot mai mult în favoarea gazdelor.  În minutul 86, Juventus a avut gol anulat, după ce Constantinescu a primit o centrare del a un jucător aflat în ofsaid. Ultima șansă pentru Poli a afost în minutul90, dar lovitura liberă bătută de Croitoru s-a dus în corner, fără pericol ulterior pentru scorul final.

Juventus a urcat cu 10 puncte, peste Gaz Metan Mediaș, cel puțin până meciul ardelenilor cu Chiajna. Timișoara rămâne la „cota” 14 și jocul îi poate da motive serioase de îngrijorare.


Juventus – Poli Timișoara 1-0 (Elek 14)

  • Juventus: Drăghia – Kardes, Walace, Leca, Dan Popescu – Acolatse, V. Gheorghe – S. Drăghici, Băjenaru, Rabei – Elek
  • Rezerve: Gavrilaș, F. Ștefan, C. Ciobanu, Nicoară, Dima, A. Ciolacu, Constantinescu
  • ACS Poli: Straton – Străuț, Cînu, Melinte, Șeroni – Enescu, Artean – Hăruț, Vașvari, Alex Munteanu – Mihai Roman
  • Rezerve: Curileac, Oliva, Ciucur, Croitoru, Bârnoi, Oct. Drăghici, Zaluschi

Minutul 90: Final de meci! A doua victorie a sezonului pentru Juventus, iar bucureștenii scapă de ultimul loc.


Minutul 45+2: Pauză la Voluntari, nu înainte ca Mihai Roman să aibă o lovitură liberă pe 16 metri, dar să o irosească trimițând-o în tribune. Gazdele au jucat mai bine, au petrecut mai mult timp în terenul advers, iar rezultatul la pauză e meritat.


Minutul 14:  GOOOOL! Juventus deschide scorul în minutul 15. Dan Popescu centrează din banda stângă, iar Elek se demarcă excelent între trei fundași ai Timișoarei. Vârful lui Marius Baciu are timp să preia pe piept și șutează cu sânge rece. 1-0 pentru gazde, Baciu jubilează pe margine, Grozavu își ceartă elevii pentru modul superficial în care au gestionat faza.

18:00 A început meciul de la Voluntari. Din păcate, nici de această dată lumea nu s-a înghesuit pe stadion, dar suntem obișnuiți cu atmosfera tristă de la meciurile din play-out. Măcar pe teren să vedem spectacol, dar reunoaștem că prea mari așteptări nu avem :).


Etapa a doua a playout-ului debutează în această seară, de la ora 18:00, cu partida Juventus București – ACS Poli Timișoara, meci în care intrarea pe arena din Voluntari va fi liberă. Confruntarea dintre trupa lui Marius Baciu și cea a lui Leo Grozavu va fi condusă de o brigadă cu Sebastian Colțescu la centru, ajutat de Andrei Constantinescu și Adrian Popescu.

Gazdele se află pe locul 8, ultimul din playout, cu 7 puncte, în timp ce Poli se situează pe poziția a 5-a, cu 14 puncte.

„Un joc foarte important pentru noi în care așteptăm, în sfârșit, victoria. Nu am pierdut, cu echipele de nivelul nostru, și este momentul să punctăm cu o victorie. Nu avem nicio presiune dar îi simt pe băieți motivați și dornici să ne aducă o bucurie. Prestațiile bune din precedentele meciuri ne recomandă să așteptăm cu încredere partida cu timișorenii„, a declarat antrenorul Marius Baciu înaintea disputei cu bănățenii.

Leo Grozavu vede un pericol tocmai din faptul că Juventus are doar 7 puncte și poate fi o echipă fără presiunea unui obiectiv. „Orice este meci este greu, dificil, nu vreau să pară un șablon, dar așa este. Întâlnim o echipă care nu are ce pierde, nu joacă cu presiune, am văzut din spusele lor că se gândesc la următorul meci. Nu și-au propus obiective mărețe, și asta ia din presiunea jucătorilor. I-am urmărit și analizat pe cei de la Juventus, sunt dezinvolți, chiar dacă toată lumea crede că va fi o partidă facilă, nu va fi așa. Nu au pierdut cu Mediaș și Botoșani, cu CFR și Viitorul au pierdut greu. Pe noi ne interesează mai puțin problemele lor, ne interesează să acumulăm puncte. Sper că băieții să își dea seama ca orice partidă în care nu acumulăm puncte poate să înseamne o apropiere de o zonă periculoasă”, a precizat antrenorul lui Poli.

Până acum, cele două echipe s-au întâlnit de două ori în prima ligă:

4 august 2017, stadion „Dan Păltinișanu”: Poli Timișoara – Juventus București 2-1 (Munteanu-min. 4,  Mailat – min. 68 / Țâră – min. 90) – etapa a 4-a, sezon regulat

6 noiembrie 2017, stadion „Ilie Oană”, Ploiești: Juventus București – Poli Timișoara 1-1 (Dzalamidze – min. 81 / Abraw – min. 11.) – etapa a 17-a, sezon regulat

 

Anda Deliu / Redactor
Jurnalistă din septembrie 2010 și corespondent ProSport în Timiș din octombrie 2017. A terminat Jurnalismul la Universitatea de Vest din Timișoara și a urmat un masterat în Jurnalism sportiv la aceeași instituție de învățământ superior. A rămas singura ziaristă sportivă din Timișoara. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…