INCREDIBIL | Încă o depunctare pentru CFR: decizia luată de FRF

3 feb 2016 18622 afişări Comentează şi tu Liga 1
INCREDIBIL | Încă o depunctare pentru CFR: decizia luată de FRF
  • Decizia de la Laussane atrage după sine încă o sancţionare cu 3 puncte, iar CFR va relua sezonul la doar 6 puncte distanţă de locurile retrogradabile.
  • Comisia de Disciplină a amânat în decembrie suspendarea pentru încălcarea fair-play-ului financiar.


Luna februarie este a veştilor proaste pentru CFR. După ce decizia TAS a venit ca o lovitură neaşteptată pentru clubul clujean şi a respins apelul făcut împotriva deciziei de suspendare, emis de FRF, clujenii au aflat că sancţiunea se va majora chiar. Astfel, CFR nu doar că nu va mai primi cele 6 puncte înapoi, dar va mai pierde cel puţin încă 3 puncte, din pricina încălcării fair-play-ului financiar. Comisia de Disciplină a FRF a anunţat în decembrie că CFR a înregistrat datorii către jucători, în perioada în care a fost monitorizată, iar această abatere de la regulament atrage după sine şi o suspendare de 3 puncte. Decizia a fost suspendată atunci, până la aflarea deciziei TAS, dar cum aceasta a fost negativă pentru CFR, suspendarea dictată în decembrie va intra în vigoare. “Admite cererea de suspendare, prin acordul ambelor părţi. Suspendă cauza până la data soluţionării de către Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne a dosarului CAS 2015/A/4097", a sunat comunicatul FRF din decembrie”, a sunat comunicatul FRF din decembrie.

Prima dată la retrogradare, în era modernă

În aceste condiţii, CFR va rămâne cu 21 de puncte înainte de reluarea sezonului. Chiar dacă nu va cădea în clasament, formaţia clujeană va fi la doar 6 puncte distanţă de FC Voluntari, echipa aflată pe primul loc retrogradabil. Situaţia se va complica şi mai mult după începerea play-off-ului, când punctele se vor înjumătăţi. În acest moment, cu punctele înjumătăţite, CFR ar avea 11 puncte, iar FC Voluntari doar 8 puncte. Astfel, pentru prima dată de la ultima promovare în Liga I, CFR va lupta pentru evitarea retrogradării. Preşedintele Iuliu Mureşan s-a limitat să spună că decizia TAS este împotriva principiului privind meritul sportiv. “Fără a comenta soluţia pronunţată, considerăm că este o decizie injustă, întrucât prin acestea este înfrânt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obţinute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund”, a spus Iuliu Mureşan, într-un comunicat emis pe site-ul clubului.
 

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/incredibil-inca-o-depunctare-pentru-cfr-decizia-luata-de-frf-15028156
15028156
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Când nimeni nu se mai aştepta, Băsescu anunţă o DECIZIE ULUITOARE. „Abia aştept să se întâmple”. Deocamdată, Elena Udrea nu a avut o reacţie oficială