INCREDIBIL | FRF transmite Ligii Profesioniste să atace la TAS decizia Comisiei de Recurs FRF, în cazul lui Edi Iordănescu. UPDATE Reacția LPF: „FRF aruncă pisica moartă în curtea noastră”

INCREDIBIL | FRF transmite Ligii Profesioniste să atace la TAS decizia Comisiei de Recurs FRF, în cazul lui Edi Iordănescu. UPDATE Reacția LPF:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cazul, pe scurt:

  • Marți, 26 aprile: Comisia de Disciplină a FRF îl suspendă pe Edward Iordănescu pentru o etapă și îl amendează cu 40.000 de lei pentru că a interacționat cu echipa în timpul partidei Astra – Pandurii, scor 0-0, deși era suspendat. Suspendarea urma să fie ispășită de Iordănescu la partida Steaua – Pandurii, din etapa a 9-a a play-off-ului, programată pe 1 mai
  • Joi, 28 aprilie: Comisia de Recurs a FRF anulează decizia inițială și ridică suspendarea primită de Edward Iordănescu
  • Vineri, 29 aprilie: FRF cere LPF prin intermediul unui comunicat de presă să atace la TAS decizia Comisiei de Recurs a FRF  – vezi comunicatul integral mai jos
  • Vineri, 29 aprilie: LPF răspunde la comunicatul FRF și cataloghează drept „bizar” demersul Federației și cere ca cele două comisii (Disciplină și Recurs) să fie mutate în subordinea forului condus de Gino Iorgulescu – vezi comunicatul integral mai jos

UPDATE 15:30 Liga Profesionistă de Fotbal a reacționat la „îndemnul” FRF de a contesta la TAS decizia luată Comisia de Recurs de Federației în cazul lui Edward Iordănescu. LPF consideră că Federația „dă dovadă de amatorism” cerând intervenția altor foruri (LPF și TAS) pentru a corecta o decizie luată de propria comisie.

Redăm integral comunicatul publicat pe site-ul www.lpf.ro

LPF a primit cu stupoare, dar, mai ales, cu neplacere, comunicatul FRF, postat pe 29 aprilie 2016 pe site-ul oficial al acestei institutii.

Conducerea LPF constata cu amaraciune ca nu este, din pacate, prima oara cand FRF incearca sa arunce „pisica moarta” in curtea Ligii Profesioniste de Fotbal. De aceasta data, este vorba de surprinzatoarele si in acelasi timp extrem de controversatele decizii ale Comisiei de Recurs din subordinea Federatiei Romane de Fotbal. 

Concret, este vorba de deciziile in cazul antrenorului principal al echipei Pandurii Targu-Jiu, Edward Iordanescu. Intr-adevar, FRF are dreptate atunci cand constata uriasa diferenta dintre verdictul Comisiei de Disciplina – o etapa suspendare si 40.000 de lei amenda – si cel a Comisiei de Recurs, care a anulat complet atat suspendarea, cat si sanctiunea cu amenda.

Consideram ca Federatia Romana de Fotbal avea si are in continuare datoria de a sanctiona aceste discrepante evidente si de a lua masurile necesare pentru a indrepta ceea ce este evident o eroare de judecata. Mai mult decat atat, ultimul verdict, cel al Comisiei de Recurs, arata ca e unul venit in urma unei judecati discretionare sau partizane. Iar daca nu e asa, inseamna ca primul verdict se inscrie in aceasta categorie. 

Liga Profesionista de Fotbal cere Federatiei Romane de Fotbal, in conformitate cu prevederile regulamentare, sa actioneze in acest caz deja de notorietate in lumea fotbalului, dar nu intelege si nu este dispusa sa intreprinda ea demersurile catre Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. In primul rand pentru ca taxele de judecata nu trebuie achitate din banii echipelor Ligii 1 Orange, in conditiile in care respectivele comisii apartin de Federatia Romana de Fotbal. Nu este normal ca aceste comisii sa decida pentru cazurile aparute ca urmare a meciurilor disputate in Liga 1 Orange. Cerem pe aceasta cale ca respectivele comisii sa apartina de Liga Profesionista de Fotbal, in cazurile in care speta judecata are legatura cu activitatea echipelor din Liga 1 Orange. 

Daca insasi Federatia Romana de Fotbal recunoaste cu onestitate, ca e o situatie de fapt care nu mai poate dura si ca incepe sa devina o practica trimiterea cazurilor catre TAS, cu aceeasi onestitate ar fi trebuit sa-si recunoasca si limitele de competenta. 

Este aproape stupefiant sa citim ca Federatia Romana de Fotbal considera LPF o anexa a forului conducator. Nu, domnilor, credeam ca sunteti de suficienta vreme in birourile de decizie ale fotbalului romanesc pentru a intelege ca LPF este o entitate care nu primeste dispozitii si ordine de la domneavoastra! Este de-a dreptul bizar si o dovada de amatorism ca FRF sa ceara Secretarului General al LPF sa intervina in aceasta speta la TAS, din moment ce se recunoaste ca acest lucru poate fi facut chiar de Secretarul General al FRF, „in scopul de a se asigura protejarea normelor si regulamentelor FRF”. 

Cu atat mai induiosatoare este incheierea comunicatului FRF, in care ni se reaminteste tuturor ca „in conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF, membrii instantelor disciplinare sunt independenti si se supun numai statutelor si regulamentelor care le reglementeaza activitatea”.

Speram ca ne-am facut bine intelesi si am fi fost bucurosi daca aceasta corespondenta, devenita acum publica, ar fi fost inlocuita de o incercare comuna de a lucra pentru binele intregului fotbal romanesc. 

Niciodata, insa, nu e prea tarziu sa invatam unii de la altii!


Fotbalul românesc se confruntă cu o nouă situație absurdă, după ce Comisa de Recurs a FRF a decis, joi, anularea suspendării de o etapă și a amenzii de 40.000 de lei primite de tehnicianul echipei Pandurii Târgu Joi, Edward Iordănescu.

FRF Vs FRF la TAS?
Federația Română de Fotbal a anunțat astăzi că decizia luată de propriul for „legitimează încălcarea normelor FRF și chiar eludarea sancțiunilor disciplinare” și recomandă Ligii Profesioniste de Fotbal să atace la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) hotărârea luată de Comisia de Recurs. În comunicatul postat pe site-ul oficial, forul condus de Răzvan Burleanu anunță ca va depune recurs la această decizie luată de Comisia de Recurs a FRF, dacă LPF nu va proceda astfel.

Membrii comisiei își riscă posturile!

Din informațiile ProSport, FRF e decisă să-și ducă demersul la îndeplinire, iar cauza va fi susținută la Tribunalul de la Lausanne de avocații federației. Surse federale susțin pentru ProSport că, dacă TAS va decide că decizia luată de Comisia de Recurs a fost greșită, toți membrii vor fi îndepărtați în această vară, când mandatele lor ar trebui să fie reînnoite.

Comisia de Recurs a FRF e formată din:

1. Claudiu DINU – Președinte
2. Elena STOIAN – Vicepreședinte
3. Daniela Lavinia MÂNDRUȚĂ‚ – Membru
4. Roxana DIACONU – Membru
5. Doru TRĂ‚ILĂ‚ – Membru
6. Daniela POPA – Secretar

Comunicatul integral al Federației Române de Fotbal, publicat vineri pe site-ul oficial:

Referitor la soluția pronunțată de Comisia de Recurs în data de 28.04.2016 cu privire la situația domnului Edward Iordănescu, Administrația Federației Române de Fotbal precizează următoarele:

1. Considerăm că prin soluția pronunțată se legitimează încălcarea normelor FRF și chiar eludarea sancțiunilor disciplinare. Cu toate acestea, FRF va respecta decizia pronunțată de Comisia de Recurs, decizie executorie pe plan intern de la data pronunțării.

2. Pe cale de consecință, având în vedere că sancțiunea aplicată domnului Edward Iordănescu viza un joc din cadrul Campionatului Național Liga I, în temeiul art. 120 alin. 4, solicităm Secretarului General al LPF să formuleze recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului împotriva deciziei anterior menționate.

3. În situația în care Secretarul General al LPF nu va considera oportun să efectueze demersurile solicitate, Federația Română de Fotbal, prin intermediul Secretarului General, va utiliza calea recursului la TAS împotriva deciziei Comisiei de Recurs din 28.04.2016, în scopul de a se asigura protejarea normelor și regulamentelor FRF„.

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, a fost sancționat, marți de către Comisia de Disciplină a FRF cu o etapă de suspendare și o amendă în valoare de 40.000 de lei ca urmare a faptului că a fost surprins în timp ce dădea indicații jucătorilor săi în parcarea stadionului de la Giurgiu, la meciul cu Astra, deși era suspendat la meciul respectiv. Ulterior, Comisia de Recurs a FRF i-a ridicat sancțiunea antrenorului gorjenilor.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen