Încă o veste proastă pentru Şumudică. Ioan Niculae rămâne în închisoare, după ce Tribunalul Dâmboviţa i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Ce a declarat patronul Astrei în faţa judecătorilor

19 feb 2016 8143 afişări Comentează şi tu Liga 1
Încă o veste proastă pentru Şumudică. Ioan Niculae rămâne în închisoare, după ce Tribunalul Dâmboviţa i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Ce a declarat patronul Astrei în faţa judecătorilor

Ioan Niculae rămâne în închisoare, după ce Tribunalul Dâmboviţa i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Patronul Astrei mai poate acum depune o nouă cerere de eliberare pe 19 mai 2016. Niculae a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, în dosarul ”Mită la PSD”.

În aprilie 2015, Ioan Niculae ajungea în spatele gratiilor, după ce procurorii au reuşit să demonstreze că a fost implicat în finanţarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană. De atunci, patronul Astra a încercat în mai multe rânduri să obţină eliberarea condiţionată, însă nu a avut succes.

Ultima cerere de acest fel s-a judecat vineri, la Tribunalul Dâmboviţa, dar Ioan Niculae nu a avut nici de această dată succes. Avocatul omul de afaceri au încercat să-i convingă pe judecători că Ioan Niculae şi-a executat fracţia din pedeapsa de doi ani şi şase luni, adică 385 de zile. De asemenea, avocatul a depus documente prin care a încercat să demonstreze că Ioan Niculae a achitat întreg prejudiciul din dosar.

Nu în ultimul rând, Ioan Niculae şi-a argumentat demersul prin faptul că a avut un comportament ireproşabil în penitenciar şi în tot acest timp a reflectat la faptele pentru care a fost condamnat: "Nu am creat nicio problemă în penitenciar, nu am fost implicat în niciun incident", a declarat Niculae în faţa procurorilor, conform DigiSport.

Ioan Niculae a obţinut o scădere a pedepsei cu 150 de zile, deoarece a publicat cinci cărţi în perioada petrecută în spatele gratiilor. De asemenea, i-au fost scăzute încă 21 de zile din pedeapsă, în urma muncii pe care a prestat-o în penitenciar.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.