Încă o minune reușită de Șumudică. Astra – Steaua 1-0, iar echipa antrenată de Reghecampf poate să cadă pe locul 3 în clasament. Budescu a lovit în ultimele secunde

Încă o minune reușită de Șumudică. Astra - Steaua 1-0, iar echipa antrenată de Reghecampf poate să cadă pe locul 3 în clasament. Budescu a lovit în ultimele secunde
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Astra a reușit să o învingă pe Steaua, scor 1 – 0, cu un gol în ultimele secunde ale prelungirilor. Elevii lui Reghecamf rămân pe locul secund în Liga 1 și pot chiar să pice pe locul 3, dacă FC Viitorul câștigă mâine contra celor de la Concordia Chiajna.
  • De cealaltă parte, Astra se află la 4 puncte de un loc de play-off. Echipa antrenată de Șumudică a profitat de înfrângerea celor de la CFR Cluj, care se află pe ultimul loc eligibil pentru play-off.
  • Tamaș a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în minutul 85. Fundașul mai fusese eliminate și în meciul din grupele Europa League, ultimul, cel contra lui Vilarreal, scor 2 – 1.
  • Golul a fost marcat de Budescu în ultimele secunde ale prelungirilor.

Cu numai două ore înainte de închiderea urnelor pentru alegerile parlamentare,  Astra și Steaua și-au dat întâlnire într-un meci care, în teorie, ar fi trebuit să-i intereseze pe aceia care încă mai urmăresc fotbalul din România. Se întâlnea echipa care se calificase în primăvara Europa League cu cea care fusese la un gol distanță să facă același lucru.
Cu Șumudică pe banca giurgiuvenilor, speriat de bombe la propriu, după atentatele din Turcia, refuzând să mai plece de la Astra la Gaziantespor chiar și contra unui milion de euro, după spusele acestuia, cu Reghecampf dorind să demonstreze faptul că el ar ști meseria de antrenor, cu Alibec lăsat pe banca de rezerve, încă ștergându-și lacrimile de pe obraz după ce Steaua nu s-a calificat mai departe în Europa League, dar Astra da, meciul dintre cele două ar fi trebuit să fie unul cu adevărat interesant, care să mai ia gândul microbiștilor de la rezultatele alegerilor.

PSD, PNL, USR, PMP – totul trecea în plan secund, pentru singurul meci programat în ziua alegerilor în Liga 1.

Una mie, alta ție și cam atât

Așteptările erau mari de la Astra – Steaua, asta deși nu ai fi putut să pui degetul pe motivul pentru care ar fi stat lucrurile așa. Se întâmplau lucruri importante în același timp: alegeri, naționala de handbal a României disputa meciul împotriva Ungariei la Campionatul European. Cine și de ce ar fi optat pentru a-l privi pe Șumudică la marginea terenului, încălcându-și cuvântul și rămânând la echipă, invocând atentate și frică sau pe Golubovic încercând să marcheze sau să atingă mingea?
Te gândeai că, indiferent de situație, Astra câștigase sezonul trecut campionatul. Steaua terminase pe locul 2. Sperai, sperai. Sperai mai ceva decât cei care nu votaseră cu PSD, dar care așteptau cu sufletul la gură să se întâmple o minune. Ei și Dan Bitman.

Dupa primul sfert de oră, mirarea rămânea în aer. Meciul oferea puține, pasele nu se legeau așa cum trebuia, Steaua nu arăta că ar merita să fie favorită la câștigarea campionatului, cum nici Astra nu oferea senzația că ar vrea sau că ar putea mai mult decât să aibă mici zvâcniri, suficiente cât să înghețe scorul pe tabelă. O singură ocazie de gol oferise partida, după 25 de minute, cea a lui Stan, în minutul 19. Și, pentru că Steaua-i Steaua, cum ar spune Gigi Becali, nu s-a lăsat nici ea mai prejos și a lovit bara, în minutul 28, prin Ovidiu Popescu.

Începea meciul de handbal, mai era puțin până la închiderea secțiilor de vot, iar la Astra – Steaua nici că se putea vorbi despre spectacol. Sau fotbal. Te bucurai măcar că Reghecampf nu l-a mai folosit pe Adi Popa ca atacant. Era un real progres ăsta.

Penalty neacordat pentru Astra

Florin Lovin, cel care a stârnit zâmbetele tuturor atunci când a vorbit despre cariera lui și umilința de a fi schimbat de către antrenor după o jumătate de oră de joc, a oferit momentul de surprindere al primei reprize. A șutat din afara careului în minutul 34, plasat, dar Niță, portarul care știe să facă minuni la Steaua, a apărat. Treziți un pic din letargie, atât noi, cât și cei de pe teren, am tot sperat că se va marca până la pauză. Nu a fost să fie.
Asta în timp ce, la handbal, România conducea cu 9 – 5 pe Ungaria. Iar sondajele IRES… Acolo un prea mai știa nimeni ce și cum. Oricum, ceva mai interesant, cu siguranță, decât prima repriză dintre Astra și Steaua, încheiată 0 – 0, scor care nu avantaja niciuna dintre echipe.

Enache și Achim își făceau apariția în a doua repriză a partidei. Erau lăsați la vestiare Boldrin și Moke, iar Niculae intra pe teren în locul lui Seto. Schimbări tipice pentru ambii antrenori, nimic surprinzător în privința vreuneia.  După ce Radu Petrescu a considerat că Tamaș merită cartonașul galben pentru un fault așa și așa la Budescu, același central a considerat că nu e cazul pentru o lovitură de la 11 metri pentru Astra, la duelul dintre Tamaș și Niculae. Nu penalty, ci simulare și cartonaș galben pentru Niculae. Asta în minutul 52, în viziunea numai și numai a lui Radu Petrescu.

Încă o minune făcută de Șumudică

Cu un ritm vizibil mai bun, meciul părea chiar unul de urmărit. Asta până când Golubovici a nimerit bara, în minutul 57, dintr-o fază în care și un copil ar fi reușit să marcheze fără probleme. Cum și de ce joacă Golubovici la Steaua și de ce nu a cumpărat Steaua un atacant? Întrebare pentru Mihai Stoica, mai degrabă. Noi nu ne pricepem la a vedea talentul din oameni, ascuns foarte, foarte bine.

Deși jocul era mai bun, cu multe ocazii, greșelile erau și ele, motiv pentru care tot 0 – 0 era și în minutul 65. Pentru că egalul nu convenea, spațiile dintre linii deveneau din ce în ce mai mari și se juca de la poartă la poartă. Ieșeau în evidentă portarii sau fundașii. Iar și iar și iar. Ieșea în evidență și Golubovici, care nici cu poarta goală nu reușea să aducă cele 3 puncte echipei sale, în minutul 82. Poartă goală și tot 0 – 0! Și, pentru ca lucrurile să stea și mai puțin bine pentru echipa fără idei antrenată de Reghecampf, în minutul 85 a fost eliminat Tamaș, după ce a văzut al doilea cartonaș galben.
Tot cartonaș roșu văzuse și joi, contra lui Vilarreal.

Nu mai avea sens să vorbim despre tactică, despre cum Steaua nu funcționează, Golubovici nu marchează, Reghecampf nu îi așează așa cum trebuie pe teren pe jucătorii pe care îi are, Șumudică ba pleacă, ba nu mai pleacă. E România, iar așteptările nu ar trebui să fie mari.

90 de minute mai târziu, cât meciul s-a desfășurat în limitele posibilităților celor de pe teren, România a învins Ungaria la handbal. Iar oamenii nu s-au dus la vot.

În timp ce ne gândeam la asta, mai mult sau mai puțin fericiți, Budescu trecea ușor de Enache și Astra câștiga meciul cu câteva secunde înainte de fluierul final al arbitrului. Șumudică, așa cum e el, circar, spectaculos, sincer sau nu, mai reușea încă o minune. Sigur, să bați Steaua nu mai e de mult timp o minune. Dar pentru echipa lui, este.

Iar în mod normal, lui Reghecampf ar trebui să îi fie numărate zilele pe banca Stelei. În mod normal, da.


20:54 Fluier final la Giurgiu! Astra lovește pe final iar Viitorul poate urca mâine pe primul loc dacă învinge la Chiajna!


20:53 GOOOOL Astra! Budescu îl întoarce pe Enache și îl învinge pe Niță fără emoții! Gol marcat în ultimul minut de către băieții lui Marius Șumudică


20:48 3 minute suplimentare arătate de la margine! Teixeira primește și el un cartonaș galben iar Astra caută cu disperare victoria ce o  păstrează în lupta pentru play-off.


20:44 Cele două echipe epuizează schimbările. Aganovic intră în locul lui Golubovic iar Ricardo Alves este schimbat cu Daniel Florea. Astra forțează victoria!


20:43 Cartonaș roșu pentru Steaua! Gabi Tamaș intră dur la Teixeira iar centralul Radu Petrescu îi acordă al doilea cartonaș galben. Tamaș se află la a doua eliminare consecutivă după ce joi la Villareal a fost trimis mai devreme la cabine tot în urma a doua cartonașe galbene.


20:40 Adi Popa îi centrează perfect în fața porții lui Golubovic după ce l-a depășit fără probleme pe Alexandru Stan. Atacantul Stelei rateză întâlnirea cu balonul. Ocazie imensă pentru oaspeți.


20:36 Adi Popa încearcă să trimită cu efect la vinclul porții lui Silviu Lung jr. Mingea se duce pe lângă buturile Astrei.


20:33 Lovitură de colț pentru Steaua. Centrarea lui Bourceanu e respinsă în afara terenului de către Boubakar, va fi din nou corner. Achim încearcă să trimită spre poartă de lângă bară dar mingea părăsește terenul.


20:31 Încă o centrare periculoasă din partea Stelei. Nimeni nu reușește să împingă balonul în poartă.


20:30 Budescu trage din marginea careului dar Niță reține fără probleme.


20:28 Daniel Niculae scapă singur cu portarul dar se ridică fanionul de la margine pentru offside. Niculae se afla în poziție regulamentară!


20:23 Marius Șumudică efectuerază și a doua schimbare. Iese Lovin intră Boubakar.


20:20 Vlad Achim e servit perfect în fața porții de către Momcilovic. Mijlocașul reia puțin peste poarta Astrei!


20:17  Acțiune periculoasă la poarta Astrei, bara îi salvează din nou pe campioni. Astra răspunde printr-un contraatac tăios încheiat cu o nouă paradă din partea lui Niță la o lovitură de cap a lui Săpunaru. Bourceanu primește și el un cartonaș galben. Meciul s-a aprins în această repriză!


20:15 Acțiune spectaculoasă a lui Budescu încheiată de Daniel Niculae cu o centrare deviată în afara terenului. Corner pentru gazde


20:12 Daniel Niculae cade în careu în urma unui contact cu Tamaș. Centralul Radu Petrescu îi acordă atacantului cartonașul galben considerând că acesta a simulat.


20:10 Tamaș îl lovește pe Budescu și vede cartonașul galben. Lovitură liberă pentru Astra din preajma careului.


20:03 Astra va avea lovitura de începere a reprizei secunde. Daniel Niculae l-a înlocuit pe Seto în timp ce Reghecampf i-a trimis în teren pe Achim și Enache înlocuindu-i pe Moke și Boldrin.


19:45 Boldrin centreză periculos în fața porții dar Tamaș nu reușește să reia în poarta lui Silviu Lung jr. Se încheie prima repriză la egalitate 0-0. Așteptăm un joc mai intens în repriza a doua.


19:44 Teixeira îl ridiculizează pe Adi Popa și încearcă să-i paseze decisiv lui Budescu. Niță reține fără probleme.


19:42 Cartonaș galben pentru Geraldo. Căpitanul Astrei a avut o intervenție dură asupra lui Adi Popa și va rata următoarea partidă.


19:37 Florin Lovin a fost la un pas să „spargă gheața” la Giurgiu dar Niță a intervenit salvator! Doar lovitură de colț pentru echipa campioană.


19:30 Ocazie mare pentru Steaua! Ovidiu Popescu trage din marginea careului mic dar mingea lovește transversala.


19:27 Partidă liniștită până acum la Giurgiu. Steliștii au posesia dar Astra este cea care se apropie mai mult de poarta adversă.


19:21 Ocazie mare pentru Astra în urma unei acțiuni personale a lui Alexandru Stan! Fundașul a încercat să marcheze printr-un șut la colțu


19:18 Steaua are o posesie de 70% după primele 15 minute.


19:15 Budescu încearcă să-l suprindă pe Niță cu un lob de la mijlocul terenului. Execuția acestuia nu prinde cadrul porții.


19:10  Steaua avansează ușor în jumătatea Astrei, dar fără să-și creeze ocazii. Gazdele încearcă să dea lovitura jucând cu pase lungi pentru Budescu.


19:00 A început derby-ul etapei cu numărul 20 din Liga 1. Lovitura de începere i-a aparținut Stelei.


18:20 Popa revine în bandă, iar Tamaș îl înlocuiește pe Moke în centrul apărării. Congolezul a fost urcat în linia mediană unde va face pereche cu Bourceanu. Enache, doar pe bancă după îngrângerea de la Villareal, în timp ce Pintilii nu se află în lot pentru această partidă. Achim e din nou rezervă în ciuda evoluțiilor bune din ultimele partide.


 
Protagonistele ediției trecute a Ligii 1, Astra Giurgiu și Steaua, se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon, de la 19:00, la Girugiu, într-un meci contând pentru Etapa 20, în care roș-albaștrii vor fi din nou față în față cu marele rival al ultimilor doi ani, Marius Șumudică. Asta deși tehnicianul de 45 de ani își anunțase plecarea de la Astra la finalul partidei cu AS Roma, în urma căreia girgiuvenii și-au asigurat prezența în 16-imile Europa League.
 
Șumi se înțelesese cu turcii de la Gaziantepspor, însă s-a răzgândit în ultima clipă, după ce a aflat de atentatele teroriste din apropierea stadionului lui Beșiktaș Istanbul, soldate cu 38 de victime. 
 
Cu Șumudică, dar fără Alibec
 
Cu sau fără Șumudică, datele problemei rămân aceleași pentru Astra, care e obligată să câștige cu Steaua pentru a mai putea spera la o calificare în play-off-ul Ligii 1. Însă misiunea campionilor se anunță una aproape imposibilă, în condițiile în care pe lângă jucătorii pierduți în vară, nu se vor baza nici pe golgheterul Denis Alibec, care a fost vândut deja Stelei.  Giurgiuvenii nu au vrut să-l pună pe atacant într-o situație dificilă și au preferat să-l lase în afara lotului pentru această partidă.
 
De cealaltă parte, Steaua și-a pierdut poziția de lider după ce Gaz Metan s-a impus pe terenul Pandurilor, scor 5-2, și vicecampioana are nevoie de măcar un punct pentru a urca din nou pe primul loc. 

În tur, Steaua s-a impus în fața Astrei, scor 1-0, grație unui gol marcat chiar de Fernando Boldrin, jucător care a schimbat taberele în finalul perioadei de transferuri din vară.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între…