FCSB a cerut OFICIAL excluderea Craiovei din Liga 1! Valeriu Argăseală a depus la FRF o plângere disciplinară împotriva oltenilor: „Vom depune probele necesare”

Redactor:
Andrei Pal
FCSB a cerut OFICIAL excluderea Craiovei din Liga 1! Valeriu Argăseală a depus la FRF o plângere disciplinară împotriva oltenilor:
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB a anunțat, marți, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, că a depus o plângere disciplinară la Comisia de Disciplină și Etică a FRF împotriva formației CS Universitatea Craiova pentru „nerespectarea prevederilor Statutului și Regulamenteleor LPF și FRF”, Valeriu Argăseală cerând, în mod oficial, excluderea clubului oltean din Liga 1!

Oficialii clubului condus de George Becali reclamă faptul că, la meciul CS Universitatea Craiova – FC Viitorul (0-1, 7 mai), Gheorghe Mulțescu a folosit „jucători tineri, neexperimentați, că titulari, jucători care nu au mai fost folosiți în meciurile anterioare din acest sezon competițional, unii dintre ei nici măcar din postura de rezerve”, după cum susțin în plângerea formulată. Andrei Vlad, Alexandru Popescu, Robert Petre și Radu Bîrzan sunt jucătorii tineri folosiți de către olteni în meciul jucat la Pitești.

În argumentarea sa, președintele vicecampioanei s-a folosit și de un articol apărut în ProSport, în care erau citate declarații din conferința de presă susținută de Gigi Mulțescu înaintea meciului cu Viitorul.

Redăm mai jos plângerea formulată de către oficialii FCSB, postată pe pagina oficială de Facebook a echipei:

„Plângere disciplinară!

FC Steaua București a depus marți, în atenția Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, o plângere disciplinară pe care o puteți citi integral în continuare:

Dată: 09.05.2017

Către,

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal

Ref: Nerespectarea prevederilor Statutului și Regulamenteleor LPF și FRF de către echipa CSU Craiova

Subscrisa FOTBAL CLUB FCSB, prin prezența formulăm următoarea:

PLÂNGERE DISCIPLINARĂ‚

Prin care va aducem la cunoștință faptul că în dată de 07.05.2017, în cadrul meciului desfășurat între CSU Craiova și Viitorul Constanța, etapă 9 a play-off-ul Campionatului Ligii I de fotbal, echipa de fotbal CSU Craiova nu a respectat prevederile Statutului și Regulamentelor LPF/ FRF în sensul încălcării principiilor integrității și sportivității competiției, astfel:

În cadrul meciului disputat cu echipa Viitorul Constanța în cadrul etapei a 9 play-off, CSU Craiova a folosit jucători tineri, neexperimentați, că titulari, jucători care nu au mai fost folosiți în meciurile anterioare din acest sezon competițional, unii dintre ei nici măcar din postura de rezerve. (Exemplu: Vlad – cel de-al treilea portar în lotul echipei și nefiind folosit niciodată titular; R. Petre- niciodată titular, Bîrzan- niciodată titular, A. Popescu – niciodată titular).

Aceste fapte au fost premeditate de către reprezentanții clubului care, chiar anterior meciului în cauza, au ieșit în media și au făcut afirmații cu privire la dezinteresul față de competiție și câștigătorul acesteia, așa cum reiese din înregistrarea declarațiilor în cauza atașate din articolul apărut în Pro Sport – pe care vi le anexăm.

Aceste fapte constituie o încălcare a dispozițiilor art 6 alin 2 lit a din Statutul FRF care prevede:

În activitatea lor, FRF, LPF , membrii afiliați, jucătorii, oficialii și membrii comisiilor FRF sunt obligați:
a) să respecte principiile loialității, integrității și sportivității că o expresie a spiritului de fair-play;

Faptele constituie și o încălcare a prevederilor din Regulamentul disciplinar al FRF indicate mai jos:

Articolul 3 – Principii de conduită
Fotbalul românesc are la baza principiile: legalității, integrității, solidarității, loialității și fair-play-ului.

Articolul 4 – Persoane
1 Următoarele persoane se află sub incidența acestui regulament:
a) membrii afiliați la FRF și oficialii acestora, precum și oficialii LPF;
2 Persoanele menționate la alin. 1 sunt obligate, în orice moment, să recunoască principiile de baza ale fotbalului românesc, statutele și regulamentele FIFA/UEFA/FRF, precum și „Legile Jocului” emise de IFAB.

De asemenea, faptele lor constituie și o încălcare a Statutului FRF care are următoarele prevederi la Art 18 din Statut FRF lit a), c), h) și i):

Membrii afiliați la FRF au următoarele obligații:
a) să respecte statutul, regulamentele, directivele și deciziile FIFA, UEFA și FRF în orice moment și să se asigure că acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, precum și Legile Jocului elaborate de IFAB și Legile Jocului pentru Futsal și Fotbal pe plajă elaborate de FIFA, și să se asigure că acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, introducând o prevedere în acest sens în statutul propriu;
c) să respecte principiile de fair-play și integritate a competițiilor sportive;
h) să se abțină de la orice acțiune contrară intereselor FRF;
i) să respecte toate celelalte obligații ce reies din statutul și din regulamentele FIFA, UEFA și FRF;

Membrii afiliați ai FRF au obligațiile prevăzute expres de Statut și indicate mai sus, precum și sancțiuni pentru nerespectarea acestora așa cum sunt prevăzute la același articol, alineatul 3, respectiv:

Încălcarea obligațiilor prevăzute în cuprinsul alin (1) al prezentului articol se sancționează astfel:
– avertisment, suspendarea sau excluderea membrilor afiliați pentru încălcarea obligațiilor prevăzute la lit. a), b), c), d), e), h), i), k), l).
– penalitate în modalitatea prevăzută în Regulamentul Disciplinar pentru încălcarea obligațiilor prevăzut la lit. f), g) și j). Competență pentru sancționarea neîndeplinirii acestor obligații aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, la sesizarea Direcției Licențiere.

Fapta descrisă mai sus este și o încălcare gravă a obligației instituite de art. 19 din Statutul LPF, raportat la dispozițiile art. 14 și 15 din același document:

Art. 19 – Membrii LPF sunt obligați să respecte statutul și regulamentele LPF, hotărârile Adunării Generale și ale celorlalte organe de conducere, dispozițiile Președintelui LPF și să promoveze prin activitatea lor scopul și obiectivele LPF.

Art.14- LPF are că scop organizarea, promovarea și dezvoltarea fotbalului profesionist la nivelul Campionatului Național Liga I, potrivit cu statutul și regulamentele Federației Române de Fotbal,în condițiile legii.
Art 15 – i) promovează spiritul de ordine, disciplină și fair-play în activitatea cluburilor de fotbal profesioniste participante la Campionatul Național Liga I;

În condițiile în care scopul FRF este clar definit de către Statutul FRF, iar obiectivele acestei instituții, printre altele, sunt și cele descrise mai jos:

Articolul 8 – Scop și obiective
Scopul FRF îl constituie dezvoltarea constanța a practicării jocului de fotbal și promovarea, coordonarea și controlul acestuia pe teritoriul României, în conformitate cu spiritul de fair-play, precum și cu valorile educaționale, culturare și emoționale ale acestuia, inclusiv prin intermediul programelor pentru juniori și de dezvoltare.
În acest sens, principalele obiective ale FRF sunt:
i) – prevenirea și sancționarea încălcării statutului, regulamentelor, directivelor și deciziilor FRF, FIFA UEFA precum și a legilor jocului elaborate de IFAB:
j)- prevenirea și sancționarea oricărei metode și/sau practivi neregulamentare în fotbal precum și protejarea activității forbalistice de orice abuzuri;
k)- susținerea și încurajarea practicării și dezvoltării jocului de fotbla cu respectarea principiilor de integritate și fair- play;

Apreciem că aveți obligația că în temeiul art. 107 pct 4 din RD să analizați prezența plângere și să adoptați toate sancțiunile ce se impun, inclusivă măsură excuderii din competiție pentru faptele arătate mai sus și care sunt prevăzute la art. 31 în RD.

În dovedirea celor de mai sus înțelegem să depunem probele necesare la o dată ulterioară.

Cu deosebit respect,

Fotbal Club FCSB,
prin Președinte,
ARGĂ‚SEALĂ‚ VALERIU”
, se arată în plângerea depusă de conducătorii FCSB.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen