EXCLUSIV | Probleme pentru încă o echipă din Liga 1: are dificultăţi financiare şi riscă să-şi piardă fotbaliştii. Reacţia conducerii: "Ne cerem scuze jucătorilor!"

17 aug 2017 23926 afişări Comentează şi tu Liga 1
EXCLUSIV | Probleme pentru încă o echipă din Liga 1: are dificultăţi financiare şi riscă să-şi piardă fotbaliştii. Reacţia conducerii: "Ne cerem scuze jucătorilor!" JUSTINEL STAVARU/MEDIAFAX FOTO
  • După ACS Poli Timişoara, care a uitat deja de când nu şi-a mai plătit jucătorii, o altă echipă din Liga 1 dă semne de criză financiară: Concordia Chiajna.

Cu două puncte în şase etape, Concordia stă pe un butoi cu pulbere. După ce şefii l-au mazilit pe Dan Alexa încă de la primul joc din sezon, acum conducerea are de gestionat o altă problemă. Chiar dacă echipa a încasat acum aproape o lună jumătate din drepturile TV aferente clasării din sezonul trecut, Concordia nu şi-a mai plătit şi jucătorii şi riscă astfel să genereze un conflict la comisiile Ligii.

Astfel, jucătorii Concordiei au intrat acum în a doua lună de restanţe financiare. Situaţia nu e una tocmai inedită. Chiajna, echipa care s-a salvat în ultima etapă de la retrogradare, a avut şi în partea a doua a sezonului trecut dificultăţi în a-şi plati jucătorii.

Preşedintele clubului, Cristian Tănase, a adus câteva precizări în legătură cu situaţia prin care trece clubul ilfovean. Rămaşi în urmă cu salariile către jucători, Cristian Tănase a dat vina pe rezultatele echipei din ultimul timp, pe întârzierile financiare din partea anumitor sponsori, dar şi pe taxele mari către stat.

Întrebat despre jucătorii care doresc să-şi depune memoriile la Ligă pentru a deveni liberi de contract, preşedintele Concordiei a răspuns sec: "Asta e viaţa, ce să facem?"

Contraperformanţa

Totuşi, preşedintele clubului s-a redresat şi a continuat pe un ton mai domol enumerând lucrurile care au strâns cu uşa clubul ilfovean: "Două luni s-au împlinit alaltăieri (n.r. de restanţe financiare). Noi am fost la zi o mare parte din existenţa clubului, iar în ultimul an tot am mai avut întârzieri. Restanţele astea sunt şi din cauza contraperformnţelor şi atunci e foarte greu să atragi alte fonduri. Nu sunt neapărat dezamăgit de jucători... atât se poate, vedem mai târziu. Noi am anunţat că o să avem câteva probleme, pentru că am avut contraperformanţe, iar asta te costă până la urmă".

  • "Din partea Consiliului Local au venit banii, nu avem niciun fel de problemă", a declarat Cristian Tănase

Sponsori şi alte surse de venit

Pe site-ul clubului ilfovean sunt prezentaţi sponsorii echipei, printre care: Lotto, European Drinks, Divertiland şi CH-Center Hosting. Se pare că unii dintre sponsorii ilfovenilor nu au mai trimis bani în conturile clubului de mai bine de un an: "Jumătatea din tranşa de pe drepturile TV a fost achitată, dar nu au venit bani din altă parte de unde aveam de încasat. De exemplu, avem de recuperat bani de un şi jumătate de la alte entităţi. Dacă ne primeam banii, nu aveam niciun fel de probleme. De la sponsori şi din alte părţi, dar nu e nicio problemă că înţelegem. Dacă i-am înţeles pe unii un an şi jumătate... Drepturile jucătorilor trebuie plătite, normal. Eu sunt în depresie, dar să fac? Merg mai departe. Ştiţi care e finalul? Nu a existat niciun jucător de la Chiajna care să nu-şi primească salariul într-un final".

  • Contactat telefonic, un fotbalist important de la Concordia nu a dorit să ofere detalii despre perioada dificilă pe care o traversează la clubul ilfovean: "Nu vreau să vorbesc despre chestiile astea. Şi aşa nu suntem într-o situaţie prea bună".

Taxele către stat

Cristian Tănase a dat asigurări că restanţele vor fi achitate în cel mai scurt timp. Din declaraţiile preşedintelui Concordiei, au primat taxele către stat în detrimentul achitării salariilor către jucători: "La noi, 2 milioane de euro costă salariile la Liga 1. Banii din drepturile TV aferenţi locului ocupat acoperă doar jumătate. Diferenţa o pune clubul. E destul de greu în ziua de azi când lumea nu-şi mai asociază numele cu fotbalul, iar la noi e contraperformanţă. Noi vrem să ne achităm şi taxele la stat. Impozitele pentru contractele de muncă sunt foarte mari, foarte mari. La 1.000 de euro salariul, noi plătim 800 de euro taxe la stat. Am preferat să plătim taxele la stat şi să avem întârzieri salariale. Ne cerem scuze public jucătorilor că există restanţe!"

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.