Dragnea, atac la Răzvan Sava după ce naţionala s-a mutat la Cluj: "Primarul interimar al Capitalei îşi bate joc de o ţară întreagă!"

5 mar 2016 6544 afişări Comentează şi tu Liga 1
Dragnea, atac la Răzvan Sava după ce naţionala s-a mutat la Cluj: "Primarul interimar al Capitalei îşi bate joc de o ţară întreagă!"

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, susţine că primarul interimar al Bucureştului, Răzvan Sava, "îşi bate joc de o ţară întreagă", în condiţiile în care a decis că Arena Naţională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, doar dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanţă.

"Este inadmisibilă reacţia primarul interimar al Capitalei! Este un om care nu ştiu cum a aterizat acolo... prin nişte jocuri politice dâmboviţene, dar este inadmisibil ca un asemenea personaj să mute practic echipa naţională din Bucureşti", a declarat, vineri, în Bistriţa-Năsăud, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit liderului social-democrat, primarul interimar "ar fi putut lua măsurile până acum".

"I s-au transmis - am înţeles de la Federaţie, am vorbit şi eu cu Federaţia Română de Fotbal - toate documentele. Cred că este rea-credinţă sau neştiinţă, sau şi una şi alta, dar este păcat că am ajuns în situaţia asta. Vorbim de nişte materiale care sunt agrementate în Germania, am înţeles că este vorba de materiale care au coeficient de siguranţă în ceea ce priveşte rezistenţa la foc mai mari decât există în normele noastre. Şi atunci nişte funcţionari şi nici măcar nu pot să-i spun primar interimar, un domn care gestionează biroul primarului general în această perioadă, au hotărât că Arena Naţională trebuie închisă. Este cel mai frumos cadou din România şi care chiar îndeplineşte normele legale şi îşi bate joc de o ţară întreagă", a spus Dragnea, aflat, vineri seara, în comuna Budacu de Jos din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a participat la inagurarea unei săli de sport destinată elevilor.

Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a anunţat că Arena Naţională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, doar dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanţă specială. Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava a făcut anunţul după întâlnirea avută cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi Gino Iorgulescu, şeful LPF.

"I-am invitat pe reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal pentru a le prezenta situaţia din cazul National Arena. I-am asigurat că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis. Vreau ca bucureştenii să se bucure de această investiţie. În acest moment stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieşit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare şi pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Naţională să obţină autorizaţia de securitate la incendiu. Îi solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister şi să elibereze agrementul necesar. Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai târziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obţinerea autorizaţiei. Cel mai târziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluţie pentru a-l redeschide cat mai repede", scria Răzvan Sava pe contul său de Facebook.

Cel mai mare stadion din România, Arena Naţională, este închis de patru luni deoarece nu a primit avizul de funcţionare din partea ISU. Dacă se va redeschide în timp util, Arena Naţională ar putea găzdui şi meciul amical programat pe 27 Martie împotriva Spaniei.

Mediafax

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.