Dinamo – Gaz Metan 3-0. „Câinii” se impun categoric la debutul lui Bratu în Liga 1. Pesic a rămas consecvent, Popescu și Moldoveanu au înscris pentru prima dată în tricoul alb-roșu

Redactor:
Dan Mirea
Dinamo - Gaz Metan 3-0.
  • Publicat:
  • Actualizat:

DinamoGaz Metan 3-0 (Pesic 35, M. Popescu 74, R. Moldoveanu 90+4)

Echipele folosite:

  • Dinamo: Penedo – Romera, M. Popescu, Katsikas, V. Olteanu – Mahlangu – Torje, Nistor, Pesic (Monroy 70), Salomao (Corbu 87) – D. Popa (R. Moldoveanu 80)
  • Rezerve: Muțiu, Dudea, Nica
  • Gaz Metan: Pleșca – Popovici, Sokratis (R. Romeo 77), Sîrghi, Bușu – Neagu, Rosado (Chamed 60), I. Cristea – D. Olaru, Rondon, Caiado (Pîrvulescu 60)
  • Rezerve: Greab, J. Diogo, Tîrcoveanu, L. Fernandes

Min. 90+4 GOOOL DINAMO! Robert Moldoveanu n-a mai iertat și a doua oară. Romera i-a pasat în centrul careului, de unde tânărul atacant a preluat, a pivotat spre poartă și a înscris pentru 3-0. Final de meci în  „Groapă„. Dinamo se impune si urcă pe primul loc al playout-ului, în timp ce Gaz Metan rămâne pe penultima poziție, la trei puncte de Sepsi, formație aflată pe loc de baraj.


Min. 90 Ocazie imensă pentru Dinamo! Dan Nistor i-a strecurat mingea printre picioare lui Sîrghi, balonul a ajuns la Robert Moldoveanu, care a rămas singur cu Pleșca. Puștiul chinuit de accidentări în trecut a șutat la colțul lung, dar mingea a trecut milimetric pe lângă bara porții.


Min. 81 Nistor a șutat din interiorul careului la colțul scurt, dar Pleșca s-a lipit de bară și a reținut.


Min. 74 GOOOL DINAMO! Mihai Popescu a înscris pentru 2-0, în urma unei lovituri de colț Pleșca a respins în primă fază lovitura de cap a lui Popescu, dar fudașul revenit de la Voluntari a avut timp să reia și a doua oară, când portarul oaspeților n-a mai putut apăra. Chiar dacă Dinamo a făcut pasul înapoi, Popescu a lămurit finalul meciului grație unui marcaj complet greșit al oaspeților. Pustai le-a cerut jucătorilor să se apere în zonă, iar fundașul în vârstă de 24 de ani a putut relua de două ori spre poartă, fără să fie incomodat de vreun adversar.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Min. 70 Chiar dacă Dinamo conduce și controlează partida, Florin Bratu sună retragerea, după ce Gazul a început să câștige teren în ultimele momente. Cel mai bun jucător al gazdelor, Pesic, a fost înlocuit cu Monroy, astfel că alb-roșii vor trece la tradiționalul 4-2-3-1, cu Mahlangu și Aitor în fața apărării.


Min. 68 Chamed a șutat puternic de la 20 de metri, la colțul scurt, dar mingea a trecut de puțin pe lângă poarta apărata de Penedo. Oaspeții încep să dea semne de viață.


Min. 63 Pesic scăpat spre poartă din lateral, dar Popovici s-a aruncat la sacrificiu și a deviat în afara terenului șutul croatului. Meciul se dispută în aceeași notă, Dinamo fiind echipa care mai are anumite sclipiri pe alocuri.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Min. 49 Ocazie mare pentru Dinamo! Torje a reluat din foarfecă din careul mic, mingea l-a depășit pe Pleșca, dar a zguduit transversala. Faza a continuat, balonul a revenit în zona lui Torje, dar mijlocașul care a înscris cu Chiajna și FCSB și-a calculat greșit pașii, astfel că a ratat întâlnirea cu balonul.


Min. 46 S-a reluat jocul!


Min. 45 Pauză în Capitală! Pesic a marcat unicul gol al primei părți, iar la acest scor Dinamo trece pe prima poziție a playout-ului.


Min. 43 Pesic i-a pasat lui Nistor la 20 de metri, care s-a încurcat în minge, dar mai apoi s-a redresat și a trimis spre poartă. Pleșca a reținut din nou, execuția decarului dinamovist fiind destul de moale.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Min. 35 GOOOL DINAMO! Pesic a înscris al doilea gol de la venirea sa în Liga 1. Croatul a scăpat singur cu Pleșca, putea să paseze cu Daniel Popa, dar a preferat să-l execute cu sânge rece pe Pleșca. Din PCH s-au auzit scandări ironice: „Campionii, Campionii…” E cel mai rapid gol marcat în actuala ediție a playout-ului și al patrulea înscris în prima etapă. Marc, Ghinga și Cernat au mai punctat în prologul playout-ului, ultimii doi chiar în prelungiri.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Min. 24 Prima șansă a oaspeților! Bușu a centrat din partea stângă, la bara a doua, Olteanu l-a pierdut pe Olaru, iar puștiul care a irosit câteva șanse imense cu FCSB a ratat de puțin ținta. Voleul expediat în diagonală a trecut la o palmă de bara din stânga lui Penedo.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Min. 22 Mahlangu l-a încercat pe Pleșca cu un șut din afara careului, dar portarul Gazului s-a culcat și a reținut.


Min. 19 Primul șut expediat pe cadrul porții a fost consemnat după aproape 20 de minute. Daniel Popa a pătruns în careu, în aceeași zonă în care a ajuns și Pesic în urmă cu trei minute, a șutat în diagonală, dar Pleșca a reținut fără mari probleme. Alb-roșii încep să se apropie ușor, ușor de Gaz Metan, echipă care nu mai arată aceeași prospețime ca la începutul anului.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Min. 16 Pesic a fost angajat în apropierea porții, a încercat să trimită spre poartă, dar Sokratis Fytanidis l-a blocat pe croatul adus în iarna trecută în Liga 1. A fost primul moment mai periculos de până acum.


Min. 8 Început modest de meci pe arena Dinamo. Gazdele s-au instalat în jumătatea adversă, dar fără să-i pună probleme lui Pleșca. Cei prezenți în tribune au venit doar pentru a-i adresa injurii acționarului majoritar, scandările pro Dinamo lipsind cu desăvârșire.Aflați în criză de puncte, elevii lui Cristi Pustai ar putea produce surpriza în această seară, având în vedere că dinamoviștii plutesc în derivă.


Min. 1 Suporterii prezenți în PCH îl înjură copios pe patronul Ionuț Negoiță.


Min. 1 A început partida din „Groapă”, stadionul din șoseaua Ștefan cel Mare e aproape gol. Brigada de arbitri din această seară e alcătuită din: Robert Dumitru (central), Imre Bucsi (A1), Gabriel Bârjac (A2) și Lucian Rusandru (rezervă). Gaz Metan ocupă penultima poziție și n-a înregistrat niciun succes pe teren străin în actuala stagiune.


20:20 Schimbare de ultim moment! Sergiu Hanca s-a accidentat la încălzire, iar locul lui în primul 11 e luat de Gabi Torje: „Sergiu nu s-a simțit foarte bine, a ieșit la încălzire, a încercat să joace, dar din păcate starea lui de sănătate nu este deloc ok, așa că Gabi, care era rezervă, va intra în locul lui”, a transmis Ionel Dănciulescu.


18:50 Avem echipa de start a lui Dinamo! Bratu schimbă sistemul, trece la 4-1-4-1, îl lasă pe Torje pe bancă și îl trimite în centrul atacului pe Daniel Popa. E o formulă ofensivă și interesantă.


Dinamo are șansa azi, de la 20:45, să devină lider, dar în play-out, lucru de neimaginat pentru alb-roșii de la schimbarea sistemului competițional în România. Parcursul oscilant de pe finalul sezonului regular a trimis clubul din „Ștefan cel Mare” să se bată pentru singura miză din play-out: salvarea de la retrogradare. Alături clubul istoric al României stau FC Botoșani, FC Voluntari, Concordia Chiajna, ACS Poli Timișoara, Sepsi, Juventus București și Gaz Metan, adversara de azi a „câinilor”. 

Cu un antrenor nou, în persoana lui Florin Bratu, Dinamo a început o altă reconstrucție, poate cel mai folosit termen în sânul echipei de-a lungul ultimelor sezoane. Ușor, ușor, tehnicianul a promis o întinerire a lotului, dar, paradoxal cu ce a promis, în meciul din Cupa României cu CS U Craiova a folosit aproape aceeași jucători utilizați și de Vasile Miriuță. Cu o misiune mult mai ușoară în play-out, Dinamo se rodează pentru următorul sezon, iar primul pas va trebui să-l facă în această seară împotriva lui Gaz Metan. 

Trupa lui Cristi Pustai vine în „Ștefan cel Mare” cu doar 8 puncte strânse după înjumătățire, dar și cu ambiția de a scăpa de penultimul loc al clasamentului din play-out. 

22 de meciuri au jucat de-a lungul anilor Dinamo și Gaz Metan în Liga 1. „Câinii” au strâns 12 victorii, Gaz Metan s-a impus de 4 ori, în timp ce 6 partide s-au terminat la egalitate.

 

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian Mutu
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian…
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen