Dinamo – ASA Târgu Mureș 1-0. Golul lui Nemec îi duce pe „câini” pe locul cinci. Final de meci cu o eliminare, o bară și un penalty ratat

Redactor:
Dan Mirea
Dinamo - ASA Târgu Mureș 1-0. Golul lui Nemec îi duce pe
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Dinamo a învins ASA Târgu Mureș, scor 1-0, în etapa a 20-a a Ligii 1 și a urcat pe locul al cincilea, cu 32 de puncte.
  • Adam Nemec a marcat singurul gol al meciului, în minutul 32, după o centrare excelentă a lui Sergiu Hanca, cel mai bun pasator al echipei lui Ioan Andone.

Dinamo se luptă să prindă un loc de play-off și din cauza înfrângerilor surprinzătoare cu echipele mici. Una dintre ele a avut loc în turul sezonului regulat, la Târgu Mureș, după un meci controversat, câștigat de ASA cu 2-1. Sâmbătă, în Ștefan cel Mare, a venit vremea revanșei.

Andone l-a lăsat pe bancă pe căpitanul Dan Nistor, iar Rotariu a fost și el uitat în afara primului 11, „Fălcosul” începând în linia ofensivă cu Hanca, Lazăr și Nemec, adică două aripi rapide și un vârf de careu care au avut o misiune simplă: să pună repede la pământ a doua cea mai slabă defensivă din Liga 1.

ASA-ul practică fotbalul decent doar pe teren propriu, așa că vizita în București a adus în fața lui Dinamo o echipă așezată pe două linii, fără pretenții ofensive, care ar semna în alb pentru un punct în Ștefan cel Mare. Nu a fost să fie, însă, pentru Dan Alexa și băieții lui, pentru că Andone a jucat o carte sigură.

Minutul 22 l-a găsit pe Sergiu Hanca făcând ce știe mai bine. Mijlocașul ofensiv a pus mingea pe capul lui Nemec, iar vârful a arătat de ce e chemat constant la națioala Slovaciei, s-a înălțat peste o apărare împietrită și a deschis scorul. Surprinzător, Dinamo a făcut pasul în spate, conștientă parcă de importanța punctelor care o duceau peste CFR Cluj în clasament. 

Andone s-a retras, pentru că știa că linia de mijloc a ASA-ului e inexistentă, iar construcția mureșenilor e demnă de o cauză mai bună. Morar a ratat prima ocazie a fostei campioane abia în minutul 58, apoi Hanca a avut șansa lui 2-0 într-o repriză cu fotbal foarte puțin. Andone a încercat să dea un restart jocului ofensiv al lui Dinamo, cu Nistor, Rotariu și Daniel Popa, dar lucrurile nu s-au legat în atac decât în ultimele 10 minute, când Nistor a obținut un penalty pe care l-a executat modest, iar Rotariu a lovit bara.

A fost liniște la poarta lui Brănescu, iar Dinamo a câștigat trei puncte importante, sacrificând spectacolul. Alb-roșii urcă la 32 de puncte, două peste CFR, în timp ce ASA rămâne penultima, cu nouă puncte.


Dinamo – ASA Târgu Mureș 1-0 (Nemec 22)

  • Dinamo: Brănescu – Romera Navarro, Nedelcearu, Maric, St. Filip – Mahlangu, Busuladzic, Palic – Hanca, Nemec, V. Lazăr
  • ASA: Mingote – G. Matei, Dobrosavlevici, Cordoș, G. Mendy – G. Mureșan, Candrea – Zicu, Iacobovici, Morar – Kuku

22:20 FINAL! Se termină Dinamo – ASA 1-0, nu înainte ca Adiran Cojocaru să nu acorde un penalty la un duel Mendy – Palic și să-l elimine pe Gabi Matei.


22:17 Mahlangu creează o fază frumoasă, încearcă o execuție grea de la marginea careului, iar șutul său e prins de Mingote. Trei minute de prelungire.


22:14 BARĂ‚ DINAMO! Tot Nistor centrează bine dintr-o lovitură liberă, Rotariu apare în stilul caracteristic la prima bară, lovește mingea cu capul, dar are ghinion și nimerește doar stâlpul din dreapta lui Nistor. Au și mureșenii o ocazie, prin Kuku, dar defensiva lui Dinamo e atentă. Cinci minute o despart pe Dinamo de trei puncte foarte utile.


22:12 PENALTY RATAT DINAMO! Nistor intră în careu, e faultat din spate de Gabi Matei, iar arbitrul Adrian Cojocaru dictează penalty. Steliano Filip ia mingea și vrea să execute, dar Nistor nu-l lasă, trage în dreapta lui Mingote, e ghicit de fostul coechipier de la Pandurii și scorul rămâne 1-0.


22:08 Cordoș apare bine la o centrare a lui Vlad Morar, dar lovitura sa de cap nu-l incomodează foarte tare pe Brănescu. Iese Nemec, cel mai bun jucător al lui Dinamo, și intră Daniel Popa. 10 minute ne despart de finalul unui meci urât.


22:00 Dinamo joacă slab în repriza a doua, Hanca e blocat după o pasă a lui Palic, iar ASA-ul continuă să se exprime în nota obișnuită, adică modest. Intră și Rotariu, în locul lui Hanca, în momentul în care tabela arată minutul 74.


21:51 Andone surprinde și face o schimbare aparent defensivă. Renunță la Lazăr și mizează pe Nistor, Mahlangu urmând să joace puțin mai sus.


21:47 Se întâmplă un lucru logic. ASA prinde curaj, iese puțin la atac și Morar intră periculos în careu, trece de Romera și finalizează bine, dar Brănescu e atent și reține. Primul moment periculos la poarta lui Dinamo vine în minutul 58.


21:42 ASA e o echipă mult prea modestă pentru a ne oferi un fotbal de calitate în această seară, dar Dinamo joacă o carte destul de riscantă. Echipa lui Andone are un avantaj de doar un gol, dar nu încearcă să mai pună presiune și se mulțumește să se apere, deși e clar că ASA nu are chiar cea mai bună aparare din campionat.


21:33 Începe repriza a doua, fără schimbări în cele două echipe de start.


21:15 Pauză în Ștefan cel Mare. 1-0 pentru Dinamo, după un gol al lui Nemec la singura fază cu adevărat periculoasă. Meciul e sub controlul băieților lui Andone.


21:11 Dinamo apelează la aceeași strategie din meciul cu Steaua, face un mic pas în spate și joacă pe cartea contraatacului. Chiar și așa, ASA propune foarte puține pe faza ofensivă, iar emoțiile sunt puține pentru fundașii dinamoviști.


21:03 Nemec, aproape de dublă! Steliano Filip centrează excelent din flancul stâng, Nemec înțelege ideea colegului său și sprintează spre minge, dar trece la câțiva centimetri de ea și ratează șansa de a duce scorul la 2-0.


20:58 Golul primit nu a afectat cu nimic tactica lui Dan Alexa. ASA rămâne o echipă defensivă, Kuku e izolat între fundașii centrali ai lui Dinamo, iar mingea stă la fotbaliștii lui Ioan Andone, care, din când în când, pun presiune la poarta lui Mingote. a trecut prima jumătate de oră.


20:51 GOOOL DINAMO! Apărarea ASA-ului cedează după doar 22 de minute, la capătul unei faze frumoase. Palic pasează pentru Hanca, fostul mureșean centrează perfect în careu, Nemec se înalță de lângă Dobrosavlevici și deschide scorul cu o lovitură de cap din câțiva metri. Ar trebui să fie un meci mai ușor pentru formația lui Andone.


20:46 Prima ocazie a meciului. Palic găsește o poziție bună, șutează din vole de la distanță, dar execuția căpitanului lui Dinamo e respinsă peste bară de Mingote. ASA nu contează în atac.


20:43 Dinamo are posesia, plimbă mingea de pe o parte pe cealaltă a terenului, dar nu găsește spațiu în defensiva ASA-ului. Mureșenii se apără compact, organizat, iar Gabi Mureșan e omul care dă echilibru la mijlocul terenului. Așa s-au desfășurat primele 15 minute, în care ocaziile de gol au lipsit.


20:30 A început meciul!


20:17 Fără să știm dacă are legătură sau nu cu gestul din meciul cu Gaz Metan, Dan Nistor rămâne pe bancă, la fel ca Dorin Rotariu. Palic e căpitanul ales de Ioan Andone în acest meci.


Dinamo și ASA se întâlnesc în această seară, de la 20:30, într-un meci în etapa a-20-a din Liga 1, iar „câinii” lu Andone pornesc ca mari favoriți chiar dacă au pierdut lamentabil în etapa precedentă cu Gaz Metan, scor 0-4. Rezultatul din derby-ul cu Steaua pare departe acum, iar Ioan Andone e din nou sub presiune după eșecul din deplsarea de la Mediaș, astfel că cele trei puncte puse în joc, în această seară, sunt obligatorii pentru tehnicianul lui Dinamo.

De cealaltă parte, ASA are în față un adversar rănit, iar elevii lui Dan Alexa doresc să obțină măcar un punct pe terenul lui Dinamo, mai ales că vin și după două victorii consecutive, cu FC Botoșani (2-0) și Concordia Chiajna (2-1), ceea ce le dă un moral destul de bun.

În acest moment, Dinamo ocupă locul 6 în Liga 1, cu 29 de puncte acumulate, în timp ce oaspeții din această seară ocupă locul 13, cu 9 puncte, dar cu o penalizare de la startul sezonului de 6 puncte. 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup