Decizia luată de FRF îl ajută doar pe Opriţa, nu şi pe Dică! Hotărârea luată ieri de Comitetul Executiv al Federaţiei

28 iun 2017 6741 afişări Comentează şi tu Liga 1
Decizia luată de FRF îl ajută doar pe Opriţa, nu şi pe Dică! Hotărârea luată ieri de Comitetul Executiv al Federaţiei

În Comitetul Executiv al FRF care a avut loc marţi, 27 iunie, s-a stabilit ca antrenorii care nu deţin licenţa Pro să primească o derogare. Astfel, tehnicienii care activează în Liga 1 şi care nu deţineau această licenţă pot fi trecuţi de acum şi în mod oficial drept antrenori principali, cu condiţia ca aceştia să se fi înscris la următorul curs organizat pentru obţinerea licenţei şi să promoveze din primul an cursul. În caz contrat, derogarea nu mai este valabilă.

De această schimbare a FRF vor profita Daniel Opriţa, antrenorul nou-promovatei Juventus Bucureşti, însă nu şi Nicolae Dică, tehnicianul FCSB-ului. Acesta din urmă a fost numit la conducerea clubului roş-albastru, nu a promovat în Liga 1 cu vreo echipă. Dică l-a adus în mod special pe Viorel Tănase, deţinător al licenţei Pro, pentru a fi trecut în acte drept antrenorul principal al echipei.

Decizia CEx a FRF, publicată pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal:

Aprobă cu unanimitate de voturi completarea art. 20 din Regulamentul privind Statutul Antrenorului cu un nou alin. 21 ce va avea următorul conţinut:

Prin excepţie de la prevederile art. 20 alin. 2, antrenorii principali ai echipelor cluburilor care promovează într-un eşalon superior şi care nu deţin licenţa solicitată pentru categoria competiţională respectivă, pot să-şi continue activitatea la echipa clubului respectiv cu condiţia înscrierii, urmării şi absolvirii primului curs ce va fi organizat pentru dobândirea licenţei solicitate la liga în care activează. În cazul în care antrenorul nu va fi admis, va întrerupe sau nu va promova cursul respectiv, acesta va pierde dreptul de a profesa la nivelul pentru care nu deţine licenţa necesară. În situaţia cluburilor promovate din Liga a 4-a în Liga a 3-a prezentele norme se aplică doar antrenorilor care deţin cel puţin licenţa B.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.