Ce riscă "durii" de la ASA. Marius Constantin, Voiculeţ şi Ramiro Costa pot rata o mare parte din play-off. Gorobsov ar putea fi şi el pedepsit

8 mar 2016 7372 afişări Comentează şi tu Liga 1
Ce riscă "durii" de la ASA. Marius Constantin, Voiculeţ şi Ramiro Costa pot rata o mare parte din play-off. Gorobsov ar putea fi şi el pedepsit
  • Comisia de Disciplină va analiza cartonaşele roşii primite de cei 4 jucători ai ASA-ului, la meciul cu Pandurii şi poate dicta sancţiuni importante.
  • Marius Constantin, Voiculeţ şi Ramiro Costa vor fi judecaţi pentru abatere gravă şi comportare violentă.
  • Gorobsov a fost surprins de camerele de filmat, în timp ce scuipa un adversar şi ar putea fi şi el suspendat, chiar dacă nu a primit cartonaş roşu.
  • Clubul ASA a anunţat că va sancţiona şi el jucătorii care au dat dovadă de comportament nesportiv.

Durităţile comise de jucătorii ASA-ului în timpul partidei cu Pandurii ar putea atrage suspendări de lungă durată pentru mai mulţi jucători. Inclusiv clubul ar putea fi sancţionat cu amendă, pentru comportamentul jucătorilor, care au primit 4 cartonaşe roşii şi 10 galbene, în cel mai dur joc al sezonului, în Liga I. Cea mai mare suspendare o riscă Marius Constantin. Faultul său la Unguruşan, pentru care a văzut direct cartonaş roşu poate fi inclus la comportare violentă, faptă care atrage o suspendare între 2 şi 6 etape, pentru că nu a produs vătămare fizică. “Lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică.”, scrie în Regulamentul Disciplinar, la articolul 63.

Voiculeţ şi Ramiro Costa pot primi şi ei între 2 şi 6 etape

Conform aceluiaşi articol va fi judecat şi Claudiu Voiculeţ. Faultul acestuia se încadrează la abatere gravă şi va fi judecat după acelaşi articol de regulament şi riscă tot între 2 şi 6 etape, chiar dacă agresiunea sa este mai puţin gravă decât a lui Marius Constantin. Ramiro Costa se află şi el în aceeaşi situaţie ca şi Voiculeţ, pentru faultul care i-a adus cartonaşul roşu.

Gorobsov ar putea fi suspendat minim 6 etape

Suspendările mureşenilor s-ar putea să nu se oprească aici. Chiar dacă nu a văzut cartonaş roşu, Gorobsov a fost surprins în transmisia tv când scuipa un adversar. Comisia de Disciplină l-ar putea suspenda şi pe el în conformitate cu articolul 90 din regulamentul discplinar. “În mod exceptional, derogând de la prevederile alin. 2, comisia de disciplină şi etică a FRF/LPF are competenţa de a: a) sancţiona abaterile grave care nu au fost văzute de arbitru şi în privinţa cărora există înregistrări video din mai multe unghiuri”, scrie în regulamentul disciplinar.

Gorobsov ar putea primi o suspendare record. Scuiparea unui adversar sau a oricărei alte persoane atrage după sine o suspendare de la 6 la 12 jocuri, conform articolului 63.

Şi clubul vrea să-i pedepsească, dar dă vina pe Colţescu

Mureşenii şi-au cerut scuze public, pentru cele petrecute la partida de luni seara. Arbitrul Colţescu este incriminat de oficialii ASA-ului pentru tensiunile de pe teren. “Clubul ASA Tîrgu Mureş îşi exprimă regretul faţă de evenimentele petrecute la partida din play-off-ul Ligii 1. Jucătorii şi staff-ul tehnic îşi asumă şi îşi recunosc starea de nervozitate accentuată din timpul jocului menţionat. Nu căutăm scuze, vrem doar ca suporterii formaţiei noastre să înţeleagă că toate aceste manifestări au survenit ca urmare a dorinţei imense de victorie. Mai mult, deciziile arbitrului au contribuit decisive la această stare de nervozitate. Vrem doar să precizăm că, în timpul jocului, au existat provocări din partea adversarilor, nesancţionate de către arbitru. George Ţucudean a fost lovit violent cu cotul în cap de către un adversar, centralul acordându-i doar cartonaş galben, în condiţiile în care avea o tăietură adâncă. Provocările au continuat până în momentul schimbării jucătorului în cauză. La un duel asemănător, Marius Constantin a primit direct cartonşul roşu, deşi, considerăm noi, intrarea nu a avut aceeaşi intensitate. Considerăm că acesta a fost momentul care a dat naştere tensiunilor care au urmat, jucătorii noştri fiind sancţionaţi la orice intervenţie sau discuţie cu oficialii partidei, chiar şi în calitate de căpitan al echipei”, scrie în comunicatul ASA-ului.

Mureşenii spun însă că cei care au dat dovadă de comportament nesportiv vor fi amendaţi de către club: “Conducerea clubului ASA Târgu Mureş va analiza înregistrarea video a partidei şi va decide sancţionarea drastică a jucătorilor care au dovedit un comportament nesportiv la meciul de luni seară”, scrie în comunicatul emis de conducerea ASA-ului”.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.