TAS a dat verdictul în cazul CFR-ului. Clujenii nu-şi vor primi înapoi cele 6 puncte de penalizare. Iuliu Mureşan: "Considerăm că este o decizie injustă"

2 feb 2016 12279 afişări Comentează şi tu Liga 1
TAS a dat verdictul în cazul CFR-ului. Clujenii nu-şi vor primi înapoi cele 6 puncte de penalizare. Iuliu Mureşan: "Considerăm că este o decizie injustă"

UPDATE: Iuliu Mureşan a comentat decizia venită de la TAS:  "În cursul acestei seri a fost comunicată părţilor decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ca urmare a apelului formulat în data de 12 iunie 2015 de către clubul nostru. Decizia Comisiei de Apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF este menţinută, astfel că apelul declarat de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj a fost respins. Fără a comenta soluţia pronunţată, considerăm că este o decizie injustă, întrucât prin aceasta este înfrânt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obţinute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund", a declarat preşedintele CFR-ului pentru MEDIAFAX.


FRF a anunţat, pe site-ul oficial, că apelul CFR-ului la TAS privind privind depunctarea de şase puncte a fost respins.

Astfel, după o lungă perioadă de aşteptare şi multe termene de judecată, forul de la Laussanne menţine decizia prin care clujenii au rămas fără şase puncte, încă de la începutul sezonului.

"Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a oferit astăzi, 2 februarie 2016, soluţia definitivă în dosarul 2015/A/4097

Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF a fost respins.

Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF este menţinută.

La data de 22 mai 2015, Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor a soluţionat cererea de apel formulată de Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor. 

Instanţa de fond a decis sancţionarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016.

Federaţia Română de Fotbal a fost reprezentată în acest dosar de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, şi de avocatul Paul Ciucur" se arată pe frf.ro.

La începutul sezonului, atât CFR Cluj, cât şi Petrolul Ploieşti, au fost sancţionate de comisiile FRF cu câte şase puncte de penalizare, motivul invocat fiind neîndeplinirea manualului de licenţiere, mai exact a punctului legat de datoriile celor două cluburi faţă de jucători şi terţi.

După decizia TAS, CFR va fi nevoită să-şi schimbe obiectivul pentru a doua parte a campionatului. Clujenii rămân cu 24 de puncte în clasament, la 11 lungimi în spatele lui ASA Târgu Mureş, echipa aflată pe locul şase, primul care aduce calificarea în play-off, cu doar trei etape rămase din sezonul regulat.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.