Adrian Ambrosie explică situația lui Flavius Stoican și anunță în ce condiții ar putea pleca tehnicianul din Copou: „Dacă nu, ne-am strâns bărbătește mâna și fiecare își vede de drumul lui”

Adrian Ambrosie explică situația lui Flavius Stoican și anunță în ce condiții ar putea pleca tehnicianul din Copou:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Remiza din deplasare cu FC Voluntari a readus liniștea în Copou. Cel puțin până la următorul meci. Deși cu o zi înaintea partidei s-a vehiculat ideea înlocuirii antrenorului Flavius Stoican în cazul unui eșec, punctul obținut în Ilfov, coroborat cu un succes sâmbătă, în Copou, cu Dunărea Călărași, ar putea scuti gruparea ieșeană de emoțiile retrogradării.

Invitat în emisiunea „Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iași, președintele executiv Adrian Ambrosie a vorbit pe larg despre situația antrenorului Flavius Stoican și a explicat în ce condiții s-ar putea produce o despărțire între cele două părți.

„În momentul de față Flavius Stoican este antrenorul echipei, dânsul a fost reconfirmat recent în funcție de către Comitetul Director până la sfârșitul sezonului. Dar un antrenor este ținut în funcție de rezultate. Este cunoscută acea vorbă că un antrenor stă în permanență cu valiza la ușă. Flavius Stoican este un antrenor ca toți ceilalți. Cât timp va avea rezultate, va continua la această echipă. Evident, dacă și dânsul va dori. Noi ne dorim acest lucru. Dacă nu sunt rezultate și el consideră că nu se mai poate, ne-am strâns bărbătește mâna și fiecare își vede de drumul lui.

Flavius este un om de cuvânt. Înțelegerea noastră a fost că atunci când el consideră că nu mai poate redresa echipa, ne strângem mâinile și ne despărțim. Nu trebuie să se ajungă la demisii sau la demiteri. Se poate ajunge la o întrerupere a angajamentului de comun acord și să ne despărțim în relații civilizate. Dar deocamdată nu este cazul. Cel puțin nu din partea noastră. Avem încredere că poate redresa echipa”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie în emisiunea „Repriza a 3-a”, la Radio HIT Iași.

Acesta este de părere că toate turbulențele din conducere au afectat echipa în acest sezon: „Au fost multe lucruri care au tulburat activitatea sportivă, plecând de la asocierea cu directorul general Horia Sabo și continuând cu selecția defectuoasă făcută în vară. În anumite partide au fost rezultate peste așteptări, dar iată că a venit și reculul”.

„În situația dată, Poli Iași are antrenor. Iar acesta este Stoican”

Ambrosie a subliniat că nu a discutat cu niciun antrenor despre o posibilă venire în Copou, dar i-a asigurat pe suporterii Iașiului că, în cazul despărțirii de Stoican, Poli va avea un tehnician capabil să facă performanță.

„S-a scris înaintea meciului despre Bergodi, Zenga, Neagoe… Sunt speculații. Îi respect pe toți aceștia, sunt antrenori care au făcut performanțe pe la echipele la care au trecut. Dar în situația dată, Poli Iași are antrenor. Iar acesta este Stoican. Dacă se va întâmpla să ajungem în situația de a nu putea continua cu el, atunci cu siguranță vom găsi cea mai bună soluție pentru ca Poli să aibă un antrenor cel puțin la fel de valoros precum Flavius, care a reușit să ducă echipa în play-off în sezonul trecut. Întotdeauna vrem să avem un antrenor care să facă performanță și să ducă echipa în cupele europene. Cu Cristiano Bergodi am vorbit pentru prima dată la Voluntari, duminică, iar cu Walter Zenga niciodată nu am discutat. Cu Eugen Neagoe am vorbit doar atunci când a fost transferul lui Dylan Flores la Sepsi. Sunt doar speculații în ceea ce privește venirea acestora în Copou. Și cu Nicolae Dică am vorbit la Voluntari, asta nu înseamnă că vine Dică la Iași”, a msi spus Ambrosie la Radio HIT Iași.

Vrea continuitate pe banca tehnică

Ambrosie a lăsat să se înțeleagă că își dorește să continue cu Flavius Stoican până la sfârșitul sezonului, după care se va trage linie. „Pe parcursul unui sezon sunt momente când primul impuls după un meci nereușit este să renunți. S-a mai întâmplat asta, iar Comitetul Director l-a reconfirmat în funcție, tocmai pentru că avem încredere în antrenorul Flavius Stoican. Noi luăm în calcul doar victoria în meciul cu Dunărea Călărași, de sâmbătă. Nu ne gândim la un alt rezultat. Ideal este ca nici el, nici noi să nu ne gândim acum la demiteri sau la demisii, pentru că echipa are nevoie de liniște de continuitate în acest moment. Jucătorii trebuie să fie concentrați la maximum pe următoarele meciuri. Din punctul nostru de vedere, i-am dat un vot de încredere până la expirarea contractului. Dar dacă el dorește să plece, noi nu putem interveni împotriva voinței lui”.

„Indiferent de antrenor, voi lua decizii atunci când se impun”

„Eu unul mi-aș dori continuitate, pentru că în Liga I, în afară de Viitorul, puține echipe oferă șansa unui antrenor de a lucra pe un termen lung, să aibă timp să creeze o filosofie de joc. Mi-aș dori continuitate, dar vreau să spun foarte clar. Indiferent de cine este antrenor, de numele lui, relația mea cu antrenorul va fi una corectă. Dacă se va ajunge să nu mai putem colabora, nu se pune problema să nu pot lua o decizie atunci când se impune. Relația mea cu Flavius Stoican nu este deasupra interesului clubului. Clubul primează. Îmi place să lucrez corect cu oricine. Chiar dacă ar veni Florin Prunea înapoi, aș încerca să am aceeași relație cu el. Trebuie să lucrezi corect cu oricine din club. Dar principiul este următorul: relația mea cu o persoană din club nu este deasupra interesului clubului”, a continuat acesta.

„Era important să nu pierdem la Voluntari”

Legat de meciul de la Voluntari, Ambrosie este de părere că punctul obținut este extrem de important. „A fost un rezultat echitabil. E adevărat, gazdele au avut câteva ocazii, dar și noi ne-am creat situații, dar nu am reușit să le finalizăm. Avem în continuare probleme pe faza ofensivă. Important este că am avut un joc ceva mai consistent față de celelalte partide. Rusu a făcut o partidă foarte bună, Cioinac și Qaka au reintrat foarte bine, este îmbucurătoare și revenirea lui Chelaru. Sigur, poate că am fi reușit mai mult dacă am fi avut mai mult curaj pe final. Eu am fost atacant, profilul meu este mai mult pe atac. Poate nu aș fi mutat defensiv, cum a făcut-o Flavius, ci aș fi jucat cu mai mult curaj pe atac, introducând un jucător ofensiv. Dar asta se întâmplă când ai nevoie disperată de victorie. Ori pentru noi era important să nu pierdem acest meci. De aceea Flavius a adopat o tactică de a închide meciul, pentru a nu pierde și să lovim apoi pe contratac”, a mai spus președintele Adrian Ambrosie.

Acesta a anunțat că l-a simțit tensionat înainte de meci pe antrenorul Flavius Stoican: „Este normal să fii tensionat când citești înainte de meci prin presă că ba vine unul, ba vine altul, că ești dat afară… E firesc. Nu știa nimic despre asta. Cred însă că cineva vrea să creeze un dezechilibru în vestiar. Sunt sigur că unii s-ar bucura să pierdem și să fim în situații critice”.

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup