Scene înspăimântătoare la un meci de copii din București. Peste 20 de părinți s-au bătut cu sălbăticie în tribune, fiind nevoie de intervenția poliției. Copiii priveau îngroziți din teren la masacru: „Mami, o băteau pe o tanti care semăna cu tine. Dacă erai tu?”

Scene înspăimântătoare la un meci de copii din București. Peste 20 de părinți s-au bătut cu sălbăticie în tribune, fiind nevoie de intervenția poliției. Copiii priveau îngroziți din teren la masacru:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Incidente incredibile sâmbătă dimineață, la un meci de copii de 11 ani din București. Părinții s-au bătut cu sălbăticie în tribune, fiind nevoie de intervenția poliției
  • Martori oculari vorbesc de 20 de persoane implicate în măcelul declanșat în timpul partidei AS Toni Doboș – FC Inițial. În timpul încăierării, părinții au rupt gardurile.
  • Spectatorii au povestit că mama unui copil din teren a fost bătută bestial de mai mulți părinți ai unor copii de la echipa gazdă.
  • Copiii priveau îngroziți scenele de pe margine și n-au mai putut relua partida.

 


UPDATE Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Bogdan Ghebaur, a confirmat pentru Mediafax că au fost incidente la partida de juniori AS Toni Doboș – FC Inițial, dar gravitatea evenimentelor a fost mult atenuată. Deși martorii oculari au relatat cu lux de amănunte că a fost o bătaie crâncenă, în care inclusiv o femeie a fost călcată în picioare, polițiștii au vorbit despre injurii și schimburi de replici între părinți. „La Secția 25 Poliție din București, sector 6, a fost făcută sâmbătă o sesizare, cu privire la un incident la o bază sportivă din zonă. Un echipaj a fost la fața locului și a identificat patru persoane, părinții copiilor de pe teren, care făceau schimb de replici și-și adresau injurii. Doi dintre aceștia au fost duși la secția de poliție, mai mult ca să se aplaneze conflictul, și au fost amendați cu 1.000 de lei pentru adresare de injurii și tulburarea liniștii publice (lg.61). Celelalte două persoane implicate au fost amendate și ele cu 800 de lei și li s-a dat avertisment. Disputa a plecat de la o decizie luată pe teren, printre persoanele vocale aflându-se și o femeie, soția unuia dintre cei implicați în incident”, a declarat Bogdan Ghebaur pentru Mediafax.


Scene înspăimântătoare s-au petrecut sâmbătă dimineață, la partida AS Toni Doboș – FC Inițial, disputată pe terenul primei echipe, în cartierul Drumul Taberei din București. Meciul s-a întrerupt cu 20 de minute înaintea finalului și nu s-a mai reluat, după ce între părinții copiilor din cele două echipe a izbucnit, în tribune, o bătaie generală.
Întreaga poveste a fost descoperită și relatată de ilfovsport.ro, apoi dezbătută seara, la Sport Total FM. Conform celor povestite de martorii oculari, nu mai puțin de 20 de părinți au fost implicați în acestă bătaie îngrozitoare, în timpul căreia aceștia au rupt gardurile, s-au umplut de sânge și n-au putut fi opriți de organizatori.

O femeie, mama unuia dintre copiii care jucau la FC Inițial, a fost bătută cu bestialitate de mai mulți părinți ai copiilor de la AS Toni Doboș. Soțul acesteia a intervenit pentru a o salva, iar polițiștii ajunși la fața locului, spun cei de la FC Inițial, l-au amendat tot pe acesta, cu 1.200 de lei, luându-l apoi în dubă, împreună cu soția sa.

Unul dintre arbitrii asistenți ai partidei spune că părinții bătuți au declanșat conflictul: „Suporterii celor de la Inițial ne-au înjurat tot meciul, aveau un vocabular pestriț și, la fiecare fază, ne înjurau. Au dărâmat gardul și au năvălit în teren. Erau peste 20 de oameni care se băteau în toată regula, iar cei mici erau traumatizați, plângeau”. Totul a pornit după ce în minutul 9 al reprizei secunde arbitrul a arătat un cartonaș roșu, scrie ilfovsport.ro.

Alți martori spun însă că la AS Toni Doboș teroarea este la ea acasă, iar părinții micuților se comportă la meciuri ca-n peșteră, fără să respecte nicio regulă și gata în orice moment să sară la bătaie. Georgiana Doboș, soția fostului internațional Toni Doboș și managerul clubului de juniori, a recunoscut, la Sport Total FM, că nu știe ce să mai facă pentru a ține în frâu părinții copiilor din echipă. „Am făcut ședințe cu ei, le-am explicat, le-am spus de nenumărate ori că trebuie să aibă un comportament civilizat, că nu au voie pe teren și în teren, că trebuie să respecte niște reguli. Unii dintre ei au înțeles. Alții, însă, se comportă absolut incalificabil, noi trebuie să stăm permanent, în timpul jocurilor, să facem poliție pe margine. Sunt oameni care, efectiv, nu știu să trăiască după reguli”, a povestit Georgiana Doboș, care spune că, de săptămâna viitoare, în baza sa nu se va mai ține niciun meci fără bodyguarzi angajați să țină în frâu părinții isterici. „Poliția a venit foarte repede, cam trei minute, altfel nu știu ce s-ar fi întâmplat. Avem un public needucat, iar cei mici nu au ce învăța. Mi-e rușine de rușinea lor, ce să învețe cei mici de la astfel de golănii?”, a spus Georgiana Doboș, citată de ilfovsport.ro.

Pagina neoficială de Facebook unde copiii și părinții de la AS Toni Toboș țin legătura are emblema „Assassins Creed”

Martori oculari povestesc că micuții din teren au privit îngroziți ce se întâmpla în tribune, iar unii plângeau în hohote. „Băiețelul meu mi-a spus, când am ajuns acasă: >”, a relatat mama unuia dintre copiii de la FC Inițial la Sport Total FM.


Asa arata frontispiciul paginii neoficiale a Bazei Sportive Toni Doboș. Aici țin legătura cei care, într-un fel sau altul, sunt implicați îna activitățile școlii de fotbal

Aceasta a spus că toate aceste lucruri sunt posibile din cauza mafiei de la Asociația Municipală de Fotbal București. „Alexandru Crișan, cel care deleagă arbitrii, este de-al lor. La meciul cu Dinamo, când mai erau câteva minute, le-a făcut semn arbitrilor să fluiere finalul, pentru că cei de la Doboș conduceau. Sunt absolut sigură că arbitrii vor scrie în raport că a fost vina celor de la echipa oaspete pentru bătaia izbucnită și le vor da gazdelor meci câștigat cu 3-0. Singurul campionat de copii care se joacă pe puncte în București e organizat la baza celor de la Toni Doboș, deși ei sunt parte în competiție. Anul trecut s-a jucat la Dinamo, a fost civlilizat, n-au existat incidente, oamenii au stat în tribune. Acolo, la Toni Doboș, e Vestul Sălbatic, scapă cine poate”, a povestit persoana respectivă.

Fostul fotbalist Marcel Abăluță a confirmat incidentele și faptul că la baza sportivă a celor de la AS Toni Doboș se petrec lucruri în neregulă.

Pagina neoficială de Facebook a celor de la AS Toni Doboș, unde cei implicați acolo țin legătura, are emblema jocului video „Assassins Creed Pirates”.

Ironia face ca pe contul oficial de Facebook al AS Toni Doboș – unul, de altfel, foarte bine garnisit cu poze – deviza să fie exact opusul a ceea ce se petrece în realitate în tribune:  „Educație”.


Fostul internațional Toni Doboș (dreapta), proprietarul clubului unde s-au petrecut incidentele sâmbătă, apare pe poza de prezentare a contului oficial de Facebook al Academiei de Fotbal „Toni Doboș”. Deviza Școlii de Fotbal este „educație”. FOTO: contul public de Facebook al AS Toni Doboș

Pe site-ul oficial al Asociației Sportive Toni Doboș poate fi găsit și un Regulament de Ordine Interioară cu un capitol destinat special părinților. După cum mărturisea însă chiar managerul Georgiana Doboș, lipsa de educație și de civilizație a celor care își aduc copiii la fotbal face ca toate aceste sfaturi și reguli să rămână literă moartă.

„OBLIGATIILE PARINTILOR

Parintii sa nu uite,ca daca si-au adus copilul la scoala noastra,trebuie sa respecte regulile de ordine interioara:

  • Pe langa antrenori, parintii trebuie sa contribuie la crearea unei atmosfere destinse, imperios necesare pregatirii si evolutiei copilului,evitand starile de tensiune si punerea presiunii pe copil… nu  puteti fi atat de egoist incat sa aveti impresia ca nerealizarile dvs.le puteti implini prin propriul copil. El are propriul destin si nu puteti decat sa-l sprijiniti si incurajat,nu fortat!

Nu dvs.jucati pe teren ci copiii dvs. asa ca respectati-le alegerile… au un antrenor si e singurul in masura sa judece, pana la urma de aia sunt acolo,sa invete!

  • Sa respecte si sa adopte deciziile antrenorului,fara comentarii(daca totusi exista nemultumiri,sa discute in particular cu antrenorul,fara a crea o atmosfera tensionata)
  • Sa cultive spiritul de fair-play,iar o victorie sau o infrangere sa nu afecteze starea de spirit a copilului.
  • Sa nu compare niciodata propriul copil  sau evolutia acestuia cu altii. Fiecare evolueaza diferit in concordanta cu mai multi factori(talent nativ,munca asidua,seriozitate,dorinta,sprijin moral,evolutie proprie,etc).
  • Sa nu uite ca toti copiii au tratament egal pentru toate situatiile.
  • Sa respecte decizia antrenorului de a nu permite la antrenament prezenta parintilor,cu exceptia zilelor,stabilite ca lectii deschise si comunicate in prealabil”.
     
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii