Afacerea de succes a unui fost jucător de la Sevilla. Internaţionalul francez a devenit antreprenor: la restaurantul său clienţii pot mânca peşte afumat cu sos de cocos

12 sep 2017 1312 afişări Comentează şi tu Diverse
Afacerea de succes a unui fost jucător de la Sevilla. Internaţionalul francez a devenit antreprenor: la restaurantul său clienţii pot mânca peşte afumat cu sos de cocos

 Cu o carieră impresionantă, plină de reuşite, dar şi un palmares remarcabil, Julien Escude (38 de ani) s-a retras de la Besiktas în 2014.

Lipsit în mare parte de accidentări, fostul fundaş francez a strâns un total de 492 de meciuri oficiale, reuşind să câştige trofee importante, fiind un jucător de bază in apararea Sevillei în perioada 2006-2012.Acesta a jucat 233 de meciuri pentru gruparea andaluză, reuşind să marcheze de 8 ori si să ofere 5 assist-uri. Nici noi nu suntem străini de internaţionalul francez, acesta fiind titular în dubla din 16-zecimile Cupei Uefa împoriva Stelei din 2007. Atunci, Sevilla a trecut de Steaua cu 3-0 la general. În acelaşi an, Escude a ridicat trofeul deasupra capului, după un duel 100% spaniol câştigat la penalty-uri (3-1) împotriva lui Espanyol (2-2 la general).

Înainte de Sevilla, acesta a jucat în Olanda timp de 3 ani pentru Ajax Amsterdam, cucerind cu aceştia un titlu şi o supercupă. În total, a cucerit 8 trofee, cele mai importante fiind cele două Cupe Uefa din sezoanele 06/07 şi 09/10. Pe langa acestea, a mai cucerit cu Sevilla o Supercupă a Spaniei, două Cupe ale Regelui şi o Supercupă a Europei.

Pentru naţionala Franţei a debutat cu o victorie pe 11 cctombrie 2006 împotriva Insulelor Feroe (5-0), având un total de 13 selecţii. Mai multe meciuri a avut la naţionala U21 a francezilor, pentru care a reuşit să şi marcheze un gol.

Escude şi soţia sa, Carolina Ruiz (provenită dintr-o familie de hotelieri) şi-au deschis acum doi ani restaurantul  SQD Meat Point, un local în care poţi găsi delicatese alcătuite doar din carne.

În primăvara anului 2017, cei doi au deschis un nou restaurant, BB Bistro, situat doar la câteva minute de primul local.“Bucătariile lumii” este formatul propus de Escude pentru BB Bistro, unde se găsesc delicatăţi din culturiile indiene, cele din Turcia, ori chiar Caraibe.

Cel mai nou restaurant al fostului fotbalist francez cuprinde bunătăţi făcute de bucătarul său panamez, D’Angelo Bishop, precum peşte afumat cu sos de cocos, Salată rusă, Calamari a la romana sau ”Chiftelele bunicii”. Bucătarul are un CV impresionant, fiind în trecut la Noma (Copenhaga), La terraza del Cazino (Madrid) şi Hard Rock Cafe (Panama).  Vinurile sunt si ele de bună calitate, selecţie făcută din La Tinotereria, unde o sticlă costă in jur de 20-25 de euro. Cu preţuri accesibile, BB Bistro vine cu 16 reţete delicioase, printre care regăsim şi raţă îmbibată în cafea ori platouri medii sau complete, cu preţuri între 11-14 euro.

Ines Benavides este arhitectul restaurantului, care a impus o temă a secolului 19 de pe străzile Spaniei.

Primul său restaurant, SQD, unde bucătar şef este Xune Andrade, se bucură de un real succes, fiind cunoscut, pe lângă oferta sa bogată în mâncăruri din carne, ca un restaurant “hispano-francez”

Julien Escude s-a retras de la Besiktas în 2014. Timp de 6 ani a jucat pentru Sevilla (2006-2012) unde a cucerit de două ori Cupa Uefa si Cupa Spaniei, o dată Supercupa Europei şi o dată Supercupa Spaniei. Fostul fundaş are 13 selecţii in naţionala Franţei.


Articol scris de Alexandru MONE

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.