LIVE BLOG Marele Derby | Dinamo – Steaua 0-0. Echipa lui Reghecampf a avut o viteză în plus, iar Stanciu a ratat ocazia meciului. Finalista se va decide pe 21 aprilie

LIVE BLOG Marele Derby | Dinamo - Steaua 0-0. Echipa lui Reghecampf a avut o viteză în plus, iar Stanciu a ratat ocazia meciului. Finalista se va decide pe 21 aprilie
  • Publicat:
  • Actualizat:

DinamoSteaua 0-0

Echipele de start:

  • Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Mevlja, Puljic,   Olteanu – Anton (Bicfalvi 57) ,   Nedelcearu – Rotariu, Palic (V. Lazăr 67), Romario (Bartalsstovu 80) –   Gnohere
  • Steaua: Cojocaru –   Râpă, Papp, Tamaș, Momcilovic –   Bourceanu, L. Filip (Stanciu 60) – Enache, Chipciu (Adi Popa 73), Hamroun (Pintilii 66) – Tade

22:18 FINAL! Într-o atmosferă frumoasă a fanilor lui Dinamo punem capăt unui nou Derby de România. Se termină 0-0, iar finalista se va decide pe 21 aprilie.


22:17 Bara lui Stanciu i-a speriat și mai tare pe dinamoviști, care ies rar din propria jumătate. Cum nici Steaua nu pare să aibă inspirația necesară pentru un gol pe final, 0-0 pare un rezultat echitabil, după 90 de minute în care Steaua a arătat ceva mai bine.


22:12 OCAZIA MECIULUI! La capătul unui atac prelungit al Stelei, Pintilii, mai încrezător în calitățile colegului său decât în ale lui, are inspirația de a-i așeza mingea pe șut lui Stanciu. Decarul Stelei încarcă, apoi trimite o torpilă de la 25 de metri, iar mingea se oprește în bara din dreapta a porții lui Cerniauskas. 


22:09 Atenționată de ocazia ratată de Enache, Dinamo revine în atac. Bicfalvi arată că nu degeaba a fost golgheter în Ucraina dă a doua pasă strălucită printre linii, Rotariu se demarcă la fel de bine, dar șutul său e blocat de Tamaș.


22:06 Rămânem în registrul pe care vi l-am prezentat mai devreme, cu singura diferență că mijlocul Stelei pare să dea rateuri. Intră feroezul Bartalsstovu, în locul lui Romario Kortzorg, iar Olteanu și Hanca își mai arată o dată limitele. Popa centrează de pe dreapta, fostul fundaș de la ASA îl scapă pe Enache, dar reluarea jucătorului adus de la Astra, cu capul, din șase metri, trece pe lângă poartă. Mai avem 10 minute.


21:59 Am trecut de minutul 70 și logica ne spune că cele două echipe vor fi și mai prudente decât până acum. Ocaziile nu mai apar, iar lupta se dă la mijlocul terenului. Reghecampf încearcă un ultim imbold, cu Adi Popa în locul inexistentului Chipciu. 20 de minute are la dispoziție fotbalistul venit de la Chiajna să arate ce poate. Dacă poate ceva.


21:52 Steaua nu joacă prea mult în sistemul 4-1-4-1. Intră Pintilii, care-l schimbă pe Hamroun. Asta înseamnă că Enache va rămâne în dreapta, Chipciu va trece în stânga, iar Stanciu va juca în spatele lui Tade. Replică și Rednic, cu Vali Lazăr în locul lui Palic.


21:49 S-au produs schimbări importante și în sistemul lui Dinamo. Palic coboară lângă Anton, iar Bicfalvi preia rolul mijlocașului ofensiv, cu Rotariu în stânga și Romario în dreapta. Tânărul mijlocaș al lui Dinamo are o ocazie bună, dar șutul din interiorul careului de 16 metri trece mult peste poarta lui Cojocaru.


21:44 Rednic își dă seama că echipa sa nu face un joc bun pe plan ofensiv, renunță la Anton și-l introduce pe Eric Bicfalvi. Reghecampf mută imediat, cu Stanciu în locul lui Filip și Steaua trece la un sistem 4-1-4-1, cu un singur mijlocaș defensiv, Bourceanu, Enache în dreapta, Hamroun în stânga, Stanciu și Chipciu în spatele lui Tade.


21:37 GNOHERE! Vârful lui Dinamo iese pentru prima dată în evidență în acastă seară. Mai întâi protejează ca la carte o minge, cu Tamaș în spate, și pasează pe culoar pentru Romario Kortzorg, apoi profită de o eroare a lui Papp și șutează puternic, din careu, dar mingea e blocată de Râpă. Dinamo a anunțat și numărul suporterilor prezenți la meci – 13.177.


21:34 OCAZIE PAPP! Fundașul central al Stelei scapă din marcajul lui Nedelcearu la o lovitură liberă bătută foarte bine de Hamroun, păcălește și linia ofsaid-ului, ajunge în poziție bună de finalizare, dar trimite cu capul puțin peste poarta lui Cerniauskas. Dinamo dă replica, Palic primește o pasă excelentă în careu, dar amână prea mult momentul șutului, iar culoarul îi e închis. Început bun de repriză.


21:31 S-a reluat meciul, fără schimbări la pauză, chiar dacă Nicușor Stanciu s-a încălzit intens în cele 15 minute. Probabil conducătorul de joc al Stelei va fi prima mutare a lui Reghecampf, care a sesizat, cu siguranță, inexactitățile din sistemul defensiv al lui Rednic. Cât despre antrenorul dinamovist, dacă în meciul precedent i-a predat o lecție de tactică lui Rădoi, astăzi nu pare să fi nimerit formula câștigătoare.


21:17 PAUZĂ‚! Se termină primele 45 de minute, unele în care Steaua a avut un mic plus, adus de incursiunile lui Hamroun și Enache, dar și de un mijloc mai eficient. Dinamo are probleme mari pe benzi, unde Olteanu și mai ales Hanca nu prind cea mai bună zi. Ne recitim în aproximativ 15 minute, când va începe repriza a doua.


21:15 OCAZIE MARE A LUI CHIPCIU! Rotariu face o gafă imensă, merge cu mingea spre propria poartă, e deposedat de Hamroun, iar faza se transformă într-o ocazie imensă pentru Chipciu. Mijlocașul Stelei preia la șase metri de poarta lui Cerniauskas, șutează, dar mingea se duce în înaltul tribunei. 


21:08 La fel ca Tamaș, Marica nu scapă nici el de huiduielile suporterilor dinamoviști, chiar dacă nu se află nici pe banca de rezerve. Înlocuitorul său, Tade, face un meci relativ bun. Reușește să devieze către partenerii din linia de atac, protejează bine mingea și se luptă foarte mult. Chiar dacă are puține momente în care joacă cu fața la poartă, francezul nu arată deloc rău. 


21:02 TAMAȘ + DINAMO = HATE. Fost fotbalist în Ștefan cel Mare, Gabi Tamaș nu e iertat de fani pentru faptul că a trădat de două ori și a mers la Steaua. Orice atingere a fundașului e huiduită, la fel cum orice atingere a lui Hanca reprezintă un adevărat pericol pentru poarta lui Cerniauskas. Fostul fotbalist de la ASA nu prinde cea mai bună zi, e nesigur, iar steliștii au observat acest aspect și forțează în banda stângă, acolo unde Momcilovic colaborează cu Hamroun.


20:55 Bourceanu își arată din nou limitele și se comportă ca un pilier de la rugby, iar Dinamo e aproape să dea lovitura. O acțiune rapidă îl aduce pe Palic în poziție de 1 vs. 1 cu Râpă, croatul driblează, apoi cade în careu, dar se ridică imediat. Reluările arată că fundașul de la Oțelul are inspirația de a-și trage piciorul la timp. Credit și pentru Palic, care s-a ridicat imediat, fără să ceară lovitură de la 11 metri. 25 de minute echilibrate, cu un mic plus pentru Steaua. 


20:47 CHIPCIU….Mijlocașul ofensiv al Stelei are prima situație cu adevărat periculoasă. Filip face o treabă foarte bună la mijlocul terenului, recuperează mingea din picioarele lui Hanca, apoi pasează bine, la marginea careului de 16 metri. Din poziție foarte bună, șeptarul nu face decât să bărbierească mingea și să o trimită mult pe lângă poartă. Dinamo mai cere un penalty, pentru un presupus henț la Tamaș, dar reluările arată că nu e cazul ca băieții lui Rednic să facă prea mare caz.


20:44 Pe terenul lui Dinamo, în primul meci al unei duble manșe importante, Reghecampf începe începe curajos. Echipa sta să sus, face pressing și împinge jocul spre poarta lui Cerniauskas. Așa cum anticipan, duelul dintre Enache și Olteanu va fi unul important pentru soarta jocului. Până acum, stelistul pare să se impună. Răspunde Dinamo, printr-o centrare spre Paul Anton, dar căderea mijlocașului în careu nu-l impresionează pe Radu Petrescu.


20:37 Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo, are oaspeți de marcă în acestă seară. Gino Iorgulescu și Răzvan Burleanu, șefii de la Ligă și Federație, sunt prezenți în tribuna oficială din Ștefan cel Mare. Ca orice tânăr care se respectă, Burleanu nu poate lăsa din mână telefonul mobil. Pe teren, Steaua începe surprinzător de bine.


20:34 DERBY-UL, MAI PRESUS DECÂT ORICE. Meciul cu Steaua e cu totul și cu totul special pentru fanii lui Dinamo. Vă amintiți, probabil, că în urma tragediei din Colectiv fanii au suspendat pe termen nedeterminat folosirea materialelor pirotehnice. La începutul partidei, însă, torțele și fumigenele s-au aprins, semn că rivalitatea e mai importantă decât o dramă națională.


20:30 A început meciul! Fanii lui Dinamo au intrat în număr mare pe stadion. „Toți pentru unul și unul pentru toți” e mesajul suporterilor pentru eroii din teren.


20:20 10 minute până la un nou Dinamo – Steaua. La capitolul vești bune trecem venirea la meci a lui Dănuț Lupu, legenda dinamovistă care în ultima vreme a trecut prin momente foarte grele. Mai jos, un bilet curajos al unui parior român, care a mizat 2.500 de lei pe o victorie a Stelei. Curajos, nu?


20:03 Steliano Filip e marele absent al lui Dinamo, după cartonașul roșu încasat la Giurgiu. Fundașul stânga de 21 de ani a venit la stadion pentru a fi alături de colegii săi și e optimist. Speră că, ajutați de suporterii, băieții lui Rednic vor câștiga, așa cum au făcut-o și în returul sezonului regulat, când Steaua lui Rădoi era învinsă cu 3-1: „Va fi foarte greu, pentru că niciun meci cu Steaua nu este ușor. Le-am transmis băieților baftă, toți ne dorim victoria. Băieții sunt optimiști, sper să câștigăm. Ca la fiecare meci fanii vin în număr mare, ne bucurăm că sunt alături de noi, pentru că fără ei nu putem. Echipa nu stă în mine, important e să câștigăm”, a spus Steliano Filip înaintea meciului.


19:56 Cele două echipe au ieșit la încălzire. Logic, fotbaliștii lui Dinamo au fost aplaudați de fanii prezenți deja în tribune, în timp ce steliștii nu au scăpat de huiduieli. De altfel, nu e nicio surpriză, știm cu toții cam cum stau lucrurile înaintea unor astfel de derby-uri. Mai jos, foaia de joc a partidei, una pe care organizatorii nu au reușit să-i scrie corect numele feroezului Kaj Leo Bartalsstovu, rămas pe bancă.


Foto: Dan Pavel / Sport.ro.


19:43 Primul duel dintre Rednic și Reghecmapf în Dinamo – Steaua propune multe dueluri individuale foarte interesante. Am încercat să le selectăm pe cele despre care credem că pot fi decisive în această seară. Cu siguranță, lupta cea mai importantă se va da la centru terenului, unde Anton și Nedelcearu îi vor avea ca adversari pe Bourceanu și Filip. Din acest punct de vedere, Dinamo are un avantaj în capacitatea mare de efort a croatului Palic, care poate deveni, în multe momente, omul în plus la mijlocul terenului. Celelalte dueluri interesante le puteți vedea mai jos.

  • Anton și Nedecearu vs. Bourceanu și Filip
  • Enache vs. Olteanu
  • Rotariu vs. Momcilovic
  • Gnohere vs. Tamaș și Papp
  • Tade vs. Mevlja și Puljic

19:35 Mai puțin de o oră până la Derby de România episodul 160. Momentan, stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare e mai degrabă depopulat, dar, cunoscându-i pe fanii echipei lui Mircea Rednic nu avem nicio emoție. Știm că în curând își vor face apariția în număr mare. De altfel, gazdele așteaptă aproximativ 12.000 de fani în tribună. Evident, galeriile Stelei nu vor fi prezente.


18:43 Casele de pariuri o văd pe Steaua favorită în această seară, asta în ciuda faptului că joacă cu multe rezerve.


18:30 Decizie extrem de riscantă pentru Reghecampf? Dacă Mircea Rednic folosește cea mai bună echipă pe care o are la dispoziție, antrenorul Stelei apelează la foarte mulțu jucători care în mod normal nu sunt titulari. Tade este cea mai mare surpriză din primul „11”, Enache va juca la mijloc în banda dreaptă, în timp ce Râpă îi ia locul în defensivă.


Victorioși în ultima confruntare directă, scor 3-1, disputată tot în „Ștefan cel Mare”, elevii lui Mircea Rednic vor să ia o opțiune pentru calificarea în finală încă din primul meci al „dublei”, iar principalul obiectiv trasat de tehnicianul 53 de ani echipei sale e să nu primească gol. „Câinii” s-ar mulțumi și cu o victorie la limită, care le-ar permite ca în retur să mizeze pe cartea contraatacului.

De cealaltă parte, Steaua vine după două rezultate slabe (1-3 cu Voluntari și 1-1 cu CSMS Iași) și un nou pas greșit ar instaura o stare de criză în lotul roș-albaștrilor, înainte de startul play-off-ului. Experiența e însă de partea steliștilor, care au în lot mulți fotbaliști care înțeleg perfect ce înseamnă un „Mare Derby”.

Într-o analiză „față în față”, Steaua pare să stea mai bine în ceea ce privește valoarea individuală a jucătorilor, însă Dinamo compensează prin forța grupului.

Cum arată însă duelul Dinamo – Steaua pe compartimente

Portari

Vytautas Cerniauskas (foto) – Florin Niță

Ambii portari au primit câte 19 goluri în acest sezon al Ligii 1, diferența fiind că lituanianul lui Dinamo a jucat în 25 de partide, în timp ce Niță a prins doar 19 meciuri ca titular la Steaua în sezonul regulat și are deci o medie de un gol primit pe meci.

Chiar dacă Cerniauskas nu a părut cel mai sigur goalkeeper, acesta câștigă duelul cu Niță din punct de vedere al cifrelor: a închis poarta lui Dinamo în 10 partide (Niță în doar 4)  și are o medie de 0.76 goluri primite pe meci.

Avantaj: Dinamo

Apărare

Hanca, Mevlja, Puljic, Olteanu –  Enache, Varela, Tamaș, Toșca

Luați individual, jucătorii Stelei câștigă clar duelul, însă apărarea lui Mircea Rednic s-a dovedit în multe rânduri principalul atu al roș-albilor în acest sezon. Mevljla și Puljic formează în acest moment un cuplu mai sudat decât cel format la Steaua de Fernando Varela și Gabi Tamaș, însă campioana compensează pe cele două benzi, unde Enache și Toșca sunt mult mai bine cotați decât Hanca și Olteanu. Ultimele performanțe ale celor două echipe ne fac însă să mergem tot pe mâna gazdelor la acest capitol.

Avantaj: Dinamo

Închizători

Ekeng (foto), Anton – Pintilii, Muniru

Pintilii și Muniru sunt doi jucători care nu au nevoie de nicio prezentare la nivelul Ligii 1, însă forma de moment nu e de partea lor. Anton vine după un sezon excelent la Dinamo, în timp ce Ekeng reprezintă una din revelațiile sezonului de primăvară. Camerunezul de 25 de ani a impresionat inclusiv în meciul cu Astra, iar dacă va fi refăcut în timp util pentru meciul din această seară va reprezenta una din „armele” principale ale „câinilor”.

Avantaj: Dinamo

Mijlocași ofensivi:

Rotariu, Bicfalvi, Lazăr – Adi Popa, Stanciu (foto), Chipciu

Chiar dacă Chipciu e departe de cea mai bună formă, linia de mijlocași ofensivi a Stelei e peste „tripleta” folosită de Rednic. Bicfalvi poate reprezenta un plus important pentru Dinamo, dar mai are nevoie de timp pentru a se integra în angrenajul roș-albilor, în timp ce Rotariu și Lazăr sunt încă inconstanți. La Steaua, Stanciu se transformă încet dar sigur în următorul produs de export al campioanei, iar Adi Popa și Chipciu sunt fotbaliști care pot face diferența oricând și mai ales într-un derby. Ținând cont și de opțiunile avute de cei doi tehnicieni pe banca de rezerve, înclinăm să oferim avantaj Stelei.

Avantaj: Steaua

Atacanți:

Gnohere – Marica (foto)

Privit cu neîncredere în momentul transferului Gnohere i-a câștigat pe fanii lui Dinamo cu cele 13 goluri marcate în tricoul „câinilor”. Chiar și așa însă, Marica rămâne probabil cel mai bun atacant român în activitate. Încă departe de cea mai bună formă, Marica demonstrează aproape la fiecare atingere experiența acumulată în cei peste 10 ani petrecuți în campionate puternice și lasă impresia că golurile reprezintă doar o chiestiune de timp.

Avantaj: Steaua

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen