LIVE BLOG | FC Hermannstadt – FCSB 3-0. Rușine istorică pentru Dică! Dubla lui Rusu și golul lui Blănaru îi califică pe sibieni în semifinalele Cupei

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG | FC Hermannstadt - FCSB 3-0. Rușine istorică pentru Dică! Dubla lui Rusu și golul lui Blănaru îi califică pe sibieni în semifinalele Cupei
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Hermannstadt – FCSB 3-0 (Rusu 11, 63, Blănaru 30)
 

  • Hermannstadt: Căbuz – A. Coman   , Pîrvulescu   , Ionuț Stoica, Tătar – Danci, Dîlbea –   Petrescu (Lupu 68),   Blănaru (Târnovan 81) , Hergheligiu (C. Neagu 85) – Rusu
  • Rezerve: Bauman, Crișan, Neagu, Boboc, Stancu
  • FCSB: Bălgrădean – A. Jorge (I. Stoica 63), Larie, Bălașa   , Filip – Ov. Popescu   , Nedelcu (Gnohere 46) – Man, Budescu, Fl. Tănase   – Fl. Coman
  • Rezerve: A. Vlad, Horsia, Cană, Dinu, R. Ion

15:52 Final de meci la Sibiu. FCSB a trăit o adevărată umilință. Deși a aliniat o formulă de echipă aproape de cea ideală, vicecampioana nu a putut face față echipei din Sibiu. Dubla lui Rusu și golul lui Blănaru au asigurat calificarea celor de la Hermannstadt în semifinalele Cupei, într-o atmosferă de vis făcută de fanii de pe stadion.


15:37 Ocazie pentru Hermannstadt!!! Umilința putea fi completă! Lupu a scăpat singur cu Bălgrădean, după o cursă în banda stângă. Dennis Man a căzut din picioare și l-a pierdut pe drum, însă fotbalistul care l-a înlocuit pe Petrescu a trimis un șut moale, pe lângă poartă.


15:33 Cartonaș roșu pentru Ovidiu Popescu. Nervos, mijlocașul FCSB-ului l-a agățat din spate și l-a călcat pe Blănaru, care a driblat doi adversari și a încercat să intre în careu. Popescu mi avea un cartonaș galben, l-a primit pe al doilea și a fost trimis la vestiare de Cătălin Popa.


15:25 A doua schimbare a lui Dică. Tânărul Ianis Stoica a intrat în locul lui Artur Jorge.

15:23 Budescu îl întinde pe Căbuz din lovitură liberă, însă portarul nu a avut emoții și a reținut.


15:20 GOOOOOOOOOL Hermannstadt! Rusu face dubla! Danci a centrat perfect pentru Rusu, după un corner executat scurt, iar Bălgrădean este învins.


15:17 Încercare timidă pentru FCSB. Gnohere, intrat după pauză, i-a așezat bine mingea pentru șut lui Budescu, însă cel mai important om al vicecampioanei a tras slab, iar balonul s-a scurs în brațele lui Căbuz.


15:15 Ocazie URIAȘĂ‚ pentru Hermannstadt!!! Tătar a combinat perfect cu Rusu, în minginea careului, iar ultimul i-a așezat perfect mingea pentru șut, dar Bălgrădean a reușit să-și țină echipa în joc. „Pufi” a respins șutul lui Tătar.


15:03 A început repriza secundă. Dică a făcut deja o primă modificare, după pauză: iese Nedelcu, intră Gnohere.


14:46 Final de primă parte la Sibiu. FCSB este condusă cu 2-0 de ocupanta locului secund din clasamentul Ligii 2. Apărarea FCSB-ului, în special cuplul de fundași centrali Larie – Bălașa, a arătat ca unul din ligile inferioare. Cei doi apărători ai vicecampioanei au greșit la ambele goluri, reușite de Rusu și Blănaru.


14:41 Ocazie uriașă pentru FCSB! Florinel Coman a încercat un lob, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Budescu l-a lansat bine pe culoar, după o recuperare, însă cel poreclit „Mbappe” a irosit cea mai mare ocazie a FCSB-ului.


14:34 Centralul Cătălin Popa a dictat lovitură de la 11 metri la o fază în care ambii fotbaliști, Danci și Filip au atins mingea cu mână în careul lui Hermannstadt. Totuși, Filip a pus mână primul pe balon, iar la intervenția celui de-al patrulea arbitru Cătălin Popa a revenit asupra deciziei.


14:30 GOOOOOOOOL Hermannstadt! Surpriză uriașă la Sibiu! Rusu a deviat bine, pe spate, cu capul, o minge trimisă de portarul Căbuz, Blănaru a trecut printre fundașii centrali ai FCSB și l-a învins pe Bălgrădean.


14:12 GOOOOOOOOOL Hermannstadt! Bălașa a greșit impardonabil o preluare și i-a așezat perfect mingea lui Rusu, care a pătruns în careu și l-a învins pe Bălgărdean cu un șut plasat, la colțul lung.


14:09 Ocazie uriașă a celor de la Sibiu! Tătar a intrat în careu și a șutat puternic, din unghi, însă „Pufi” Bălgrădean a avut o reflex salvator și a repsins balonul, care s-a scurs în afara terenului.


14:07 Ocazie pentru FCSB. Florin Tănase a recuperat o minge în marginea careului de 16 metri, a săltat elegant mingea peste apărarea celor de la Hermannstadt, pentru Dennis Man. Arădeanul a încercat să-l dribleze din preluare pe apărătorul sibian, însă în cele din urmă balonul s-a oprit în brațele portarului Căbuz.


14:00 A început meciul care trebuia să se joace miercuri de la ora 18:30. Gazonul se prezintă în condiții mai bune doar dacă ne referim strict la zăpada care a dispărut de pe suprafața de joc. Altfel, gazonul va fi foarte greu pentru jucători, mocirlos, existând riscul unor accidentări nedorite.


13:14 De la el vine pericolul. Cu siguranță cel mai cunoscut jucător al sibienilor este Andrei Hergheligiu (25 de ani), fotbalist crescut de Poli Iași și care și-a mai trecut în CV echipe precum CS U Craiova sau FC Botoșani. Trimis în banda stângă a atacului în meciul de azi, Hergheligiu se mândrește cu zece goluri marcate de-a lungul carierei în prima ligă.


12:54 Nu mai e zăpadă, dar e noroi! Organizatorii au îndepărtat zăpada de gazonul de la Sibiu.


12:20 Arbitrul Cătălin Popa a ieșit pe teren, a inspectat suprafața de joc și le-a transmis celor două echipe că meciul se va juca!


UPDATE Joi, ora 11.00  La ora 14.00, atunci când se va da startul meciului, la Sibiu vor fi minus 5 grade Celsius și nu se anunță ninsori. Totuși, codul galben de ger se menține până vineri la ora 19.00.
 


UPDATE Joi, 10:48 Din poze, terenul par că se prezintă în condiții mult mai bune.


19:49 Oficialii clubului Hermannstadt au anunțat, în mod oficial, când se joacă meciul.


19:42 Arbitrii întâlnirii au stabilit, în mod oficial, ca partida să fie reprogramată pentru mâine, de la ora 14:00, nu 16:00. Stadionul este acum gol. Cei peste 10 mii de spectatori au părăsit deja arena și erau extrem de dezamăgiți și nemulțumiți că au venit degeaba pe Municipal.

Există șanse mari ca și mâine meciul să nu se dispute. Vremea se anunță la fel de rea. Partida a fost reprogramată pentru mâine conform regulamentului.


19:11 Meciul nu se va mai juca. Partida a fost reprogramată pentru joi, la ora 16:00. Jucătorii de la Hermannstadt au ieșit să salute publicul.


18:52 Mihai Stoica spune că FCSB vrea să joace acest meci. „Noi vrem să jucăm,. Noi nu am făcut nicio presiune să nu jucăm în seara asta. Terenul, din nefericire, se prezintă în condițiile în care se prezintă. La momentul acesta ne confruntăm cu o situație penibilă. Noi așteptăm o oră, însă, la cum se prezintă vremea, nu se va schimba nimic. Noi vrem să jucăm, pentru că nu am venit aici degeaba. Problema nu este aici. Problema este la FRF, fiindcă diriguitorii ei nu au dorit să amâne acest meci, așa cum au făcut-o și cu celelalte jocuri”, a spus și Mihai Stoica, la DigiSport.


18:50 Teodor Birț, președintele celor de la Hermannstadt, acuză că cei de la FCSB nu vor să joace, iar la presiunea oamenilor din staff arbitrul a luat decizia de a amâna partida cu o oră. „Adversarul nostru nu dorește să joace nicicum. Terenul este moale. Cei de la FCSB nu doresc să joace. Arbitrul trebuia să ne fi spus înainte de startul jocului de problema cu zăpada. Oamenii fac eforturi. Dacă ne spuneau ceva cu două ore înainte de joc o lăsam asa. Terenul nu este înghețat, sunt doar porțiuni de zăpadă întârită.

Tot circul care a fost făcut până acum, credeți că a fost făcut degeaba? Când au venit la teren, acum două ore, arbitrii trebuiau să ne spună să curățăm terenul. Am fost la ședința tehnică… E lipsă de respect pentru suporterii care au venit la stadion. Sfidare!”, a spus Teodor Birț, la DigiSport.


18:37 Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, a anunțat că partida de la Sibiu a fost amânată cu o oră, pentru ca organizatorii să încerce să aducă gazonul la o stare bună pentru joc. În intervenția pe care a avut-o chiar de pe gazon, oficialul FCSB a atacat din nou FRF.

„E o nouă bătaie de joc. Stăm o ora degeaba. Cei care suferă cel mai mult nu suntem noi, nu jucătorii, ci oamenii care au venit la stadion. Să vadă echipa lor la acest nivel. Putem sta până mâine. Condițiile nu se vor îmbunătăți. Să vedem dacă FRF va găsi o noua dată, cum a găsit pentru Craiova și Dinamo.

Mai mult respect pentru echipa care a adus cei mai mulți bani în fotbalul românesc. Nu au respect pentru noi. Am cerut amânarea, dar când VA l-a întrebat pe Felix Grigore de ce nu a răspuns solicitării, i-a spus „iartă-mă că n-am stat drepți în fața ta”, a spus Mihai Stoica, la DigiSport.


17:43 Terenul de la Sibiu, pe care în mai puțin de o oră se va juca meciul Hermannstadt – FCSB.


17:09 Dică a ales cei 11 fotbaliști cu care abordează meciul cu Hermannstadt. Bălgrădean va debuta, Filip va juca fundaș stânga, Ovidiu Popescu va face cuplu la mijlocul terenului cu Nedelcu, în timp ce Florin Tănase va juca din nou în atac. Juniorii Ianis Stoica, Ovidiu Horsia, Ștefan Cană, Dinu și Robert Ion și-au făcut loc pe banca de rezerve.


Între coduri colorate de vreme rea, școli închise, transport terestru și aerian blocat, avem și fotbal. Într-o grabă nejustificată de a încheia cât mai repede sezonul 2017/2018, șefii fotbalului românesc nu țin cont de produsul oferit și obligă cluburile să joace în condiții departe de cele normale. Este și cazul sfertului de finală FC Hermannstadt – FCSB din Cupa României, meci care este programat în această seară la Sibiu.

La ora meciului, la Sibiu sunt anunțate minus 6 grade, iar site-urile de specialitate indică faptul că temperatura resimțită va fi de minus 11 grade. Totuși, oficialii gazdelor țin morțiș să organizeze un meci pentru care au făcumt, până acum, eforturi considerabile. FC Hermannstadt a închiriat o instalație mobilă de nocturnă care a costat clubul circa 50.000 de euro, iar biletele sunt deja vândute pentru întâlnirea cu vicecampioana României. Chiar și așa, terenul de joc are șanse mari să fie aproape impracticabil. Căderile de zăpadă din ultimele zile au acoperit complet suprafața de joc, una care a intrat în procesul de deszăpezire abia în această dimineață. Gazdele au întârziat demararea lucrărilor pentru că gazonul nu are instalație de încălzire, iar expunerea lui peste noapte ar fi putut duce la înghețarea completă a ierbii. 

În aceste condiții, Nicolae Dică are de gând să își protejeze titularii, încurajat fiind chiar de către patronul său, cel care mărturisea că este dispus chiar să abandoneze partida. În primul „11” al vicecampioanei pot apărea multe dintre rezerve, dar și copii de la centrul de juniori, în avionul de Sibiu fiind luați puști precum Ștefan Cană sau Robert Ion.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen