"Aveam un pistol şi eram pregătit să scap fotbalul de Mircea Sandu !" Un fost arbitru, la un pas de un gest extrem

25 ian 2016 20071 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
"Aveam un pistol şi eram pregătit să scap fotbalul de Mircea Sandu !" Un fost arbitru, la un pas de un gest extrem
  • Viorel Sandu, fost arbitru în Liga 1, actualmente candidat la şefia AMF Bucureşti, a dezvăluit, în direct la Sport Total FM, că ura pentru Mircea Sandu l-a dus până în punctul în care şi-a luat un pistol şi a fost gata să treacă la o acţiune regretabilă.

La nouă ani distanţă după ce a părăsit lumea fotbalului românesc, fiind nevoit să renunţe la cariera de arbitru profesionist, Viorel Sandu a ajuns candidat la şefia AMFB. În 2009, fostul arbitru era unul dintre cei mai mari duşmani ai lui Mircea Sandu, la acea vreme conducător al Federaţiei Române de Fotbal, pe care-l acuza că l-a exclus în mod abuziv din arbitraj, motivul din spatele deciziei "Naşului" fiind relaţia bună pe care Viorel o avea cu Ion Crăciunescu, fost şef la CCA şi un duşman declarat al lui Mircea Sandu.

"Nu îmi este ruşine că am trecut prin arbitraj, am ieşit cu capul sus şi cred că am fost unul dintre cavalerii fluierului de calitate ai Romaniei. Din păcate, din cauza domnului Mircea Sandu am fost nevoit să mă las de arbitraj. Dar l-am iertat, deşi, la vremea aia, aveam un pistol şi eram pregatit să scap fotbalul românesc de Mircea Sandu definitiv! Vă spun, eram hotărât pe el. Păi, m-am trezit aruncat pe stradă aşa din senin. Au fost ani de zile în care visam că mă pregăteam pentru a arbitra meciuri de fotbal", a declarat Viorel Sandu în cadrul emisiunii "Blockstart" de la Sport Total FM, la şase ani distanţă de la momentul în care vorbea ultima dată public despre fostul şef de la FRF.


Viorel Sandu (foto, în dreapta), alături de Alexandru Tudor, în timpul unei conferinţe de presă

Decăderea lui Sandu i-a impresionat, însă, chiar şi pe cei mai mari duşmani. Sandu a pierdut orice urmă de repulsie faţă de fostul şef de la FRF în momentul în care l-a văzut pe acesta singur şi deposedat de putere de Răzvan Burleanu: "Dar l-am văzut în ultimele sale zile la FRF şi era atât de singur, săracul, şi chiar m-a impresionat starea în care se afla în momentele alea şi am decis să nu-i mai port ură", a mai spus fostul arbitru.

"Mircea Sandu, din păcate, mi-a oferit cea mai neagră amintire din fotbal: aducerea arbitrilor străini la meciurile din Liga 1. Asta nu e o soluţie pentru situaţia din arbitraj. Viitorul arbitrajului din România stă în aceşti tineri care au nevoie de cât mai multe meciuri", spunea Viorel Sandu în 2009.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.