Și visul continuă! Leicester e în sferturile Champions League după un meci nebun cu Sevilla! Căpitanul Morgan și portarul Schmeichel, eroii „vulpilor”. Juve s-a calificat și ea, după o nouă victorie cu Porto

Și visul continuă! Leicester e în sferturile Champions League după un meci nebun cu Sevilla! Căpitanul Morgan și portarul Schmeichel, eroii
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Povestea frumoasă continuă pentru Leicester, de data aceasta în Liga Campionilor, acolo unde a ajuns în „sferturile” de finală. Britanicii au trecut mai departe după ce Morgan și Albrighton au marcat câte o dată, dar și ocrotiți de soartă, în condițiile în care Escudero a avut o bară de zile mari înainte de golul doi, iar Schmeichel a apărat un penalty, pe finalul partidei, în fața lui N’Zonzi. 
  • În celălalt meci al serii, arbitrat de Ovidiu Hațegan, Juventus a trecut la pas de FC Porto, cu victorie în dublă manșă și fără gol primit. Singurul gol al meciului a fost marcat de Dybala, dintr-un penalty acordat corect de arbitrul român. Hațegan a dictat eliminare la Pereira pentru un henț pe linia porții și automat lovitură de pedeapsă.
  • Real Madrid, Bayern München , Barcelona, Borrusia Dortmund, Leicester City și Juventus sunt cele șase echipe calificate deja în sferturile Champions League
  • Ultimele două calificate se vor decide după partidele Atletico Madrid – Bayer Leverkusen și AS Monaco – Manchester City

Leicester – Sevilla 2-0 (Morgan 27, Albrighton 54)

Echipele de start:

  • LEICESTER: K. Schmeichel – Fuchs, Huth, Morgan, Simpson – Mahrez (Amartey 90), Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Okazaki (Slimani 64), Vardy
  • SEVILLA: Rico – Mercado (Mariano 46), Pareja, Rami – Sarabia (Jovetic 46), Iborra, N”Zonzi, Escudero – Vitolo, Nasri – Ben Yedder (Correa 68)

Juventus – FC Porto 1-0 (Dybala pen. 42)

  • JUVENTUS: Buffon – D. Alves, Bonucci, Benatia (Barzagli 60), A. Sandro – Khedira, Marchisio – Cuadrado (Pjaca 46), Dybala (Rincon 78), Mandzukic – Higuain
  • PORTO: Casillas – M. Pereira, Felipe, Marcano, Layun – Danilo – A. Andre, O. Torres (Otavio 70), Brahimi (Jota 67) – F. Soares, A. Silva (Boly 46)

UPDATE 23:20 PENALTY RATAT de spanioli! Centralul italian Orsato dictează ușor lovitură de pedeapsă. N’Zonzi trage în stânga portarului, Schmeichel ghicește colțul și menține diferența de două goluri pe tabelă.


UPDATE 23:15 Avem parte de o situație tensionată pe teren, după ce Vardy și Nasri au avut un duel mai „bărbătesc”. Cei doi s-au împuns cu capetele, iar englezul a știu să regizeze mai bine momentul și a scos al doilea cartonaș galben pentru jucătorul francez.


UPDATE 22:56 GOOOL LEICESTER! Britanicii sunt aproape de o calificare uimitoare, iar după ce Escudero a ratat incredibil, Albrighton este găsit excelent în careu, iar englezul trage la colțul lung pentru 2-0. 


UPDATE 22:54 Sevilla a fost aproape să egaleze pe tabela de marcaj printr-oexecuție fabuloasă a lui Escudero. Mijlocașul lovește bara de la aproximativ 30 de metri, fază la care tot stadionul a amuțit.


UPDATE 22:28 GOOOOL JUVENTUS! Ovidiu Hațegan ia decizia corectă, la intervenția cu mâna a lui Maxi Pereira, din postura de ultimul apărător, și arată cartonașul roșu și punctul cu var. Dybala transformă penalty-ul, iar pe italieni nu-i mai poate opri nimic din drumul spre „sferturile” de finală ale Ligii Campionilor. 


UPDATE 22:20 De la primirea golului, spaniolii au intensificat atacurile spre poarta lui Schmeichel, dar nu au reușit să pună cu adevărat în pericol poarta danezului. 


UPDATE 22:12 GOOOL LEICESTER! Faulturile dese la marginea careului ale spaniolilor au fost, în cele din urmă, sancționate de jucătorii lui Leicester. Mahrez a centrat din marginea careului, iar Mingea ajunge la Morgan, care trimite cu genunchiul mingea în poartă.


UPDATE 21:49 Sevilla are prima ocazie importantă a serii! Nasri încearcă să-l învingă pe Schmeichel cu un șut la colțul scurt, dar danezul respinge în corner!


UPDATE 21:47 Cam acesta e drumul parcurs de Leicester. Acum fix trei ani, „vulpile” jucau cu Blackpool, în liga a doua din Anglia!

 


UPDATE 21:45 Fluier de start în cele două partide! Va continua visul lui Leicester și fără Claudio Ranieri? Poate Porto să producă surpriza chiar la Torino?


UPDATE 21:40 O seară cu adevărat importantă pentru Iker Casillas, care devine jucătorul cu cele mai multe partide în competițiile europene, 175, peste o altă legendă a fotbalului mondial, Paolo Maldini (174).

 

 


UPDATE 20:45 Avem echipele de start în cele două confruntări. Dincolo de formulele alese de tehnicienii celor patru echipe implicate în partidele din această seară, atenția microbiștilor de pretutindeni va fi atrasă de duelul de la distanță dintre deja legendarii Gianluigi Buffon și Iker Casillas. Cei doi portari care au marcat lumea fotbalului în ultimele două decenii vor fi foarte probabil pentru ultima dată față în față într-o confruntare la cel mai înalt nivel.

 

 


Real Madrid, Bayern München , Barcelona și Borrusia Dortmund sunt echipele calificate până acum în sferturile Ligii Campionilor. Săptămâna asta vom afla care sunt cele mai bune opt echipe ale fotbalului european din acest sezon. Tragerea la sorți pentru sferturile de finală va avea loc vineri 17 martie, la  Nyon.

Juventus – Porto (21:45)

 

  • Juventus: Buffon – Dani Alves, Barzagli, Benatia, Alex Sandro – Khedira, Pjanic – Cuadrado, Dybala, Pjaca – Higuain
  • Porto: Casillas – Pereira, Felipe, Marcano, Layun – Danilo – Herrea, Torres, Brahimi – Jota, Sores

Juventus pronește ca favorită clară în returul cu FC Porto. Torinezii s-au impus cu 2-0 pe Dragao însă nu scorul ar fi o problemă pentru formația portugheză. Trupa lui Allegri nu a mai pierdut în timp regulamentar o partidă oficială pe teren propriu din 23 august 2015! Udinense se impunea atunci în prima etapă a Serie A, scor 1-0 grație golului marcat de Cyril Thereau în minutul 78. Având în vedere că titlul în Serie A e confiscat din nou, pentru al șaselea an la rând, Juventus se va concentra mai mult pe meciurile din Liga Campionilor. Lipsa de adversari puternici din campionatul intern își spune cuvântul la Porto. Jucătorii pregătiți de Nuno Espirito Santo au nouă victorii în ultimele zece partide, toate în campionat, respectiv o singură înfrângere iar aceea cu Juventus.

Brigada de arbitri va fi din România! La centru se va afla Ovidiu Hațegan, asistenți vor fi Octavian Șovre respectiv Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial este Radu Ghinguleac. Adiționali au fost desemnați Radu Petrescu și Sebastian Colțescu.

Partida va fi difuzată în direct pe Dolce Sport 1.

Leicester – Sevilla (21:45)

Echipe probabile:

  • Leicester: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Okazaki, Vardy (4-4-2)
  • Sevilla: Rico –  Carrico, Rami, Lenglet – Mariano, Vitolo, N’zonzi, Nasri, Sarabia – Jovetic, Correa (3-5-2)

Campioana en-titre a Angliei are două victorii din două partide jucate în era Craig Shakespeare. Ambele obținute pe teren propriu cu scorul de 3-1, în compania lui Liverpool și Hull City. Golul marcat de Vardy la Sevilla îi oferă lui Leicester o șansă destul de bună pentru o eventuală calificare. Sevilla pornește ca favorită dar forma jucătorilor nu este una prea bună. În ultimele două etape din La Liga, trupa lui Sampaoli a remizat cu două echipe mult mai slab cotate. 1-1 s-au încheiat cele două partide disputate în deplasare cu Alaves și pe teren propriu cu Leganes. Chiar și așa, Sevilla nu a mai pierdut un meci oficial din 29 ianuarie, când ceda cu 3-1 pe terenul lui Espanyol. Rămâne de văzut dacă Shakespeare poate duce mai departe moștenirea lăsată de Claudio Ranieri pe banca „vulpilor”. Partida va fi transmisă în direct pe Sport.ro și Dolce Sport 1.

 

 

   

Octavian Vasilescu / Redactor
Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz