Celtic – CFR Cluj 3-4! Super-calificare pentru SuperDan Petrescu. Campioana României a răpus „sperietoarea” scoțienilor. Țucudean a punctat în ultimul minut și a risipit orice emoție

Redactor:
Daniel Anghel
Celtic - CFR Cluj 3-4! Super-calificare pentru SuperDan Petrescu. Campioana României a răpus
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Învingătoarea dintre Celtic și CFR Cluj se va duela cu Slavia Praga în playoff-ul Ligii Campionilor.
  • Echipa învinsă va înfrunta câștigătorea dintre Sheriff Tiraspol și AIK Stockholm, în playoff-ul Europa League.
  • Meciul Celtic – CFR Cluj este transmis în direct de Look Sport și Digi Sport.

Celtic – CFR Cluj 3-4 (Forrest 51, Edouard 61, Christie 76 / Deac 27, Omrani 73, 80, Țucudean 90+6) (1-1 în tur)
Stadion: Celtic Park (Glasgow / 60.832 de locuri)
Arbitru: Andris Treimanis. Asistenți: Haralds Gudermanis și Aleksejs Spasjonnikovs. Rezervă: Aleksandrs Golubevs (Letonia).

Celtic: Bain – Elhameds, Ajer, Simunovic – McGregor, Brown (cpt.), Ntcham, Forrest – Christie, Edourd, M. Johnston (Morgan 73)
Rezerve: Gordon – Julien, Griffiths, Bitton, Bayo, Morgan, Bolingoli
Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora (cpt.) – Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio (Păun 77) – C. Deac, M. Rondon (Țucudean 46), Omrani
Rezerve: Vâtcă – Sylla, Păun, Peteleu, Mureșan, Cestor, Țucudean
Antrenor: Dan Petrescu

Minutul 90+6: FINAL DE MECI PE CELTIC PARK! CFR Cluj se califică și va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Slavia Praga, echipa la care evoluează românii Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță. Dacă va fi eliminată de campioana Cehiei, echipa lui Dan Petrescu va juca în grupele Europa League.


Minutul 90+6: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL CFR CLUJ! George Țucudean este scăpat din marcaj de defensiva lui Celtic, scapă singur cu Bain și îl execută pe portarul scoțienilor cu o scăriță.


Minutul 90: ȘASE minute de prelungire pentru această partidă! Echipa lui Dan Petrescu trebuie să reziste și să mențină tabela intactă.


Minutul 87: Se instalează panica în echipa lui Lennon! McGregor se trezește cu mingea la picior în preajma careului și încearcă o scăriță, dar trimite peste poarta lui Arlauskis. Timpul trece în favoarea campioanei României, care este foarte aproape de o calificare în play-off-ul Ligii Campionilor.


Minutul 83: Neil Lennon, all-in în ultimele minute! Griffiths intră în locul lui Ntcham. Dan Petrescu răspunde imediat și îl trimite pe Andrei Mureșan pe teren, în locul lui Omrani.


Minutul 80: GOOOOOOOL CFR Cluj! Păun trage puternic spre poartă, Bain respinge, mingea ajunge la Omrani care reia din alunecare și trimite în plasa porții lui Celtic! 3-3 pe Celtic Park și CFR este calificată la acest scor.


Minutul 76: GOOL Celtic! Ce meci pe Celtic Park! Edouard pasează în careu către Christie, iar acesta îl execută pe Arlauskis din interiorul careului de șase metri. Scoțienii au preluat, din nou, conducerea.


Minutul 73: GOOOOOOL CFR Cluj! Omrani trage plasat pe partea stângă și îl execută pe Bain! La acest scor, CFR este calificată în play-off-ul Ligii Campionilor!


Minutul 73: Penalty pentru CFR Cluj! Brown atinge mingea cu mâna în careu și Omrani se pregătește să execute.


Minutul 66: Ocaziile la poarta lui Bain întârzie să apară și suntem din ce în ce mai aproape de încă un sezon fără echipe românești în grupele Champions League. Un singur gol ar schimba situația. La 2-2, CFR se va califica și va juca în play-off cu Slavia Praga.


Minutul 61: GOOL Celtic! Gafă incredibilă în defensiva clujenilor. Elhamed trimite în careu. Burcă trimite în Luis Aurelio și ajunge la Edouard, aflat în poziție ideală. Francezul nu a iertat din interiorul careului și l-a executat pe Arlauskis.


Minutul 54: Nu primim semne bune de la Glasgow! Celtic este pe val și forțează golul de 2-1. Edouard a șutat pe lângă poartă, după ce Forrest a trimis în careu, iar CFR scapă și de această dată.


Minutul 51: GOOL Celtic! Deac a scăpat pe contraatac, a încercat să trimită către Omrani, care a pierdut balonul și scoțienii au atacat. Mingea a ajuns în careu la James Forrest, omul care a înscris și în tur în poarta clujenilor, care a tras cu exteriorul din careu și a punctat pentru 1-1.


Minutul 48: Apără Arlauskis! Susic respinge, mai întâi, de pe linia porții o minge periculoasă și scoțienii se mulțumesc cu un corner. Arlauskis este „eroul” CFR-ului cu o intervenție de senzație, la o minge reluată din corner.


Minutul 46: S-a reluat jocul pe Celtic Park! Dan Petrescu riscă totul în repriza secundă. Mario Rondon iese, iar în locul său intră George Țucudean.


Minutul 45+2: Final de primă repriză! CFR Cluj, în avantaj pe Celtic Park prin golul lui Deac.


Minutul 41: Începe asediul la poarta CFR-ului! Defensiva lui Dan Petrescu rezistă, Omrani scoate mingea din propria jumătate de teren și încearcă să ia acțiunea pe cont propriu. Francezul este faultat de Elhamed, care este avertizat cu cartonașul galben.


Minutul 37: Prima minge pe poarta lui Arlauskis! Ntcham centrează din lovitură liberă, Brown trimite cu capul, slab, spre poarta noastră, dar goalkeeper-ul lituanian reține fără emoții.


Minutul 34: Emoții pentru Dan Petrescu! Christie trimite în careu, pe jos, pentru Edouard. Acesta șutează din prima, dar peste poarta CFR-ului. Campioana României este, în continuare, în avantaj pe Celtic Park.


Minutul 27: GOOOOOOL CFR Cluj! Omrani centrează în careu, Deac câștigă duelul aerian cu McGregor și reia cu capul. Mingea lovește bara și intră în plasa porții lui Bain.


Minutul 16: A venit și prima ocazie la poarta lui Arlauskis! Christie ia o acțiune pe cont propriu, trece de doi adversari și trage puternic. Mingea este respinsă de Camora în corner.


Minutul 8: Ocazie mare pentru CFR Cluj! Omrani centrează în careu și Deac reia pe lângă poartă. McGregor l-a faultat pe decarul campioanei României după șut, dar centralul partidei nu a acordat lovitură de la 11 metri. CFR este mult mai activă după ocazia lui Mario Camora.


Minutul 5: Camora, prima ocazie mare a meciului! Căpitanul clujenilor trage din prima de la distanță, dar mingea este reținută de Bain! Celtic a dominat până acum, dar defensiva lui Dan Petrescu este de neclintit.


Minutul 1: Fluier de start pe Celtic Park! CFR Cluj este obligată să marcheze pentru a spera la calificarea în play-off-ul competiției, unde o va întâlni pe Slavia Praga.


21:02 Favorită clară înainte de returul cu CFR Cluj, fanii lui Celtic sunt avertizați înainte de returul cu echipa lui Dan Petrescu. Site-ul readceltic.com a analizat lotul campioanei României: „Trupa lui Dan Petrescu joacă un fotbal foarte direct și urmărește să filtreze mingea prin mijlocul lor puternic, înaintând apoi spre viteziștii din aripi. Suporterii noștri credeau că sunt deja cu un picior în play-off, dar turul de săptămâna trecută a dovedit că Celtic trebuie să rămână alertă în ceea ce privește pericolele ce pot fi provocate de adversarii lor”, au scris scoțienii.


20:44 Bogdan Mara, directorul sportiv al celor de la CFR Cluj nu s-a arătat surprins de faptul că Dan Petrescu a ales să nu-l titularizeze pe golgheterul din sezonul precedent, George Țucudean: „Probabil așa a considerat Dan, era clară echipa, din moment ce l-a băgat titular în meciul cu Hermannstadt. Va începe cu aceeași echipă cu care va începe meciul tur. Știe că poate să joace, Rondon a marcat un gol important, a jucat bine. E normal să joace Rondon. Dacă va fi nevoie, poate să joace și cu două vârfuri.

Din moment ce Culio nu e disponibil, e aceeași echipă care a început și meciul de la Cluj. Sper ca băieții să înceapă bine, primele 15 minute vor fi extrem de intense. Cei de la Celtic vor încerca să vină peste noi de la început”, a spus Mara, la Digi Sport.


20:28 James Forrest (28 de ani) ar putea pleca de la Celtic în această vară, iar scoțienii ar putea da un nou „tun” pe piața transferurilor, după ce Kieran Tierney (22 de ani) a fost vândut la Arsenal pentru 27 de milioane de euro. Mijlocașul este dorit, potrivit The Scottish Sun, de rușii de la Zenit, care ar oferi nu mai puțin de 13 milioane de euro în schimbul omului care i-a interzis victoria CFR-ului în meciul din tur.

Neil Lennon, antrenorul lui Celtic, nu este încântat de ideea cum că l-ar putea pierde pe Forrest, acesta fiind una dintre piesele importante din echipa campioanei Scoției, mai ales că Celtic a pierdut enorm de mult odată cu plecarea lui Tierney.


20:18 Avem echipele de start! Dan Petrescu mizează pe formula pe care a aliniat-o și în partida tur. Țucudean e pe bancă, în timp ce Rondon este vârful de lance al campioanei. Venezueleanul a marcat unicul gol al campioanei României în tur, în timp ce Forrest, mijlocașul care a înscris pentru scoțieni este, de asemenea, titularizat de Neil Lennon.


20:00 Laszlo Balint (40 de ani), antrenorul celor de la UTA Arad a vorbit în cadrul emisiunii ProSport Live despre „dubla” celor de la CFR Cluj cu UTA Arad: „Am jucat la CFR Cluj într-o perioadă frumoasă, cu finala Intertoto, cu Dorinel Munteanu antrenor. În seara asta, cred că CFR trebuie să facă un meci perfect din punct de vedere tactic, apoi ca atitudine. Trebuie să fie la cel mai înalt nivel și cred că au nevoie și de o anumită doză de șansă.

Vor juca pe un stadion cu o atmosferă fantastică. Am mare încredere în experiența lui Dan Petrescu și să se întâmple o surpriză. Trebuie să recunoaștem, ținând cont că se joacă pe stadionul lui Celtic, va fi o surpriză ca CFR să reușească această calificare. Dan Petrescu știe să gestioneze astfel de momente. Chiar dacă este contestat de multă lume din fotbalul românesc, este antrenorul care a demonstrat că poate să gestioneze aceste momente foarte bine și poate să câștige trofee și să aibă un parcurs bun în cupele europene.

La experiența jucătorilor nu cred că se mai poate pune problema de intimidare. Noi am simțit treaba asta chiar ieri, la Petrolul. Ilie Oană este un stadion unde se crează o atmosferă deosebită. Păstrând proporțiile. Este important aportul pe care-l aduce acea atmosferă prorpiei echipe. Am fost fotbalist, am simțit ce înseamnă sprijiul propriilor spectatori”, a spus Balint, la ProSport Live.


19:54 Dănuț Lupu spune că Dan Petrescu va obține o remiză la Glasgow și băieții lui se vor impune la loviturile de departajare: „Eu mi-aș dori să se califice. Se califică la 11 metri! Se termină 1-1 și se califică la 11 metri. Cei de la FCSB au un lot foarte bun. Cu Voluntari au și declarat că nu-i interesează meciul. Eu mi-aș dori să se califice toate. Craiova are cam greu la Atena, dar de ce nu? Sperăm că Dinamo>> va beneficia de punctele făcute de aceste echipe”, a spus Dănuț Lupu, la Digi Sport.


17:45 În timp ce termometrele indică nu mai puțin de 33 de grade Celsius la Cluj, la Glasgow situația se schimbă radical. Meteorologii scoțieni anunță că temperatura din Glasgow va ajunge la 14 grade Celsius la ora de start a partidei și poate ajunge până la 11 grade Celsius.


CFR Cluj este la un meci distanța pentru a afla pe ce drum va merge în cupele europene: playoff-ul Ligii Campionilor vs playoff-ul Ligii Europa. Marți seară, de la ora 21:45, pe stadionul „Celtic Park”, echipa campioană a României se va întâlni cu Celtic Glasgow în manșa secundă din turul 3 preliminar. 

În meciul tur, pe arena din Cluj-Napoca, „Doctor Constantin Rădulescu”, CFR a remizat cu Celtic, scor 1-1. Rondon și Forrest au marcat golurile din tur. Echipa învingătoare din acestă dubla se va duela cu Slavia Praga în playoff-ul Ligii Campionilor. Echipa eliminată va merge în playoff-ul Europa League, pentru un duel cu Sheriff Tiraspol sau AIK Stockholm.

E important să nu primim gol mâine seară, sper să putem să păstrăm poarta intactă și să ne calificăm„, a spus Neil Lennon la conferința de presă, conform contului de Twitter al scoțienilor.

Vezi aici declarația integrală a tehnicianului a lui Neil Lennon despre întâlnirea cu CFR Cluj

Dan Petrescu așteaptă însă o minune marți seară. Antrenorul ardelenilor a precizat, la finalul partidei cu FC Hermannstadt din Liga 1, scor 3-0:

Vedeți că fac ravagii prin campionat. Au băgat 6-7 jucători care vor juca cu noi. Marea favorită e Celtic. Parcă am avut prea mare noroc azi, sper să avem și cu ei. Mi se pare că au jucat 7 meciuri oficiale și, în afară de meciul cu noi, au dat câte 3, câte 5, câte 7. Spiritul lor este ofensiv. Nici cu Barcelona nu cred că se apără. Cei care joacă marți au mai fost odihniți. Sper ca arbitrul să nu dea mai mult de 10%. Cam așa ar fi titlul; miracol în infern„.

Celtic Glasgow e favorită la casele de pariuri în returul cu CFR Cluj. Campioana Scoției are o cotă medie de 1.50 pentru un eventual succes, în timp ce trupa lui Dan Petrescu are cota 7 pentru o victorie la Glasgow.

Vezi aici oferta caselor de pariuri pentru returul dintre Celtic și CFR Cluj

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup