Liga Campionilor | Real – Ajax 1-4. Umilință istorică într-un meci nebun pe „Bernabeu”! Madridul, OUT din trei competiții într-o săptămână. Dortmund – Tottenham 0-1. Reus și Alcacer cu ratările, Kane cu golul

Liga Campionilor | Real - Ajax 1-4. Umilință istorică într-un meci nebun pe
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ajax a furnizat o surpriză imensă la Madrid. A învins Realul cu 4-1 chiar pe terenul madrilenilor, într-un meci nebun, cu multe goluri, o eliminare și tensiune mare. Ziyech și Neres au „aruncat în aer” stadionul, după doar 18 minute, iar Tadic și Schone au înscris și ei. Asensio a spălat rușinea Realului și a marcat golul de onoare. Nacho a fost eliminat în prelungiri. Realul completeaz, astfel, o săptămână de coșmar. Miercuri a fost eliminată de Barcelona din Cupa Regelui (3-0, pe teren propriu), apoi, tot pe teren propriu, a pierdut din nou contra Barcelonei, 1-0, iar acum e la 12 puncte de catalani în clasament. Totul pentru ca acum să părăsească Liga Campionilor, după înfrângerea în fața lui Ajax.
  • Tottenham s-a deplasat la Dortmund cu un avantaj de trei goluri din meciul tur, de pe Wembley, și deși Borussia a ratat multe ocazii în prima repriză, Harry Kane a dat lovitura chiar în startul părții secunde și a securizat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru Spurs.
  • Tragerea la sorți pentru sferturile de finală va avea loc pe 15 martie.

Real Madrid – Ajax 1-4 (Asensio 70 / Ziyech 7, Neres 18, Tadic 62, Schone 72) (în tur 2-1)
Stadion:
Santiago Bernabeu (Madrid)
Arbitru: Felix Brych. Asistenți: Mark Borsch și Stefan Lupp (Germania)

  • Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho   , Varane, Reguilon – Kroos, Casemiro (F. Valverde 87), Modric – Lucas Vazquez (Bale 29), Benzema, Vinicius Jr. (Asensio 35)
  • Rezerve: Navas – Marcelo, Ceballos, Vallejo, Valverde
  • Antrenor: Santiago Solari
  • Ajax: Onana – Mazraoui (Veltman 80), De Ligt, Blind, Tagliafico – Schone (De Wit 73), Van de Beek, Frenkie. de Jong – Ziyech, Tadic, Neres (Dolbert 74)
  • Rezerve: Varela – De Wit, Dolberg, Huntelaar, Labyad, Sinkgraven, Veltman
  • Antrenor: Erik Ten Hag

Minutul 90+6: Final de meci la Madrid! Realul părăsește în genunchi competiția pe care a câștigat-o în ultimele trei sezoane.


Minutul 86: Ratare uriașă a lui Ajax! Tadic i-a „furat” o minge lui Modric în apropierea careului lui Courtois, apoi l-a servit perfect pe Ziyech, în fața porți, dar mijlocașul marocan a reluat din prima, peste poarta apărată de goalkeeperul belgian.


Minutul 83: Ce ocazie pentru Real Madrid! De Jong a greșit și a pierdut o minge în marginea careului lui Ajax, Benzema a recuperat, ia pasat lui Modric, care a încercat să-i întoarcă serviciul, atacantul francez a alunecat, iar Bale a șutat, dar Onana a reușit să respingă.


Minutul 72: GOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL! Ce gol marchează Ajax! Schone înscrie cu un șut direct din lovitură liberă, lateral stânga. Courtois nu poate interveni.


Minutul 70: GOOOOOOOOOOOLLLLLL REAL MADRID! Asensio reduce din diferență, după o fază încâlcită.


Minutul 62: GOOOOOOOOOOLLLLL AJAX! Umilința e completă pentru Real Madrid! Tadic îl execută pe Courtois cu un șut din marginea careului de 16 metri, belgianul rămâne țintuit pe linia porții și se face 3-0.

Minutul 46: A început repriza a doua!


Minutul 45+3: Pauză pe „Santiago Bernabeu”, după o repriză electrizantă la Madrid. Realul e în corzi și, la acest scor, e eliminată din competiția pe care a câștigat-o în ultimele trei sezoane.


Minutul 42: Bară Real Madrid! Bale, lansat excelent în stânga de Nacho, sprintează și intră în careu, încearcă o finalizare cu șut la colțul scurt, dar mingea zguduie bara porții lui Onana.


Minutul 35: Coșmar pentru Solari! Vinicius Jr. s-a accidentat și el după ce a tras la poarta lui Ajax, în urma unei acțiuni pe cont propriu, finalizate cu șut din partea stăngă, iar locul său în teren a fost luat de Marco Asensio.


Minutul 29: Schimbare la Real! Lucas Vazquez s-a accidentat, iar Solari e forțat să mute! Gareth Bale și-a făcut apariția pe teren într-un cor de fluierături din partea fanilor.


Minutul 21: Ce ocazie! Real Madrid e în corzi, iar cei de la Ajax pot profita! Ziyech găsește și el o pasă genială cu care îl lansează pe Neres în adâncime, acesta scapă singur cu Courtois, îl lobează, dar mingea trece pe lângă bara din dreapta porții.


Minutul 18: GOOOOOOOOOLLLLLLLLL AJAX! Ce fază superbă! Tadic ia o acțiune pe cont propriu, de la mijlocul terenului, îl face frajuri pe Casemiro și găsește o pasă genială pentru Neres, care îl driblează pe Courtois și înscrie.


Minutul 7: GOOOOOOOOOOOOOLLLLL AJAX! Toni Kross greșește o minge la mijloc, Tadic recuperează o minge, intră în careu și îi pasează lui Ziyech, care trage și deschide scorul!


Minutul 1: A început meciul!


21:00 S-au anunțat cele două echipe de start! Real e fără Ramos (suspendat), Marcelo și Bale, iar Ten Hag intră fără un nouar clasic: Huntelaar și Dolberg rămân pe bancă, Tadic e trimis în centrul atacului.


20:21 Fanii lui Ajax domină Madridul! Unii dintre cei mai zgomotoși ultrași din Europa, suporterii „lăncierilor” creează o atmosferă superbă pe străzile din capitala Spaniei.


Borussia Dortmund – Tottenham 0-1 (Kane 48) (în tur 0-3)
Stadion:
BVB Stadion (Dortmund)
Arbitru: Danny Makkelie. Asistenți: Mario Diks și Hessel Steegstra (Olanda)

Echipele de start:

  • Borussia Dortmund: Burki – Wolf (Larsen 62), Akanji, Diallo, R. Guerreiro (Pulisic 62) – Witsel, Weigl – Sancho, Reus (Delaney 74), Gotze – Alcacer
  • Rezerve: Hilz – Delaney, Hakimi, Schmelzer, Zagadou
  • Antrenor: Lucien Favre
  • Tottenham: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen – Aurier, Sissoko, Winks (Dier 55), Davies – Eriksen (Rose 83) – Son (Lamela 71), Kane
  • Rezerve: Gazzaniga – Dier, Lamela, Llorente, Lucas, Rose, Wanyama
  • Antrenor: Mauricio Pochettino

Minutul 76: Ocazie imensă Dortmund! Pulisic, nemarcat în careul advers, primește mingea, dar trimite cu capul pe lângă poarta lui Lloris.










Minutul 1: A început meciul!


Astăzi intrăm în linie dreaptă în optimile Ligii Campionilor. Borussia Dortmund și Ajax pleacă cu a doua șansă în partidele retur, contra Tottenham, respectiv Real Madrid. Nemții vin după un eșec cu 3-0 pe Wembley, în timp ce campioana Europei a câștigat cu 2-1 la Amsterdam. Pentru Real Madrid, sezonul e practic încheiat pe plan intern, astfel că doar printr-un rezultat bun în UCL ar putea Solari și băieții lui să spele rușinea primului sezon de tranziție, de după plecările lui Zinedine Zidane și Cristiano Ronaldo.

Borussia Dortmund și-a pierdut avansul din Bundesliga, față de Bayern Munchen, astfel că e de așteptat că nu va încerca să răstoarne acel 3-0 din tur. De partea cealaltă, Ajax a dominat Real Madrid în anumite momente, în partida tur, dar tinerețea „lăncierilor” și-a spus cuvântul. A fost și o fază controversată în prima repriză, la golul anulat pentru un presupus ofsaid la Tadic. A fost prima reușită din istoria Ligii Campionilor anulată după intervenția VAR.

Real Madrid nu se poate baza pe Sergio Ramos, care a luat intenționat un cartonaș galben în tur, pentru a fi „curat” în sferturi. UEFA a sancționat gestul lui Ramos, mai ales că fundașul a recunoscut după meci că a faultat intenționat pentru a rata partida retur. UEFA l-a suspendat pentru două jocuri pe Sergio Ramos, chiar dacă acesta nu fusese eliminat, ci doar acumulase prea mult cartonașe galbene.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…