LIVE BLOG | Grupă infernală pentru România în preliminariile CM Rusia 2018. Ne duelăm cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan

LIVE BLOG | Grupă infernală pentru România în preliminariile CM Rusia 2018. Ne duelăm cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan
  • Publicat:
  • Actualizat:

19:42 ZONA EUROPA. România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru CM 2018. Din păcate, am picat într-o grupă foarte dificilă, cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan.

Grupa A
Olanda
Franța
Suedia
Bulgaria
Belarus
Luxemburg

Grupa B
Portugalia
Elveția
Ungaria
Insulele Feroe
Letonia
Andorra

Grupa C
Germania
Cehia
Irlanda de Nord
Norvegia
Azerbaijan
San Marino

Grupa D
Țara Galilor
Austria
Serbia
Irlanda
Moldova
Georgia

Grupa E
România
Danemarca
Polonia
Muntenegru
Armenia
Kazahstan

Grupa F
Anglia
Slovacia
Scoția
Slovenia
Lituania
Malta

Grupa G
Spania
Italia
Albania
Israel
Macedonia
Liechtenstein

Grupa H
Belgia
Bosnia&Herzegovina
Grecia
Estonia
Cipru

Grupa I
Croația
Islanda
Ucraina
Turcia
Finlanda


19:41 Încep emoțiile pentru noi. Se vor trage la sorți grupele pentru preliminariile CM 2018, zona Europa. România este cap de serie și poate prinde o grupă ușoară. Europa va avea 14 locuri în CM 2018, 13 din preliminarii plus Rusia. Vor fi nouă grupe, 7 de șase echipe, două de 5 echipe. Primele clasate merg direct, cele mai bune opt locuri secunde merg la baraj pentru pozițiile rămase. Anglia, Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda vor intra în grupe de 6. Primele echipe trase la sorți vor fi cele cu coeficientul cel mai mic, astfel că România printre ultimele adversarele.


19:20 ZONA AMERICII DE SUD. 10 naționale se vor lupta pentru patru locuri care duc direct la CM și unul la barajul cu reprezentanta Oceaniei. Cele 10 naționale vor intra într-o singură grupă și vor juca între ele. Primele patru clasate sunt calificate direct, locul cinci merge la baraj.

Tragerea la sorți a pozițiilor pentru fiecare națională. Argentina și Brazilia au primit din start pozițiile 4 și 5

1. Columbia
2. Chile
3. Paraguay
4. Argentina
5. Brazilia
6. Ecuador
7. Venezuela
8. Bolivia
9. Peru
10. Uruguay

Programul primelor meciuri:

Argentina – Ecuador
Columbia – Peru
Chile – Brazilia
Bolivia – Uruguay
Venezuela – Paraguay


19:11 ZONA OCEANIA. 11 naționale se bat pentru un loc la barajul intercontinental cu locul 5 din grupa Americii de Sud

Grupa A
Tahiti
Noua Caledonie
Câștigătoarea Rundei 1
Papua Noua Guinee

Grupa B
Noua Zeelandă
Insulele Solomon
Fiji
Vanuatu


18:54 ZONA CONCACAF. Aici 35 de naționale care se bat în cinci runde (s-au jucat deja două runde) pentru trei locuri care duc direct la Cupa Mondială. Al patrulea duce la barajul cu reprezentanta zonei Asia

Runda a III-a

Curacao – El Salvador
Canada – Belize
Grenada – Haiti
Jamaica – Nicaragua
St. Vincent – Aruba
Antigua și Barbuda – Guatemala

Runda a IV-a

Grupa A

Mexic
Honduras
Curacao / El Salvador
Canada / Belize

Grupa B

Costa Rica
Panama
Grenada / Haiti
Jamaica / Nicaragua

Grupa C

SUA
Trinidad&Tobago
St. Vincent / Aruba
Antigua și Barbuda / Guatemala

Primele două echipe din fiecare grupă merg în runda a V-a, unde vor juca între ele. Primele trei merg direct la CM, iar locul patru merge la baraj


18:52 Asia are patru locuri la Cupa Mondială și unul la baraj, pe care-l va disputa cu reprezentanta zonei CONCACAF. Preliminariile CM 2018 din zona Asia au început deja


18:47 Urmează un nou moment artistic, înainte de tragerea la sorți pentru zona Asia. Emoțiile pentru noi vor începe la 19:30, când în urne vor intra naționalele din zona Europa.

Urnele pentru zona Europa:


18:28 ZONA AFRICA, runda I. Câștigătoarea dintre Somania și Algeria va juca în runda a doua cu Camerun și tot așa.

Runda I:

Somalia / Nigeria – Camerun
Sudanul de Sud / Mauritania – Tunisia
Gambia / Namibia – Guineea
Sao Tome e Principe / Ethiopia – Congo
Ciad / Sierra Leone – Egipt
Comoros / Lesothe – Ghana
Djibouti / Swaziland – Algeria
Eritrea / Botswana – Mali
Seychelles / Burundi – RD Congo
Liberia / Guineea-Bissau – Coasta de Fildeș
Republica Central Africană / Madagascar – Senegal
Mauritius / Kenya – Insulele Capului Verde
Tanzania / Malawi – Algeria

Runda a II-a

Sudan – Zambia
Libia – Rwanda
Maroc – Guineea Ecuatorială
Mozambique – Gabon
Benin – Burkina Faso
Togo – Uganda
Angola – Africa de Sud


18:28 În acest moment se trag la sorți preliminariile pentru zona Africa. 53 de naționale se vor lupta pentru cele 5 locuri pe care Africa le are la Cupa Mondială. Tragerea la sorți va fi efectuată de Samuel Eto’o, legenda fotbalului camerunez.


18:23  S-au tras la sorți cele două baraje intercontinentale. Reprezentanta Americii de Nord, Centrale și Zonei Caraibelor va juca baraj contra reprezentantei Asiei. Reprezentanta Oceaniei va juca împotriva celei din America de Sud.


18:20 Englezul Gary Lineker, golgheterul CM din 1986, a reacționat pe twitter, la vederea „chimiei” dintre Blatter și Putin. „Fotbalul e pe mâini sigure”


18:19 Atmosfera e înviorată pe scena din Sankt Petersburg cu un moment artistic al corpului de balet al Teatrului din oraș.


18:20 Fostul fundaș al echipei Statelor Unite, Alexi Lalas, comentează pe twitter, mai în glumă, mai în serios, strângerea de mână dintre Putin și Blatter de la finalul discursurilor de pe scenă.


18:15 Sepp Blatter gesticulează ca un actor și încearcă să capteze atenția tuturor. „Mai sunt 181 de echipa naționale care visează să ajungă la capătul acestei faze și să evoleuze pentru Cupa Mondială. La fiecare patru ani, jumătate din Plantetă celebrează fotbalul. E mai mult decât un joc, construiește punți, distrează oameni. Campionatul Mondial e sărbătoare a sportului”.

„Sute de mii oameni vor veni pentru prima dată în Rusia. Președintele Rusiei ne-a spus că vor fi întâmpinați cu căldură. Vor descoperi moștenirea culturală a celor 11 orașe”, completează Blatter 


18:10 Gazda Putin, prietenul românului Marius Vizer, are cuvintele la el: „Pentru Rusia e o adevărată provocare organizarea acestei competiții. Avem plăcerea imensă să organizăm acest Campionat Mondial și sperăm ca toate delegațiile să se simtă extraordinar la noi. Rusia are o mare tradiție în fotbal și toate cele 11 orașe vor fi pregătite”


18:05 Amfitrionii ceremoniei i-au invitat pe scenă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, care ține un discurs și pe controversatul Sepp Blatter


18:00 La Sankt-Petersburg, orașul în care în decembrie 2005 naționala de handbal feminin a României cucerea argintul, a început festivitatea pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2018 din Rusia.


17:37 O altă statistică interesantă. Mexic a reușit cele mai multe goluri în istoria preliminariilor CM 2018


17:23 Au început să sosească și selecționerii. România este reprezentată la tragerea la sorți de la Sankt Petersburg de Anghel Iordănescu și Răzvan Burleanu


17:10 La ceremonie va fi prezent și Vladimir Putin, unul dintre cei mai controversați lideri mondiali. FIFA este suspectată de luare de mită în acordarea Rusiei a organizării CM 2018.


17:06 Stadionul din Sankt Petersburg va fi cel mai scump din lume, cu investiții estimate la 1,4 miliarde de dolari. Cu o capacitate de 66,881 de locuri, ar fi trebuit să fie gata în 2008. Următorul termen dat a fost 2011, însă acum se estimează că în 2016 va fi inaugurat


16:53 Ne este prezentată și o statistică interesantă. În istoria preliminariilor pentru Cupa Mondială, s-au jucat în total 6.529 de meciuri și au fost marcate 19.052 de goluri


16:46 Fabio Cannavaro și Oliver Bierhoff s-au fotografiat înainte de tragerea la sorți. Fostul fundaș al Italiei a reușit să câștige Balonul de Aur după ce a câștigat Cupa Mondială din 2006


16:30 Tragerea la sorți va fi găzduită de somptuosul palat Constantin, din Sankt Petersburg, una dintre cele mai elegante clădiri din Rusia și din Europa.  Proiectul acestui palat a fost inițiat în 1720, la inițiativa țarului Petru cel Mare, care și-a dorit o reședință suburbană. Lucrările au fost oprite în 1725, după ce Petru a trecut în neființă. Mai târziu, în 1797, Constantin Pavlovic a decis să continue visul lui Petru și i-a desemnat pe arhitecții A. Voronikhin și Luigi Rusca să se ocupe de reluarea lucrărilor. După moartea lui Pavlovic, împaratul Nicolae I i-a cedat moșia fiului său, Constantin Nikolaevic și acesta a reușit să-i dea strălucirea cu care se mândrește acum. În 1990 a intrat în patrimoniul UNESCO, iar în 2001 a fost renovat complet.


Atacantul brazilian Hulk, italianul Fabio Cannavaro, camerunezul Samuel Eto’o și jucătorul rus Aleksander Kerjakov vor participa la tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018, din Rusia, care va avea loc, sâmbătă, la Sank Petersbug și la care România este cap de serie.

FIFA a anunțat că mai multe personalități îl vor asista pe secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, la evenimentul de sâmbătă, programat la ora 18.00, printre care și uruguayanul Diego Forlan, fostul portar rus Rinat Dassaev sau germanul Oliver Bierhoff.

Potrivit forului mondial, tragerea la sorți va fi transmisă în 164 de țări.

Reprezentativa României se va afla în prima urnă valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, sâmbătă, la Sankt Petersburg, eveniment la care vor fi prezenți președintele FRF Răzvan Burleanu și selecționerul Anghel Iordănescu.

Cele 52 de reprezentative care vor evolua în preliminarii vor fi împărțite în nouă grupe (7 grupe de câte 6 și două grupe de 5). Echipele de pe locurile 1 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce opt din selecționatele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă.

UEFA a solicitat ca Anglia, Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda să fie repartizate în grupe de câte șase echipe.

Urnele la tragerea la sorți vor fi următoarele:

Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, România, Anglia, Țara Galilor, Spania, Croația

Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveția, Cehia, Franța, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herțegovina

Urna 3: Ucraina, Scoția, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova

Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.

Preliminariile Cupei Mondiale din 2018 vor începe în septembrie 2016 și se vor încheia în noiembrie 2017.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup