De ce a ales Lucescu naţionala Turciei, nu pe cea a României: "Trebuie să fie preluată de un antrenor tânăr!" Propunerea făcută FRF

3 aug 2017 10679 afişări Comentează şi tu International
De ce a ales Lucescu naţionala Turciei, nu pe cea a României: "Trebuie să fie preluată de un antrenor tânăr!" Propunerea făcută FRF

Mircea Lucescu a acceptat oferta turcilor. Nu i-a preluat pe cei de la Galatasaray sau Beşiktaş, ci va conduce chiar naţionala. Lucescu, în vârstă de 72 de ani, a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Federaţia Turcă şi va primi 2,5 milioane de euro pe an.

Tehnicianul român a explicat cum a ajuns pe banca primei reprezentative a Turciei: a primit o ofertă ce nu putea fi refuzată. Nu atât din punct de vedere financiar, cât mai ales din punct de vedere al provocării profesionale.

În ceea ce priveşte naţionala României, Lucescu a lăsat de înţeles că nu ar fi potrivit pentru banca 'tricoloră'. Mai potrivit pentru acest post ar fi Răzvan, fiul său, a explicat 'Il Luce'.

"Nu pot să spun că e o vorba de o provocare, e o reîntoarcere acolo unde am avut succes şi acolo unde am fost iubit, apreciat. Au trecut 13 ani de când am plecat de la Beşiktaş, an de an fotbalul turcesc şi-a dorit să mă întorc. Nu numai la club ci şi la echipa naţională.

Acum a fost făcută o ofertă care nu putea să fie refuzată prin prisma faptului că îmi dă posibilitatea să conduc o echipa naţională în ultimii ani ai carierei mele.

Nu ştiu, eu sunt aici, turcii au venit, au făcut presiuni, au încercat cu Galatasaray. După care a venit echipa naţională. Am încercat să fac o pauză, a fost imposibil. 40 de ani n-am avut o pauză, un an sabatic să-i spunem. De aceea am luat hotărârea să revin pe terenul de joc. Sunt 4 meciuri de disputat în preliminariile Campionatului Mondial, o şansă există, voi încerca să o fructific.

În legătură cu echipa României, eu cred că trebuie să fie preluată de un antrenor tânăr, ambiţios. Avem în momentul de faţă antrenori foarte buni care aşteaptă să fie chemaţi la echipa naţională şi care cred că ar putea să fie o variantă.

Răzvan are drumul lui, cariera lui, modul lui de a se comporta, de a conduce. În niciun caz nu ar putea să devină antrenor secund. Răzvan face parte din categoria antrenorilor tineri ai României care au acumulat foarte multă experienţă internaţională care ar putea să preia echipa naţională. Au apărut jucători tineri, foarte mulţi joacă în străinătate, asta le deschide un orizont care le permite să evolueaze la cel mai înalt nivel la echipa naţională",
a declarat Mircea Lucescu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.