Caz ciudat: arbitrul a fost suspendat pe viaţă! Consecinţa? Meciul Africa de Sud - Senegal din preliminariile pentru CM 2018 se rejoacă

7 sep 2017 3113 afişări Comentează şi tu International
Caz ciudat: arbitrul a fost suspendat pe viaţă! Consecinţa? Meciul Africa de Sud - Senegal din preliminariile pentru CM 2018 se rejoacă

FIFA a decis miercuri ca meciul Africa de Sud-Senegal din fazele preliminare ale Cupei Mondiale din 2018 să fie rejucat în luna noiembrie a acestui an. Arbitrul care a condus partida în noiembrie anul trecut, Joseph Odartei Lamptey, a fost suspendat pe viaţă din arbitraj pe 20 martie, după ce s-a decis că acesta a influenţat rezultatul final. Meciul respectiv s-a încheiat cu victoria echipei din Africa de Sud, 2-1.

Odată ce Tribunalul de Arbitraj a confrimat această suspendare, după ce arbitrul ghanez a făcut recurs deciziei iniţiale, FIFA a ordonat ca partida să fie rejucată anul acesta. Momentan, nu se cunoaste ziua exactă a disputării meciului.

În 20 martie, FIFA a anunţat că Lamptey a încălcat articolul 6, paragraful 1, al Codului Disciplinar (influenţarea rezultatelor incălcând etica), iar această suspendare îi va interzice să participe la orice activităţi fotbalistice, naţionale sau internaţionale.

După acel meci, în care Africa de Sud s-a impus cu 2-1, Federaţia Senegaleză a depus o plângere la CAF (Confederaţia Africană de Fotbal) şi FIFA, ca arbitrul să fie investigat: ”A luat decizii scandaloase în favoarea echipei sudafricane precum faulturi neacordate echipei lor şi un penalty scandalos acordat Africii de Sud".

Clasamentul actualizat al grupei D din zona africană după ce meciul s-a decis să fie rejucat stă in felul următor:                           

  • 1. Burkina Faso ( 6 puncte după 4 meciuri)
  • 2. Insula Capului Verde ( 6 puncte după 4 meciuri)
  • 3. Senegal ( 5 puncte după 3 meciuri)
  • 4. Africa de Sud ( 1 punct după 3 meciuri)

Articol scris de ALEXANDRU MONE

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.