N-a fost DEVIS! AC Milan – CS U Craiova 2-0, după reușita lui Bonaventura și golul din offside al lui Cutrone. Mitriță a ratat incredibil la 1-0 pentru „diavoli”

N-a fost DEVIS! AC Milan - CS U Craiova 2-0, după reușita lui Bonaventura și golul din offside al lui Cutrone. Mitriță a ratat incredibil la 1-0 pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:

AC Milan – CS U Craiova 2-0 (Bonaventura 9, Cutrone 51)

Echipele de start:

  • AC Milan: Donnarumma – Conti, Zapata, Musacchio, R. Rodriguez – Kessie, Bonaventura (Borini 82), Locatelli – Suso (Calhanoglu 65), Cutrone (Andre Silva 71), Niang
  • Rezerve: Storari, Calabria, Borini, G. Gomez, Montolivo
  • CS U Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Spahija, Ferreira – Rossi (Mateiu 46), Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluță (Roman 65), Mitriță (Bărbuț 83)
  • Rezerve: Mitrovic, Briceag, Screciu, Bărbuț, Barthe

Aventura europeană a Craiovei nu s-a terminat, după 0-3 la general cu AC Milan, ci în momentul tragerii la sorți la care oltenii au nimerit un adversar imposibil. „Jucăm cu Milan în anul greșit”, declara Devis Mangia, înainte de dubla din turul trei preliminar al Europa League, iar rezultatele au demonstrat-o. 

Cu investiții de zeci de milioane de euro pentru a-și spăla trecutul apropiat în care a ocolit Europa, AC Milan n-a forțat nici la returul de pe San Siro, dar s-a calificat la pas. Milanezii, cu peste 60.000 de fani în spate, nu au forțat prea mult, s-au mulțumit să țină de minge și au accelerat în ultimii 25 de metri. 

Prima dată le-a ieșit, în minutul 9, atunci când Bonaventura a pus latul, după o respingere greșită a lui Calancea. Gazdele au reușit câte un gol pe repriză, iar Cutrone a fost cel care a majorat avantajul, în minutul 51. Totuși, a doua reușită a italienilor a fost din offside, fază la care tușierul a închis ochii. 

Mitriță și-a semnat rămânerea în Liga 1

CS U Craiova a fost victimă sigură pe San Siro și doar jocul nu foarte apăsat al Milanului i-a cruțat pe olteni de un rezultat dezastruos. Aliniați într-un 5-4-1 de Mangia, „leii” au contat doar prin Băluță, Gustavo și Mitriță, fotbalist împrumutat de la Pescara. Micuțul român a fost singurul care a pătruns în careul Milanului și a apucat să șuteze în această seară. Și nu oricum, ci după o pasă de geniu a lui Băluță, care l-a lăsat pe Mitriță singur cu Donnarumma. Doar că urmașul lui Buffon a fost prea mare, iar Mitriță a tras în capul acestuia din poziție de unu la unu. 

Aventura Craiovei s-a terminat frumos, pe San Siro, cu 66.000 de fani în tribune printre care și vreo 2.000 de români. Adversarul a fost prea mare, a venit prea devreme în preliminariile Europa League și nu în grupe acolo unde oltenii și-ar fi dorit să-i găsească pe italieni.


23:38 FINAL de meci, FINAL și de Europa League pentru CS U Craiova, după 0-3 la general cu AC Milan. 


23:30 Nu-l poți păcăli pe Donnarumma așa! Gustavo a pătruns pe mijloc, a scos capul de pământ, a văzut că Donnarumma e ieșit, dar brazilianul oltenilor a tras mult peste în încercarea de a marca măcar un gol în dubla cu AC Milan. 


23:20 AC Milan rămâne periculoasă chiar și la adăpostul unui avantaj mare luat la general. Calhanoglu a executat un corner de pe partea dreaptă, Musacchio a reluat spre poartă, dar Niang s-a pus pe traiectorie, iar mingea deviată s-a dus puțin pe lângă poarta lui Calancea.

Sursa foto: CS U Craiova


23:13 O lovitură liberă ce părea potrivită mai degrabă pentru Calhanoglu a fost trimisă de Zlatinski în peluza din spatele porții lui Donnarumma. Milanezii au ridicat piciorul de pe accelerație, iar oltenii au avut ceva mai multe apariții în terenul advers.


23:05 Oltenii s-au resemnat cu eliminarea din Europa League și se mulțumesc doar să nu ia multe pe San Siro. Atacul Craiovei este inert în fața puternicilor fundași ai Milanului, iar ratarea lui Mitriță, din prima repriză, a rămas singura ocazie notabilă a oaspeților. 


22:56 GOOOOOOOL AC MILAN! Defensiva oltenilor a clacat din nou, dar la fel a făcut-o și asistentul care a trecut cu vederea offside-ul în care s-a aflat Cutrone. Rodriguez a bătut o lovitură liberă în spatele defensivei Craiovei, Mateiu a respins greșit, iar Cutrone, aflat în offside, a marcat pentru 2-0 Milan.


22:49 A început repriza secundă, iar oltenii au nevoie să întoarcă scorul la 2-1 pentru a se califica în play-off-ul Europa League. Mangia a schimbat la pauză și l-a introdus pe Mateiu în locul lui Rossi.


22:33 PAUZĂ‚! AC MILAN – CS U CRAIOVA 1-0.


22:30 CS U Craiova pare doar un sparring partner pentru AC Milan. Din marginea careului, Bonaventura șutează puternic, Calancea a respins în față, dar Conti a tras puțin pe lângă fiind incomodat și de portarul din Moldova.


22:24 De doar două ori au ieșit oltenii mai serios din propria jumătate. Gazdele au bătătorit gazonul din jumătatea de teren a Craiovei, posesia le aparține aproape în totalitate, dar cu toate acestea nu forțează pentru a nu le da oltenilor șansa unui contraatac fatal. 


22:16 Pauză de hidratare pe San Siro, după jumătate de oră controlată total de AC Milan, dar și cu o ocazie uriașă ratată de Mitriță. Gazdele aduc mingea undeva la 30 de metri și accelerează pe ultima porțiune, dar fundașii Craiovei rezistă. 


22:08 „Leii” au stârnit „Diavolii”, iar Kessie a scos în marginea careului mic pentru Rodriguez, care a țintit colțul scurt, iar Calancea a scos cu o singură mână în corner.


22:06 Ce ocazie ratează Craiova! Fotbalistul plecat din Serie A a iertat-o pe Milan de primirea unui gol. Oltenii au construit frumos, Băluță a deviat perfect și l-a lăsat pe Mitriță singur cu Donnarumma, dar micuțul fotbalist, deși a avut toată poarta în față, a tras direct în capul portarului. 


21:55 GOOOOOOOL AC MILAN! Avertismentul italienilor nu a fost luat în seamă de olteni, iar milanezii au marcat în cele din urmă. Calancea a respins cornerul până la Bonaventura, care a pus latul și a trimis mingea în plasa laterală pentru 1-0 Milan


21:52 GOL anulat AC Milan! Kessie a înfipt o minge în vinclu, din marginea careului, dar centralul oprise jocul pentru un offside la Cutrone. 


21:49 Oltenii au început în apărare meciul de pe San Siro, în timp ce milanezii au pus stăpânire pe posesie. Gazdele au adus fundașii la mijlocul terenului, acolo de unde începe cosntrucția atacurilor. Cutrone a fost angajat în careu de un coleg, dar Calncea a intervenit în ultima clipă. 


21:45 A început partida de pe San Siro, iar crainicul stadionului a anunțat o asistență de vis pentru AC Milan și CS U Craiova: 66.400 de spectatori. Oltenii au avut lovitura de start și atacă de la stânga la dreapta. 

21:20 Fotbaliștii oltenilor au ieșit la încălzire după vedetele Milanului. 

21:18 Galeria lui AC Milan a ridicat steagurile odată cu ieșirea „rossonerilor” pe teren. 

20:45 Așa arată o revenire în Europa, după ani de așteptare. Fan-shop-urile au fost asaltate de suporterii rossonerilor, iar de la 21:45 aceștia vor simți din nou din aerul unei competiții europene.


19:16 Radio 105 notează că la ora meciului vor fi 65.000 de fani, iar numărul ar putea crește la 70.000, casele de bilete fiind deschise: „Și în acest sezon vom fi alături de AC Milan. Ne vedem la stadion… Forza Milan!”


19:00 La casele de pariuri, AC Milan e dată ca favorită certă cu o cotă de 1.14. Cine va miza pe o victorie a oltenilor are șansa de a se îmbogăți. Cota Craiovei este de 18.00 la victorie, una care ar intra în istoria clubului. 


CS U Craiova va juca în această seară, ora 21:45, returul confruntării cu AC Milan din turul 3 preliminar al Europa League. În prima manșă, disputată la Severin, oltenii au pierdut la limită, scor 0-1.

Dat fiind acest rezultat, dar mai ales diferența uriașă dintre cele două formații, elevii lui Mangia au șanse minime de a obține un rezultat pozitiv. Pentru AC Milan, echipă care a investit aproape 200 de milioane de transferuri în această vară, partida din această seară va fi prima a noului sezon în fața propriilor spectatori.

Oltenii abordează returul cu încredere și relaxare, conștienți că nu au nimic de pierdut. Devis Mangia, antrenorul italian al Craiovei, vrea că echipa sa să repete prestația din meciul tur atunci când alb-albaștrii au avut o evoluție apreciată.

„Vrem să avem o prestație similară sau mai bună decât cea de pe teren propriu. Nu vor juca banii, vom fi 11 la 11”, a declarat Mangia la conferința de presă dinaintea partidei.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele