Au vrut, dar n-au putut mai mult. CSMS Iași a pierdut returul contra lui Hajduk Split, scor 2-1, si a ratat calificarea mai departe în Europa League. Istoria s-a repetat și în Croația

Redactor:
Andru Nenciu
Au vrut, dar n-au putut mai mult. CSMS Iași a pierdut returul contra lui Hajduk Split, scor 2-1, si a ratat calificarea mai departe în Europa League. Istoria s-a repetat și în Croația
  • Publicat:
  • Actualizat:

• CSMS Iași a fost învinsă în returul cu Hajduk Split, scor 2 – 1, și a ratat calificarea în următorul tur al UEFA Europa League. Croații s-au calificat după ce au reușit să marcheze din nou în minutul 90.
• Golul echipei lui Nicolo Napoli a fost marcat de Ciucur, în minutul 26. Moldovenii au avut multe momente de superioritate și ocazii să se desprindă pe tabela de marcaj, dar nu au reușit să mai înscrie până la finalul partidei.
• Dacă s-ar fi calificat, CSMS Iași ar fi jucat împotriva echipei ucrainene Oleksandria, pe 28 iulie.

Gino Iorgulescu și Justin Ștefan vorbeau despre situația fotbalului românesc și arătau cu degetul spre FRF, spre Răzvan Burleanu și ai lui. În Croația, CSMS Iași încerca să se califice în următorul tur al Europa League. După 2 – 2 în tur contra lui Hajduk Split, senzația era mai degrabă de dezamăgire, iar urarea președintelui LPF aproape că nu ajuta pe nimeni.

Veniți pe stadion din obișnuință, nu ca să vadă în premieră un meci european, fanii lui Hajduk Split și-au făcut datoria, au fost cel de-al 12-lea jucător, așa cum se spune în limbaj de lemn și cum am fost bombardați pe micile ecrane în ultimele două luni de zile, ba chiar mai mult. Iar începutul partidei a fost al croaților, fără drept de apel. Era din ce în ce mai multă presiune, iar Grahovac avea să-și arate limitele în poarta moldovenilor.

Cu urarea lui Gino Iorgulescu în gânduri și în simțiri, Hajduk Split a deschis scorul în minutul 22, prin Tudor. Ironic, românesc, dar și de așteptat, chiar dacă putem vorbi până săptămâna viitoare despre un ofside, așa cum ne place nouă să o facem tot timpul cu adversarii românilor. Francezii oare au ajuns la o concluzie în privința faultului în atac al lui Giroud, în meciul din deschidere contra Franței?

Revenind în Croația și la CSMS Iași, ce a surprins a fost faptul că, patru minute mai târziu, pe tabelă era din nou egalitate. Ciucur egalase, după un șut de la marginea careului, unul care s-a lăsat așteptat câteva secunde și pe care puțini îl mai vedeau în poartă după ezitările consecutive ale jucătorului lui Nicolo Napoli. Pentru o secundă, pe stadionul „Poljud” s-a lăsat tăcerea, când Piccioni nu a reușit să înscrie din cauza unei preluări slabe de tot. Putea fi, dar nu a fost (minutul 37).

La pauză, moldovenii care încheiaseră cu 2 -2 turul, se duceau optimiști la vestiare. Era 1 – 1 și nimic nu era pierdut. Statistic vorbind, nu străluciseră pe teren cei de la CSMS Iași, dar ce mai conta? Mai urmau 45 de minute pentru ieșeni.

Treceau minutele, respirația se oprea la fazele moldovenilor. A doua repriză, ceva mai echilibrată, aducea speranțe pentru românii din fața televizoarelor, care păreau să uite vreme de un meci de problemele din campionatul intern, unde nimic nu mai e sigur sau logic. Grahovac ieșea în evidență, cu intervenții surprinzătoare, iar gândul se ducea spre ultima fază din tur, când a scăpat ca un amator mingea în poartă.

Dacă nu o făcea, la 1 – 1, CSMS Iași mergea mai departe. Dar nu a făcut-o. Vasile Gheorghe, un nume atât de tipic românesc, putea să scrie istorie. Dar în minutul 58, mingea lui nu a trecut de un fundaș al croaților, care a respins de pe linia porții. Putea să fie gol, dar nu a fost.

În minutul 78, Țigănașu i-a centrat perfect lui Andrei Cristea, în careu. Din nou, nu a fost să fie gol. Meciul începuse să devină frustrant. N-o fi fost CSMS Iași cine știe ce adversară pentru Hajduk Split. Nimeni nu a crezut ca va fi o adversară dificilă. Dar când pe teren lucruri par a se desfășura altfel decât pe hârtie, era supărător să vezi cum trec minutele, dar pe tabelă tot 1 – 1 rămâne.
S-a modificat și tabela de marcaj, dar nu în avantajul românilor, ci al croaților. Tot ei, tot în ultimul minut, cum au mai făcut-o și la Iași, acolo unde mii de suporteri abia așteptau să-și vadă echipa într-o competiție europeană.

La fluierul final, nu îți puteai stăpâni zâmbetul amar. La prima ei participare europeană, CSMS Iași nu mergea mai departe în UEFA Europa League. Meritată sau nu înfrângerea moldovenilor, îi lăsăm pe analiști să o spună.

Nu au făcut istorie cei de la CSMS Iași, așa cum poate ne-am fi dorit. Dar într-o perioadă în care fotbalul din România e cum e, când nu știm dacă Rapid joacă în Liga 1 sau vine Timișoara, cu minus 14 puncte în campionat, să te simți mândru, să te enervezi că s-ar fi putut mai mult și să te gândești la cum ar fi fost dacă-uri, e doar meritul lor, al elevilor lui Nicolo Napoli, care au crezut și au vrut.

Când a fost ultima dată când o echipă românească să vrea ceva din tot sufletul, dar să nu se întâmple? Nu au făcut istorie cei de la CSMS Iași, dar au câștigat respectul tuturor. Poate anul viitor va fi mai bine. Asta dacă va mai exista fotbalul românesc și nu se va pierde în conflicte pe exa FRF – LPF.


Min. 90+4 Centralul fluieră sfârșitul meciului. Hajduk Split va întâlni Oleksandriya în turul trei preliminar UEL

Min. 90+2 Piccioni încearcă o reluare pretențioasă, dar mingea se duce peste poartă

Min. 90 GOL Hajduk Split! Ohandza înscrie pentru 2-1 cu un șut plasat la colțul lung, după ce l-a depășit foarte ușor pe Frăsinescu

Min. 86 Piccioni trage mult peste poarta lui Stipica 

Min. 81 Nicolo Napoli face și ultima schimbare. Roman îl înlocuiește pe Cristea

Min. 76 Schimbare la CSMS Iași. Crețu îi ia locul pe teren lui Gheorghe

Min. 70 Șut puternic trimis de nou-intratul Biliy de la 35 de metri. Grahovac reține în siguranță

Min. 68 Gazdele și-au epuizat toate schimbările. Biliy îi ia locul lui Jefferson

Min. 62 Prima schimbare în formația lui Nicolo Napoli. Martin intră pe teren în locul lui Ciucur

Min. 60 Schimbare la croați. Basic îl înlocuiește pe Susic

Min. 59. Mitic primește cartonaș galben

Min. 58  Ocazie imensă pentru CSMS Iași. Fundașul lui Hajduk Split se opune golului moldovenilor, după un șut la colțul lung al lui Gheorghe

Min. 55 Andrei Cristea e avertizat cu cartonaș galben pentru proteste

Min. 50 CSMS Iași obține o lovitură liberă, lateral dreapta, de la 25 de metri, dar Țigănașu centrează slab, iar mingea e reținută fără probleme de portarul gazdelor, Stipica

Min. 46 Prima schimbare a meciului. Ohandza îi ia locul lui Said în echipa lui Hajduk Split

Min. 45+1 Pauză. Hajduk Split 1-1 CSMS Iași. CSMS Iași are nevoie de victorie ori de un egal cu cel puțin trei goluri înscrise pentru a se califica în turul trei preliminar UEL

Min. 45 Emoții pentru CSMS Iași la un corner al gazdelor. Grahovac iese greșit din poartă, dar, din fericire pentru moldoveni, Nizic reia cu capul peste poartă

Min. 37 Piccioni scapă singur cu portarul advers, dar e blocat în momentul șutului de fundașul lui Hajduk

Min. 25 GOL CSMS IAȘI! Ciucur a tras la colț de la aproximativ 15 metri, după o bâlbâială în apărarea gazdelor

Min. 22 GOL HAJDUK! Fran Tudor a deschis scorul. A fost o centrare de pe partea dreaptă, Jefferson a deviat la colțul lung, de unde Tudor a reluat din semi-foarfecă, la colțul scurt. Jucătorul lui Hajduk se afla însă într-o poziție suspectă de off-side

Min. 21 Grahovac reușește să respingă spectaculos o reluare cu capul

Min. 10 Susic trage slab de la distanță, de această fată Grahovac nu mai are emoții ca în meciul tur și reține fără probleme

Min. 9 Piccioni scapă singur cu portarul, însă este ajuns din urmă și blocat în momentul șutului

Min. 1 Fluier de start. Atmosferă superbă făcută de suporterii croați


Echipele de start:

Hajduk Split(4-5-1): Stipica – Juranovic, Nizic, Cosic, Milic, Vlasic, Kosulj, Jefferson, Susic, Tudor, Said
Rezerve: Basic, Biliy, Erceg, Grbic, Ohandza, Pejic, Simic.

CSMS Iași (4-4-2): Grahovac – Țigănașu, Mihalache, Frăsinescu, Voicu, Ciucur, Mitic, Gheorghe, Bole, Piccioni, Cristea
Rezerve: Bădic, Caparco, Ciucă, Crețu, Martin, Roman, Saric


Stadionul „Poljud” din Split va fi gazda confruntării din turul doi preliminar UEL dintre Hajduk Split și CSMS Iași, astăzi, de la ora 21:30. În tur, scorul final a fost 2-2.  Ieșenii au scăpat victoria printre degete, după ce au condus cu 2-0, dar croații au reușit să scoată egalul in extremis.

Meciul tur i-a lăsat pe moldoveni cu un gust amar. CSMS Iași a intrat la vestiare cu un avans liniștitor de două goluri prin reușitele lui Andrei Cristea (minutul 19) și Gianmarco Piccioni (minutul 23). Avantajul molodvenilor a fost anulat de Hajduk în a doua repriză prin reușita lui Ohandza din minutul 48 și după eroarea de la ultima fază a lui Branko Grahovac.

CSMS Iași are nevoie de o victorie ori de un egal cu cel puțin trei goluri înscrise pentru a se califica în turul trei preliminar al Uefa Europa League. Gruparea din Copou se află în fața unei șanse nesperate, iar dacă o va elimina pe Hajduk Split dă peste un adversar mult mai facil în drumul spre calificarea în grupele competiției, anume Oleksandriya, formație din Ucraina.  

Trupa lui Nicolo Napoli va avea suportul propriilor fani, după ce zeci de suporteri ai lui CSMS Iași și-au anunțat prezența pe stadionul „Poljud”. Un autocar a plecat din Iași, miercuri seara, în timp ce alții au optat, pentru a face deplasarea, la mașinile personale.

În cazul în care CSMS Iași obține calificarea în detrimentul lui Hajduk Split va disputa meciurile din turul trei preliminar pe 28 iulie, în deplasare, respectiv 4 august, „acasă”. 

Articol scris de DAN MIREA.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen