LIVE BLOG | Steaua – Villarreal 1-1. Echipa lui Reghecampf obține primul punct în grupele Europa League după o gafă a portarului spaniol și un penalty clar refuzat de arbitrul ucrainean

LIVE BLOG | Steaua - Villarreal 1-1. Echipa lui Reghecampf obține primul punct în grupele Europa League după o gafă a portarului spaniol și un penalty clar refuzat de arbitrul ucrainean
  • Publicat:
  • Actualizat:

Steaua – Villarreal 1-1 (Muniru 20 / Borre 10)

Echipele de start:

  • Steaua: Niță – Tamaș, Moke, Toșca, Momcilovic – Muniru, Bourceanu – Adi Popa (Jakolis 77), Boldrin, De Amorim (Ov. Popescu 89) – Golubovic (Fl. Tănase 77)
  • Villarreal: Andrés –   Rukavina, Musacchio, Bonera, J. Ángel –   N ´Diaye, Bruno Soriano, Jonathan dos Santos, Cheryshev (Roberto Soriano 73) – Pato (Castillejo 63),   Santos Borre (Bakambu 82)

21;50 Steaua – Villarreal se termină 1-1! Vicecampioana reușește primul punct în grupele Europa League și scapă cu bine din meciul cu cea mai bună echipă a grupei. Zurich – Osmanlispor s-a terminat 2-1, iar Steaua ocupă în acest moment locul al patrulea, cu un punct din două meciuri. 


21:46 Reghecampf e mulțumit cu egalul de pe tabelă și face o schimbare la trecerea timpului, cu Ovidiu Popescu în locul lui De Amorim. Mai sunt două minute din timpul regulamentar de joc.


21:37 Osmanlispor reușise să egaleze în meciul cu Zurich, dar elvețienii au trecut din nou în avantaj, astfel că Steaua rămâne pe ultimul loc într-un clasament în timp real al grupei. E minutul 82, moment în care Fran Escriba consideră că e timpul să mizeze pe Cedric Bakambu, golgheterul congolez din sezonul trecut. A ieșit Borre, marcatorul golului.


21:34 Dublă schimbare și la Steaua. Adi Popa și Golubovic sunt înlocuiți de Jakolis și Florin Tănase. Nu se schimbă nimic în sistemul tactic al lui Reghecampf.


21:30 Fran Escriba mai face o schimbare, cu Roberto Soriano în locul lui Cheryshev, rămas și el dator în această seară. Vestea bună este că Bakambu, probabil cel mai periculos om al ibericilor, rămâne pe banca de rezerve.


21:26 Așteptați-vă să vi se spună că Steaua are o nouă galerie. Câteva sute de suporteri creează o atmosferă frumoasă, au venit cu bannere și steaguri. Pe teren, Adi Popa încearcă o centrare, dar Golubovic nu e nici măcar aproape de poziția în care ar fi trebuit să se afle.


21:20 Villarreal preferă să rămână o echipă mai degrabă defensivă, motiv pentru care Steaua preia inițiativa și stă de minute bune la conducerea meciului. Pato iese de pe teren după o oră în care nu a făcut absolut nimic și e înlocuit cu Castillejo.


21:09 Greșeală mare de arbitraj a brigăzii conduse de Yevhen Aranovski. De Amorim intră în careu, încearcă să centreze, iar mingea trimisă de brazilian e oprită cu mâna de Rukavina. Steliștii protestează imediat, dar ucraineanul nu acordă decât corner, deși reluările arată că putea dicta lovitură de la 11 metri.


21:04 BARĂ‚ STEAUA! Golubovic face primul lucru util în acest meci și așază o minge foarte bună pentru De Amorim. Brazilianul adus de la Astra nu stă mult pe gânduri și șutează violent de la 25 de metri, direct în bara transversală a porții lui Andres. Steaua începe foarte bine repriza a doua și profită de letargia din jocul spaniolilor.


21:01 A început repriza a doua, fără schimbări în cele două echipe.


20:45 Pauză pe Arena Națională, după 45 de minute începute prost de Steaua, dar terminate într-o notă destul de bună. Zurich a deschis scorul în meciul cu Osmanlispor, iar golul elvețienilor o trimite pe Steaua pe ultimul loc în grupă la aceste scoruri.


20:34 Vedetele „submarinului galben”, și ne referim aici la Dos Santos, Soriano, Cheryshev sau Pato, par ieșite din joc. Niciunul dintre jucătorii ofensivi ai spaniolilor nu reușește să lege jocul, iar golul lui Muniru nu-i face pe băieții lui Fran Escriba să iasă de la cutie. Steaua are posesia, dar Boldrin, cel care ar trebui să fie creierul de la mijlocul terenului, nu găsește pasele pentru Adi Popa, De Amorim sau Golubovic. De altfel, atacantul muntenegrean își va mai trece în cont o repriză ștearsă în tricoul Stelei.


20:27 Stăm cu ochii și pe celălalt meci al grupei. În Elveția, Zurich a ratat un penalty în duelul cu turcii de la Osmanlispor. Muniru a marcat, dar își continuă evoluția ștearsă acolo unde e mai multă nevoie de el – la mijlocul terenului. Un plus, totuși, pentru Bourceanu.


20:21 GOOOOL STEAUA! De Amorim obține un corner, Boldrin execută rapid, același De Amorim centrează în fața porții, Andres face o gafă și scapă mingea în față, direct în picioarele lui Muniru, care egalează la 10 minute de la golul lui Borre.


20:17 Echipa lui Fran Escriba face un foarte mic pas în spate după golul marcat. Spaniolii acoperă bine terenul și par să aștepte șansa unor contraatacuri. Pe acest fond, Steaua dă semne de revenire, dar pasele în spate ale lui Adi Popa pentru Niță nu ajută prea mult la construcție.


20:11 GOL VILLARREAL! Spaniolii dau lovitura încă din minutul 10. Bruno Soriano pasează pe culoar, Borre îi ia fața foarte ușor lui Toșca, fundașul central judecă greșit faza, iar atacantul lui Villarreal îl dă ușpr la o parte și înscrie cu o finalizare printre picioarele lui Niță.


20:08 Trec primele minute și putem trage câteva concluzii. Gazonul de pe Arena Națională nu e chiar cel mai bun, Muniru are un start de partidă destul de ezitant, iar spaniolii pun preț pe fazele fixe. De Amorim are un prim șut pe poarta lui Andres, dar goalkeeper-ul lui Villarreal nu are nicio emoție.


20:00 A început meciul, cu Toșca în postura de căpitan și un stadion destul de populat.


19:55 Villarreal e favorita caselor de pariuri, iar scăderea cotelor înseamnă că și pariorii merg pe mâna echipei antrenate de Fran Escriba. Pentru pariorii înrăiți, mai aveți cinci minute la dispoziție să mizați pe meci.


19:35 Eduard Stăncioiu, Wilfred Moke și Alin Toșca par pregătiți pentru meciul din această seară. Din păcate, tribunele sunt aproape goale. Totuși, vicecampioana așteaptă 10-15.000 de spectatori.


19:20 Boldrin e brazilian, dar, din câte se pare, doar pe teren. Mijlocașul Stelei e mulțumit cu un egal împotriva lui Villarreal: „Jucăm pentru a nu pierde, nu putem să pierdem acest meci și dacă vom face un egal, cred că este un rezultat bun pentru noi. Trebuie să uităm acel meci din Turcia, am pierdut acolo și acum trebuie să mergem mai departe.  Vreau să joc cât mai bine și să ajut Steaua. Nu știu nimic despre acel meci din 2005, Villarreal – Steaua. Dacă facem 0-0 cu Villarreal este bine, să vedem”, a declarat Boldrin pentru Dolce Sport.


18:45 Avem echipa de start a Stelei. Nicio surpăriză în primul „11” al vicecampioanei, cu o defensivă ușor improvizată: Tamaș va juca în flancul drept, în timp ce locul său în centru va fi luat de Wilfred Moke.  Steaua va juca în sistemul 4-2-3-1, cu Adi Popa, Boldrin și De Amorim în spatele vârfului împins Golubovic. Criticat de patronul Gigi Becali după ultimul meci, Florin Tănase a fost lăsat pe banca de rezerve.

Iată cum arată echipa aleasă de Reghecampf:

Nita – Tamas, Moke, Alin Tosca (cpt), Momcilovic – Bourceanu, Sulley MuniruAdrian Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic.

Rezerve: Stancioiu – Mitrea, Tudorie, Fl. Tanase, Jakolis, Achim, Ovidiu Popescu.


18:40 Înaintea meciului cu Villarreal, George Ogăraru și-a adus aminte de evenimentele petrecute în martie 2005, iar fostul fundaș dreapta al Stelei și al echipei naționale are doar cuvinte de laudă despre discursul și felul în care Walter Zenga pregătise partida cu spaniolii.


18:00 Spaniolii de la AS nu sunt chiar cei mai informați dintre ziariști. Cel puțin nu când vine vorba despre adversarele echipelor iberice. În preview-ul meciului Steaua – Villarreal, spaniolii l-au dat titular în banda dreaptă a apărării pe Jugurtha Hamroun, plecat de la vicecampioana României, iar pentru postul de fundaș central l-au indicat pe Dan Popescu. Mai mult, Tudorie e trecut cu numele „Tudor”, iar Aganovic, lăsat în afara lotului, e anunțat titular la mijlocul terenului, alături de Bourceanu.


Startul slab al vicecampioanei României în Grupa L din Europa League, înfrângerea cu 2-0 contra lui Osmanlispor, obliga la o obținerea de rezultate contra favoritei grupei. Steaua primește pe Național Arena, de la ora 20:00, vizita spaniolilor de la Villarreal, echipă care are un start foarte bun în Primera Division, acolo unde ocupă locul 4 la doar două puncte în spatele liderului Real Madrid. 

Importanța partidei este una uriașă, însă Laurențiu Reghecampf este nevoit să gândească o formulă de start în care va fi nevoit să folosească improvizații pentru posturile cheie. Suspendarea lui Enache după eliminarea de la Ankara face foarte probabilă trecerea lui Gabi Tamaș pe postul de fundaș dreapta, veteranul fiind singurul fotbalist văzut drept suficient de valoros pentru această responsabilitate. „Cel mai bun fundaș central din România este și cel mai bun fundaș dreapta, iar numele lui este Gabi Tamaș„, spunea marți Mihai Stoica, directorul sportiv al Stelei. Astfel, dilema rămâne în centrul defensivei, acolo unde lângă Toșca poate trece Moke în cazul în care Mitrea nu va fi pe placul lui Reghecampf. 

Dos Santos: „Vom continua startul bun”

Spaniolii au primit o veste bună înaintea jocului de la București. Mateo Musacchio și Cedric Bakambu sunt recuperați după problemele pe care le-au avut, iar presa din Spania speculează pe tema folosirii unei echipe cu rezerve în meciul cu Steaua. „E un meci foarte important, iar o victorie ne poate face lucrurile mai liniștite în grupă. Suntem motivați să ne continuăm startul bun„, a spus mijlocașul Jonathan Dos Santos, cel care nu este dat între titularii lui Villarreal de la București. „Cei care vor intra pe teren trebuie să aibă un randament bun și să dea dovadă de maturitate. Trebuie pe faza de apărare să dăm dovadă de profesionalism și să nu mai luăm goluri ușor. Trebuie să tratăm mult mai serios acest lucru. Am discutat cu jucătorii și sunt sigur că o să fie un alt meci acum. Reacția jucătorilor va fi alta și sper să avem parte de un rezultat pozitiv. Ne dorim foarte mult să câștigăm, dar o să fie foarte greu„, a spus și Laurențiu Reghecampf despre meci.

Până ieri, la ora prânzului, Steaua vânduse doar 5000 de bilete pentru meciul cu spaniolii și nu sunt semne că vicecampioana va reuși să umple măcar un singur inel de pe Național Arena. Prețurile biletelor pornesc de la 40 de lei la peluze, între 50 și 100 de lei la tribuna a doua, iar la VIP 1 ajung la 350 de lei.

Villarreal, favorită la pariuri contra Stelei

Faptul că echipa din Spania este favorită certă în meciul cu echipa lui Reghecampf este ilustrat și de felul în care bookmakerii au stabilit oferta pentru pariuri. La casele de pariuri, Villarreal are cote pentru victorie ce pleacă de la 2.05 la Fortuna și ajung la 2.10 la Unibet, în timp ce vicecampioana României are cote la victorie începând de la 3.60 la Betfair și până la 3.85 la Fortuna. Un egal este apreciat de NetBet cu cota 3.30.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…