Play-off Europa League | Lyon – Astra 1-2. Repriză secundă de vis făcută de elevii lui Isăilă. Petrolul – Dinamo Zagreb 1-3

Play-off Europa League | Lyon - Astra 1-2. Repriză secundă de vis făcută de elevii lui Isăilă. Petrolul - Dinamo Zagreb 1-3
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciurile echipelor românești în play-off-ul Europa League

  • FINAL– Petrolul Ploiești – Dinamo Zagreb 1-3 (Toto Tamuz ’45+1 / Cop ’29 – pen, ’80, Machado ’90+6) (PRO TV)
    Petrolul: Pecanha – Alcenat, G. Alves, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban – Priso, Mutu, F. Teixeira – Tamuz
    Dinamo Zagreb: Eduardo – Ivo Pinto, Simunovic, Simunic, Pivaric – Adermi, Brozovic – Soudani, Antolic, W. Eduardo – Cop
    Returul se joacă joi, 28 august, de la 22:00
     
  • FINAL – Olympique Lyon – Astra Giurgiu 1-2 (Malbranque ’25 / Fatai ’71, Budescu ’81-pen) (Digisport 1)
    Lyon: Lopes – Jallet, B. Kone, Rose, Ferri – Tolisso, Malbranque, Gonalons – Bahouli – Lacazzette, Yattara
    Astra: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Oroș, J. Morais – Yahaya, T. Seto – Enache, Laban, Budescu – Fatai
    Returul se joacă joi, 28 august

23:22 Final de meci pe Stade Gerland. Astra reușește o victorie extrem de importantă la Lyon, la capătul unei reprize secunde pe care a dominat-o în totalitate. Francezii au dat semne de revenire pe final, dar nu au reușit să egaleze. Până atunci însă, scorul putea să fie mult mai mare în favoarea echipei lui isăilă, care a ratat nenumărate ocazii.


23:15 Bakary Kone se înalță în careul Astrei și lovește bara transversală cu o lovitură de cap.


23:10 Cei doi antrenori fac și ultimele înlocuiri. Ghezzal îi ia locul lui Yattara la Lyon, iar Rus intră la Astra în locul lui Laban.


23:07 GOL ASTRA. BUDESCU (’81)

Budescu înscrie din penalty cu un șut plasat, în stânga lui Lopes, care plonjează în cealaltă direcție. La Astra se face o nouă schimbare. Iese Fatai și intră Boukhari.


23:05 Penalty pentru Astra! Grenier ]l faultează clar pe William de Amorim în careul lui Lyon.


23:03 Lyon rămâne în inferioritate numerică. Rose vede al doilea cartonaș galben și este eliminat. Gazdele vor juca cu un om mai puțin pe teren în ultimele 13 minute ale meciului.


23:00 După încă două ocazii mari ale Astrei, Malbranque este schimbat. În locul său este trimis în teren Grenier. 


22:56 GOL ASTRA. KEHINDE FATAI (’71)

Fatai reușește să înscrie în poarta lui Lopes după un contraatac declanșat de pasa lungă a lui Ben Youssef. Centrarea la nivelul ierbii a lui Enache este trimisă în plasă de Fatai, cu latul, din 10 metri.


22:54 Schimbare la OL: iese Bahouli, intră Mvuemba. Înlocuirea are o tentă defensivă, semn că francezii s-au speriat de numeroasele ratări ale Astrei.


22:46 Astra domină clar meciul de la Lyon. Elevii lui Isăilă asediază poarta lui Lopes, dar nu reușesc să înscrie.


22:40 Astra ratează ocazie după ocazie. Budescu nu poate devia mingea în poartă după centrarea lui Enache, iar la faza următoare șutul lui Junior Morais este respins greu de Lopes.


22:33 Ocazie bună de gol pentru Astra. Budescu ajunge în poziție bună, în colțul careului de 16 metri, dar șutul său cu dreptul, în cros, șterge bara porții lui Lopes și iese în aut.


22:30 Isăilă mută ofensiv la pauză. Wiiliam de Amorim îi ia locul lui Seto Takayuki.


22:17 La Ploiești, Petrolul – Dinamo Zagreb s-a terminat 1-3. La Lyon, gazdele conduc la pauză cu 1-0, dar jocul Astrei este unul foarte îndrăzneț.


22:13 GOL DINAMO ZAGREB. MACHADO (’90+6)

Machado execută superb lovitura liberă de la peste 20 de metri, mingea se duce lângă prima bara, iar Pecanha nu o poate împiedica în drumul spre gol.


22:12 Geraldo Alves vede cartonașul rou în al patrulea minut de prelungire pentru un fault în postură de ultim apărător.


22:08 Fatai mai ratează o ocazie. Șutul său cu stângul este reținut de Lopes, iar pe contraatac Junior Morais primește un cartonaș galben.


22:06 Fatai semnează cea mai mare ratare a partidei de la Lyon. Atacantul reia foarte slab o centrare în fața porții și trimite în aut de poartă.


22:00 Schimbare la Petrolul. Iese Adrian Mutu, intră Nepomuceno.


21:57 GOL DINAMO ZAGREB. COP (’80)

Centrarea lui Ivo Pinto de pe partea dreaptă este reluată în plasă de Cop, cu capul, din marginea careului de 6 metri.


21:56 GOL LYON. MALBRANQUE (’25)

Francezii deschid scorul contra Astrei prin Malbranque. Acesta primește mingea la capătul unei faze excelent lucrate și trage lângă bară, la colțul scurt.


21:50 Tamuz trimite mingea în plasă, dar golul este anulat pentru ofsaid. Reluarile TV confirmă că decizia brigăzii de arbitri a fost una corectă.


21:47 Ratări mari pentru ambele echipe românești. Șutul lui Albin este respins din fața porții de fundașii croați, în timp ce Fatai trage peste poarta celor de la Lyon.


21:45 Mustivar trage pe lângă poartă, după o minge așezată de Toto Tamuz la circa 16 metri. La Lyon, Lung respinge șutul bun al lui Lacazzete.


21:40 La Dinamo Zagreb se face o nouă înlocuire: intră Pjaca în locul lui W. Eduardo. La Petrolul, Priso este schimbat cu Albin


21:38 Pecanha prinde un șut plasat al lui Eduardo. Portarul Petrolului poate fi desemnat unul dintre cei mai buni jucători de pe teren până în acest moment.


21:35 La Lyon, echipa gazdă are prima acțiune ofensivă a partidei. Lung iese însă și prinde mingea destinată lui Lacazette.


21:30 Pe Stade Gerland a început meciul Astra – Lyon. Gazdele joacă în negru, în timp ce giurgiuvenii evoluează în alb.


21:27 La pauză, Soudani este înlocuit cu Machado. La Petrolul se pregătește să intre Mustivar în locul lui Hoban. Ademi vede între timp cartonașul galben.


21:22 A început a doua repriză a meciului de pe Ilie Oană. La pauză, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1.


21:06 Pauză pe Ilie Oană. Fanii croați își fac simțită prezența imediat după golul egalizator marcat de Toto Tamuz.


21:03 GOL PETROLUL. TOTO TAMUZ (’45+1)

Toto Tamuz primește o pasă la parginea careului de la Teixeira, trece de doi croați și trimite plasat în poarta lui Dinamo Zagreb.


20:56 Mutu sare cu portarul Eduardo la un duel aerian la circa 11 metri de poartă, mingea sare la Tamuz, care trimite în poartă, dar se dictează fault în atac.


20:54 Pecanha are un reflex de mare portar și respinge spectaculos un șut puternic, care se ducea sub bară. Corner pentru croați.


20:49 Mutu trece pe lângă egalare. Lovitura sa de cap se duce în brațele lui Eduardo. La faza următoare, Alcenat primește cartonașul galben.


20:47 GOL DINAMO ZAGREB. COP (’29)

Cop execută penalty-ul dictat la hențul lui Mutu în careu. Jucătorul croaților trage în stânga lui Pecanha, care plonjează în celaltă direcție.


20:46 Centralul italian dictează penalty la un henț în careu al lui Mutu.


20:41 Dinamo Zagreb are câteva acțiuni periculoase. Geraldo Alves îi blochează însă pe croați în două rânduri. Răzvan Lucescu este din ce în ce mai agitat pe marginea terenului.

 


20:38 Iată și echipa lui Lyon: Lopes – Jallet, B. Kone, Rose, Ferri – Tolisso, Malbranque, Gonalons – Bahouli – Lacazzette, Yattara


20:36 Mutu are două șuturi spre poarta croaților. Primul este reținut de Eduardo, al doilea se oprește în blocajul unui fundaș.


20:34 Am aflat între timp echipa de start a Astrei: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Oroș, J. Morais – Yahaya, T. Seto – Enache, Laban, Budescu – Fatai. Meciul de la Lyon va începe la ora 21:30.


20:28 Soudani ajunge în careul Petrolului, după o fază bine construită de croați. Șutul algerianului este blocat de Alves și se dictează corner.


20:25 Primul corner al partidei aparține Petrolului. Gazdele bat scurt, iar faza se termină cu un șut puternic al lui Teixeira, respins departe de poartă de Eduardo.


20:19 A început meciul de pe Ilie Oană. Petrolul joacă în negru, croații în galben.


20:15 Mai sunt doar câteva secunde până la lovitura de începere. Atmosfera din peluza Petrolului este impresionantă.


20:00 Stadionul se populează, încet, încet. Mai întâi, croații și-au luat locul în peluza destinată oaspeților. Imediat, și peluza ploieștenilor a început să se umple.


19:45 Iată echipele de start de la Petrolul – Dinamo Zagreb

Petrolul Ploiești: Pecanha – Alcenat, G. Alves, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban – Priso, Mutu, F. Teixeira – Tamuz
Rezerve: Boloboașă, Mustivar, Beța, Nepomuceno, Nkoyi, Albin, Marinescu

Dinamo Zagreb: Eduardo – Ivo Pinto, Simunovic, Simunic, Pivaric – Adermi, Brozovic – Soudani, Antolic, W. Eduardo – Cop
Rezerve: Jezlina, L. Ibanez, Andrijakevic, P. Machado, Pjaca, Sigali, Vukojevic


19:33 Pecanha, portarul titular al Petrolului, a ieșit la încălzire. Mai sunt trei sferturi de oră până la fluierul de start al meciului Petrolul – Dinamo Zagreb.


19:18 Cu mai puțin de o oră înainte de fluierul de start, galeria croaților e de negăsit. Se pare că aceștia vor ajunge curând la Ploiești, după ce au ales o rută care trece prin Brașov.


18:59 Fotbaliștii prahoveni fac primul contact cu terenul. Ploieștenii se află acum pe gazon și inspectează starea gazonului.


18:44 Fanii Petrolului s-au pus în mișcare. După ce se vede pe străzi, în galerie se anunță un spectacol demn de cupele europene.


18:20 Așa cum se întâmplă de obicei înaintea meciurilor, fanii iau cu asalt terasele din oraș pentru a se „răcori”.


18:00 Pe străzile din Ploiești, atmosfera este una foarte liniștită. Fanii croaților sunt escortați de forțele de ordine pentru a se preveni eventuale manifestări violente. Drept urmare, colegul meu, Ovidiu Dumitrescu, aflat la Ploiești, a fost oprit de polițiști atunci când a vrut să vorbească cu un grup de 20 de fani ai celor de la Dinamo Zagreb.


20:15 – Petrolul Ploiești – Dinamo Zagreb

Antrenorul prehovenilor, Răzvan Lucescu, a vorbit despre adversara echipei sale din drumul spre grupele Europa League. Tehnicianul nu s-a ferit să îi laude pe croați, dar a scos în evidență și faptul că elevii săi sunt conectați la importanța meciului de pe stadionul Ilie Oană. „Este un meci foarte interesant, pentru că este o echipă solidă, bună, cu multe individualități. Au forță ofensivă deosebită, având jucători de calitate. Este o echipă care domină în totalitate campionatul lor, domină de la un capăt la altul. Probabil că acesta este dezavantajul că nu au ajuns în Champions League. Este o echipă total diferită față de Plzen. Pentru noi este un meci mare, un meci frumos. Am văzut la antrenamente foarte multă determinare. Nu avem probleme, nu avem accidentări, așa că sperăm că vom face un meci foarte bun”, a spus Răzvan Lucescu la o conferință de presă.

21:30 – Olympique Lyon – Astra Giurgiu

Ben Youssef, fundașul tunisian al celor de la Astra, a prefațat la rândul său meciul giurgiuvenilor la Lyon. Într-un interviu acordat în presa franceză, fotbalistul face lobby pentru echipa sa, dar și pentru LIga 1. „Un club mare rămâne un club mare, dar Lyon nu mai este echipa de altădată. Din ce am văzut, au mulți jucători accidentați, astfel că misiunea nu este imposibilă. Ne-am păstrat baza echipei. Așa cum au arătat victoriile din cupele naționale și parcursul din Liga Europa, Astra este un club în plin progres și, contrar părerii unora, campionatul românesc este de calitate. Mai mult de atât, se pot întâlni des scouteri din Franța. Competiția este mulțumitoare din punct de vedere fizic și sunt mulți jucători tehnici”, a afirmat Ben Youssef.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup