LIVE BLOG | FCSB – Rapid Viena 2-1. Vicecampioana ratează incredibil calificarea în grupele Europa League! Greșeala uluitoare a lui Vlad a decis partida

LIVE BLOG | FCSB - Rapid Viena 2-1. Vicecampioana ratează incredibil calificarea în grupele Europa League! Greșeala uluitoare a lui Vlad a decis partida
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Rapid Viena 2-1 (Gnohere 12, Potzmann 45+2 a.g / Sonnleitner 63)

  • FCSB: Vlad – Benzar   , Planic, Bălașa   , Al. Stan – Pintilii, Filip (Man 85) – M. Roman   (Coman 74), Tănase (Rusescu 45′), Teixeira    – Gnohere
  • Rezerve: Bălgrădean, Nedelcu, Morais, Popescu
  • Rapid Viena: Strebinger – Muldur   (Auer 65), Snnleitner, Barac, Potzmann   – Schwab, Ljubicic – Murg (Martic 86), Knasmuller (Hofmann 76), Ivan – Alar
  • Rezerve: Knoflach – Hofmann, Malicsek, Kostic, Guillemenot

Minutul 90+4: Final de meci! FCSB ratează incredibil calificarea în grupele Europa League, după ce a condus cu 2-0 la pauză!


Minutul 90+1: Bălașa e eliminat!


Minutul 90: Coman centrează din corner, Planic se înalță peste toată lumea, dar și peste poartă!


Minutul 86: Ocazie imensă pentru FCSB! Rusescu preia și pivotează excelent o minge trimisă de Coman, iar apoi Raul trage excelent și Strebinger reușește să respingă spectaculos de la vinclu!


Minutul 83: Ocazia uriașă pentru Rapid Viena! Ivan îl ridiculizează pe Planic, trecând mingea peste el, apoi trage puternic din unghi, iar Vlad e lovit de minge și balonul se oprește în bară, apoi Filip a respins din fața unui fotbalist al austriecilor, care era gata să reia în plasă!


Minutul 63: GOOOOOOOOOOL Rapid Viena! Vlad greșește și nu lasă mingea să iasă în aut, după o lovitură liberă executată de Schwab, iar Ivan recentrează în careu, de unde Sonneleitner reia în plasă, chiar dacă Stan a fost la un pas să respingă de pe linia porții.


Minutul 58: Ce șansă ratează Ivan! Schwab și Knasmuller combină bine și, din marginea careului, ultimul îl găsește perfect pe Ivan, cu un lob, dar fostul atacant de la Craiova ratează incredibil, după ce a încercat să lovească mingea din prima, până să cadă!


Minutul 56: Ocazie importantă pentru Rapid Viena! Pintlii a pierdut o minge la mijloc, Ivan a recuperat și a pătruns, dar a tras în blocajul lui Planic. Apoi, mingea a ajuns la căpitanul austriecilor, Schwab, care a tras pe mijlocul porții și Vlad a reușit să rețină cu siguranță!


Minutul 52: O nouă ocazie pentru Gnohere! Francezul scoate o lovitură liberă, pe care o execută excelent Roman, iar „Bizonul” reia cu capul din careu, dar Strebinger reține!


Minutul 48: Ce ocazie ratează FCSB, prin Gnohere! Lansat de Filip în adâncime, după ce mijlocașul roș-albastru a respins o minge cu capul, de la mijlocul terenului, atacantul francez a scăpat spre poarta lui Strebinger, dar a ratat! A încercat un lob care s-a dus peste poartă, după ce a fost incomodat de un adversar!


Minutul 46: A început repriza secundă! FCSB e la 45 de minute de calificarea în grupele Europa League, după ce anul trecut a ajuns în 16-imile de finală ale competiției!


Minutul 45+3: Final de primă repriză pe Arena Națională!


Minutul 45+2: GOOOOOOOOOOOOOL FCSB! Autogol Potzmann! Raul Rusescu, abia intrat în meci după ce l-a înlocuit pe Tănase, a centrat în careu, Roman a reluat cu capul, dar mingea l-a atins decisiv pe Potzmann, care a deviat și mingea a intrat în plasa lui Strebinger!


Minutul 42: Murg încearcă să surprindă și trage de 20 de metri, însă mingea trece mult pe lângă poarta apărată de Andrei Vlad.


Minutul 34: Ce greșeală face Andrei Vlad! Portarul FCSB-ului ia în mina o minge pasată direct de Pintilii, iar Michael Oliver dă lovitură liberă indirectă! Knasmuller trage în zid, deși a încercat să trimită pe sub!


Minutul 12: GOOOOOOOOOOOL FCSB! Gnohere lovește din nou! Mihai Roman, lansat excelent în banda dreaptă de Tănase, care a profitast de minge deviată, a centrat perfect pentru Gnohere, care a pus latul și l-a învins pe Strebinger! E 1-0, iar tribunele de pe Arena Națională sunt în delir!


Minutul 9: FCSB cere penalty, în urma unei lovituri libere bătute de Benzar. Alar sare la cap cu Tănase, iar din cap mingea i se duce în mână. Centralul Oliver lasă jocul să continue.


Minutul 1: A început meciul de pe Arena Națională!


21:10 Becali e optimist și încrezător. Finanțatorului FCSB îi e teamă că un insucces i-ar putea diminua coeficientul FCSB-ului, dar se bazează pe valoarea superioară și…Dumnezeu: „Știu că vom marca goluri și că vom câștiga meciul, dar, parcă, niciodată nu am avut așa emoții. Trebuie să marcăm acele două goluri, mai mari emoții am pentru că mă gândesc la viitor, la coeficient. Nu am mai fi cap de serie în viitor, nu neapărat doar la bani. Oricât de tare ai fi ca om, zece milioane de euro îți dau emoții.

Pentru viitorul Stelei e foarte important meciul, pentru suficient, pentru că am rămâne cap de serie. Acum, de exemplu, am fi în urna a doua valorică în grupele Europa League și ăsta e mare lucru. Dacă pierdem și coeficientul, la revedere, nu ne mai întâlnim cu Europa.

Dumnezeu știe cum va fi cu Vlad. Poate Dumnezeu a făcut așa. Dacă ne lasă așa, fără să pună El mâna…trebuie să le dăm trei goluri pe valoare. Diferența între noi și ei e ca între Benfia și PAOK, eu așa am văzut. Dacă e diferența asta, trebuie să marcăm și cred că vom marca două goluri în prima repriză. Terenul nu e foarte bun, dar poți juca pe el”, a spus Becali, înaintea meciului de pe Arena Națională.


20:23 Suporterii austrieci au ajuns la Arena Națională și au fost preluați și păziți bine de stewardzi. Între timp, jucătorii FCSB au ieșit să inspecteze gazonul.


20:14 Avem și echipa de start a celor de la Rapid Viena! Bolingoli, cel accidentat la antrenamentul oficial, e OUT din primul „11”, Ivan e titular pe Arena Națională. Bolingoli nu e nici măcar pe banca de rezervă!


19:55 Avem echipa de start a lui Dică. Andrei Vlad e titular, Bălgrădean pe bancă, în rest Dică merge pe mână „bătrânilor”. Tănase e în spatele lui Gnohere.


19:02 Probleme pentru Rapid Viena! Gazonul de pe Arena Națională le dă bătăi de cap adversarilor FCSB. Site-ul sport.ro scrie că un titular al austriecilor, Bolingoli Mbombo, s-a accidentat la antrenamentul oficial. Fundașul și-a prins piciorul într-o brazdă de gazon și și-a sucit glezna, astfel că va rata meciul de la 21:30.


18:52 ProSport a intrat în posesia unor fotografii cu gazonul de pe Arena Națională. Suprafața de joc se prezintă în condiții mai bune față de ultimul meci european al FCSB, cel cu Hajduk!


16:33 Se umple Arena Națională! Fanii FCSB vor fi prezenți în număr mare la partida crucială pentru calificarea în grupele Europa League, cu Rapid! Aproximativ 35.000 de bilete s-au vândut până astăzi, la ora 12.00. Organizatorii estimează o asistență de peste 40.000 de oameni pentru meciul contra austriecilor.

Casele de bilete de la Arena Națională vor fi deschise până la ora de start a partidei, 21:30.

Prețurile biletelor sunt următoarele:

PELUZA – INELUL 1 si 2 – 20 LEI
TRIBUNA 2 – INEL 3 – 30 LEI
TRIBUNA 2 – INEL 2 – 40 LEI
TRIBUNA 2 – INEL 1 PERIFERIC – 40 LEI
TRIBUNA 2 – INEL 1 CENTRAL – 60 LEI
VIP 3 – 100 LEI
VIP 2 – 150 LEI
VIP 1 – 200 LEI


15:20 Gigi Becali a anunțat că Dică a avut de ales dintre Man și Moruțan, preferând ca primul să fie inclus în lotul pentru meciul cu Rapid Viena. „Am stabilit cu Dică să nu fie Moruțan în lot. Am luat trei atacanți și trei fundași. A fost vorba între Man și Moruțan… Pe Man poți să-l lași pe bancă, dar Man ne-a câștigat meciuri, calificări, nu poți să nu-l iei în lot. Moruțan e mai crud, e la început. A fost fricos la Viena, a contat și asta în decizia pe care am luat-o”, a spus Becali la Pro X.


14:30 Mai sunt bilete pentru meciul din această seară. Oficialii FCSB au comunicat prin pagina de facebook unde mai pot găsi fanii tichete pentru partida din această seară.


FCSB joacă în această seară, de la 21:30, pe Național Arena, un meci de totul sau nimic cu Rapid Viena, echipă care s-a impus în manșa tur a playoffului Europa League, scor 3-1, în urmă cu o săptămână, în Austria. Nicolae Dică nu se va putea baza pe portarul titular, Bălgădean, accidentat în ultima etapă, la Ovidiu, scor 4-1 cu Viitorul, și îl va trimite din primul minut pe Andrei Vlad, „Messi al portarilor”, așa cum George Becali îl caracteriza la momentul sosirii de la Craiova.

La fel ca în meciul din Austria, antrenorul roș-albaștrilor va miza pe cei doi jucători proaspăt sosiți la vicecampioană, Roman și Stan, fotbaliști cu experiență, care s-au integrat rapid. Fostul căpitan al Astrei, Alexandru Stan, e preferat în dauna lui Junior Morais, în timp ce mijlocașul dreapta venit de la Botoșani îl lasă pe bancă pe Dennis Man, fotbalist cu o evoluție modestă, în repriza a doua, la Viena.

Dică: „Dacă vom face aceste lucruri, vom realiza un rezultat mare”

„Trebuie să facem un meci perfect”, a sintetizat Nicolae Dică, la conferința de presă de miercuri. Austriecii vor miza din primul minut pe Andrei Ivan, fostul atacant de la Kuban Krasnodar. „Andrei Ivan are o calitate foarte bună, viteză. În ultimul lor meci de campionat a jucat ca număr 9. Cred că el va juca însă în partea stângă pentru că a mai făcut-o la Rapid Viena.

Pe tranziția pozitivă adversarii sunt foarte buni. Trebuie să nu le dăm șansa să plece pe acele contraatacuri rapide pentru că au viteză bună de la mijloc în sus. Tranziția negativă trebuie să o facem foarte bine, să avem acea reacție după pierderea mingii, să recuperăm cât mai repede în jumătatea adversă și să punem presiune pe ei. Daca vom face aceste lucruri atunci cu siguranta vom realiza un rezultat mare. Trebuie sa intram pe teren si sa dam totul pana la ultimul fluier al arbitrului. Doar asa putem să ne calificăm”


Ce spune antrenorul austriecilor: „Nu am venit pentru 0-0”

Goran Djuricin, antrenorul vienezilor, spune că echipa sa nu a venit la București pentru o remiză albă. „Avem două goluri avantaj, dar am primit unul acasă și am văzut de multe ori că poate conta. Trebuie să intrăm foarte curajoși, să nu ne lăsăm influențați de ei, trebuie să ne facem jocul cu calm pentru calificare. Cu siguranță se poate spune că am avut și un pic de noroc în tur, dar avem două goluri avans și vom face totul pentru a ne califica. Ar fi o greșeală să venim la București pentru 0-0, nici nu este mentalitatea noastră. Obiectivul nostru este să marcăm un gol. Gnohere poate fi periculos, de multe ori, așa cum am văzut în tur, dar vom fi atenți la toată echipa. Șansele ca Ivan să intre pe teren au crescut după ultimele două jocuri, pentru că a evoluat bine. Cheia succesului este să marcăm un gol, nu ne vom ascunde, vom ieși la joc, deși ne așteptăm la ofensivă din partea FCSB. Șanse de a ne califica există, dar decât de vorbim de cifre mai bine vom vedea la ora jocului”, a declarat Djuricin.

 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen